-
Πάντως στο τηλέφωνο που μίλησαμε μου είπαν για 3 εκδόσεις + την f-sport και όχι 5 :$ Η 2η δεν έχει λόγω ύπαρξης.. μπορούν απλά να δίνουν την βασική και με επιλογή 16αρες .. ¨?
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Η ερώτηση είχς εντελώς διαφορετικό νόημα. Δεδομένου οτι θεωρώ εντελώς άχρηστα αυτά τα γκατζετάκια (που αν τα μαζέψεις όλα μαζί με τους μηχανισμούς τους και τις καλωδιώσεις τους συγκεντρώνουν σεβαστο βάρος) η ερώτηση ειναι απλή:Αυτό το εντυπωσιακό και εντυπωσιακά άχρηστο γκάτζετ, όταν περάσω δίπλα σου εγώ ο κουλός οδηγός και το στείλω να κοιτάει το μαρσπιέ σου, πόσο θα σε χρεώσω;
Καλή ερώτηση. Η αλήθεια είναι ότι και από αυτή την οπτική γωνία καλύτερα να το βάζουν στην κεντρική οθόνη. Εκεί το έχω δει συνήθως.
EDIT
Βέβαια είναι ο εσωτερικός κεντρικός καθρέφτης, οπότε δύσκολα να στον ξηλώσει κάποιος από δίπλα -
Ο χρήστης Nikos_21 έγραψε:
Ο καθρέπτης πόσο να κοστίζει;
Το σύστημα δεν είναι μόνο ο καθρέφτης, αλλά και η οπίσθια κάμερα, κάποιος controller που συνδέεται στο τιμόνι, μαζί με κάποιο λογισμικό που κάνει τον υπολογισμό προβολής της κίνησης του αυτοκινήτου (δεδομένων των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του).
Οπότε αν η ερώτηση έχει στόχο να μπει after τέτοιο σύστημα, δεν νομίζω ότι παίζει...
Πράγματι πρέπει να έχεις δίκιο, γιατί όταν ρώτησα αν διατίθεται σαν αξεσουάρ στην βασική έκδοση ή στην Dynamic μου είπαν πως δεν παίζει αυτό... Όμως mjcob τον controller γιατί να τον θέλεις? Επειδή έχει τις γραμμές υποβοήθησης?? Δηλαδή αν θέλω να βρω after μόνο το σύστημα χωρίς τις γραμμές γίνεται??? Και αν ναι πειράζεις τα συτσήματα του αυτοκινήτου και ενδέχεται να χάνεις εγγύηση ή όχι? (σορρυ σε βομβάρδισα αλλά κατάλαβα ότι μάλλον ξέρεις περισσότερα για το συστημα)
Χωρίς τις γραμμές, απλώς μιλάς για μια προβολή της κάμερας οπισθοπορίας στον καθρέφτη. Δεν πρέπει να είναι και κάτι τραγικό από άποψη τιμής. Πακετάκια με κάμερα και προβολή στην οθόνη του navi/λειτουργιών παίζουν σίγουρα.
Δεν νομίζω να έχεις θέματα με την εγγύηση
Αλλιώς ναι, οι γραμμές σου δείχνουν την πορεία του όγκου του αυτοκινήτου στον περιβάλλοντα χώρο. Οπότε πρέπει να 'ξέρει' τη γωνία του τιμονιού, τη γεωμετρία του αυτοκινήτου (μεταξόνια κλπ) για να υπολογίσει βάσει αυτών. Και κάπως να το προβάλλει φυσικά. Οπότε για όλα αυτά χρειάζεται κάποιος controller.
Πάντως έχει πλάκα το συστηματάκι Διευκολυντικό είναι, αν και προφανώς όχι απαραίτητο.
Σε ένα RX τουλάχιστον που το έχω δει αρκετά [εκεί η προβολή ήταν βέβαια στην κεντρική κονσόλα, όχι στον καθρέφτη] -
Απογοητεύτικα με την επίσκεψη μου σήμερα στην αντιπροσωπεία...
Το πραγματικο επιτοκιο είναι 7,5 και όχι 6,9
Οι έκδόσεις με έξοδα προετοιμασίας και πινακίδες είναι αρκετά πιο πάνω...
Και για την μεσαία εκδσοη με μεταλλικό χρώμα μου έβγαινε ΤΕΛΙΚΗ τιμή 36300.... (από 34700)
Όσο για την 2η έκδοση 1800 ευρω κάνει μόνο η μια ίντσα ζαντας..... Που φυσικα δεν συμφέρει...
Και το αμάξι στην βασική έκδοση των 29800 τελική τιμή.... δεν βλέπεται και φυσικά ΔΕΝ μπορείς να του βάλεις ούτε καν φωτα ομίχλης επάνω! Μάλλον για κράχτης μου κάνει... -
Μάλλον χαζή η ερώτησή μου, αλλά το αυτοκίνητο το έχετε δει από κοντά;
-
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μάλλον χαζή η ερώτησή μου, αλλά το αυτοκίνητο το έχετε δει από κοντά;
Χρειάζεται ? Εχω αγοράσει αυτοκίνητα στο παρελθόν από μία φωτογραφία σε περιοδικό.Δεν υπήρχε τότε ίντερνετ.....
-
πόσο παλιά;
-
τι είδους αμάξι έψαχνες γενικότερα;
-
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ο καθρέπτης πόσο να κοστίζει;
Το σύστημα δεν είναι μόνο ο καθρέφτης, αλλά και η οπίσθια κάμερα, κάποιος controller που συνδέεται στο τιμόνι, μαζί με κάποιο λογισμικό που κάνει τον υπολογισμό προβολής της κίνησης του αυτοκινήτου (δεδομένων των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του).
Οπότε αν η ερώτηση έχει στόχο να μπει after τέτοιο σύστημα, δεν νομίζω ότι παίζει...
Πράγματι πρέπει να έχεις δίκιο, γιατί όταν ρώτησα αν διατίθεται σαν αξεσουάρ στην βασική έκδοση ή στην Dynamic μου είπαν πως δεν παίζει αυτό... Όμως mjcob τον controller γιατί να τον θέλεις? Επειδή έχει τις γραμμές υποβοήθησης?? Δηλαδή αν θέλω να βρω after μόνο το σύστημα χωρίς τις γραμμές γίνεται??? Και αν ναι πειράζεις τα συτσήματα του αυτοκινήτου και ενδέχεται να χάνεις εγγύηση ή όχι? (σορρυ σε βομβάρδισα αλλά κατάλαβα ότι μάλλον ξέρεις περισσότερα για το συστημα)
Χωρίς τις γραμμές, απλώς μιλάς για μια προβολή της κάμερας οπισθοπορίας στον καθρέφτη. Δεν πρέπει να είναι και κάτι τραγικό από άποψη τιμής. Πακετάκια με κάμερα και προβολή στην οθόνη του navi/λειτουργιών παίζουν σίγουρα.
Δεν νομίζω να έχεις θέματα με την εγγύηση
Αλλιώς ναι, οι γραμμές σου δείχνουν την πορεία του όγκου του αυτοκινήτου στον περιβάλλοντα χώρο. Οπότε πρέπει να 'ξέρει' τη γωνία του τιμονιού, τη γεωμετρία του αυτοκινήτου (μεταξόνια κλπ) για να υπολογίσει βάσει αυτών. Και κάπως να το προβάλλει φυσικά. Οπότε για όλα αυτά χρειάζεται κάποιος controller.
Πάντως έχει πλάκα το συστηματάκι Διευκολυντικό είναι, αν και προφανώς όχι απαραίτητο.
Σε ένα RX τουλάχιστον που το έχω δει αρκετά [εκεί η προβολή ήταν βέβαια στην κεντρική κονσόλα, όχι στον καθρέφτη]Ευχαριστώ πολύ...
Και εγώ έχω δει το σύστημα σε RX450h και πράγματι διευκολύνει πολύ. Ρώτησα αν έχει το ίδιο σύστημα το CT και μου είπαν πως μόνο αν βάλεις Navi θα έχεις προβολή σε οθόνη. Μου εξήγησαν πως η προβολή στον εσωτερικό καθρέφτη βγήκε για ακριβώς αυτό το λόγο (να μην χρειάζεται να έχεις navi για να έχεις ευκολία στο παρκάρισμα). Και δουλεύει όπως ακριβώς είπες πιο πάνω!!! Πάντως σαν gadget μου φαίνεται καλό! Τώρα η χρησιμότητά του εξαρτάται από το πόσο εύκολα το έχεις στο παρκάρισμα (το CT δεν είναι και κανένα θηρίο) και από το που παρκάρεις συνήθως (πόσο στριμωγμένα είναι τα πράγματα) γιατί πράγματι ε αυτό το βάζεις στο χιλιοστό!Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!
-
Aυτοκινητο που για να βαλεις φωτα ομιχλης θελεις 35200 ευρώ.... με απογοήτευσε απίστευτα!
Επιπλεον 15 αρες και 16αρες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥΜΙΝΙΟΥ αλλα ελαφρου κραματος! Κατα τα άλλα 1800 ευρω ++++
Kατά τα άλλα προσβλέπουν στο νεανικό κοινό... Ακόμα και ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ που επισκέφτηκα σήμερα δεν το πίστευε οτι υπάρχει έκδοση που το μόνο που αλλάζει είναι μια ιντσα ζαντας χωρις κάτι άλλο και κανει σχεδον 2000ευρω παραπάνω
-
-
-
Ο χρήστης seal έγραψε:
Aυτοκινητο που για να βαλεις φωτα ομιχλης θελεις 35200 ευρώ.... με απογοήτευσε απίστευτα!Επιπλεον 15 αρες και 16αρες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥΜΙΝΙΟΥ αλλα ελαφρου κραματος! Κατα τα άλλα 1800 ευρω ++++
Kατά τα άλλα προσβλέπουν στο νεανικό κοινό... Ακόμα και ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ που επισκέφτηκα σήμερα δεν το πίστευε οτι υπάρχει έκδοση που το μόνο που αλλάζει είναι μια ιντσα ζαντας χωρις κάτι άλλο και κανει σχεδον 2000ευρω παραπάνω
Δεν ειναι αλουμινιου αλλα ελαφρου κραματος;
Αυτο θα ηταν κακο αν μιλαγαμε για κουτακια αναψυκτικων και οχι για ζαντες.Εκτος αν σου αρεσουν οι ζαντες/λουκουμαδες!Ο Akio Toyoda τα ξερει ολα αυτα;
-
Stimorol κανείς;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aυτοκινητο που για να βαλεις φωτα ομιχλης θελεις 35200 ευρώ.... με απογοήτευσε απίστευτα!
Επιπλεον 15 αρες και 16αρες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥΜΙΝΙΟΥ αλλα ελαφρου κραματος! Κατα τα άλλα 1800 ευρω ++++
Αυτο θα ηταν κακο αν μιλαγαμε για κουτακια αναψυκτικων και οχι για ζαντες.Εκτος αν σου αρεσουν οι ζαντες/λουκουμαδες!Ο Akio Toyoda τα ξερει ολα αυτα;
Aν το κουτακι αναψυκτικου έκανε 1800 ευρώ ... θα μιλαγαμε και για αυτο
-
Δεν θα μιλάγαμε, θα μίλαγες και μάλιστα λέγοντας τα ίδια και τα ίδια επι 15 σελίδες...
-
Ο χρήστης seal έγραψε:
Aν το κουτακι αναψυκτικου έκανε 1800 ευρώ ... θα μιλαγαμε και για αυτο
Ισως αν εψαχνες λιγο παραπανω να καταλαβαινες γιατι το εγραψα.Δεν πειραζει .Εσυ αγορασε ζαντες αλουμινιου και οχι ελαφρου κραματος.
-
Seal, τα πράγματα για εμένα είναι απλά το αυτοκίνητο ξεκινά με τον βασικό του εξοπλισμό (ο καθένας μπορεί να κρίνει αν είναι πλούσιος ή επαρκής ή όχι) στα 28.500 Ευρώ (σε μαύρο χρώμα) και ανεβαίνουν οι τιμές αναλόγως με τον εξοπλισμό. Τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί κολλήσαμε με μία έκδοση για την οποία πρώτον την εξήγηση της τιμής την έδωσες μόνος σου πιο πάνω (δηλ. μάλλον είναι αξεσουάρ για να γλιτώσουν τον φόρο πολυτελείας που είναι απόλυτα λογικό) και δεύτερον αν θέλει κάποιος αγοράζει τη βασική έκδοση και βάζει ζάντες after market!
Αυτά για την τιμή της 2ης έκδοσης και δεν θα ξαναμπώ στην ίδια συζήτηση γιατί νομίζω έχει εξαντληθεί...
Seal, σε σχέση με τις ζάντες ελαφρού κράματος είναι το ίδιο με τις ζάντες αλουμινίου ρε φίλε!!! (δες και εδώ viewtopic.php?f=6&t=14097&start=0)
-
Ο χρήστης Nikos_21 έγραψε:
Seal, τα πράγματα για εμένα είναι απλά το αυτοκίνητο ξεκινά με τον βασικό του εξοπλισμό (ο καθένας μπορεί να κρίνει αν είναι πλούσιος ή επαρκής ή όχι) στα 28.500 Ευρώ (σε μαύρο χρώμα) και ανεβαίνουν οι τιμές αναλόγως με τον εξοπλισμό. Τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί κολλήσαμε με μία έκδοση για την οποία πρώτον την εξήγηση της τιμής την έδωσες μόνος σου πιο πάνω (δηλ. μάλλον είναι αξεσουάρ για να γλιτώσουν τον φόρο πολυτελείας που είναι απόλυτα λογικό) και δεύτερον αν θέλει κάποιος αγοράζει τη βασική έκδοση και βάζει ζάντες after market!Αυτά για την τιμή της 2ης έκδοσης και δεν θα ξαναμπώ στην ίδια συζήτηση γιατί νομίζω έχει εξαντληθεί...
Seal, σε σχέση με τις ζάντες ελαφρού κράματος είναι το ίδιο με τις ζάντες αλουμινίου ρε φίλε!!! (δες και εδώ viewtopic.php?f=6&t=14097&start=0)
Nίκο κατ'αρχην ξεκινά από 29300 πραγματική τιμή...
Ελαφρου κράμματος σαφως και δεν είναι ίδιο με αλλουμινίου... και αυτό θα το καταλάβεις στην χρήση... όταν θα σου γεμίσουν από τον πρώτο μήνα γρατσουνιές με την παραμικρή επαφη... Είχα και ξέρω... Και πίστεψε με 1800ευρώ δεν κάνουν.. (μαζι μου συμφώνησε και ο ίδιος ο αντιπρόσωπος.... ) μάλιστα μου είπε οτι και ξεχωριστά να τις αγοράσεις δεν κανουν τόσο... Για να δικαιολογήσουν την τιμή μου είπαν οτι έχει και συναγερμο.. ο οποίος φυσικά μπαίνει από εδώ (Ελλάδα) ανοίγοντας το αυτοκίνητο και με καθυστέρηση 1 μήνα... -
Με το καλο να το παρεις και καλα χιλιομετρα!!!
-
Lexus CT 200 (compact 5door hatchback)