-
Απ' ότι καταλαβαίνω, κολλάει μ' αυτό εδώ :
Σημείωση: η ειδικότητα του γιατρού είναι δευτερευούσης σημασίας όσον αφορά την ομοιοπαθητική θεραπεία. Ο κάθε ομοιοπαθητικός γιατρός που έχει μια ειδικότητα στη συμβατική ιατρική, με την ομοιοπαθητική μπορεί να αντιμετωπίζει εξίσου καλά οποιαδήποτε πάθηση, είτε αυτή ανήκει στην ειδικότητά του είτε όχι
Η απαίτηση αυτή στη χώρα μας, ότι η ομοιοπαθητική θα εξασκείται μόνο από γιατρούς, ενώ κι οι ίδιοι τελικά παραδέχονται ότι ουδεμία σχέση έχει, τι ακριβώς εξυπηρετεί;
Θεωρία της ομοιοπαθητικής, φαντάζομαι έχεις διαβάσει. Αναφορικά με το τι αποτελεί 'φάρμακο'.
Λοιπόν, αποδέχεσαι το γεγονός ότι υπάρχουν περίεργες ανεξιχνίαστες κβαντικές ενέργειες [που η φυσική η χημεία κλπ επιστήμες δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν], ώστε τελικά το καθαρό νερό να αποκτά μνήμη της ουσίας με την οποία είχε έρθει σε επαφή; Ταλαντώνονται, λέει, οι δεσμοί υδρογόνου στην ιδιοσυχνότητα μιας ουσίας, ώστε μετά από το πλήρες φιλτράρισμά της [το νερό-φάρμακο δεν περιέχει ούτε ένα μόριο της αρχικής 'ενεργής' ουσίας] το καθαρό νερό να θυμάται την ουσία αυτή, ώστε μετά ο οργανισμός να έρχεται σε επαφή με την εν λόγω ουσία, διαμέσου της μνήμης του νερού και όχι διαμέσου της επαφής με τα actual μόρια της ουσίας.
Ντάξει, μετά έχουμε και τη συνολική θεώρηση της ομοιοπαθητικής περί φυσικής και χημείας που αξίζει να δούμε Αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε με τη 'μνήμη του νερού'.
-
α! οκ, κατάλαβα.
Σχετικά με την μνήμη του νερού δεν γνωρίζω. Γενικά με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχω βρει κάπου πειστική επιστημονική εξήγηση του γιατί λειτουργούν. Είμαστε off topic, ίσως πρέπει να ανοίξουμε καινούριο αν υπάρχει ενδιαφέρον για το θέμα. Έχω διαβάσει αρκετά σχετικά και έχω και προσωπική εμπειρία 10 ετών. Ενδιαφέρουν όμως οι προσωπικές εμπειρίες αυτό το καθαρά τεχνοκρατικό φόρουμ; Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν ούτε να εμπλακώ σε διαμάχες με κλειστά μυαλά. Απλά να ενημερώσω πως υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις. Στην Ελλάδα είμαστε έντονα υπέρ της κλασσικής ιατρικής και της μονοδιάστατης θεραπείας σε σύγκριση με άλλες χώρες. -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
α! οκ, κατάλαβα.
Σχετικά με την μνήμη του νερού δεν γνωρίζω. Γενικά με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχω βρει κάπου πειστική επιστημονική εξήγηση του γιατί λειτουργούν. Είμαστε off topic, ίσως πρέπει να ανοίξουμε καινούριο αν υπάρχει ενδιαφέρον για το θέμα. Έχω διαβάσει αρκετά σχετικά και έχω και προσωπική εμπειρία 10 ετών. Ενδιαφέρουν όμως οι προσωπικές εμπειρίες αυτό το καθαρά τεχνοκρατικό φόρουμ; Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν ούτε να εμπλακώ σε διαμάχες με κλειστά μυαλά. Απλά να ενημερώσω πως υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις. Στην Ελλάδα είμαστε έντονα υπέρ της κλασσικής ιατρικής και της μονοδιάστατης θεραπείας σε σύγκριση με άλλες χώρες.Τι σημαίνει 'κλειστά μυαλά' mesastou; Το ότι εξετάζουμε τα λεγόμενα της θεωρίας της ομοιοπαθητικής;
Ανοιχτό μυαλό δλδ είναι όποιος τα αποδέχεται;Για το άλλο που ρωτάς, η απάντηση είναι 'όχι βέβαια'. Οι προσωπικές εμπειρίες δεν μας, με τουλάχιστον, ενδιαφέρουν. Και οι πιστοί λένε ότι η πίστη τους και η προσευχή γιατρεύει, έχουν προσωπικές εμπειρίες και λένε 'κλειστά μυαλά' όσους δεν το αποδέχονται. Big deal. Όποιος δεν έχει κάτι να πει, πετάει ένα 'κλειστό μυαλό' και ξεμπερδεύει. Τουλάχιστον αυτοί βασίζουν το όλο ζήτημα καθαρά και μόνο στο μεταφυσικό και την πίστη.
Όχι όμως η ομοιοπαθητική. Αυτή προσπαθεί να εμφανίσει ένα επιστημονικό υπόβαθρο [καταλήγει στον Παράκελσο όμως ]. Και δεν είναι μόνο το γιατί λειτουργεί, αλλά και το τι περιγράφει ως θεωρία. Τι είναι δλδ αυτό που πλασάρει η ομοιοπαθητική, πέρα από την 'ολιστική φιλοσοφία'. Αφού μου το παρουσιάζει αυτό το δήθεν επιστημονικό υπόβαθρο, και προσπαθεί να τεκμηριώσει πάνω σε αυτό, προφανώς το θέτει στην κρίση μου. Αφού προσπαθεί να εξηγήσει επιστημονικά, θα κριθεί και με τον ίδιο τρόπο. Αλλιώς να μην το προσπαθούσε εξαρχής. Τώρα, αν είναι όποιος το αμφισβητεί να τίθεται αυτόματα στην κατηγορία 'κλειστό μυαλό', χαίρω πολύ.
Όπως επίσης, αν είναι να φτάσουμε στο σημείο να μην μας ενδιαφέρει τι υποστηρίζει κάποιος, απλώς και μόνο το ότι 'λειτουργεί' βάσει 'προσωπικής εμπειρίας', συγχαρητήρια μόλις επιστρέψαμε στον μεσαίωνα [και τον Παράκελσο]... -
Σχετικά με την μνήμη του νερού δεν γνωρίζω. Γενικά με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχω βρει κάπου πειστική επιστημονική εξήγηση του γιατί λειτουργούν.Εχμμ, ίσως γιατί δεν λειτουργούν; Μόνο ως placebo, κατά τα άλλα είναι 110% pseudoscience.
edit: http://mavro-oxi-allo-karvouno.blogspot ... E%BA%CE%AE
-
Ζητώ συγνώμη αν έθιξα κάποιον.
-
Ειναι ανατριχιαστικα επικινδυνο και φυσικα απαραδεκτο να βλεπεις ακτινολογο να χορηγει αντικαταθλιπτικα φαρμακα...
Κάτι χάνω εδώ Πως συνδέεται αυτό με την κουβέντα μας;
Οι ομοιοπαθητικοί πέρα από τα δυναμοποιημένα ματζούνια, χορηγούν και φάρμακα. Είχα γνωρίσει εξαιρετικό παθολόγο (διευθυντή παθολογικής κλινικής νοσοκομείου) ο οποίος ήταν και ομοιοπαθητικός και εννοείται πως χορηγούσε και κανονικά φάρμακα.
Το θέμα είναι ότι εκτός από αυτόν είχα γνωρίσει και ακτινολόγο η οποία είχε περάσει τα γνωστά σεμινάρια και επειδή 'μαθήτευε' δίπλα σε ομοιοπαθητικό γιατρό αντέγραφε κάποιες πρακτικές του. Μια από αυτές ήταν χορήγηση αντικαταθλιπτικού... Για κόκκινες γραμμές και σφραγίδες μη ρωτάτε, όλα κανονίζονται. Εντό ίνι Ελλάντα... -
.....και επειδή κόπασε ο δημοσιογραφικός πανικός, καθως επίσης υπάρχουν και οι κονομικές δυσκολίες, έκλεισαν και τα ιατρία γρίπης στα νοσοκομεία!. ΤΟΣΟ σοβαρή ήταν η κατάσταση.
-
In these studies, the researchers found that seasonal flu vaccination was associated with a 1.4- to 5.0-times greater risk of having swine flu
γιατί άραγε ... πόσα δεν γνωρίζουμε ...
-
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231047393
*Συνεργάτες φαρμακοβιομηχανιών συνέταξαν τις οδηγίες του ΠΟΥ για τη γρίπη των χοίρων
Εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις αγοράστηκαν από χώρες σε όλο τον κόσμο
Εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις αγοράστηκαν από χώρες σε όλο τον κόσμο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )-
Προτείνετέ το 0
-
Προσθέστε την είδηση στις «ειδήσεις μου»
-
Ακούστε την είδηση
-
Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
-
Μικρότερη γραμματοσειρά
-
Η είδηση σε PDF
-
Εκτύπωση
-
Αποστολή
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Στενές οικονομικές σχέσεις με φαρμακοβιομηχανίες είχαν τρεις επιστήμονες που συνέταξαν τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για αγορά εμβολίων κατά της γρίπης των χοίρων, σύμφωνα με έρευνα από δημοσιογραφική ομάδα και ιατρικό περιοδικό.Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian, οι επιστήμονες που συνέταξαν τις οδηγίες το 2004, είχαν στο παρελθόν, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, λάβει αμοιβές από τη Roche και τη GlaxoSmithKline. Πρόκειται για τον Φρεντ Χέιντεν, τον Άρνολντ Μόντο και τον Καρλ Νίκολσον.
Οι εταιρείες παρασκευάζουν τα εμβόλια Tamiflu και Relenza, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά της πανδημίας γρίπης. Υπολογίζεται ότι οι φαρμακοβιομηχανίες αποκόμισαν περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έσπευσαν μαζικά να αγοράσουν εμβόλια.
Αν και οι ίδιοι είχαν δημοσιοποιήσει τις σχέσεις του, ο ΠΟΥ δεν το έπραξε προτείνοντας την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων εμβολίων. Ένας μάλιστα συγκαταλέγεται στους συντάκτες επιστημονικής εργασίας που υποστήριζε την αποτελεσματικότητα του Tamiflu.
Η Βρετανία δαπάνησε για αγορά φαρμακευτικού υλικού περί το ένα δισεκατομμύριο λίρες, με αποτέλεσμα η νέα κυβέρνηση να αρχίσει έρευνα για το κόστος που είχε η απόφαση στους φορολογούμενους.
Η έρευνα υπογράφεται από το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό και το έγκριτο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal*
Βρε λες να ήταν απάτη η όλη ιστορία ?
-
-
Τι ειναι αυτα που λες;
-
Ας αρχίσουν μαζικές μηνύσεις οι κυβερνήσεις που αγόρασαν. Θα το κάνουν?
-
Θα το κάνουν, θα το κάνουν...!! Οι ξένες τουλάχιστον !!! Μόνο στο Ελλάντα δε θα γίνει τίποτα..!! Εκει εξω είναι μπροστάρηδες, αδιαφθοροι, τίμιοι...!! Δεν είναι σαν κι εμας...!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Θα το κάνουν, θα το κάνουν...!! Οι ξένες τουλάχιστον !!! Μόνο στο Ελλάντα δε θα γίνει τίποτα..!! Εκει εξω είναι μπροστάρηδες, αδιαφθοροι, τίμιοι...!! Δεν είναι σαν κι εμας...! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231047393[i]Συνεργάτες φαρμακοβιομηχανιών συνέταξαν τις οδηγίες του ΠΟΥ για τη γρίπη των χοίρων
...
Οι εταιρείες παρασκευάζουν τα εμβόλια Tamiflu και Relenza, ...Το διαβάσαμε και αυτό! Ότι τα αντιικά είναι εμβόλια .
Αυτός που έκανε την μετάφραση τουλάχιστον παρέθεσε την πηγή του http://www.guardian.co.uk/business/2010 ... maceutical
Αντιγράφω και ένα σχόλιο από το αρχικό άρθρο>so many research scientists rely on funding from Big Pharma that these sorts of ties are almost inevitable at some point down the line
Νομίζω πως έτσι είναι, τι λέτε;
Μια ανάλυση ακόμα από το ίδιο site: http://www.guardian.co.uk/commentisfree ... ganisation
we're not yet so grand a species that any cost, however large, is preferable to any risk, however small
δεν είμαστε ακόμη τόσο σπουδαίο είδος που κάθε κόστος, οσοδήποτε μεγάλο, είναι προτιμότερο από κάθε κίνδυνο, οσοδήποτε μικρό
-
Εντελώς ενημερωτικά να αναφέρω ότι η Roche ζημιώθηκε εν τέλει από τον πανικό για τη νέα γρίππη. Μπορεί να ξεπούλησε κάποιους μήνες (λίγους) αλλά μετά που ήταν απαραίτητη και νοσοκομειακή γνωμάτευση για τη συνταγογράφηση του Tamiflu, την πάτησαν.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εντελώς ενημερωτικά να αναφέρω ότι η Roche ζημιώθηκε εν τέλει από τον πανικό για τη νέα γρίππη. Μπορεί να ξεπούλησε κάποιους μήνες (λίγους) αλλά μετά που ήταν απαραίτητη και νοσοκομειακή γνωμάτευση για τη συνταγογράφηση του Tamiflu, την πάτησαν.φαντάζομαι για ελλάδα μιλάς έντι έτσι?
έπαθε την ίδια ήττα και στην αμερική?
-
Για Ελλάδα μιλάω. ΗΠΑ δεν έχω ιδέα γιατί κάθε υπουργείο υγείας έχει τα δικά του κόλπα σε απαιτήσεις για γνωματεύσεις κλπ.
-
New 'superbug' hits UK hospitals
Λέτε να έχουμε κάτι τέτοιο φέτος; -
τι παίζει με την αρρώστια των κουνουπιών στην Β. Ελλάδα? την Κυριακή ανεβαίνω Χαλκιδική για μια βδομάδα, θα έχω πρόβλημα? θα κυκλοφορώ αλειμμένος με autan
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
τι παίζει με την αρρώστια των κουνουπιών στην Β. Ελλάδα? την Κυριακή ανεβαίνω Χαλκιδική για μια βδομάδα, θα έχω πρόβλημα? θα κυκλοφορώ αλειμμένος με autanΤο πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε άτομα μεγάλης ηλικίας και σε άτομα με μειωμένες αντοχές του ανοσοποιητικού.
Νεα γρίπη! Θα την βγάλουμε καθαρή?