Αρχίσαμε πάλι. Ας το εξηγήσουμε.
Υπάρχει ένα μέρος που λέγεται σχολείο. Εκεί, στην Α Δημοτικού, σου μαθαίνουν ανάγνωση, ώστε να μπορείς να διαβάζεις τη γλώσσα που σου διδάσκουν. Στην Ελλάδα, επίσημη γλώσσα του κράτους, δηλαδή γλώσσα που χρησιμοποιούν οι αρχές (δηλαδή οι κρατικές υπηρεσίες) είναι η ελληνική, την οποία και διδασκόμαστε στο σχολείο.
Κάνω, λοιπόν, μια παράθεση του τι έγραψα και μετά, όσοι δεν κατάλαβαν, ας ζητήσουν περαιτέρω εξηγήσεις:
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Καθαρά τύχη, λοιπόν, το ατύχημα. Απλά υπολογίζεις και λες. 90% να μου τύχει φυσιολογικό ατύχημα και 10% να μου τύχει το παράξενο. Εφόσον στο φυσιολογικό ατύχημα η ζώνη και τα άλλα μέσα προστασίας (αερόσακοι, μπάρες κτλ) σώζουν, τα χρησιμοποιώ (φοράω ζώνη δηλαδή) για να γλυτώσω ελπίζοντας ότι θα ανήκω στο 90%.
Να με συγχωρεί η διαχείριση που χρησιμοποιώ την ειρωνεία, αλλά όταν βλέπω τέτοια post:
Ύστερα από αυτό το ποστ νομίζω ότι χρειάζεσαι επειγόντως μια βόλτα στο δεξί κάθισμα του Stuntman Mike. Θα σου κάνει καλό.
Αν πιστευεις οτι ειναι θεμα τυχης για το αν θα σωθεις η οχι απο ενα τρακαρισμα και η ζωνη ασφαλειας δεν κανει τιποτα τοτε συγνωμη που θα το πω αλλα εχεις προβλημα αντιληψης των πραγματων.
δεν μπορώ παρά να ειρωνευτώ αυτούς που τα γράφουν. Καταρχάς, υπάρχει όντως πρόβλημα αντίληψης και δεν προέρχεται από εμένα, ευτυχώς. Πού βρίσκεται η συσχέτιση τύχης αν θα σωθείς από το ατύχημα με το αν η ζώνη σώζει ζωές; Αυτό το ΚΑΙ που μπήκε στη μέση και συσχετίζει είναι ΤΕΛΕΙΩΣ λανθασμένο στη χρήση του.
Φοράω ζώνη και πέφτω σε τοίχο με 200. Θα σωθώ; ΟΧΙ
Φοράω ζώνη και πέφτω σε τοίχο με 10. Θα σωθώ; ΝΑΙ
ΔΕ φοράω ζώνη και πέφτω σε άμμο με 50 θα σωθώ; Πολύ πιθανώς
ΟΛΑ εξαρτώνται από τις συνθήκες, όπως απέδειξα νωρίτερα με τα ατυχήματα. Και δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι καθαρά θέμα τύχης να σωθείς από ατύχημα γιατί πολύ απλά ΔΕΝ μπορείς να ελέγξεις το ατύχημα στο 99% των περιπτώσεων, γιατί αλλιώς δε θα ήταν ατύχημα, αλλά ελεγχόμενη πρόσκρουση. Επειδή όμως, οι συνηθισμένες συγκρούσεις είναι το 90% των συγκρούσεων καθημερινώς, γι' αυτό φοράμε ζώνη, για να σωθούμε από το 90% των περιπτώσεων*.
Ευχαριστώ.
- Στην πράξη πολύ λιγότερες γιατί στην Ελλάδα 80% των ατυχημάτων γίνεται σε πόλεις = σύγκρουση μπροστά με πλάι, οπότε η ζώνη λίγο θα σε σώσει αν σε εμβολίσουν.