-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Η ουσία είναι πως περιμένουν το εμβόλιο για τα παιδιά κάπου Νοέμβρη, στους μεγάλους λίγο νωρίτερα (κάτι σε πειραματόζωα μου κάνει) και θα γίνεται απλά με τη συγκατάθεση. Δήλωσα ότι δεν ενδιαφέρομαι να κάνουν τα παιδιά μου το εμβόλιο και αποχώρησα με high score στο Mahjong.
ουτε εμβολιο,ουτε νετμπουκ δλδ?
ζορικο να σαι πιτσιρικος στις μερες μας,
-
Fog δεν σας είπανε ότι όταν το παιδί θα βήχει ή θα έχει συνάχι ή πυρετό θα παίρνουν τους γονείς τηλέφωνο να έρθουν να το πάρουν ή θα του βάζουν μια μάσκα και θα περιμένει περιορισμένο σε ειδική αίθουσα ή χώρο του σχολείου;
Αυτοί που βγάζουν αυτές τις εγκυκλίους έχουν την εντύπωση ότι εμείς οι γονείς περιμένουμε όλο το πρωί στο σπίτι (γράφοντας σε φόρουμ) πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο να πάμε να πάρουμε το παιδί μας!
Ήθελα να δω τον οδηγό του λεωφορείου που θα τον πάρουν τηλέφωνο να πάει να πάρει το παιδί του από το σχολείο, τι θα κάνει; Θα περάσει με το λεωφορείο (γεμάτο) από το σχολείο και θα πεί 'έλα φέρτο μέσα'...
Ή την μάνα που δουλεύει στο super market που θα το βάλει δίπλα στο ταμείο, αλλά το πολύ γέλιο θα έχει η μαμά δασκάλα που θα πρέπει να πάρει το παιδί από το ένα σχολείο και να το κρατήσει στο άλλοΑ! Αληθεύει ότι όποιος δεν κάνει εμβόλιο δεν έχει netbook
-
Αυτό που τόνισαν ιδιαίτερα είναι πως αν το παιδί έχει συμπτώματα γρίπης να μένει σπίτι οπωσδήποτε. Βέβαια αυτό το είχαν αναφέρει και στα παιδιά πριν κάμποσες μέρες και την τελευταία εβδομάδα αρκετά παιδιά 'παραπονέθηκαν' για αδιαθεσίες. Κάποια από αυτά μείναν και σπίτι.
Όπως αποδείχτηκε όμως ήταν πολύ ...ελαφράς μορφής γρίπη, με ειδική θεραπεία. Για την ακρίβεια μόλις απαγορεύθηκε το Call of Duty σε περιόδους αδιαθεσίας οι ασθενείς συνήλθαν αυτόματα.
Αυτό για το εμβόλιο και το netbook δεν ξέρω αν ισχύει. Ας το πάρουν πίσω με αυτή τη 'δικαιολογία' και θα με θυμούνται για καιρό
-
Απλώς για την ενημέρωση του forum να πω ότι 9/10 γιατρούς (και λίγους μπορεί να λέω) είναι αντίθετοι στο νέο εμβόλιο επειδή δεν βρίσκουν το λόγο για κάτι τέτοιο και επειδή δεν είναι δοκιμασμένο επαρκώς.
Και επειδή προσπαθώ να είμαι ειλικρινής, αν εργαζόμουν σε κάποια από τις εταιρείες που έβγαζαν το εμβόλιο δεν θα έκανα καμμιά απολύτως αναφορά...
Πολλοί από μας μπορεί να έχουν περάσει τον περιβόητο ιό-πανούκλα-επιδημία-χολέρα-συμφορά H1N1, R2D2 και Star Wars και να μην το έχουν πάρει χαμπάρι.
Αυτά για τα παιδιά και τις κουτσουλιές τα θεωρώ αστεία και υστερικά. Εμείς που μεγαλώσαμε έτσι και τριβόμασταν στις αυλές των σχολείων και παίζαμε με τα χώματα κλπ κλπ κλπ πάθαμε κάτι; -
Ο χρήστης fog έγραψε:
Όπως αποδείχτηκε όμως ήταν πολύ ...ελαφράς μορφής γρίπη, με ειδική θεραπεία. Για την ακρίβεια μόλις απαγορεύθηκε το Call of Duty σε περιόδους αδιαθεσίας οι ασθενείς συνήλθαν αυτόματα.
ρε τα διαβολάκια
μήπως πρέπει να πατεντάρεις αυτή την θεραπεία
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Λυπάμαι που το λέω, αλλά από κάπου εκεί και κάτω έβγαλα το DS και έπαιζα μέχρι να τελειώσει η παρωδία. [..]
Δήλωσα ότι δεν ενδιαφέρομαι να κάνουν τα παιδιά μου το εμβόλιο και αποχώρησα με high
score στο Mahjong.τουλαχιστον 100 κιλα ρισπεκτ
Εισαι ασπλαχνη ρε._
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Σσσστ! Μην τα λες αυτά δημόσια, και βάζεις ιδέες, εδώ κλείσανε ολόκληρο σχολείο λόγω της νεας γρίπης, θα πήραν φωτιά τα gamepad
Πάντως με τέτοια στέρηση και εγώ, και άρρωστος να ήμουνα, θα γινόμουνα καλά πάραυταΑυτό για το εμβόλιο και το netbook δεν ξέρω αν ισχύει. Ας το πάρουν πίσω με αυτή τη 'δικαιολογία' και θα με θυμούνται για καιρό
Αστειεύομαι, αλλά τους δικούς μας για ολα να τους έχεις ικανούς
Α! Το συγκεκριμένο θέμα το έβαλα και σε ένα φόρουμ εκπαιδευτικών.
Τρίτη μέρα τώρα και καμμία απάντηση έστω και αρνητική βρε αδερφέ!
Θα βάλω ένα νέο θέμα με τίτλο 'Νέο επίδομα παραγωγικότητας στους εκπαιδευτικούς' να δω τι θα γίνει -
Εχουμε εξετάσει αμέτρητα περιστατικά με γρίπη και εως και σήμερα απο τότε που ξέσπασε αυτός ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ πανικός. Αν παρατηρίσατε κατα τη διάρκεια των εκλογών δεν πολυ δώθηκε σημασία στην εξέληξη των κρουσμάτων γιατί δεν πολυ έδινε ψωμί στα 'παράθυρα'. Μήπως απο μόνο του αυτό το γεγονός σας λεει κάτι; Ωστόσο δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να αντιμετωπίζεις στα επείγοντα απο ένα έφηβο που... απλά κάνει πυρετό χωρίς κανένα ουσιαστικό σύμπτωμα και δίπλα μια Υστερική μάνα να ουρλίαζει οτι το παιδί της είναι σοβαρά και μετατρέπει το νοσοκομείο σε πεδίο μάχης! Ολοι οι ιατροί ωφείλουν να ευχαριστίσουν τους δημοσιογράφους και τους υπέυθυνους (;) πολιτικούς που κατάφεραν να σπείρουν το πανικό στο κόσμο και κατ' επέκταση να πολλαπλασιαστεί η δουλεία στα νοσοκομεία εως και να φρακάρουν... απο ανούσια περιστατικά που (το έχω πει πολλές φορές πλέον) η ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ γιαγιά μας ήξερε τι έπρεπε να κάνει στο σπίτι, ενώ εμέις οι 'μορφωμένοι' με τα master και δε ξέρω τι άλλα διπλώματα τρέχουμε σα μαλ..... Αν θέλετε μια συμβουλή για τους γονείς, ωστε να μη κάνουν και τα παιδιά σας τις ίδιες μαλ...ες με τη δική μας γενιά, να τα πηγαίνετε τακτικά εκδρομές στην επαρχία να βλεπουν πως είναι ο ζψντανός κοκκορας και η κοτούλα ή το κατσικάκι (και ας φοράει και lewis vuiton η μαμα δε πειράζει να λερωθεί) γιατι στο τέλος το μόνο κοτόπουλο που θα γνωρίζουν είναι το σουβλάκι και το Mc Donnald. Τέλος.... ναι η γρίπη και κάθε γρίπη θα σκοτώσει ένα γέροντα 90 ετών ή με πολλαπλά προβλήμματα όπως καρκινοπαθείς και λευκαιμικούς.
-
περαστικά τους...
http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/ ... 52855.html -
19 Οκτωβρίου 2009 13:06
Γρίπη H1N1: Αρχίζει αύριο η εκστρατεία εμβολιασμού στη Γαλλία
Η Γαλλία αρχίζει αύριο,20/10, την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του ιού της γρίπης H1N1, με τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του προσωπικού των νοσοκομείων, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Υγείας.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν είχε ανακοινώσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου τη σειρά προτεραιότητας των κατηγοριών του πληθυσμού που θα εμβολιασθούν. Θα προηγηθούν τα άτομα που εργάζονται σε μονάδες ανάνηψης νεογνών και παίδων καθώς και σε ανθρώπους που ασχολούνται με ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τη γρίπη ή πρόσωπα εν δυνάμει φορείς.
Ο εμβολιασμός του υπόλοιπου πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο σε χίλια κέντρα που έχουν οργανωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Προτεραιότητα θα δοθεί στις εγκύους, στα άτομα που φροντίζουν βρέφη κάτω των έξι μηνών, το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, τα μικρά παιδιά και άτομα με βεβαρυμένη υγεία.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Le Figaro, η πλειοψηφία του πληθυσμού, το 60%, δεν έχει την πρόθεση να εμβολιασθεί για τον ιό της γρίπης H1N1.
Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε το καλοκαίρι ότι παρήγγειλε περί τα εκατό εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του ιού.
Η εκστρατεία του εμβολιασμού, αλλά και το μέγεθος των παραγγελιών εμβολίων προκάλεσαν πολεμική στη Γαλλία, καθώς γιατροί και πολιτικοί κατήγγειλαν υπερτίμηση του κινδύνου.
'Ήμασταν υπερβολικοί ' στον τομέα αυτόν, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Μαρί Λε Γκιέν, πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης των Νοσοκομείων του Παρισιού, παρουσιάζοντας ως παράδειγμα τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι αρχές κινήθηκαν επί πολύ περισσότερο πραγματιστικών δεδομένων, προγραμματίζοντας εμβολιασμό του ενός τρίτου του πληθυσμού.
Ο θάνατος χθες ενός βρέφους 11 μηνών στο Παρίσι ανέβασε στους 33 τον αριθμό των νεκρών από τον ιό στη γαλλική επικράτεια, 25 από τους οποίους εντοπίζονται στις υπερπόντιες κτήσεις.
http://health.ana-mpa.gr/news.php?id=6175
βλέπω την Γαλλία να πουλά...
-
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, το εμβόλιο φαίνεται να ειναι ασφαλές, ωστόσο όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες συνεχίζεται η εντατική παρακολούθηση απο τους διεθνείς υγειονομικούς οργανισμούς. Ειδικότερα, τα συνηθέστερα προβλήματα που έχουν καταγραφεί είναι τοπικός ερεθισμός μετά το τσίμπημα της βελόνας και σε κάποιες περιπτώσεις εμφάνιση πυρετού αμέσως μετά το εμβολιασμό που διαρκεί έως μία ημέρα. Επίσης πιθανό είναι να εμφανιστεί πόνος στους μυς και στις αρθρώσεις.
το άρθρο δίνει την εντύπωση πως αυτές είναι όλες και όλες οι πιθανές (και απίθανες) παρενέργειες
Στο μεταξύ ανησυχητικά είναι και τα νέα που καταφτάνουν από την Αγγλία. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Δημόσιας Υγείας, διπλασιάστηκαν τα κρούσματα: από 27.000 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν τα 53.000. Οι ειδικοί όμως, ζητούν από τους πολίτες να μην εφησυχάζουν για έναν επιπλέον λόγο: παρατηρείται αύξηση και στον αριθμό των ασθενών που πρέπει να εισαχθούν άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξ’ αιτίας επιπλοκών.
-
Οι εργαζομενοι στον τομεα της υγειας ειναι αρκετα αρνητικοι στο να λαβουν το εμβόλιο
-
Ξαδέλφος μου και φίλος μου, γιατροί, δεν θα κάνουν το εμβόλιο και το ίδιο συμβούλεψαν και εμένα για την μητέρα μου...
-
πολλά και διάφορα από τον Καναδά http://www.theglobeandmail.com/life/hea ... swine-flu/
-
Ουκρανία πανικός, έκλεισαν σύνορα και κάτι τέτοια ακούω...
http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=97712
Η ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας κάλεσε από την πλευρά της τους πιστούς να συμμετάσχουν στην προσευχή υπέρ της διακοπής της εξάπλωσης της ασθένειας και της θεραπείας των ασθενών.
Γρίπη, ήρθε το τέλος σου!!
-
Η υπόθεση αναλαμβάνει πλέον διεθνή χαρακτήρα μιας και το Μεξικό παραπέμπει την εταιρεία Baxter στο διεθνές δικαστήριο, αφού σύμφωνα με τις Αρχές, όλοι οι θάνατοι στο Μεξικό τον περασμένο Απρίλιο και Μαϊο- εκτός από ένα περιστατικό- οφείλονται στο γεγονός, ότι τους χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2008 και Ιανουάριο 2009, εμβόλια τα οποία περιείχαν μείγμα από ανθρώπινους ιούς - όπως τον ιό του SARS, τον ιό των πουλερικών και τον ιό των χοίρων.
αυτή είναι η τελευταία παράγραφος από http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=74306&cid=5
Μέχρι τώρα απλά νόμιζα ότι τα να θεωρούνται τα εμβόλια μέσο ώστε να αρρωστήσουμε και να εξαπλωθούν αρρώστιες είναι ανόητες θεωρίες συνωμοσίας (τύπου x-files) τις οποίες κλασσικά γελοιοποιούν οι σκεπτικιστές (http://www.skepdic.gr/). Η θεωρία τώρα είναι πως υπάρχει βιομηχανία ασθένειας !! ??
Τώρα λοιπόν έχω δεύτερες σκέψεις που τελειώνει και που αρχίζει η αλήθεια, τι είναι ακραίο και τι δεν είναι... ; πάντα επιφυλακτικός αλλά και ... κάπως χαμένος
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Η υπόθεση αναλαμβάνει πλέον διεθνή χαρακτήρα μιας και το Μεξικό παραπέμπει την εταιρεία Baxter στο διεθνές δικαστήριο, αφού σύμφωνα με τις Αρχές, όλοι οι θάνατοι στο Μεξικό τον περασμένο Απρίλιο και Μαϊο- εκτός από ένα περιστατικό- οφείλονται στο γεγονός, ότι τους χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2008 και Ιανουάριο 2009, εμβόλια τα οποία περιείχαν μείγμα από ανθρώπινους ιούς - όπως τον ιό του SARS, τον ιό των πουλερικών και τον ιό των χοίρων.
αυτή είναι η τελευταία παράγραφος από http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=74306&cid=5
Μέχρι τώρα απλά νόμιζα ότι τα να θεωρούνται τα εμβόλια μέσο ώστε να αρρωστήσουμε και να εξαπλωθούν αρρώστιες είναι ανόητες θεωρίες συνωμοσίας (τύπου x-files) τις οποίες κλασσικά γελοιοποιούν οι σκεπτικιστές (http://www.skepdic.gr/). Η θεωρία τώρα είναι πως υπάρχει βιομηχανία ασθένειας !! ??
Τώρα λοιπόν έχω δεύτερες σκέψεις που τελειώνει και που αρχίζει η αλήθεια, τι είναι ακραίο και τι δεν είναι... ; πάντα επιφυλακτικός αλλά και ... κάπως χαμένος
Δηλαδη θεωρεις την ζουγκλα αξιοπιστη πηγη;
Τις προάλλες ειχαν ως ειδηση την μετάλλαξη του Ebola! -
χαμένος είμαι όπως έγραψα.
... και συνεχίζω να είμαι και ας έψαξα λίγο ακόμα να βρω την σχετική μύνηση.Τι βρήκα σχετικά:
Το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης που παρασκευάζει η αμερικανική Baxter έγινε την Παρασκευή το τρίτο εμβόλιο που εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΕΑ). Το τελικό πράσινο φως αναμένεται τις επόμενες ημέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συνήθως αποδέχεται τη γνωμοδότηση της ΕΜΕΑ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1059618
ένα άρθρο που αναφέρει πως περιμενουμε το τελικό ΟΚ για το εμβόλιο της baxter, τι έγινε άραγε;Αγνωστής αξιοπιστίας 'επιβεβαιώση' του άρθρου της Ζούγκλας είναι εδώ http://politicolnews.com/h1n1-swine-flu ... e-and-you/ (δεν βρήκα και άλλα) όπου γράφει >There are lawsuits pending in other countries and Baxter is charged with “deliberately” and intentionally releasing dangerous ingredients in their vaccine products.
Όμως από την κεντρική σελίδα του ίδιου site αντιγράφω χθεσινό τους άρθρο >That is what science is leading up to -vaccines in your food so you cannot know you are getting dangerous viruses in your daily corn flakes.
άρα και αυτό το site θεωρώ πως είναι 'ακραίας' άποψης.
Από την άλλη το ότι δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτια επιβεβαιώνει το παρακάτω:
Baxter to work to contain Mexico flu outbreak. Τι κέρδος έχει να το κάνει αυτό; Μήπως κάτι έχει να κουκουλώσει;α! βρήσκω και μερικά ακόμα
http://www.infowars.net/articles/april2 ... Baxter.htm
http://www.nicenetruth.com/2009/04/baxt ... andal.html
http://www.youhaverights.com/blog/read/ ... to-increa/
http://www.infowars.net/articles/april2 ... Baxter.htmμάλλον από εκεί>Last December, the Austrian branch of US vaccine company Baxter sent a batch of ordinary human H3N2 flu, altered so it couldn't replicate, to Avir Green Hills Biotechnology, also in Austria. In February, a lab in the Czech Republic working for Avir alerted Baxter that, unexpectedly, ferrets inoculated with the sample had died. It turned out the sample contained live H5N1, which Baxter uses to make vaccine. The two seem to have been mixed in error.
ξεκίνησαν όλες οι 'φήμες'.
Συνεχίζω λοιπόν χαμένος, άκρη δεν βγάζω, κουράστικα. -
Έχω βρογχικό άσθα που όμως δεν με ενοχλεί. Αθλούμαι κανονικά, γυμναστήριο κάθε μέρα, το χειμώνα σκι στο βουνό σε παγωμένο αέρα και δεν έχω πρόβλημα. Σπάνια 2 - 4 φορές το χρόνο αν χρειαστεί να κανω εισπνοή aerolin. Να κάνω, να μην κάνω? Με αυτά που ακούω έχω μπερδευτεί.
-
Στα παιδια απαγορευτηκε και στους ενηλικες υπαρχει μεγαλη επιφυλαξη για τη χρηση του
Νεα γρίπη! Θα την βγάλουμε καθαρή?