-
Σκέφτομαι την αγορα μιας Celica TS μοντέλο 6/2002 με
10.000 Km. To αυτοκίνητο έχει ως εξτρα ζαντες 17΄΄ καθώς
και συναγερμό. Η τιμή του είναι 28.800 €. Δεδομένου ότι καινούριο στοιχίζει 36.000 € νομίζεται ότι είναι καλή αγορα? Σημειώστε ότι στο μοντέλο έχει γίνει ένα περιορισμένο facelift το 2003 με αλλαγή εμπρός
προφυλακτήρα, πίσω φώτων (ελάχιστα) και προσθήκη συστήματος
TCS kai ESP. Έχετε ακούσει για προβήματα σε Celica? Tί πρέπει να
πρόσέξω στον έλεγχο?
Γιάννης -
και συναγερμό. Η τιμή του είναι 28.800 €. Δεδομένου ότι καινούριο στοιχίζει 36.000 € νομίζεται ότι είναι καλή αγορα? Σημειώστε ότι στο μοντέλο έχει γίνει ένα περιορισμένο facelift το 2003 με αλλαγή εμπρός
πρόσέξω στον έλεγχο?
Γιάννης -
πρόσέξω στον έλεγχο?
Γιάννης -
Τι να σου πω, πάντα είμαι επιφυλακτικός με τις ευκαιρίες.
Το κυριότερο πάντως που πρέπει να ψάξεις είναι μήπως αγκάλιασε καμιά κολόνα. -
Υπαρχει αναλογο θεμα που εχω ανοιξει λιγο πιο κατω, κοιτα για πληροφοριες εκει. Παντως νομιζω οτι η 1800 ειχε απο την αρχη TCS & ESP !!
-
οντως για τσεκαρε το το αμαξι...αν και μπορει ο ιδιοκτητης να απογοητευτηκε , ισως να μην του βγηκε αυτο που περιμενε...
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Τι να σου πω, πάντα είμαι επιφυλακτικός με τις ευκαιρίες.
Το κυριότερο πάντως που πρέπει να ψάξεις είναι μήπως αγκάλιασε καμιά κολόνα.Νομίζω ότι ένα αυτοκίνητο τρακαρισμένο φαίνεται γιατί θα είναι βαμμένο.
Επομένως ένας έμπειρος φαναρτζής μπορεί να μου πει. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ο έλεγχος κινητήρα - κιβωτίου όπου εκεί
τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Επίσης επειδή ο ιδιοκτήτης από ότι είδα έχει αρκετά χρήματα (γύρω στα 45 σε ηλικία) φοβάμαι ότι δε θα το
έχει στρώσει. Όταν κάποιος αγοράσει αυτοκίνητο γνωίζοντας ότι θα το πουλήσει μετά από ένα ή δύο χρόνια εσείς πιστεύετε ότι θα ασχοληθεί με το στρώσιμό του? -
Εγώ πάντως έχω δει ένα ασημί Celica TS στην Αθηνών Πατρών με αθηναϊκές πινακίδες όπου η μπαριέρα είχε μπεί κάθετα μέσα από την δεξιά πόρτα.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ πάντως έχω δει ένα ασημί Celica TS στην Αθηνών Πατρών με αθηναϊκές πινακίδες όπου η μπαριέρα είχε μπεί κάθετα μέσα από την δεξιά πόρτα.Δε νομίζεις ότι μια τέτοια επισκευή θα είναι εύκολο να τη
διακρίνει ένας φαναρτζής? -
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Εγώ πάντως έχω δει ένα ασημί Celica TS στην Αθηνών Πατρών με αθηναϊκές πινακίδες όπου η μπαριέρα είχε μπεί κάθετα μέσα από την δεξιά πόρτα.
Δε νομίζεις ότι μια τέτοια επισκευή θα είναι εύκολο να τη
διακρίνει ένας φαναρτζής?Το ένα που είδα εγώ δεν λέει τίποτα, αλλά αν είναι ασημί ψάξτο καλά σε αυτό τη σημείο μήπως μια στο εκκατομμύριο είναι αυτό. Ποτέ δεν ξέρεις. Το συγκεκριμμένο το είχε χάσει ο τύπος σε στροφή και είχε πολύ μεγάλη ζημιά.
-
όντως είναι ύποπτα φθηνό για TS. Πέρισυ έκανε 35.000 ευρώ, είχε TCS και ESP νομίζω στάνταρ η TS. Είναι ΑΣΗΜΙ 'Η ΓΚΡΙ του τιτανίου; Γιατί άμα είναι ασημί, δεν είναι TS ή τουλάχιστον δεν ήταν όταν αγοράστηκε [η αντιπροσωπεία έναντι νομίζω 4000 ευρώ αναβαθμίζει τον κινητήρα σε TS] αφού δεν διατίθεται η TS σε αυτό το χρώμα.
οι αλλάγές είναι λίγες του facelift, το είχα ψάξει πολύ γιατί σκεφτόμουν να το πάρω. Μεγαλύτεροι δίσκοι εμπρός, HID προβολείς, επανασχεδιασμένα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, επανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας, μια φέτα χρωμίου στο πορτ-μπαγκάζ, μαλακότερο πλαστικό στο ταμπλώ και ύφασμα οροφής, νέο ηχοσύστημα και φωτισμός ηχοσυστηματος στο πορτοκαλί του ταμπλώ [ήταν πράσινος], νομίζω ένα παραπάνω ύφασμα στην επιλογή, νέο-καλύτερο δέρμα, drive by wire γκάζι [ηλεκτρονικό γκάζι, ταχύτερο στην απόκριση κατά όσους το σύγκριναν] και πιο εύκολο gate 3ης γιατί τα αμερικανάκια βάζαν πρώτη και σπάγαν τους κινητήρες τους.
νομίζω δεν ξέχασα κάτι στις αλλαγές. Τελικά πάντως εγώ το ζαχάρωνα, ένας φίλος το πήρε, αλλά το απλό.
πάντως οι 17άρες ζάντες είναι της ΤΟΥΟΤΑ; δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο στον κατάλογο.
-
Ena sigouro pou alaksan gia to Celica meta to 2003 einai oti alaksan to ECU. Kai xamilosan ton kofth arketa. Toulaxiston auto isxh gia ta Amerikanika kai Kanadika modela. Den blepo giati den 8a efarmozan to idio kai sta alla modela opos auto sthn ellada. Allo mikro problhma pou exo akoush einai gia thn antioxh tou kubotiou ton 6 taxititon. Alla liges einai oi periptoshs autes kai mono akousta to exo kai den ksero kapion na tou exei parousiash kapio problhma akoma.
-
OUZO, τον κόφτη τον είχαν πειράξει προς τα κάτω στα TS US/CANspec 2ης γενιάς, δηλαδή μέσα 2001 και μετά, πρίν ήταν σαν κι εδώ, στις 8300. Από ότι θυμάμαι, ο κόφτης σχεδόν επανήλθε εκεί [8100 νομίζω] με το facelift πέρισυ. Υπήρχε mod γι' αυτό το πρόβλημα [για 8200 στροφές], αλλά έχανες την εγγύηση του ECU νομίζω [δεν θυμάμαι, ίσως και του κινητήρα].
-
Δεν νομιζω οτι θα εχεις προβληματα αξιοπιστιας με τογιοτα ειδηκα τοσο νωρις.Ας το κοιταξει καποιος φαναρτζης και αν δεν εχει φαει καμια καλη 'στουκα', τοτε παρτο με χιλια
-
πιο εύκολο gate 3ης γιατί τα αμερικανάκια βάζαν πρώτη και σπάγαν τους κινητήρες τους.
τωρα σοβαρα μιλας η κανεις πλακα?
-
Από όσο ξέρω οι celica μέχρι και το 2001 είχαν πρόβλημα με το
κιβώτιο (κάποιοι λένε ότι φταιει ο οδηγός) όπου κατά την αλλαγή
από 5 σε 6 έπαιρνε 2 οπότε εσπαγαν τα πάντα. Βεβαια σε κάλυπτε
η εγγύηση αλλα τι να το κάνεις αν σκοτωνόσουν. ¨οσον αφορά τη
τιμή δε νομίζω οτι είναι και τόσο χαμηλή τα 28800 γιατι το 2002 που
αγοράστηκε το συγκεκριμένο αυτοκινητο ειχε 33400 και οχι 36000 που
εχει σημερα. Επίσης εχει υποστει και το περιορισμένο facelift. Οι 17αρες
ζαντες εχουν προστεθει απο τον κάτοχο. Η Toyota το δίνει με 16αρες. -
δε περιμενα οτι η Τογιοτα θα κανε τετοιο πραγμα...ακου λαθος αλλαγες...
-
Άδη, κοίτα, από όσο το έχω συζητήσει σε Celica site με παιδιά που τους είχαν όντως σπάσει τους κινητήρες τους [κάποιος ήταν στον 3ο...], μοναδικός φταίχτης ήταν οι ίδιοι, αλλά εν πάσει περιπτώσει, η εγγύηση τους κάλυπτε [ύποπτο], γιατί σε ρυθμούς κόντρας μερικά ανεβάσματα γινόντουσαν εύκολα λάθος. Εξ ου και η αλλαγή του επιλογέα ταχυτήτων στο '2ης' γενιάς celica [αρκετοί after market επιλογείς δεν είναι συμβατοί για το λόγο αυτό], μετά τα μέσα του 2001.
-κάτι που δεν θυμάμαι, σε ποιά πλατφόρμα βασίζεται το τωρινό celica; δική του;
-
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Από όσο ξέρω οι celica μέχρι και το 2001 είχαν πρόβλημα με το
κιβώτιο (κάποιοι λένε ότι φταιει ο οδηγός) όπου κατά την αλλαγή
από 5 σε 6 έπαιρνε 2 οπότε εσπαγαν τα πάντα. Βεβαια σε κάλυπτε
η εγγύηση αλλα τι να το κάνεις αν σκοτωνόσουν. ¨οσον αφορά τη
τιμή δε νομίζω οτι είναι και τόσο χαμηλή τα 28800 γιατι το 2002 που
αγοράστηκε το συγκεκριμένο αυτοκινητο ειχε 33400 και οχι 36000 που
εχει σημερα. Επίσης εχει υποστει και το περιορισμένο facelift. Οι 17αρες
ζαντες εχουν προστεθει απο τον κάτοχο. Η Toyota το δίνει με 16αρες.ναι, δεν είναι τόσο ύποπτο, αλλά αναλογίσου πως τα απλά [χωρίς δέρμα-ηλ. κλιματισμό] πωλούνται μεταχειρισμένα ενός έτους κάπου 26k... ευτυχώς η προσφρά της toyota στην base έκδοση πέρισυ τέτοια εποχή τους έκοψε τη μαγκιά [δεν θυμάμαι καλά, 25-26000;].
πάντως θα προτιμούσα της 16άρες τις δικές του... πανέμορφες ζάντες. Τι 17άρες έχει το αυτοκίνητο;
-
Ελενξε αν το αυτοκινητο ειναι στην εγγυηση.
Στο EVO ειχε αφιερωμα στην CELICA και ελεγε οτι η οποιαδηποτε αλλαγη ακυρωνει την εγγυηση(νομιζω οτι ακομα και η αλλαγη ζαντων ηταν δικαιολογια αφαιρεσης της εγγυησης).
Αγορά Toyota Celica MK7 (T230)