-
Ο χρήστης GeorgeMan έγραψε:
Να βγω λιγο Offtopic?Αυτο με τα χιλιομετρα πού ακριβως στηριζεται?
Γιατι εδω εχω ενα Fiat Tipo 20ετιας με 215000km και ενα Lancia Dedra επισης 20ετιας με σχεδον 300000km, απο τα οποία παρα πολλα πατωμενα με 180 και 200 σε εγνατιες ή ευρωπαϊκους δρομους χρονια πριν... Δηλαδη θα επρεπε να αισθανομαι πολυ τυχερος που ακομα δουλευουν και τα 2 αψογα? (ποσο μαλλον αφου ειναι και ιταλικα...)Δεν το νομιζω..., καθαρα θεμα τυχης ειναι (και συντηρησης βεβαιως βεβαιως).
Οι κινητηρες στα Mercedes (και άλλα) 20-30 ετων που εκτελουσαν χρεη ταξι τοτε εχεις ιδεα ποσα χιλιομετρα εβγαζαν?
Προσφατα μπηκα σε ενα ξεχασμενο 15ετιας Toyota Corona ταξι με 3500km στο ταμπλω. Τον ρωτησα 'μονο 3500??? αλλαξες οργανα?'. Και μου απαντησε 'Οχι εφτασε ενα εκατομμυριο και ξαναγυρισε απο την αρχη'...Ας μη τα παραλεμε λοιπον κι οποιον παρει ο χαρος...
Στο θεμα τωρα, πραγματικα λυπαμαι τον ανθρωπο που ταλαιπωρειται με τους...αχαρακτηριστους εκει στην MB, και απορω πώς γινεται παρα πολυς κοσμος με Accent Ι και Ciquecento να κυκλοφορει ακομα με πολλαπλάσια χιλιομετρα και με πολυ λιγοτερα προβληματα...
Μηπως τελικα δεν ειναι θεμα κοστους αγορας η αξιοπιστια?
Εμένα πάντως το παράδειγμα με Accent με Ciquecento δεν μου λεει τίποτα. Το ζητούμενο δεν ειναι αν κυκλοφορεί απλά, είναι να κυκλοφορεί σωστά και έτσι όπως το αγόρασες. Τι να το κάνω αν κυκλοφορώ και μου μπαίνει νερό στο πορτμπαγκάζ από βροχή (το έχει παθει φίλοι μου με accent) ή κάτι παρόμοιο.
Και εμένα γνωστός έχει Renault GTS εικοσαετίας με 700K km. Το ότι του 'ξεκόλλησε'η εξάτμιση στην εθνική ή ότι είναι κινητό καρκινογόνο με άπειρους ρύπους ή οτι καεί λάδια φυσικά 'δεν λεει τίποτα'.
Η πλάκα είναι ότι όλοι μα όλοι αν ρωτήσεις θα σου πουν 'το αμάξι.. σκυλί!... δεν σπαει δεν χαλάει..'
Επίσης τα 'φίδια' των ταξιτζήδων δεν τα πιστεύω. Αν ο καθένας πάει κάθε μήνα συνεργείο ή έχει αλλάξει κινητήρα 2 -3 φορές.. ε τότε ας το κρατήσει το 'τέρας αξιοπιστίας του'.....
-
να συμπληρώσω και εγώ την άποψη μου...
καταρχάς, συμπάσχω μαζί σου για την αισχρή και άθλια αντιμετώπισή τους στο πρόσωπό σου, συνήθεια που μάλλον έχουν αρκετοί (αν όχι όλοι) οι 'Γερμανοί' αντιπρόσωποι... πάντως, για να το βγάλεις από μέσα σου και να χαλαρώσεις λίγο, με τα μισά της αξία του νέου διαφορικού βάζεις ένα Βούλγαρο καλόπαιδο και δείχνει στον @@δα που σε παιδεύει και που σε προσβάλει έτσι κ έχει την μύτη στο διάολο κυκλοφορόντας με το ξένο SL του, πως αλλάζουμε διαφορικά εμείς οι αγανακτησμένοι πελάτες (ναι, τα έχω πάρει...)
στο διαταύτα, κυνήγησέ τους με δικηγόρο,ενημέρωσε ΙΝΚΑ και σχετικές υπηρεσίες, κάνε καταγγελία στον συνήγορο του πολίτη, ηχογράφησε τις συνομιλίες για να μην σε βγάλουν τρελό (στην αρχή της συνομιλίας να λες ότι αυτή η συνομιλία καταγράφετε), κράτα αποδείξεις από τα πάντα, οπωσδήποτε στειλε συστημένο ιστορικό και απαιτήσεις στην Γερμανία (μεταφρασμένο στα αγγλικά είναι μια χαρά), ζήτησε έγγραφη απάντηση σε κάθε ερώτημα, ανέφερε όλα τα ονόματα και τα περιστατικά, μάζεψε και άλλους με παρόμοια προβλήματα αν μπορείς, κάνε ειλικρινή ενημέρωση - δισφήμιση τους για όσα τραβάς (γιατί φυσικά αυτό τους πονάει μόνο) και δίνε χωρίς δισταγμό τα ονόματά τους..του κάθε ξεφτύλα που μας εμπαίζει..!
να αναφέρω ότι προ διετίας, πολύ κοντινός μου άνθρωπος πήρε μια ML full extra (90.000+), την πρώτη εβδομάδα του έσβηνε, την δεύτερη έκατσαν οι αεραναρτήσεις, του τις άλλαξαν, ξαναέκατσαν, του τις ξαναάλλαξαν, του ματαξαναέκατσαν (σε διάστημα 3μήνου όλα αυτά, το αμάξι ήταν ακόμη στο στρώσιμο με τόσα μπες-βγές στο συνεργείο) και τελικά ασκόντας μεγάλη και 'πειστική' πίεση, τους το άφησε, πήρε τα λεφτάκια του πίσω και αγόρασε από άλλο κατασκευαστη... εννοείται ότι αηδιάσαμε όλοι από την κοροϊδία τους και την αισχρή συμπεριφορά και ο εν λόγω κατασκευαστής με έχασε δια βίου από τα πιθανά πελατολόγιά του...
ΥΓ: για 9 χρόνια οδηγούσα ένα Land Cruiser που μπορεί να μην είχε τις αντίστοιχες ανέσεις, αλλά σε 320.000 χλμ μου ζήτησε ΜΟΝΟ ότι έγραφε το βιβλίο service ενώ εγώ του ζητούσα πολύ περισσότερα από τον μέσο (αφρικανό) οδηγό, με offroading, άλματα, οδήγηση σε διαλυμένους δρόμους πυρόσβεσης, υψηλες ταχ'υτητες κλπ...
όπως το έχουν κάνει είναι σίγουρα ένα λαχείο η αγορά αυτοκινήτου... το πρόβλημα όμως το επιτείνουν οι δήθες έμπειροι (μάλλον ε-μπυροι) εισαγωγείς και 'εξουσιοδοτημένοι' αντιπρόσωποι, τα λαμόγια που εισπράτουν παριστάνοντας τους γνώστες... οι απαταιώνες που ποντάροντας στην αποκλειστικότητα του 'γνήσιου ανταλλακτικού' και στην (σημαντικότατο αυτό) αδιαφορία των κατασκευαστών λημαίνονατι την αγορά του αυτοκινήτου στη Ναμίμπια.. συγνώμη, στην Ελλάδα ήθελα να πω.. γιατί εκεί κάτω, κάτι τέτοιους τους γδέρνουν νύχτα... και έτσι τρέμουν... το εθιμικό δίκαιο..
Ευλόγισον -
[quote]Δικές μου παρατηρήσεις......
-To ML (καλώς ή κακώς) κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και ποιοτικά δεν είναι συγκρίσιμο με τα λοιπά μοντέλα ΣτουτγκάρδηςΑυτο δεν το πολυκαταλαβα , θα αγοραζει ο καθενας μας ενα αυτοκινητο κ θα ΠΡΕΠΕΙ να γνωριζει κ που φτιαχνεται κ τι φημολογια υπαρχει σχετικα με το συγκεκριμενο εργοστασιο?? Με τιποτα ...Καλα ξεμπερδεματα ευχομαι..
-
Κάτι τέτοια διαβάζω και το σκέφτομαι πολύ όταν αλλάξω αμάξι να πάρω κάτι μη ιαπωνικό (το swift έχω από Ιούλιο του ΄05, έμαθα να οδηγώ σε αυτό και έχω κάνει μέχρι στιγμής 90000 χλμ. χωρίς να μου έχει βγάλει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ).
Έχω ακούσει πολλά για 'δήθεν' αξιόπιστα ευρωπαϊκά χρέπια και τα 'χω πάρει κράνα.
-
ρε παιδιά εντάξει μην τα μηδενίζουμε όλα, δεν είναι όλοι οι αντιπρόσωποι γερμανικών premium αλαζόνες και αδιάφοροι
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Δικές μου παρατηρήσεις......
-To ML (καλώς ή κακώς) κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και ποιοτικά δεν είναι συγκρίσιμο με τα λοιπά μοντέλα ΣτουτγκάρδηςΑυτο δεν το πολυκαταλαβα , θα αγοραζει ο καθενας μας ενα αυτοκινητο κ θα ΠΡΕΠΕΙ να γνωριζει κ που φτιαχνεται κ τι φημολογια υπαρχει σχετικα με το συγκεκριμενο εργοστασιο?? Με τιποτα ...Καλα ξεμπερδεματα ευχομαι..
Αν βαριεται να το ψαξει λιγο πριν ξοδεψει 90.000 ευρω (ποσες μηνες περνει αραγε στον μεσο Ελληνα να μαζεψει αυτο το ποσο) τοτε δεν θα πρεπει να παραπονιεται για τυχον προβληματα.
Τουλαχιστον το προηγουμενο ΜL ηταν το πιο αθλιο Μερσεντες της τελευταιας 20ετιας. Γενικα το κοστος συντηρησης αυτων των αυτοκινητων ειναι υψηλο αλλα και τα 160 χιλ χμ ειναι πολλα για ενα σημερινο αυτοκινητο με τοσα συστηματα που τυχον μπορει να χαλασουν.
-
Η συζήτηση έχει πάλι πέσει στο γνωστό κόμπλεξ του Ελληνα να μην λέει πόσο τον κοροιδεύουν ορισμένοι , γιά να μην φανεί μ......ας στα μάτια των άλλων , αλλά και γιά να μπορέσει να μεταπωλήσει(βλέπε ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ) το προβληματικό αυτοκίνητο που έχει . Ηδη και στις συγκεκριμμένες σελίδες αναφέρθηκαν προβλήματα γιά κυλινδροκεφαλή σε C200 και άλλοι γιά προβλήματα σε άλλα μοντέλα , οπότε το πρόβλημα δεν περιορίζεται στις ML μόνο . Οσο γιά τον φίλο που μας κρίνει γιατί δεν ψάξαμε το διαδίκτυο πρίν δώσουμε τόσα λεφτά , του απαντώ απλά , ότι αυτό θέλει χρόνο και γνώση που πολύ απλά μπορεί να μην τον έχουμε . Επίσης θέλω να υπενθυμίσω ότι στην δική μου περίπτωση το αμάξι άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα από το πρώτο εξάμηνο , ενώ άλλος φίλος εδώ μιλάει γιά προβλήματα από την πρώτη εβδομάδα . Οι αναφορές στην ML γίνονται γιατί σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα είναι με ενοικίαση είτε με εξαγορά , είτε χωρίς οπότε ο χρήστης μπορεί να το ξεφορτωθεί πιό εύκολα και έτσι δεν τον πειράζει αν πεί την αλήθεια και να το κράξει . Εμένα αυτή είναι η εμπειρία μου η οποία προέρχεται και από το γεγονός ότι και το προηγούμενο μου αυτοκίνητο - μεγάλο τζιπ- είχε και αυτό προβλήματα κατασκευαστικού χαρακτήρα -κακά φρένα και στράβωναν οι δίσκοι- αλλά στην αντιπροσωπεία μου τους άλλαξαν 3-4 φορές δωρεάν , όπως και το αυτόματο κιβώτιο που παρουσίασε πρόβλημα , ακόμα και όταν είχε λήξει η εγγύηση . Παρ' όλα αυτά στην συνείδηση του κοινού η τζιπ δεν θεωρείται τόσο κυριλέ όσο η μερσέντες , απλά γιατί τα αυτοκίνητα της είναι λίγο φτηνότερα . Το αυτοκίνητο αυτό πέραν του συγκεκριμμένου προβλήματος ακόμα και σήμερα που το έχει φίλος και είναι 8 χρονών , έχει άριστη ποιότητα και δεν τρίζει τίποτα . Μιλάμε δε γιά αμάξι που κατασκευάστηκε και αυτό στην Αμερική , ενώ είναι γνωστή η συνιδιοκτησία τζιπ-μερσέντες γιά τα προηγούμενα χρόνια . Αρα το θέμα είναι , ότι μπορεί κάποιο αμάξι να παρουσιάσει προβλήματα . Αυτό δεν σημαίνει ότι ντρεπόμαστε να το πούμε , αλλά αν η συμπεριφορά της αντιπροσωπείας είναι σωστή η λάθος , αυτό πρέπει να το επιβραβεύσουμε η να το στηλιτεύσουμε . Προσωπικά εγώ αν κάποιος φίλος με ρώταγε να πάρει τζίπ , θα του έλεγα , μικροπροβλήματα , συχνά σέρβις αλλά καλή συμπεριφορά της αντιπροσωπείας , ενώ αν μου έλεγε να πάρει μερσέντες , απλά θα του έλεγα ΜΑΚΡΥΑ .
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
ρε παιδιά εντάξει μην τα μηδενίζουμε όλα, δεν είναι όλοι οι αντιπρόσωποι γερμανικών premium αλαζόνες και αδιάφοροιΟι δύο από τους τρεις τουλάχιστον η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι είναι. Για BMW δεν ξέρω...
-
για merc να συμπληρώσω απλά, ότι σε κουμπάρο μου πέρισυ το καλοκαίρι στη Ζάκυνθο, ακριβώς έξω από αστυνομικό τμήμα και με ένα σωρό μάρτυρες, την γυναίκα του και τα 4 παιδιά τους στο αμάξι, η c200 του κινούμενη με 5χλμ/ω λόγω κίνησης, απλά πήρε φωτία και κάηκε.. όπως αποδείχθηκε στην πορεία μετά από πολύ ψάξιμο, αυτό το πρόβλημα οφειλόταν σε ένα ελαττωματικό καπάκι που επέτρεπε σε κάποια λάδια (κάτω από ήδη συνθήκες βλάβης λογικά) να στάζουν σε πυρωμένα τμήματα (προκαλώντας ανάφλεξη) και που τα νεότερα μοντέλα πλέον το έχουν διορθωμένο.. παρόλαυτά, ενώ το κυνήγησε με δικηγόρους, τον εκβίαζαν πρόστυχα, τον ενημέρωσαν ότι εκτός εγγύησης δεν θα βρει ποτέ δίκιο και ότι άμα το κυνηγήσει και άλλο θα αναφέρουν το περιστατικό στο σύστημά τους για να μπει το αυτοκίνητό του σε μαύρη λίστα και να χάσει κάθε μεταπωλητική αξία... καταλαβαίνετε ότι έχουμε να κάνουμε με εγκληματίες του ποινικού και όχι με πωλητές και έμπορους που έρχονατι σε δύσκολη θέση...
όσο για τον ΒΜW, ο συνεταίρος μου έχει μια auto 3lt Χ3 full extra (έδωσε κοντά στα 80.000 το 2007) και την οδηγεί κάθε ΣΚ για να πάει στο εξοχικό του με την γυναίκα του και τα 2 μωρά τους... στην έξοδο της εθνικής μία από τις φορές αυτές το αμάξι σβήνει πάνω στην στροφή με 110χλμ/ω και και φεύγει ευθεία στα χωράφια... πάλι καλα που δεν πάθανε τίποτα... το ξανανάβει και τσουλάει μέχρι το εξοχικό αργά και προσεκτικά... Δευτέρα το πάει στον BMW, τους περιγράφει το περιστατικό και μετά πό έλεγχο στον εγκέφαλο και στο αμάξι του λένε 'φταίει η βενζίνη που έβαλες, ήταν νερωμένη και για αυτό έσβησε..' του το αδειάζουν, βάζουν 'κανονική' βενζίνη και ούτε γάτα ούτε ζημιά.. την Παρασκευή αμέσως μετά το περιστατικό πάλι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ... στην ίδια στροφή, με τα ίδια χιλιόμετρα, το αμάξι σβήνει και φεύγει πάλι στα χωράφια (ξαναλέω, πάλι καλά!!!)... το αφήνει εκεί, διώχνει την φαμίλια, τους παίρνει τηλέφωνο σε έξαλλη κατάσταση, το πάει με γερανό εκεί όπου το βάζουν πάλι στον υπολογιστή και του λένε ότι το αμάξι δεν έχει τίποτα, υπερβάλει, δεν έχουν κάτι να κάνουν, δεν θα ξανασυμβεί, να μην φωνάζει (που από θαύμα ζει), αν του ξανατύχει να κρατήσει την ψυχραιμία του-να βάλει νεκρά-να επανεκινήσει τον κινητήρα, και άλλα τέτοια όμορφα!!! Αυτός το αφήνει εκεί και αρχίζει να τους κυνηγάει, ζητάει απαντήσεις από Γερμανία, κάνει καταγγελίες και μετά από λίγες μέρες τον ενημέρωσαν ότι οκ, τελικά δεν είναι τρελός, το ίδιο πρόβλημα είχαν και άλλα αυτοκίνητα και τελικά βγήκε μία αναβάθμιση και το έλυσαν (φανταστείτε πόσοι σκοτώθηκαν για να πάψει στην BMW να συμφαίρει το κουκούλωμα!!!)..
Για audi δεν έχω να πω κάτι.. άμα διαβάσετε τις δημοσιεύσεις μου στο Q5 forum θα καταλάβετε τι τράβηξα.. από συγκεκριμένο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο.. ακόμα δεν έχω άποψη για τα κεντρικά, πέραν του ότι αφήνουν κάθε βοσκό (συγνώμη από τους βοσκούς) να διευθύνει καταστήματα με την βούλα των κατασκευαστών!
-
Ο χρήστης aakris έγραψε:
Επειδή ακούω και διαβάζω τελευταία για πολλά παράπονα από ιδιοκτήτες Mercedes , υποβάλω και την δική μου εμπειρία προς γνώση και συμμόρφωση.
Τον 11/2005 αποφάσισα να προβώ στην αγορά ενός Τζιπ Mercedes ML 350 , δαπανώντας το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 90.000 ευρώ.
Με την αγορά αυτή απαιτούσα αναμφισβήτητα όχι μόνο κορυφαία ποιότητα, αλλά και προνομιακή μεταχείριση. Μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Mercedes – Benz Ελλάς»,μετά την αγορά του αυτοκινήτου και με προσωπική του επιστολή, με διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία τους μπορεί να μου προσφέρει τα όσα ζητούσα, καθώς και μία σχέση ζωής μεταξύ εμού και των εξουσιοδοτημένων διανομέων, η οποία θα συνεχίζεται με μια υπεύθυνη τεχνική υποστήριξη.
Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι ακριβώς, καθώς το αυτοκίνητο έχει ένα ιδιαίτερα βεβαρυμμένο ιστορικό (27 επισκέψεις) σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και συγκεκριμένα:
42.900 χλμ. Διαπιστώνεται θόρυβος προερχόμενος από το τιμόνι
51.600 χλμ. Αντικατάσταση κολώνας τιμονιού
54.600 χλμ. Διαπιστώνεται λάθος διάγνωση και κρίνεται πως ευθύνεται η κρεμαγιέρα
57.506 χλμ. Αντικατάσταση κρεμαγιέρας
58.900 χλμ. Διαπίστωση καταστροφής συμπιεστή αερανάρτησης εμπρός και αντικατάσταση αυτού
59.400 χλμ. Διαπιστώνεται θόρυβος στην καμπίνα από το μοτέρ του καλοριφέρ
62.300 χλμ. Ανάβει το λαμπάκι του κινητήρα
63.500 χλμ. Καίγονται τα λαμπάκια του στοπ συνέχεια
65.500 χλμ. Ανάβει και πάλι η ένδειξη του κινητήρα
70.000 χλμ Ραγίσματα στα φιλέτα ξύλινης επένδυσης και στις δυο πόρτες
80.000 χλμ. Ο διακόπτης Α/C της κεντρικής κονσόλας δεν λειτουργεί, ανάβει και πάλι η ένδειξη του κινητήρα και το βεντιλατέρ του καλοριφέρ κάνει και πάλι θόρυβο
81.500 χλμ. Αντικατάσταση της κεντρικής κονσόλας διακοπτών κλιματισμού.
87.310 χλμ. Ανάβει και πάλι η ένδειξη του κινητήρα ( σημ. ότι κάθε φορά απλά σβήνουν την ένδειξη από τη μνήμη)
89.000 χλμ. Ζητείται ανάκληση του οχήματος από τη Μercedes (χωρίς να γνωρίζω τον λόγο)
90.000 χλμ. Αλλάζεται ο εγκέφαλος του κλιματισμού.
90.500 χλμ. Αλλάζεται η μαγνητική του κεντροφόρου.
92.270 χλμ. Αλλαγή βεντιλατέρ του καλοριφέρ, καθώς δεν σταματούσε ο θόρυβος
100.000 χλμ. 2η ανάκληση του οχήματος από τη Μercedes.
139.000 χλμ. Διαπίστωση ότι τα ελαστικά ήταν φθαρμένα ανομοιόμορφα από την εσωτερική τους πλευρά. η ευθυγράμμιση όμως φαινόταν σωστή
140.000 χλμ. Κάποιες φορές δεν λειτουργεί ο επιλογέας ταχυτήτων και πρέπει να σβήσω τη μηχανή και να την ξαναθέσω σε λειτουργία για να λειτουργήσει αυτός.
149.000 χλμ. Ανάβει πάλι η ένδειξη του κινητήρα. αλλάζονται τα ελαστικά και ενώ η ένδειξη της ευθυγράμμισης είναι σωστή τα ελαστικά (και τα τέσσερα) είναι πολύ περισσότερο φαγωμένα από μέσα!
154.700 χλμ. Διαπιστώνεται αυξομείωση στροφών του κινητήρα και θόρυβος του κινητήρα
155.600 χλμ. Αλλαγή βαλβίδων ψεκασμού
155.700 χλμ. Αλλαγή κατεστραμμένης πολλαπλής.
159.600 χλμ. Καταστροφή και αλλαγή του αισθητήρα της πίεσης μπροστινών ελαστικών
160.000χλμ. Έσβησε τελείως το αυτοκίνητο εν κινήσει με 120 χλμ./ωρα στην Αττική Οδό !!.Σήμερα στα 160.000 χλμ. το αυτοκίνητο κάνει θόρυβο κύλισης στο δρόμο από τα 90 χλμ./ώρα και πάνω, παρουσιάζονται κραδασμοί και τριγμοί στο εσωτερικό του, στο φάσμα των 80 έως 100 χλμ./ώρα
Έπειτα από πρόσφατη επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο , με ενημέρωσαν ότι χρειάζεται αλλαγή του εμπρός διαφορικού με κόστος 3.000€Ακούστε τώρα την αντιμετώπιση που είχα από την ‘’Mercedes Benz Ελλάς’’ όταν τους έστειλα την παραπάνω επιστολή μαζί με το παρακάτω αίτημα :
‘’…Επειδή δεν έχω καμία πρόθεση να αφήσω και πάλι το αυτοκίνητό μου να το κάνουν κόσκινο, θέτοντας υπ όψιν σας πως όλα τα ανωτέρω χιλιόμετρα έχουν διανυθεί αποκλειστικά στην Αττική και στην Εθνική Οδό (με έγγραφο ιστορικό καθημερινών διελεύσεων) από τον Αγ. Στέφανο στη Βάρη και ποτέ στην πόλη, θα ήθελα έγγραφη βεβαίωσή σας πως ένα αυτοκίνητο αξίας 90.000 ευρώ είναι αναμενόμενο και αποδεκτό να παρουσιάζει τόσες αστοχίες υλικών λαμβάνοντας υπόψη την κατά τα ανωτέρω χρήση αυτού από εμένα. Ειδάλλως απαιτώ μια υπεύθυνη τοποθέτησή σας και λύση του προβλήματος από την εταιρεία σας. Το λιγότερο που πρέπει να κάνετε για την αξιοπιστία της εταιρείας σας σε αυτή την περίπτωση είναι να μου δώσετε επέκταση της εγγύησης των μηχανικών μερών του (ελαττωματικού…) αυτοκινήτου μου.’’
Μετά 10 ημέρες από την ημερομηνία της απόδειξης του ταχυδρομείου της επιστολής που έστειλα και αφού δεν είχα καμία απάντηση, τηλεφωνώ στην Mercedes Benz Ελλάς και μου λένε «…δεν την έχουμε λάβει διότι ο ταχυδρόμος καμιά φορά δεν μας βρίσκει !!!!»
Στέλνω με φαξ στον ΄΄ υπεύθυνο εξυπηρέτησης πελατών΄΄ κο Καραπέτσο την επιστολή και μου λέει ότι θα ενημερωθεί και θα με πάρει τηλέφωνο .
Δεν με παίρνει τηλέφωνο όμως και αποφασίζω να πάω να του μιλήσω ο ίδιος.
Δυστυχώς όμως δεν με αφήνουν στην πύλη να περάσω επειδή δεν είχα κλείσει ραντεβού !! Του τηλεφωνώ από έξω για να μου κλείσει ένα ραντεβού και μου υπόσχεται ότι δεν χρειάζεται και ότι το ίδιο απόγευμα θα με πάρει τηλέφωνο με κάποια απάντηση.
Δεν με πήρε όμως για ακόμα μια φορά, και αφού τον καλώ πάλι, με αναγκάζει να του στείλω επίσημο έγγραφο από το συνεργείο με τη διάγνωση και το κόστος , ενώ αυτός είχε ενημερωθεί από τον αντιπρόσωπο για τα πάντα.
Αφού το στέλνω , περιμένω να μου τηλεφωνήσει , αλλά μάταια. Τον καλώ πάλι εγώ και μου είπε ότι τον ειρωνεύομαι κι από πάνω επειδή τον αποκάλεσα αναξιόπιστο. Εν ολίγοις με ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να μου καλύψει τίποτα η εταιρεία γιατί το αυτοκίνητο έχει μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων και δικαιολογούνται οι βλάβες …!, ότι δεν παίζει ρόλο το πώς έχει γίνει η χρήση του (ξεκούραστα χιλιόμετρα σε Αττική οδό μόνο), ενώ αδιαφόρησε όταν του επισήμανα όλες τις βλάβες που είχαν γίνει σε προηγούμενα χιλιόμετρα. Όταν του είπα να μου δηλώσει εγγράφως ότι η Mercedes δικαιολογεί όλες τις παραπάνω βλάβες σε αυτά τα χιλιόμετρα φυσικά αρνήθηκε. Όταν τον ενημέρωσα οτι θα δημοσιοποιήσω το θέμα μου είπε είναι δικαίωμα μου, ενώ όταν ζήτησα τον τεχνικό διευθυντή για να μου δώσει εξηγήσεις , μου είπε το γνωστό ψέμα ,ότι δηλαδή θα με πάρει αυτός τηλέφωνο..(χα!) και μάλιστα αν κρίνει ότι χρειάζεται!!
Όπως καταλαβαίνετε , επειδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ανίκανος να με εξυπηρετήσει , του ζήτησα να μου κλείσει ραντεβού με τον προϊστάμενο του, ΄΄ με ενημέρωσε΄΄ πως δεν είναι γραμματέας για να κλείνει ραντεβού... !
Τελικά επειδή δεν θέλω και δεν έχω τον χρόνο να ασχολούμαι άλλο με αυτήν την εταιρεία, βρήκα ένα μεταχειρισμένο διαφορικό με 500€ για να κάνω τη δουλειά μου. Ευτυχώς ο υπεύθυνος της αντιπροσωπίας ΄΄ Α.Ισμαήλος Α.Ε΄΄ στο Κορωπί συμπάσχει και με εξυπηρετεί.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Π.Α.Πλακα εχει φιλος.160.00 χλμ σε τρια χρονια και ηταν παντα στα συνεργεια.ΜΑΛΛΟΝ ο οδηγος δεν ηταν σπιτι
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
ρε παιδιά εντάξει μην τα μηδενίζουμε όλα, δεν είναι όλοι οι αντιπρόσωποι γερμανικών premium αλαζόνες και αδιάφοροι
Οι δύο από τους τρεις τουλάχιστον η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι είναι. Για BMW δεν ξέρω...
poios einai o deuteros? Gia mb ta exw pei kai egw prin.
πάντως με το polo μου (μιας και αρχίσαμε να μιλάμε για γερμανικά αυτοκίνητα) είμαι πολύ ευχαριστημένος
-
Kι εγώ νόμιζα ότι το Tipo 1400cc (1992) ήταν το χειρότερο αμάξι όλων των εποχών. Ούτε το 1/4 των επισκέψεων δεν είχε κάνει.
ΣΣ Yaris Verso 2002 μετά 7 χρόνια, τίποτε εκτός από αλλαγή προβληματικού συμπλέκτη στα 30.000km
ΣΣ2 Daihatsu Cuore 850cc (1996) τίποτε απολύτως πλην αναλώσιμων
ΣΣ3 Corolla 1.300cc (2000) τίποτε απολύτως πλην αναλώσιμων -
Eγώ δεν καταλαβαινω αφού ολα αυτά λιγο πολύ είναι κοινό μυστικό γιατί τα σκάτε χοντρά για το αστέρι στο καπώ και δεν αγοράζετε με τα ίδια ή λιγότερα χρήματα ενα κορυφαίο Lexus
Α ναι , ξεχασα τι θα πει ο γείτονας
-
delete
-
Είπαμε να κράζουμε το προβληματικό αυτοκίνητο και ιδίως την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αντιπροσωπεία, όχι όμως και να κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα . Η ML αποκτήθηκε το 2005 γιατί ήταν το πιό όμορφο μεγάλο τζίπ , είχε εξαιρετικό κινητήρα , καλά φρένα , πανέμορφο εσωτερικό , έκρυβε τον όγκο του αισθητικά και η κίνηση του στο δρόμο είχε εξαιρετική ποιότητα κύλισης και πολύ καλή οδική συμπεριφορά με άριστο συνδυασμό κρατήματος και άνεσης αναλογικά με τον όγκο του βέβαια . Ο ανταγωνισμός του ήταν το toyota hilux συγνώμη landcruiser ήθελα να πω , η καλύτερη φίλη των ορθοπεδικών και λοιπών επισκευαστών της μέσης μας X5 , το αδιάφορο έως άσχημο αισθητικά Lexus με την μέτρια οδική συμπεριφορά , το Grand Cherokee που είναι πιό άσχημο από το προηγούμενο και το πανάσχημο και απαράδεκτα ακριβό XC90 . Ολα αυτά τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν πρίν αποφασίσω γιά την αγορά , εκτός του βόλβο , το οποίο με απωθούσε αισθητικά . Επίσης ήταν το πρώτο μου μερσέντες καθότι η λογική του αστεριού και της προπέλλας δεν με αφορά . Αρα δεν είμαστε όλοι ίδιοι και γι' αυτό δεν ντρεπόμαστε να καταγγείλουμε όσους νομίζουν ότι θα μας πιάσουν κορόιδα .
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δικές μου παρατηρήσεις......
Αν βαριεται να το ψαξει λιγο πριν ξοδεψει 90.000 ευρω (ποσες μηνες περνει αραγε στον μεσο Ελληνα να μαζεψει αυτο το ποσο) τοτε δεν θα πρεπει να παραπονιεται για τυχον προβληματα.
Τουλαχιστον το προηγουμενο ΜL ηταν το πιο αθλιο Μερσεντες της τελευταιας 20ετιας. Γενικα το κοστος συντηρησης αυτων των αυτοκινητων ειναι υψηλο αλλα και τα 160 χιλ χμ ειναι πολλα για ενα σημερινο αυτοκινητο με τοσα συστηματα που τυχον μπορει να χαλασουν
δηλαδη για να αγορασει καποιος ενα προιον απο την mercedes πρεπει να κανει ανω κατω τα διαφορα αυτοκινητιστικα φορα περιμενοντας το αυτοκινητο του να ειναι για πεταμα μετα απο 160000χλμ
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Είπαμε να κράζουμε το προβληματικό αυτοκίνητο και ιδίως την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αντιπροσωπεία, όχι όμως και να κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα . Η ML αποκτήθηκε το 2005 γιατί ήταν το πιό όμορφο μεγάλο τζίπ , είχε εξαιρετικό κινητήρα , καλά φρένα , πανέμορφο εσωτερικό , έκρυβε τον όγκο του αισθητικά και η κίνηση του στο δρόμο είχε εξαιρετική ποιότητα κύλισης και πολύ καλή οδική συμπεριφορά με άριστο συνδυασμό κρατήματος και άνεσης αναλογικά με τον όγκο του βέβαια . Ο ανταγωνισμός του ήταν το toyota hilux συγνώμη landcruiser ήθελα να πω , η καλύτερη φίλη των ορθοπεδικών και λοιπών επισκευαστών της μέσης μας X5 , το αδιάφορο έως άσχημο αισθητικά Lexus με την μέτρια οδική συμπεριφορά , το Grand Cherokee που είναι πιό άσχημο από το προηγούμενο και το πανάσχημο και απαράδεκτα ακριβό XC90 . Ολα αυτά τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν πρίν αποφασίσω γιά την αγορά , εκτός του βόλβο , το οποίο με απωθούσε αισθητικά . Επίσης ήταν το πρώτο μου μερσέντες καθότι η λογική του αστεριού και της προπέλλας δεν με αφορά . Αρα δεν είμαστε όλοι ίδιοι και γι' αυτό δεν ντρεπόμαστε να καταγγείλουμε όσους νομίζουν ότι θα μας πιάσουν κορόιδα .το μονο οχημα που εκπληρωνει τις υποσχεσεις του (τον σκοπο που κατασκευαστηκε),απο αυτα που αναφερεις,ειναι το land cruiser
(αντε και λιγο ο ινδιανος ) -
Παντως για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,δεν εχεις να προσαψεις και κατι στο Land Cruiser...Μονο κατι περιεργους συνειρμους με Hilux κάνεις...Aλλα και για το ML μπορεις να κανεις συνειρμους με κιτρινη φυλη ή το Vito της δουλειας μου κτλ...It works both ways you see...! Και μετα μου λετε ολοι οι αστερατοι οτι δεν ψωνιζετε για το σημα αλλα στην πρωτη ευκαιρια κραζεται την Τουότα γιατι ειναι λα'ι'κη μαρκα...Τουλαχιστον το Hilux δεν θα δεν ηταν ο καλυτερος φιλος της οδικης και ΑΝ ηταν τουλαχιστον θα σε αντιμετοπιζαν με σοβαροτητα και επαγγελματισμο...Μακαρι να μην ειχα επιλεξει κι εγω το Vito αλλα δυστηχως δεν ηταν μονο δικη μου αποφαση...
-
delete
-
υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος δεν θα αγόραζε lexus. Αθλια απτή ποιότητα εσωτερικού, μικρή γκάμα κινητήρων,μικρό δίκτυο αντιπροσωπων, επιδόσεις όχι και τόσο ανταγωνιστικές έναντι των premium γερμανών, άσε που τα περισσότερα, εξωτερικά δεν μπορεί να τα αγαπήσει ούτε η μάνα τους.
ρε παιδιά αφού το land cruiser είναι για τα βουνά και για τα χωράφια, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε
Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ MERCEDES ΠΑΡΕΛΘΟΝ?