-
Η Τροχαία δίνει τα πρώτα στοιχεία για το δυστύχημα - Δεν φορούσε ζώνη και είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα ο Παντελίδης
Την πρώτη εικόνα για το πως έγινε το δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης κατάφεραν να συνθέσουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Ελληνικού.Τα πρώτα στοιχεία λένε πως είκοσι λεπτά μετά τις οκτώ το πρωί, το μαύρο τζιπ Mercedes MLS, βρισκόταν στη γέφυρα εξόδου στο ύψος του πρώην ανατολικού αεροδρομίου με κατεύθυνση τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης με συνοδηγό την 29χρονη φίλη του. Στο πίσω κάθισμα, βρισκόταν η 21χρονη κοπέλα η οποία ήταν και το μοναδικό άτομο στο μαύρο Mercedes που φορούσε ζώνη. “Οι δύο μπροστινές ζώνες βρέθηκαν “πατημένες” όπως λέμε στη γλώσσα μας. Δηλαδή, τις είχαν δεμένες και περασμένες στο κάθισμα για να μην χτυπάνε...” αναφέρει “πηγή” της Αστυνομίας.
Το μαύρο MLS, μπήκε στη στροφή με ταχύτητα που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανδρών της Τροχαίας άγγιζε τα 150 χιλιόμετρα την ώρα. Στην είσοδο, το πολυτελές τζιπ φεύγει, [url]προσκρούει στις μπάρες και για 40 περίπου μέτρα “σέρνεται” σε μια τρελή πορεία στα κολωνάκια που το καθένα είχε ύψος 40 με 50 εκατοστά. Στη συνέχεια ανατρέπεται, **κάνει δύο με τρεις τούμπες στον αέρα **και προσγειώνεται ανάποδα.[/url] Οι πυροσβέστες που φθάνουν στο σημείο χρειάζονται περίπου μια ώρα να απεγκλωβίσουν τα τρία άτομα που επέβαιναν στο Mercedes... Τελικά καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν το γνωστό τραγουδιστή ο οποίος δεν είχε σφυγμό και τις δύο κοπέλες σοβαρά τραυματισμένες.
http://tilegrafima.gr/nea/item/19686-i-troxaia-dinei-ta-prota-stoixeia-gia-to-dystyxima-den-foroyse-zoni-kai-eixe-anaptyksei-megali-taxytita-o-pantelidis
Ζωνες δεν φορουσαν οι μπροστα, τα γκαζια ηταν πολλα, το τελος για τον Παντελιδη ασχημο.....Αν βγει οτι ειχε πιει και παραπανω τοτε, τι να πω.
Οταν εχεις μεσα στο αμαξι και αλλα ατομα, δεν φταινε σε τπτ για την οποια οδηγικη σου ανεπαρκεια. Αυτην την στιγμη υπαρχουν και δυο ακομη ανθρωποι σακατεμενοι, η μια ισως και ακρωτηριασμενη. Το οτι ειναι ανωνυμοι αυτοι οι δυο ανθρωποι δεν σημαινει οτι δεν αξιζουν αναφορας και προσοχης.
ΑΝ ο οδηγος ηταν ενας ανωνυμος, τι θα λεγαμε; Μονον κριμα θα λεγαμε; Δυο ανθρωποι μπορει να μεινουν με μονιμες σωματικες βλαβες για την υπολοιπη ζωη τους.
Κριμα λοιπον και για τους συνεπιβατες που σακατευτηκαν χωρις να φταινε.https://www.facebook.com/369929973010/videos/10153778988158011/
-
γενικά μιλώντας και όχι για το συγκεκριμένο,
σαν συνεπιβάτης, έχεις και εσύ ευθύνη αν μπαίνεις στο αμάξι κάποιου που έχει πιεί ή οδηγάει σαν τρελός ή είναι απλά άχρηστος.
το που εμπιστεύεσεαι την ζωή σου έιναι δική σου ευθύνη. -
Από εκείνα τα λάθη που τα πληρώνεις πολύ ακριβά.
Τουλάχιστον να μην πάρει στο λαιμό του τις κοπέλες.. -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
σαν συνεπιβάτης, έχεις και εσύ ευθύνη αν μπαίνεις στο αμάξι κάποιου που έχει πιεί ή οδηγάει σαν τρελός ή είναι απλά άχρηστος.
το που εμπιστεύεσεαι την ζωή σου έιναι δική σου ευθύνη.Νομικά όμως από όσο ξέρω την ευθύνη την έχει ο οδηγός...Άρα αυτός πρέπει να προσέχει όταν βάζει κάποιον μέσα. Ξέρω περίπτωση που συνοδηγός μήνυσε τον οδηγό μετά από ατύχημα και κέρδισε και τη δικαστική μάχη μετά και του πήρε καλά χρήματα..
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
το που εμπιστεύεσεαι την ζωή σου έιναι δική σου ευθύνη.Νομικά όμως από όσο ξέρω την ευθύνη την έχει ο οδηγός...Άρα αυτός πρέπει να προσέχει όταν βάζει κάποιον μέσα. Ξέρω περίπτωση που συνοδηγός μήνυσε τον οδηγό μετά από ατύχημα και κέρδισε και τη δικαστική μάχη μετά και του πήρε καλά χρήματα..
Ξέρει κανείς να πει τί ισχύει? Από ότι ξέρω, αν σε σταματήσουν και σε γράψουν για ζώνη, επειδή εσύ, ο οδηγός δεν φοράς, μπορούν να γράψουν κλήση και στον συνεπιβάτη αν δεν φοράει και εφόσον είναι ενήλικος.
Τι παίζει άραγε? -
Νομικα την ευθυνη την εχει ο οδηγος, αλλα οπως σωστα ειπωθηκε κι εσυ πρεπει να προσεχεις που μπαινεις.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ξέρει κανείς να πει τί ισχύει? Από ότι ξέρω, αν σε σταματήσουν και σε γράψουν για ζώνη, επειδή εσύ, ο οδηγός δεν φοράς, μπορούν να γράψουν κλήση και στον συνεπιβάτη αν δεν φοράει και εφόσον είναι ενήλικος.
Τι παίζει άραγε?Αυτό ίσως να είναι διαφορετική περίπτωση...Αλλά για την περίπτωση ατυχήματος είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η ευθύνη είναι στον οδηγό...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Στροφη αριστερη παρατεταμενη, δεν ξερω αν την γνωριζε, αλλα σιγουρα το ML του εδωσε την ψευδαισθηση οτι θα μπει με τα οσα.
Η φυσικη ομως δεν συγχωρει.Το θεμα με τετοια οχήματα είναι ότι είναι 2.5 τοννοι βαρος και δεν μπορουν να παρουν τέτοιες στροφες με τέτοιες ταχύτητες (που ένα μεσαιο αμαξι θα μπορουσε) παροτι εχουν δυνατούς κινητήρες και τα χμ τα εχουν για πλακα.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
δεν το βάζω σε νομική βάση...αν πας από κάτω τι σε νοιάζουν τα υπόλοιπα...
-
το που εμπιστεύεσεαι την ζωή σου έιναι δική σου ευθύνη.Συμφωνω. Γενικα μιλαμε. Ομως ευθυνη εχει και οποιος μπαινει στο αυτοκινητο και την ζωνη ασφαλειας την κοιταει ποσο ομορφη ειναι. Το 'Η Ζωνη, Σωζει' ειναι σοφο ρητο. Ευθυνη επισης εχει και η πολιτεια, που δεν φροντιζει για την προληψη.
Για εμενα τα συχνα μπλοκα, διαρκως και οχι περιστασιακα, δουλεουν αποτρεπτικα και προληπτικα. Η πολιτεια εχει αφησει στην τυχη τους οδηγους και πεζους. Προστασια ελαχιστη. Γιατι οταν βλεπεις μπλοκα, αισθανεσαι μια ασφαλεια αν εισαι σωστος οδηγος, πως θα κανει τους ανησυχους, να κοψουν τα γκαζια. Σημερα ειμαστε ζουγκλα. Ο καθενας οτι του κατεβει. Και με αμαξια που μπορει να ειναι και για την πρεσα ή με ελαστικα που εχουν γινει σλικ. Δεν μου εχουν ελεγξει ποτε σε μπλοκο το πελμα των ελαστικων.
Αυτο για εμενα δειχνει οτι μπλοκα κανουν, ειτε για να εισπραξει το κρατος, ειτε για να στειλουν στο υπουργειο αναφορες, οτι εκαναν και καποια μπλοκα. Διοτι γραφουν καθε φορα, σε ποιο σημειο και ποια ωρα εχουν κανει ελεγχους.
Για την ιστορια, η κοπελα με τις λιγοτερες σωματικες βλαβες που βεβαια καθοταν πισω, φορουσε ζωνη ασφαλειας. -
θελω να σταθω στα καγκελα που υπαρχουν στο συγκεκριμενο σημειο. θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την υπαρξη τους εκει. Ηταν αυτα που τον σκοτωσαν και θα μπορουσαν να σκοτωσουν οποιονδηποτε στη θεση του. Περα απο το αν ηπιε, αν ετρεχε κλπ, υπαρχει ευθυνη.
-
το που εμπιστεύεσεαι την ζωή σου έιναι δική σου ευθύνη.+οο
Οταν στα 'παρακαλια' μου να τη φορεσει και στις απαντησεις 'αφου ειμαι πισω και ασε μας μωρε...' τσαρουχωσα στην ευθεια αφου κοιταξα να μην εχει ψυχη πισω και κοπανησε τη μαπα της στο καθισμα,τη φορεσε..
Παντα αυτο κανω οταν ακουω μαλακιες απο κανεναν πισω οταν σπανιως τυχει ,σοκαρονται και τη φορανε.. -
Όταν ζήτησα από 25χρονο να φορέσει ζώνη πίσω μου απάντησε 'έχω στο παντελόνι μου, δεν χρειάζομαι άλλη'. Σταματάω δεξιά, του λέω εδώ κατεβαίνεις και έβαλε αμέσως. Ο 10χρονος δε γιός μου φοράει την ζώνη τόσο γρήγορα που πάντα την βάζει πριν από μένα. Όλα είναι θέμα παιδείας τελικά....
-
Πριν τη στροφη υπαρχει μια προκλητικα απλωτη ευθεια.
Η στροφη ξεκιναει ανηφορικη, λιγο πριν το apex ξεκιναει η κατηφορα, και επειτα ειναι κατηφορικη.
Κατι μου λεει οτι το αμαξι σηκωθηκε πριν το apex που τελειωνε η ανηφορα (σαν αλμα ας το πω) για αυτο και δεν υπαρχει ιχνος ελαστικου κατω….Οι σιδεριες των πεζων στην ακρη ειναι μασιφ σιδερο πολυ παχυ και στιβαρο. Αυτες διελυσαν το ML.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
το που εμπιστεύεσεαι την ζωή σου έιναι δική σου ευθύνη.Συμφωνω. Γενικα μιλαμε. Ομως ευθυνη εχει και οποιος μπαινει στο αυτοκινητο και την ζωνη ασφαλειας την κοιταει ποσο ομορφη ειναι. Το 'Η Ζωνη, Σωζει' ειναι σοφο ρητο. Ευθυνη επισης εχει και η πολιτεια, που δεν φροντιζει για την προληψη.
Για εμενα τα συχνα μπλοκα, διαρκως και οχι περιστασιακα, δουλεουν αποτρεπτικα και προληπτικα. Η πολιτεια εχει αφησει στην τυχη τους οδηγους και πεζους. Προστασια ελαχιστη. Γιατι οταν βλεπεις μπλοκα, αισθανεσαι μια ασφαλεια αν εισαι σωστος οδηγος, πως θα κανει τους ανησυχους, να κοψουν τα γκαζια. Σημερα ειμαστε ζουγκλα. Ο καθενας οτι του κατεβει. Και με αμαξια που μπορει να ειναι και για την πρεσα ή με ελαστικα που εχουν γινει σλικ. Δεν μου εχουν ελεγξει ποτε σε μπλοκο το πελμα των ελαστικων.
Αυτο για εμενα δειχνει οτι μπλοκα κανουν, ειτε για να εισπραξει το κρατος, ειτε για να στειλουν στο υπουργειο αναφορες, οτι εκαναν και καποια μπλοκα. Διοτι γραφουν καθε φορα, σε ποιο σημειο και ποια ωρα εχουν κανει ελεγχους.
Για την ιστορια, η κοπελα με τις λιγοτερες σωματικες βλαβες που βεβαια καθοταν πισω, φορουσε ζωνη ασφαλειας.Συμφωνο φιλε μου! Εχουμε αποδειξη οτι απο μονοι μας δεν ειμαστε ικανοι να υπακουμε ακομα και σε λογικους νομους, οποτε το κρατος επρεπε να μας τους επιβαλη. Δεν ακους συχνα τετοια γεγονοτα σε αλλες πολεις βορειοευρωπαϊκων χωρων, γιατι εκει πεφτουν προστιμα, δεν πα νασαι και λαϊκος βαρδος...
Αλλο ενα συμπερασμα ειναι οτι απο καποια ταχυτητα και πανω οτι αμαξι και να εχεις το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.Απλα πραγματα, η υπερβολικη ταχητητα σκοτωνει. Ο θεος να δωσει δυναμη στους στενους συγγενης του θανωντα και των τραυματισμενων κοριτσιων να αντεξουν τις μερες και τις νυχτες που ερχονται.. -
Καλημερα makwolf! Και δεν ειναι λιγες οι φορες που στο εξωτερικο καλλιτεχνες τους εχουν πιασει για παραβασεις οπως πιανουν τους υπολοιπους πολιτες και αν εχουν πιει και παραπανω στο δικαστηριο αμεσως οπως λεει ο νομος. Εδω πεφτουν τα τηλεφωνα και αντε γεια.
-
Μοτοσικλέτα σκότωσε 6 χρονο αγοράκι στην Κρήτη
Ένα αγοράκι, ηλικίας μόλις 6 χρόνων, έχασε τη ζωή του σήμερα το μεσημέρι όταν παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το άτυχο αγοράκι το οποίο συνοδευόταν από συγγενή του, τη στιγμή που διέσχιζαν το δρόμο, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, παρασύρθηκε από διερχόμενη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα.
Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών, το παιδάκι δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή, ενώ τραυματίσθηκε και το ζευγάρι που επέβαινε στη μοτοσυκλέτα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει ή ζωή του.
http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/motosikleta-skotwse-6-xrono-agoraki-stin-kriti
Τραγικο.... -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Όταν ζήτησα από 25χρονο να φορέσει ζώνη πίσω μου απάντησε 'έχω στο παντελόνι μου, δεν χρειάζομαι άλλη'. Σταματάω δεξιά, του λέω εδώ κατεβαίνεις και έβαλε αμέσως. Ο 10χρονος δε γιός μου φοράει την ζώνη τόσο γρήγορα που πάντα την βάζει πριν από μένα. Όλα είναι θέμα παιδείας τελικά....Αμα το μαθεις το παιδι ,κατι φαινομενικα δυσχερες, να το κανει σα παιχνιδι δε θα γκρινιαξει ποτε και θα το κανει παντα. Στη περιπτωση της ζωνης αν δε τη φορεσω νιωθω οτι κατι λειπει απο πανω μου... απο νεογεννητο μπηκε στο τοτε οικογενειακο citroen gs ειδικο παιδικο καθισματακι το οποιο οσο μεγαλωνα αλλαζε κι εκεινο προσαρμοζομενο..μεχρι 5η-6η δημοτικου στο επομενο αυτοκινητο που ηταν ιδιαιτερως μπακετ το εργοστασιακο καθισμα υπηρχε αναλογο καθισματακι..! ομοιως και με τον αδερφο μου..
-
Και τα δυο μου παιδιά, έχουν μάθει απο πολύ μικρά να φορούν ζώνη πίσω, και να είναι πάντα με το ανάλογο παιδικό καθισματάκι.
Από εκεί και πέρα, το σημείο εκείνο, επειδή το γνωρίζω (και τη στροφή, αλλά και το συγκεκριμένο δρόμο), ναι, μπορεί να είναι 'τυφλό', αλλά δεν 'δικαιολογεί' υψηλές ταχύτητες από την ευθεία πριν. Επίσης, σε κάθε τέτοιου είδους πρόσκρουση, κάθε σίδερο ή μπαριέρα θα γίνει 'λαιμητόμος'.
Πολύ παλαιότερα (πρέπει να ήμουν ακόμη παιδί), οι 4Τ είχαν παρουσιάσει μια πρόταση-μελέτη, για να 'λειανθούν' όλα τα τέτοιου είδους σίδερα, για να μήν αποβαίνουν τόσο 'μοιραία'.... -
Να ποιοι ΦΤΑΙΝΕ για τον θάνατο του Παντελίδη!! ΣΚΛΗΡΕΣ εικόνες
Τι είπε λοιπόν ο Ιαβέρης:
Κλείνοντας ο Ιαβέρης την ενημέρωση του, έδωσε μια συμβουλή σε όλους τους οδηγούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η λύση του προβλήματος είναι η αυτοεκτίμηση. Καθένας, πρέπει να ξέρει πόσο ανεκτίμητος και λατρεμένος είναι, και πόσο θα λείψει από τα παιδιά ή τους γονείς του, αν εμπλακεί σε μια ανόητη σύγκρουση, επειδή τα μυαλό του είναι στα κάγκελα. Αν θέλουμε άμεσα να μειώσουμε το οδικό έγκλημα, κάθε πρωί ας κοντοσταθούμε και ας σκεφτούμε πόσες αγκαλιές μας περιμένουν το απόγευμα».
http://www.stroumfaki.org/2016/02/blog-post_413.html
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#