-
Γενικα τα ανταλλακτικα ειναι ακριβα?Υπαρχουν celica που κατασκευαζοταν αλλου εκτος Ιαπωνιας?
Απο οδικη συμπεριφορα τι λεει? -
Ενδιαφερομαι για την αγορά ενός πιο σπορ αυτοκινήτου και το ματι έπεσε σε αυτη την αγγελία . Τι λετε ? Πως ειναι σαν αμαξι? Τι πρεπει να προσεξω ?
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/7685585/
Aπο τις φωτο και μονο βλέπω ενα 1,8 σελικα με εντυπωσιακό look ! Προσωπικά μονο απο look δεν αγοραζω αυτοκινητο μτχ!
Να σου πω ομως και το αλλο. Τα 1,8 σελικα σέρνονται ..... Βρες καποιο με τα 192 αλογα! -
Mιλωντας για το t-sport τι αποψη εχεις για το γεγονος οτι ειναi Ν/Α? Oδηγικά πως ειναι ? Απλα έχοντας οδηγησει καποια turbo φοβαμαι οτι θα απογοητευτω αν δεν 'τραβάει ' με την εννοεια της επιταχυνσης που νιωθεις οταν μπαίνει το τουρμπο?
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Τα 1,8 σελικα σέρνονται ..... Βρες καποιο με τα 192 αλογα!Και με τα 192, 1.8 ειναι.
-
Ναι. Λαθος εκφραση..... Τα 143 αλογα σερνονται.... Ειδικα αν εχεις οδηγησει τουρμπο... Οποτε τα 192 ειναι στα μετρα του φιλου μας.
Επιταχυνση τουρμπο δεν εχει αλλα επιταχυνει παραπανω απο αξιοπρεπως!!
Δεν το εχω οδηγησει . Συνοδηγος μονο. Αν βρεις καποιο με λιγα χλμ θα το χρυσοπληρωσεις ομως. Αξιζει ως συνολο αλλα οχι για τα λεφτα που το δινουν.
Αποψη μου. -
Εχω καταληξει στο tsport celica με τα 192 αλογα.Ειναι δυνατον να μην γρηγορο με τόσα άλογα ? Τα χιλιομετρα δεν με απασχολουν (τοσο κατω απο 150κ σκεφτομαι φυσικα).Και τα λεφτα που λεω να δωσω ειναι γυρω στα 4000-7000.Στην ιδια τιμη ειναι και audi tt αυτης της χρονολογιας.Και η ζυγαριά γέρνει προς το celica λογω της αισθητα χαμηλοτερης καταναλωσης. Τι αλλα αμαξια θα μου προτεινες αντιστοιχου σπορ χαρακτηρα ? Εχω αποριψει το rx8 !
-
Δεν ξερω τι προτεραιοτητες εχεις σε ενα αυτοκινητο..... Με 7κ παιρνεις και type r η και roadster mx5 ακομα και s 2000... Αυτοκινητα που ειναι μια κατηγορια μονα τους..... Μετα πας σε mini s ....seat ibiza cupra πρωτης γενιας ,opel opc με κατι παραπανω η παλι πεζο 207 gt..... Γρηγορα νεανικα και μικρα αυτοκινητα...
Το celica 1.8 με τους 192 ιππους ειναι σαφως γρηγορο . Διαχρονικα ομορφο και κουπε. Γεμιζει το ματι περισσοτερο απο καθε γρηγορο κουβα. Αν ξεχασεις και τα χλμ που θα εχει και ειναι σε καλη κατασταση μηχανικα μαζι με το πλαισιο , τοτε εισαι οκ.
Πριν αποφασισεις σκεψου τι θες και βρες επιλογες στα λεφτα σου. -
Δε θελω να ανεβω σε 2000 κυβισμο λόγω των τελων.Δεν εχω οδηγησει μακροπροθεσμα αμαξι μη-τουρμπο και δεν ξερω πως θα συμπεριφερεται σε σχεση με τη σβελταδα που τα χαρακτηριζει .. Εννοω ας πουμε ενδιαμεσες επιταχύνσεις θα εχει καθολου ? Μονο αυτο με απασχολει , κατα τα αλλα το αμαξι ειναι το στυλ που ψαχνω.Μήπως τυχαινει να εχεις καμια ιδεα απο κατανάλωση ?
-
Εδω εχει τα ταχνικα χαρακτηριστικα του t sport .http://www.auto-data.net/gr/?f=showCar&car_id=3126
8.4λιτ σε μικτο κυκλο κινησης με 6.6λιτ εκτος πολης ειναι καλες τιμες .
Τωρα οι επιταχυνσεις ειναι καλες οταν δουλευεις τον κινητηρα στο σωστο φασμα στροφων. Βλεπεις πως ο κοφτης ειναι ψηλα. 7800rpm. Καμια σψεση με τουρμπο αυτης της κατηγοριας τουλαχιστον. Οποτε θα πρεπει να δουλευει ο κινητηρας απο τις 5μιση με 6χλ στροφες και μετα για να επιταχυνεις με τη μεγιστη δυναμη. Το 400ρι το κανει οριακα κατω απο 15 δευτερα. Συνεπως θα πρεπει να χρησιμοποιεις περισσοτερο το κιβωτιο ταχυτητων απ οτι στο τουρμπο.
Αν κανεις τεστ ντραιβ θα καταλαβεις τι εννοω.
Γραμμικη επιταχυνση χωρις ξεσπασματα δηλ. -
Συγγνωμη για το πρήξιμο αλλα το site που αναφερες οι τιμες κατανάλωσης ειναι οι εργοστασιακές?
-
Ναι. Εργοστασιακες.
-
Υπαρχει ποιο αναλυτικη κουβεντα στο 4T forum αλλα ισως μπερδευτεις. Γενικα ισχυουν αυτα που σου ειπα. Αν θες δες εδω..viewtopic.php?f=15&t=7722&start=60
Και επειδη ολα τα χρονια μου ως οδηγος τα εχω και σε γρηγορα αυτοκινητα απλα σου λεω οτι για ατμοσφαιρικο το celica αξιζει. Βρες καποιο καλοσυντηρημενο τουλαχιστον. -
Σε ευχαριστω πολυ για ολο το χρονο σου ... Ναι αν κινηθω σε ατμοσφαιρικο αυτο θα παρω !!
-
Για καταναλωση δες εδω καλυτερα.
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2 -
Παιδιά το οδήγησα τελικα σήμερα το αμάξι,απο οδηγικο χαρακτήρα και κρατήματα με άφησε εκπληκτο ... Οσο αναφορά το vvt li οταν φτασεις τελικά εκει περα απογειώνεται !! Τωρα στις χαμηλότερες στροφες δεν το πολυδοκίμασα για να δω αποδόσεις αλλα σαφώς έχει μεγάλη διαφορά απο την αίσθηση ενος τουρμο. πάντως νομίζω οτι κατέληξα ..Ευχαριστώ για όλες συμβουλές σας coupeas ΚώσταςΚ155
-
Πάντως οσο βλέπω αυτο το αμάξι στον δρόμο τοσο το ζηλεύω. Απλά πανέμορφο
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Το τελευταιο Σελικα ηταν και πανέμορφο, και ειχε παρα πολυ καλή συμπεριφορά. Με τo vvtli ειχε και τη δυναμη ηχο και χαρακτήρα που ελειπε απο το βασικο vvti.
Τωρα αν ενα πολυστροφο ατμοσφαιρικο κουπέ 2+2 με τη δυναμη ψηλά αξίζει σε σχέση με τα σημερινα τουρμπο εξαρταται απο εσένα και τις διαδρομές που θα κάνεις. Άλλη αυτοκινητιστική φιλοσοφία.
Αγορά Toyota Celica MK7 (T230)