Aug 17, 2009, 12:20 AM

Γεια σας, έχετε όλοι δίκιο, ο καθένας από την οπτική του γωνία. Mirage διαφωνώ μαζί σου μόνο σε ένα μέρος, αυτο που είπες για τους περιορισμούς. Σπουδάζοντας μηχανικός σχεδίασης προιόντων για ένα μόλις χρόνο, αυτό που έχει χαρακτεί στο μυαλό μου είναι ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός χωρίς περιορισμούς. Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο με το υποθετικό 108, απευθύνεται κυρίως τον φίλο 106_4_ever και μην μου πεις ότι πιστεύεις πως κάποιος με αυτό το όνομα θα έλεγε όχι σε κάτι που θυμίζει 106! Γνωρίζω ότι κάτι σαν το σχέδιό μου δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό των ανθρώπων της peugeot αφού το 106 είναι υπερβολικά πρόσφατο και πολυσυζητημένο για να το αναπαράγουν σε νέα μορφή - ιδιαίτερα με το πίσω μέρος να μοιάζει τοσο έντονα με το αρχικό. Φάνηκε πεντακάθαρα η αλλαγή στρατηγικής τους με το νέο 107 (είτε μας αρέσει είτε όχι). Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε πως φαντάζομαι το 108 σίγουρα δεν θα έκανα κάτι σαν αυτό το σχέδιο αλλά θα έκανα σημαντική έρευνα πάνω στα σύγχρονα peugeot και στα concept της κυρίως (αν και πάλι δεν έχω την εμπειρία και την δυνατότητα να δράσω όπως οι επαγγελματίες σχεδιαστές της που έχουν έτοιμα και συγκεκριμένα guidelines μαζί με νέες εντολές βασισμένες στην εξέλιξη της σχεδιαστικής ταυτότητας της μάρκας για κάθε νέο αυτοκίνητο). Τέλος πρέπει να παραδεχτούμε ότι επειδή είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τα αυτοκίνητα, το συναισθηματικό δέσιμο με κάποια συγκεκριμένα δεν γιατρεύεται και η ανάγκη για να δούμε κάτι νέο που θυμίζει το παλιό είναι έντονη - μπορεί να το πεις και αδυναμία αφού αυτή η αδράνεια μας κρατάει πίσω και μας κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους μπροστά στα κόλπα του marketing κάποιων εταιριών ειδικά στον χώρο του αυτοκινήτου. Όσο για την ηλικία μου, είμαι σχεδόν 19 και ευχαριστώ για την πρόκληση που μου έκανες να δοκιμάσω την φαντασία μου περισσότερο - είχες πολύ δίκιο σε μερικά πράγματα.