-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ελενξε αν το αυτοκινητο ειναι στην εγγυηση.
Στο EVO ειχε αφιερωμα στην CELICA και ελεγε οτι η οποιαδηποτε αλλαγη ακυρωνει την εγγυηση(νομιζω οτι ακομα και η αλλαγη ζαντων ηταν δικαιολογια αφαιρεσης της εγγυησης).Θα ρωτήσω την Toyota Hellas για το θέμα αυτό. Πάντως δε νομίζω να
υπάρχει πρόβλημα με τις ζάντες. Είναι λίγο υπερβολικό να ακυρώνεται
όλη η εγγύηση για αλλαγή ζαντών. Σε τελική ανάλυση τις ξανα αγοράζεις
και τις επανατοποθετείς, ποιος θα το καταλάβει. Ευχαριστώ για τις
συμβουλές σας πάντως.Και μια ακόμα ερώτηση για την οποία έχω κάνει πολλές συζητήσεις με
φίλους και θα ήθελα την γνώμη σας. Τι θα προτιμούσατε την παραπάνω
(όπως την περιέγραψα στην αρχή) μεταχειρισμένη Celica TS στα 28800€
ή καινούρια την Corola TS στα 26000 €.
Γιάννης -
ΟΧΙ Corolla TS!!!!!!
σοβαρά, κοίταξε το base celica εάν θες καινούργιο από toyota ή αλλού. Σε καμμιά περίπτωση ένα χάτσμπακ με μη πλήρως απενεργοποιούμενο ESP, μαλακές αναρτήσεις [και κακή γεωμετρία από ότι διαβάζω] και αδιάφορη σχεδίαση...
το celica εκτός των άλλων είναι κελεπούρι από άποψης χώρων για κουπέ. Δεν θα το σύγκρινα με χάτσμπακ εύκολα.
-
Οπως λεει και το θεμα παιδια. Θα κατεβασω απο Γερμανια μια Celica του 2005 TS (θα κανω πολλες γυρες ως να βρω κατι πολυ καλο) και θελω να κανω καποιες ερωτησεις για τους γνωστες του θεματος.
1.) Τι πρεπει να προσεξω σε αυτο το αμαξι ως μεταχειρισμενο?
2.) Υπαρχουν καποια προβληματα που ειναι γενικα γνωστα και κοινα στην σειρα Celica του 05?Οτι εχετε να πειτε εξτρα ειναι καλοδεχουμενο. Εχω ηδη δοκιμασει το αμαξι σε διαφορους dealers και δεν υπαρχει θεμα στο αν το αμαξι ειναι για μενα η αν με βολευει η οτιδηποτε. Ειμαι σιγουρος για την καταληξη μου σε αυτο το αυτοκινητο.
Το αμαξι θα εχει περι τα 45 - 55κ χιλ/τρα. Full extra με ολα τα παρελκομενα + ηλιοροφη. Η τιμες παιζουν απο 9 ως 11κ και περιπου 3κ για πινακιδες και τελωνειο.
Ευχαριστω.
-
τα celica του 2005 που ηρθανε ελλαδα βγηκανε προβληματικα???
-
Ουτε ξερω φιλε μου γι αυτο ρωταω να μαθω. Παντως δεν εχει να κανει κατι με την Ελλαδα η οχι, καθαρα απο θεμα τιμης το κατεβαζω απο την Γερμανια. Δεν παιζει να βρεις Celica στην Ελλαδα σε αυτα τα χιλιομετρα με τιμη κατω απο 15κ Ευρω. Δεν ειναι και το πρωτο αμαξι που κατεβαζω απο εκει οποτε δεν υπαρχει θεμα με την διαδικασια του τελωνειου και των πινακιδων.
Αν ξερεις ομως κατι πες μου (για το αμαξι παντα).
-
-
Χεχε, φιλε μου πηγα την ειδα αυτην. Εχει καποια μικροχτυπηματακια και γρατζουνιες στις πορτες. Το μπροστινο φαναρι του οδηγου παιρνει νερο και κανει εναν περιεργο 'σκουντο' οταν το δουλευεις στις 2 με 3κ στροφες. Φανταζομαι οτι δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο που δεν φτιαχνεται αλλα ο 'σκουντος' με παραξενεψε μιας και εχω ζησει με Celica προηγουμενως και δεν εκανε κατι τετιο. Επισης 'ενα πουλακι' μου ειπε οτι η συγκεκριμενη Celica μαλλον εχει τρεξει μερικες φορες και σε αγωνες αλλα φυσικα δεν μπορεσα να το διαπιστωσω μονος μου οταν την ειδα.
Κατα τα αλλα αν φτιαχτουν αυτα για τιμη Ελλαδας ειναι καλη και ετοιμη για τσιμπημα αλλα αν την κατεβασω θα γλυτωσω περι τα 5κ Ευρω (διολου μικρο ποσο). Η ερωτηση μου ηταν αλλη ομως.
Ευχαριστω για το heads up ουτως η αλλως.
-
Κάτσε, γιατί μου κάνει εντύπωση αυτά που λες για το συγκεκριμένο ...
Λες: *Το μπροστινο φαναρι του οδηγου παιρνει νερο και κανει εναν περιεργο 'σκουντο' οταν το δουλευεις στις 2 με 3κ στροφες ... 'ενα πουλακι' μου ειπε οτι η συγκεκριμενη Celica μαλλον εχει τρεξει μερικες φορες και σε αγωνες *
Και λένε: άριστα συντηρημένο,αδούλευτο, μέ χιλιόμετρα μόνο σέ ταξίδια. εγγύηση 12 μήνες
Απλώς μια απορία εκφράζω, τίποτα παραπάνω και σίγουρα δεν σου επιρρίπτω καμιά ευθύνη ή υποχρέωση.
-
Το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη:
Τα μόνα προβλήματα που έχω ακούσει (κι αυτό δεν ξέρω κατα πόσο ευσταθεί...) είναι οτι τα πρώιμα μοτέρ 1800-192 ίππων,κοντά 2001 δηλαδή δεν αποδείχθηκαν τέρατα αξιοπιστίας.
Αυτό περισσότερο λόγω κιβωτίου(!),οτι ήταν κοντά η 4η κ η 6η και μπορεί να γινόταν κάνα λάθος κατέβασμα η κάτι τέτοιο.
Τέσπα,μπορεί και να είναι ράδιο αρβύλα.Το θέμα είναι οτι απο τότε δεν έχω ακούσει ξανά κανένα πρόβλημα.Επίσης,γνώμες ιδιοκτητών,πέρα απο τα διάφορα club's,μπορείς να βρείς και στο whatcar.co.uk.
Αλήθεια,απλή Celica 143 ίππων,με πόσο φέρνεις απο εξωτερικό??
-
Φιλε cosneo, ειδα και εγω οτι γραφει ετσι αλλα ενα αμαξι με 52κ χιλιομετρα δεν μπορει να ειναι αδουλευτο. Ο ιδιος μου ειπε πως το εφερε απο Ιταλια και οτι το αμαξι αυτο εχει κανει ολα του τα χιλιομετρα σε ΕΟ της Ιταλιας. Τα μικροχτυπηματακια και οι γρατζουνιες εγιναν εδω στη Θεσσαλονικη. Μιας και δεν μιλαμε για original Toyota hellas αλλα για dealer φανταζομαι οτι δεν ειναι παντα ολη η αληθεια αν το αμαξι ειναι σε καλη κατασταση (και ειναι οπως το ειδα).
Αυτος ο 'σκουντος' με προβληματισε εμενα γιατι οπως ειπα δεν ειχα σηναντησει κατι τετιο σε Celica αλλων dealers και σε αυτην με την οποια εζησα για ενα μικρο διαστημα. Τι δεν μου αρεσε στον συγκεκριμενο dealer.
1.) οταν μπηκαμε να δοκιμασουμε το αμαξι δεν με αφησε να το οδηγησω στο δρομο.
2.) χτυπουσε κοφτες και σκαστες ταχυτητες χωρις να περιμενει να ζεσταθει ο κινητηρας του αυτοκινητου
3.) δεν ηταν ιδιαιτερα θετικος στο να παω εγω το αμαξι για ελεγχο σε συνεργειο της επιλογης μου (με δικα μου εξοδα) παρα μονο να φερω εγω οποιον θελω και να παμε να το δουμε '5 λεπτα' οπως ειπε σε ενα συνεργειο διπλα στη μαντρα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα το καταφερνα με λιγη πιεση παραπανω απο μενα αλλα ηταν ηδη αργα και δεν με επαιρνε ο χρονος για να παιξω αυτο το παιχνιδι.
4.) δεν μπορεσε να μου δωσει σαφης απαντηση για τον 'σκουντο' που εκανε το αμαξι μεταξυ 2 - 3κ στροφων. Βασικα δεν αναφερθηκε καν ο ιδιος στο θεμα.Δεν θελω να θιξω πολλα πολλα μιας και πιστευω οτι μπορουσα να τον φερω στη θεση του αν ειχα περισσοτερο χρονο.
Georgetz, τα εχω ακουσει και εγω αυτα τα προβληματακια που λες αλλα δεν μιλαω για πρωτα μοντελα. Αποκλειστικα 2005 μοντελο θα παρω που απο το 2002 και μετα δεν ακουσα και εγω απολυτως τιποτα για προβληματα. Τo Celica με τους 143 ιππους ουτε ξερω ποσο μπορεις να το βρεις. Το TS παντως η τιμη παιζει απο 9 ως 11 χιλιαρικα. Bargain σου λεω. Για οποιον μπορει, σαφως και αξιζει να κατεβασει.
-
Tι είναι αυτός ο σκούντος ρε παιδιά; Τρώγεται;
-
Drdino hehe
Να σου εξηγησω τι θελω να πω. Ο 'σκουντος' που λεω μεταξυ των 2-3κ στροφων κανει το αμαξι να 'χτυπαει' σαν να θελει να ξεκινησει και δεν το αφηνεις γιατι εχεις βαλμενο χειροφρενο. Αυτο συμβαινει χωρις να εχεις ταχυτητα. Βαλε το μπρος και πατα το γκαζι ως τις 2200 περιπου και κρατα το σταθερο και σιγα σιγα ανεβασε ως τις 3000 να δεις οτι σαν να 'κλωτσαει' ο κινητηρας. Πριν και μετα αυτου του φασματος δεν παρατηρησα απολυτως τιποτα.
Δεν ειναι περιεργη συμπεριφορα αυτη?
-
Σαν κραδασμός εννοείς δλδ; Είσαι σίγουρος ότι το κάνει μόνο το συγκεκριμένο αμάξι;
-
Στο σημειο vvti (η οπως αλλιως λεγεται) δεν θα επρεπε να το κανει αυτο;
-
Στο σημείο G είναι συνήθως που έχουν κραδασμούς...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στο σημείο G είναι συνήθως που έχουν κραδασμούς... -
Drdino ναι σαν κραδασμος ενα πραγμα. Αποκλειστικα σε εκεινο το φασμα στροφων. Σαν να της εκαναν ηλεκτροσοκ ενα πραγμα. Δεν ειμαι σιγουρος αν το εκανε επιδη ηταν ακομα κρυος ο κινητηρας γιατι δεν το δοκιμασα να δω μετα την 'βολτα' που μου εκανε ο dealer.
Παντως σε αλλες celica που οδηγησα δεν παρατηρησα κατι τετιο (τις ειχα αφησει ομως να ζεσταθουν 2-3 λεπτακια πρωτα ως να δω τη θεση οδηγησης και να παιξω με την μουσικη οποτε μπορει να ειναι και αυτο).
-
Aπό δω μέσα υπάρχει ο mad-max αν δεν κάνω λάθος που έχει Celica, στείλε του pm.
-
Ευχαριστω. θα τον ρωτησω.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/172741η εν λογω celica ΔΕΝ ειναι με τιποτα 2005 μοντελο.+-
Δεν ειναι F/L (προ 2004)
Δεν εχει δερματινα καθισματα (προ 2004)
Δεν εχει σκουρο ταμπλο (προ 2004)
Ο πινακας οργανων ειναι ο παλιος (προ 2004)
Δεν εχει αεροτομη (προ 2004)
Τα πισω φαναρια δεν ειναι τυπου lexus (προ 2004)
Η Celica σταματησε να ερχεται Ελλαδα στο τελος του 2004 (οταν πηρα εγω την δικη μου ειχα μιλησει με Τουοτα Ελλας και μου ειπαν οτι εχουν ακομα 4 αυτοκινητα (ολα χρωματος τιτανιου) τα οποια ειναι και τα τελευταια που εισηγαγαν οι ιδιοιΕπομενως ειναι ψεμματα οτι το αμαξι ειναι μοντελο παραγωγής - 1ης αδεια 12/2005
Αγορά Toyota Celica MK7 (T230)