-
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
SΟS για τις παρενέργειεςΗ Υπηρεσία ζητά από τους νευρολόγους όλης της χώρας να παρακολουθούν μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων της εγκεφαλικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Βarre (GΒS).
Aυτο ειναι ολο και τιποτα παραπανω,οχι στην τρομολαγνεία
-
Ασχημα νεα;Μοιαζει σαν να μας χτυπανε καμπανακι.
«Γιατροί από όλο τον κόσμο αναφέρουν μια πολύ σοβαρή μορφή της νόσου, επίσης σε νέους και κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους, την οποία σπάνια βλέπουμε στην περίπτωση μόλυνσης από την εποχική γρίπη» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΟΥ. «Στους ασθενείς αυτούς, ο ιός προσβάλλει απευθείας τους πνεύμονες, προκαλώντας σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια. Η σωτηρία αυτών εξαρτάται από εξειδικευμένη και απαιτητική περίθαλψη σε μονάδες εντατικής φροντίδας, συνήθως με παρατεταμένη και δαπανηρή νοσηλεία».
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ασχημα νεα;Μοιαζει σαν να μας χτυπανε καμπανακι.«Γιατροί από όλο τον κόσμο αναφέρουν μια πολύ σοβαρή μορφή της νόσου, επίσης σε νέους και κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους, την οποία σπάνια βλέπουμε στην περίπτωση μόλυνσης από την εποχική γρίπη» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΟΥ. «Στους ασθενείς αυτούς, ο ιός προσβάλλει απευθείας τους πνεύμονες, προκαλώντας σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια. Η σωτηρία αυτών εξαρτάται από εξειδικευμένη και απαιτητική περίθαλψη σε μονάδες εντατικής φροντίδας, συνήθως με παρατεταμένη και δαπανηρή νοσηλεία».
Δεν είναι νέα αυτά ρε Tiger. Εξ'αρχής αυτό ήταν το θέμα. Ότι αυτή η γρίππη πολύ συχνά* προκαλεί λοιμώξεις κατώτερου αναπνευστικού (πνευμονία) σε νεαρούς ενήλικες χωρίς άλλους παράγοντες κινδύνου που καταλήγουν.
- 1 στις 1000?
-
Την Τετάρτη ήρθα σε επαφή με άτομο που τελικά νόσησε από τη νέα γρίπη. Υπάρχει κίνδυνος να έχω κολλήσει και να μην έχει εκδηλωθεί ακόμα; Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι αργότερα θα επισκεφτώ την ξαδέρφη μου με το μωρό της, οπότε αν τυχόν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τη μικρή προφανώς θα το αποφύγω.
Υ.Γ: Εγώ δεν έχω κανένα σύμπτωμα, δηλαδή πυρετό, βήχα, κλπ, μόνο με 'γραντζούναγε' ο λαιμός μου λίγο χτες, που το αποδίδω στην αρκετά απρόσεκτη έξοδο της Παρασκευης.
Υ.Γ2: Φοβάμαι απείρως περισσότερο να κάνω το εμβόλιο παρά τον ίδιο τον ιο.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Την Τετάρτη ήρθα σε επαφή με άτομο που τελικά νόσησε από τη νέα γρίπη. Υπάρχει κίνδυνος να έχω κολλήσει και να μην έχει εκδηλωθεί ακόμα; Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι αργότερα θα επισκεφτώ την ξαδέρφη μου με το μωρό της, οπότε αν τυχόν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τη μικρή προφανώς θα το αποφύγω.Υ.Γ: Εγώ δεν έχω κανένα σύμπτωμα, δηλαδή πυρετό, βήχα, κλπ, μόνο με 'γραντζούναγε' ο λαιμός μου λίγο χτες, που το αποδίδω στην αρκετά απρόσεκτη έξοδο της Παρασκευης.
Η περίοδος επώασης για τον ιό είναι 5 ημέρες... Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει και 7 μέρες. Αν μέσα στις 7 μέρες δεν παρουσιάσεις προβλήματα υψηλού πυρετού (39+), δύσπνοιας+βήχα και γενικότερα σημεία λοίμωξης αναπνευστικού, τότε την έχεις γλιτώσει. Γενικότερα, η απόσταση για μόλυνση μέσω σταγονιδίων είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος τους. Όσο μικρότερα είναι τα σταγονίδια, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση που διαδράμουν μέσω του αέρα. Για μεγάλα σταγονίδια είναι τα 2 μέτρα χονδρικά, για μικρά φτάνουν ακόμα και τα 10, αναφέρονται και παραπάνω.
Η λοίμωξη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για παιδιά κάτω των 2 ετών σύμφωνα με τελευταία στοιχεία. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και, όπως σκέφτεσαι, να εξετάσουμε σε ποιες κοινωνικές εκδηλώσεις θα παρευρεθούμε.
ΥΓ: Σε ημερίδα στη Γερμανία για ενημέρωση σχετικά με τη νέα γρίπη ειπώθηκε πως ο υψηλός πυρετός είναι αναγκαίο, αλλά όχι ικανό σύμπτωμα για τη νέα γρίπη. Με άλλα λόγια αν έχεις πυρετό, τότε να ανησυχήσεις περισσότερο. Όμως μην αγχωθείς, μπορεί να μην οφείλεται στη νέα γρίπη.
-
Την Τετάρτη ήρθα σε επαφή με άτομο που τελικά νόσησε από τη νέα γρίπη. Υπάρχει κίνδυνος να έχω κολλήσει και να μην έχει εκδηλωθεί ακόμα; Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι αργότερα θα επισκεφτώ την ξαδέρφη μου με το μωρό της, οπότε αν τυχόν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για τη μικρή προφανώς θα το αποφύγω.Υ.Γ: Εγώ δεν έχω κανένα σύμπτωμα, δηλαδή πυρετό, βήχα, κλπ, μόνο με 'γραντζούναγε' ο λαιμός μου λίγο χτες, που το αποδίδω στην αρκετά απρόσεκτη έξοδο της Παρασκευης.
Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες καλύτερα να αναβάλλεις την επίσκεψη σου..Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά λένε..
Ο λαιμός το πιθανότερο είναι να μην είναι τίποτα,μάλλον ψυχολογικό θα είναι..
Όσο για το εμβόλιο καλά κάνεις και το φοβάσαι..Με τόσες λίγες δοκιμές που έχουν γίνει είναι μεγάλο το ρίσκο να το κάνει κάποιος..Με γιατρούς που συζήτησα μου είπαν οτι αν είναι αναγκαίο να γίνει, καλά είναι να περιμένουμε μέχρι τον οκτώβριο νοέμβριο που θα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί και θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για τις παρενέργειες.. -
Σήμερα δεν έχω ούτε το γραντζούνισμα στο λαιμο, μια χαρά είμαι! Αλλά επειδή είναι αμαρτία να ρισκάρω έστω και ελάχιστα, δε θα πάω καθόλου.
-
Συμφωνα με τα οσα εχω διαβασει απο σοβαρους επιδημιολογους και οχι απο συνοικιακους παιδιατρους:
Το εμβολιο δεν θα πρεπει να το φοβαστε περισσοτερο απο το συνηθες.
Το εμβολιο της γριππης ειναι στανταρτ και αλλαζει το στελεχος καθε φορα.
Δεν ισχυει οτι θα βγει στην αγορα με λιγες δοκιμες/εσπευσμένα ή οτιδηποτε παρομοιο,τα πρωτοκολλα ειναι συγκεκριμενα και δεν γινονται λαστιχο.
Ειναι κακο το οτι το εμβολιο θα αργησει στην χωρα μας,πιθανως να εχουμε ηδη νοσησει παρα πολλοι μεχρι τοτε και να ειναι αχρηστο πια για μεγαλη ομαδα πληθυσμου. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Συμφωνα με τα οσα εχω διαβασει απο σοβαρους επιδημιολογους και οχι απο συνοικιακους παιδιατρους:Το εμβολιο δεν θα πρεπει να το φοβαστε περισσοτερο απο το συνηθες.
Το εμβολιο της γριππης ειναι στανταρτ και αλλαζει το στελεχος καθε φορα.
Δεν ισχυει οτι θα βγει στην αγορα με λιγες δοκιμες/εσπευσμένα ή οτιδηποτε παρομοιο,τα πρωτοκολλα ειναι συγκεκριμενα και δεν γινονται λαστιχο.
Ειναι κακο το οτι το εμβολιο θα αργησει στην χωρα μας,πιθανως να εχουμε ηδη νοσησει παρα πολλοι μεχρι τοτε και να ειναι αχρηστο πια για μεγαλη ομαδα πληθυσμου.Και τοτε γιατι ο Αβραμο..... λεει οτι ειμαστε απο τους πρωτους που παραγγειλαμε και θα το λαβουμε στην Ωρα του ..... τελος παντων???
-
@ Hellenic tifosi
αν φοβάσαι τόσο πολύ μπορείς να πάς σε καποιο νοσοκομείο, να εξηγήσεις τι έγινε, και να ζητήσεις μια εξέταση αίματος (ή οτι αλλη εξέταση χρειάζεται)
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ασχημα νεα;Μοιαζει σαν να μας χτυπανε καμπανακι.
«Γιατροί από όλο τον κόσμο αναφέρουν μια πολύ σοβαρή μορφή της νόσου, επίσης σε νέους και κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους, την οποία σπάνια βλέπουμε στην περίπτωση μόλυνσης από την εποχική γρίπη» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΟΥ. «Στους ασθενείς αυτούς, ο ιός προσβάλλει απευθείας τους πνεύμονες, προκαλώντας σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια. Η σωτηρία αυτών εξαρτάται από εξειδικευμένη και απαιτητική περίθαλψη σε μονάδες εντατικής φροντίδας, συνήθως με παρατεταμένη και δαπανηρή νοσηλεία».
Δεν είναι νέα αυτά ρε Tiger. Εξ'αρχής αυτό ήταν το θέμα. Ότι αυτή η γρίππη πολύ συχνά* προκαλεί λοιμώξεις κατώτερου αναπνευστικού (πνευμονία) σε νεαρούς ενήλικες χωρίς άλλους παράγοντες κινδύνου που καταλήγουν.
- 1 στις 1000?
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί με χθεσινή ανακοίνωση για μια μορφή της νέας γρίπης η οποία προσβάλει τους πνεύμονες όσων ασθενούν προκαλώντας σοβαρή πνευμονική ανεπάρκεια.
«Η σωτηρία αυτών των ανθρώπων εξαρτάται από εξειδικευμένη περίθαλψη σε μονάδες εντατικής θεραπείας, που σημαίνει παρατεταμένη και δαπανηρή νοσηλεία», αναφέρει στην ανακοίνωση ο ΠΟΥ. Μάλιστα εκτιμούν πως αυτή η μορφή –και όχι μετάλλαξη- πλήττει το 15% όσων ασθενούν. [...]
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@ Hellenic tifosiαν φοβάσαι τόσο πολύ μπορείς να πάς σε καποιο νοσοκομείο, να εξηγήσεις τι έγινε, και να ζητήσεις μια εξέταση αίματος (ή οτι αλλη εξέταση χρειάζεται)
Μα δε φοβάμαι για μένα! Μια χαρά είμαι εγώ, και αν τυχόν αρρωστήσω θα πάω στο νοσοκομείο.
Απλώς ρώταγα αν ήταν ασφαλές να δω το μωρό. Εφ' όσον υπάρχει αμφιβολία, εστω και πολύ μικρή, ακύρωσα την επίσκεψη εντελώς.
-
@ Hellenic tifosi
αν φοβάσαι τόσο πολύ μπορείς να πάς σε καποιο νοσοκομείο, να εξηγήσεις τι έγινε, και να ζητήσεις μια εξέταση αίματος (ή οτι αλλη εξέταση χρειάζεται)
Μα δε φοβάμαι για μένα! Μια χαρά είμαι εγώ, και αν τυχόν αρρωστήσω θα πάω στο νοσοκομείο.
Απλώς ρώταγα αν ήταν ασφαλές να δω το μωρό. Εφ' όσον υπάρχει αμφιβολία, εστω και πολύ μικρή, ακύρωσα την επίσκεψη εντελώς.
δεν ξέρω σε ποσο καιρό θα εμφανιστούν συμπτώματα αν κόλλησες οπότε αν δεν θες να έχεις αμφιβολίες πας σε νοσοκομείο
αυτό θα έκανα εγω
αν τωρα θες κάτι ποιο συγκεκριμένο περίμενε να μπει κανένας γιατρός στο φορουμ να σου πεί τι πρέπει να κανεις (γιατρός δεν είμαι)
-
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρέχετε στα νοσοκομεία βρε παιδιά... πόσες φορές πρέπει να το φωνάξουν αυτό οι ιατροί; Μόνο αν είστε σε ομάδα υψηλού κινδύνου (πάσχετε απο λευχαιμία ή οποιοδήποτε καρκίνο, στεφανιαίοι ασθένείς κλπ). Αν κολλήσετε... καλώς κολλήσατε. Αντιπυρετικά και σπίτι! Ούτε δουλεία ούτε επισκέψεις σε άλλα σπίτια. Τρίτη φορά θα το γράψω. Ο ιατρός την αναρρωτική άδεια δε τη δίνει για να πάτε για καφε αλλά για να αμπαρωθείτε σπίτια σας!
-
Eπίσης κατά την περίοδο επώασης ΔΕΝ είστε ακόμη μολυσματικοί.
Εφόσον δεν έχετε συμπτώματα δεν κινδυνεύετε να κολλήσετε κανέναν.
Ακόμη όμως και **1 εβδομάδα **μετά την ύφεση των συμπτωμάτων διασπείρετε τον ιό με την αναπνοή σας. -
Ο χρήστης Drauto έγραψε:
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρέχετε στα νοσοκομεία βρε παιδιά... πόσες φορές πρέπει να το φωνάξουν αυτό οι ιατροί; Μόνο αν είστε σε ομάδα υψηλού κινδύνου (πάσχετε απο λευχαιμία ή οποιοδήποτε καρκίνο, στεφανιαίοι ασθένείς κλπ). Αν κολλήσετε... καλώς κολλήσατε. Αντιπυρετικά και σπίτι! Ούτε δουλεία ούτε επισκέψεις σε άλλα σπίτια. Τρίτη φορά θα το γράψω. Ο ιατρός την αναρρωτική άδεια δε τη δίνει για να πάτε για καφε αλλά για να αμπαρωθείτε σπίτια σας!Επειδή υπάρχει ένα θέμα - κατά την άποψη μου - με την υπερβολική χρήση αντιπυρετικών, θα ήθελα να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία: (καμία σχέση με την νέα γρίπη αλλά με αμυγδαλίτιδα πριν 9 μήνες)
[list:3kbh8kna]Όταν παίρνω αντιπυρετικό τότε αισθάνομαι τόσο καλά που σηκώνομαι από το κρεβάτι καθώς ιδρώνω κατά την διάρκεια που πέφτει ο πυρετός βγάζω και πολλά από τα ρούχα μου και επιπλέον μπορεί να κάνω δουλείες και να κάθομαι στο pc, να βλέπω tv κ.α.[/list:u:3kbh8kna]
Αυτό κατά την γνώμη μου είναι λάθος καθώς 'ξεγελάμε' τον οργανισμό που σαφέστατα - με την εξάντληση & το κρύο που αισθανόμαστε μας λέει 'κάτσε στο κρεβάτι'. Μια λύση είναι να κάτσουμε στα αυγά μας παρόλο που 'αισθανόμαστε' καλά κάτι που απαιτεί αυτοπειθαρχία. Η άλλη που εφάρμοσα εγώ είναι να μειώσω στο 1/4 (για τα κιλά μου) το γνωστότατο αντιπυρετικό. Έτσι ο πυρετός δεν έπεφτε φυσικά ιδιαίτερα ούτε είχα όμως τον ενοχλητικό έντονο ιδρώτα (και στην συνέχεια μετά από ώρες το εξαντλητικό ανέβασμα και πάλι του πυρετού με κρυάδες κλπ).
Σύμφωνα με την wikipedia πυρετός 39-40 είναι μεσαίος! Κατά την γνώμη μου (ή καλύτερα κατά τον δικό μου οργανισμό) λοιπόν παίρνουμε νωρίς αντιπυρετικά και μεγάλες δόσεις. Να σημειώσω ότι εγώ με 39,5 αισθανόμουν άνετα και με καλή διάθεση.
Το κατέβα - ανέβα με χάλαγε, όπως έγραψα ήδη.
Φυσικά κάθε οργανισμος διαφέρει, άλλος αισθάνεται χάλια - ανυπόφορα έστω και με 38 βαθμούς. -
Τα αντιπυρετικά θέλουν τεράστια προσοχή..Δεν είναι καραμέλες όπως νομίζουμε..Ειδικά σε παιδιά ο κίνδυνος της παρακεταμόλης όπως έβγαλε μία έρευνα είναι μεγάλος και μπορεί να προκαλέσει άσθμα και άλλα προβλήματα..
-
Εγώ προσπαθώ να αποφεύγω τα αντιπυρετικά όσο μπορώ. Αν έχω δεκατάκια τότε απλά κάνω υπομονή, αλλά ακόμα και σε μεγαλύτερους πυρετούς δεν κάνω ποτέ κατάχρηση.
-
Βαγγέλη αν κολλήσεις, φώναξε μας!
Σε Αγγλία και ΗΠΑ έχουν αναφερθεί Η1Ν1 πάρτι, για να κολλήσουν τώρα και να μην ταλαιπωρούνται το χειμώνα
Νεα γρίπη! Θα την βγάλουμε καθαρή?