-
Πολυ καλο θα το κοιταξω γιατι εγω ακομα εχω μεινει στην αλλαγη εξαρτηματων και χρωματος
-
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Με τη ζωγραφικη
Δε λες τιποτα!!
-
ειναι αληθινο αυτο??? η το κανει προγραμμα???
-
Μηπως το κανε με γραφιδα????
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μηπως το κανε με γραφιδα????Έτσι δείχνει, αν και γράφει ότι δεν χρησιμοποίησε.
-
-
Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:
Ωραίο vengas! Φαντάζομαι πως θα σου πήρε αρκετή ώρα. Εγώ σήμερα είπα να επιστρέψω με ένα γρήγορο σκίτσο. Αφιερωμένο...πολυ ωραιο.....κρατησες το πισω (πανεμορφο μερος) και χρησιμοποιησες την καινουργια γραμμη μπροστα απο το προτοτυπο http://www.ridelust.com/wp-content/uploads/peugeot-rs-hym-03-1280.jpg γενικα εχεις πολυ καλη φαντασια....το εκανες ρετρο το αυτοκινητο...μπραβο....ο πισω προφυλακτηρας ειναι ολα τα λεφτα...
αντε να τα δουν στην γαλλια .....γιατι παλιωνουν τα 106, θελουμε καινουργια...
μπραβο.... -
Εμένα πειράζει που μου φάνηκε σαν 3πλοζεσταμένο φαγητό σε φούρνο μικροκυμάτων?
Καλή προσπάθεια αλλά περίμενα κάτι πιο ριζοσπαστικό αν είσαι ο κύριος δίπλα στον ΚΚ και η φωτογραφία είναι πρόσφατη -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εμένα πειράζει που μου φάνηκε σαν 3πλοζεσταμένο φαγητό σε φούρνο μικροκυμάτων?
Καλή προσπάθεια αλλά περίμενα κάτι πιο ριζοσπαστικό αν είσαι ο κύριος δίπλα στον ΚΚβασικα ειναι τοσο κλασικο το αυτοκινητο για τους φανατικους του...και για του λατρεις αυτης της κατηγοριας .που ειναι πολυ δυσκολο......γιατι αν αλλαξει πολυ δεν θα ειναι το ''106''.....ειναι κλασικο το σχημα του..
-
Δεν γουστάρω να ξαναδώ το 106 δεν γουστάρω γενικά τα ρετρώ και τα σχήματα που κρατάνε 350 χρόνια πλήν της 911. Το 106 σχεδιάστηκε στα τέλη του 80. Σήμερα έχουμε 2010 και περιμένω κάτι καινούργιο. Όχι άλλο ρετρώ όχι άλλο ξαναζεσταμένο φαγητό.
-
επειδη το συγκεκριμενο μοντελο δεν ηταν αυτοκινητο πολης (rallye) και επειδη το σχημα του εχει συνδεθει με τα νιατα μιας ολοκληρης γενιας που λατρεψε τα μικρα γρηγορα πυραυλακια ..... θεωρω καλο να ηταν ρετρο.....τα ιδια ελεγαν και οι αρχιτεκτονες την δεκαετια του 70 και γενικα υπηρχε η νοοτροπια του αποτασσομαι την παλια αισθητικη και ας ηταν καλαισθητη και οι πολεις μας ειναι εκτρωματα αισθητικης.....και στην ευρωπη ξερουν ποτε να κανουν καινουργια πραγματα και ποτε να διατηρουν το παλιο στυλ....ειναι θεμα γουστου παντως και συναισθηματων που εχουν δημιουργηθει με το σχημα αυτο
-
Το Rallye ήταν ένα 106 και όλα αυτά που γράφεις περι πυραυλακίων κλπ αφορούν μια μικρή χώρα που λέγεται Ελλάδα. Φτάνει λοιπόν με το Ραλλάκι, όσοι το γουστάρουν ας το κρατήσουν να το χαίρονται. Το νέο 106 ή μάλλον το νέο 107 οφείλει να είναι κάτι καινουργιο μοντέρνο και καλαίσθητο. Οι Γάλλοι ξέρουν να φτιάχνουν και να σχεδιάζουν καλά μικρά αυτοκίνητα επίσης ( ευτυχώς για μας και με εξαίρεση τα 80s) γουστάρουν να τολμούν σχεδιαστικά με άλλοτε εξαιρετικά, άλλοτε καλά και άλλοτε χάλια αποτελέσματα αλλά η ουσία είναι οτι δεν μένουν στατικοί και δεν παράγουν βαρετά σχέδια αλα Polo.
Τέσπα είμαστε way , απλά από τον συνονόματο και μάλλον μικρό στην ηλικία ( τι είπα τώρα ) περιμένω ριζοσπαστικά και νεωτεριστικά σχέδια γιατί που να με πάρει ο διάολος δεν έχει καν τους περιορισμούς ενός επαγγελματία σχεδιαστή αυτοκινήτων. -
επειδή μέχρι τώρα έχει πιαστεί με τα 'εύκολα' (μαρκες με γνωστες σχεδιαστικές γραμμες) ας το δυσκολέψουμε λίγο
@Thanas_4 (και οποιον αλλο designer θέλει να προσπαθίσει ie kotetsi 007)
πώς θα ηταν ένα Ελληνικό αυτοκίνητο
περιορισμοι:
4 ατομα
Eco + Sport
-
Γεια σας, έχετε όλοι δίκιο, ο καθένας από την οπτική του γωνία. Mirage διαφωνώ μαζί σου μόνο σε ένα μέρος, αυτο που είπες για τους περιορισμούς. Σπουδάζοντας μηχανικός σχεδίασης προιόντων για ένα μόλις χρόνο, αυτό που έχει χαρακτεί στο μυαλό μου είναι ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός χωρίς περιορισμούς. Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο με το υποθετικό 108, απευθύνεται κυρίως τον φίλο 106_4_ever και μην μου πεις ότι πιστεύεις πως κάποιος με αυτό το όνομα θα έλεγε όχι σε κάτι που θυμίζει 106! Γνωρίζω ότι κάτι σαν το σχέδιό μου δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό των ανθρώπων της peugeot αφού το 106 είναι υπερβολικά πρόσφατο και πολυσυζητημένο για να το αναπαράγουν σε νέα μορφή - ιδιαίτερα με το πίσω μέρος να μοιάζει τοσο έντονα με το αρχικό. Φάνηκε πεντακάθαρα η αλλαγή στρατηγικής τους με το νέο 107 (είτε μας αρέσει είτε όχι). Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε πως φαντάζομαι το 108 σίγουρα δεν θα έκανα κάτι σαν αυτό το σχέδιο αλλά θα έκανα σημαντική έρευνα πάνω στα σύγχρονα peugeot και στα concept της κυρίως (αν και πάλι δεν έχω την εμπειρία και την δυνατότητα να δράσω όπως οι επαγγελματίες σχεδιαστές της που έχουν έτοιμα και συγκεκριμένα guidelines μαζί με νέες εντολές βασισμένες στην εξέλιξη της σχεδιαστικής ταυτότητας της μάρκας για κάθε νέο αυτοκίνητο). Τέλος πρέπει να παραδεχτούμε ότι επειδή είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τα αυτοκίνητα, το συναισθηματικό δέσιμο με κάποια συγκεκριμένα δεν γιατρεύεται και η ανάγκη για να δούμε κάτι νέο που θυμίζει το παλιό είναι έντονη - μπορεί να το πεις και αδυναμία αφού αυτή η αδράνεια μας κρατάει πίσω και μας κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους μπροστά στα κόλπα του marketing κάποιων εταιριών ειδικά στον χώρο του αυτοκινήτου. Όσο για την ηλικία μου, είμαι σχεδόν 19 και ευχαριστώ για την πρόκληση που μου έκανες να δοκιμάσω την φαντασία μου περισσότερο - είχες πολύ δίκιο σε μερικά πράγματα.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
επειδή μέχρι τώρα έχει πιαστεί με τα 'εύκολα' (μαρκες με γνωστες σχεδιαστικές γραμμες) ας το δυσκολέψουμε λίγο@Thanas_4 (και οποιον αλλο designer θέλει να προσπαθίσει ie kotetsi 007)
πώς θα ηταν ένα Ελληνικό αυτοκίνητο
περιορισμοι:
4 ατομα
Eco + Sport
Χαίρομαι πολύ που δέχομαι μια τόσο ενδιαφέρουσα πρόταση, μιας και το θυμήθηκα, πριν προτείνω κάτι νέο σύμφωνα με αυτούς τους λίγους περιορισμούς, θα ήθελα να σας δείξω την προσπάθεια που είχα κάνει όταν ήμουν 15 χρονών, στα πλαίσια μιας εργασίας για την περιβαλλοντική αυτοκίνηση (χωρίς να θέλω να γίνομαι κακός, σε αυτό το διαγωνισμό νίκησαν κάποιοι συνομίλικοί μου από σχολείο της πόλης μου που πρότειναν κυρίως να χρησιμοποιούμε ποδήλατο - είμαι αυστηρός μαζί τους γιατί παρατήρησα τις υπέροχες δημόσιες σχέσεις της υπεύθυνης καθηγήτριάς τους με τους κριτές και τα δώρα της προς αυτούς ενώ σύγκρινα το επίπεδό τους με άλλες εργασίες άλλων πόλεων - σίγουρα όμως δεν είμαι ο κατάληλος να κρίνω αλλά ούτε και ο πιο αντικειμενικός). Σας παρουσιάζω λοιπόν το EV (electic vehicle - τότε όλοι μου έλεγαν πόσο ηλίθιο όνομα είναι αυτό μέχρι που είδαν και την mitsubishi να το χρησιμοποιεί) το ελληνικό αυτοκίνητο που αθώα και ανώριμα οραματίστικα στα παιδικά μου χρόνια:
Αύριο θα αρχίσω να δουλεύω πάνω στην ιδέα του j.marr, είναι όμορφη η πρόκληση. Ελπίζω και άλλοι να ανταποκριθούν...
-
Συγνώμη που έχω φαγωθεί με τα post αλλά ήθελα να σας δείξω και αυτό:
Το Atlantis TSF (teqnology - sports - family ήταν οι λέξεις που έπρεπε να το χαρακτηρίζουν σύφωνα με τον διαγωνισμό) στα 3 στάδια της σχεδιαστικής του εξέλιξης με το βαθύ μπλε χρώμα του μου θύμιζε Ελλάδα όταν το σχεδίασα πριν από 2-3 χρόνια (συχγωρήστε κάποια λαθάκια λόγω ηλικίας και εμπειρίας - όπως και στο ev πριν). Τέρμα τωρα με τα παλιά μου σχέδια, αρχίζω φρέσκα και πιο καινοτόμα πράγματα!
-
-
-
θα ηταν το ανετα το επησιμο ταξι της ελλαδος ...... το εσωτερικο του και οι ηλεκτορκινητηρες θα βολευαν απιστευτα πολυ...στα προτυπα των αγγλικων ταξι και ακομα πιο μπροστα
Σχεδιασμός Αυτοκινήτου