-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Αυτό που λέει ο νίντζα έχει δικιο αλλά μέσα στην υπερβολή του (πυροσβεστήρες κλπ) το χάνει. Δεν μπορεί κάποιος με το έτσι θέλω να σου επιβάλει την παρανομία του. Αυτό που λέει είναι ότι σαφώς και θα ελέγξει και δεν θα κλείσει επίτηδες τον πίσω αλλά δεν μπορεί και ο άλλος όντας παράνομος σε πιο σοβαρό αδίκημα σύμφωνα με τον ΚΟΚ να απαιτεί από τον άλλο να εξαφανιστεί από μπροστά του με το έτσι θέλω. πχ στις στροφές τις υλίκης βγαίνει καποιος να προσπεράσει ένα επικαθύμενο ελέγχοντας ότι δεν έρχεται κάποιος από πίσω και κατά την διάρκεια της προσπέρασης εμφανίζεται από την στροφή ένας 'γλήγορος' με 200+ κολλάει από πίσω και λυσάει να περάσει φώτα κόρνες κλπ. Ποιός δηλαδή έχει δίκιο; Τι μπορεί να κάνει ο πιο 'αργός'; να πατήσει φρένο να πάει πίσω από την νταλίκα να περάσει ο 'γλήγορος' και να ξαναεπιχειρήσει προσπέραση; Κι επειδή κι εμένα με έχουν κλείσει προσπερνώντας από την αριστερή, περιμένω να περάσει ο μπροστινός κρατώντας απόσταση και ξαναεπιταχύνω. Εν το μεταξύ καταλαβαίνεται μερικοί ότι τα νούμερα που λέτε είναι επικίνδυνα σε δρόμους με άλλους χρήστες τουλάχιστον για την Ελλάδα; Υπάρχουν και πίστες να απολαύσετε τα αυτοκίνητα σας ή ταξίδια στο εξωτερικό σε δρόμους χωρίς όριο.Για τα όρια που ισχύουν
130
Εκτός και αν υπάρχει αυτή που υπερισχύει το νούμερο που γράφει
Επίσης το όριο είναι το ανώτατο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος με λιγότερα από αυτα εφόσον σύμφωνα με όσα ήδη αναφέρατε δεν δυσκολεύει την κίνηση των άλλων οχημάτων κλπ
Μαλλον μπερδευεσαι φιλε. Εγω εχει τυχει να ειμαι στην αριστερη με 150 και να βλεπω αμαξι απο πισω μου να ερχεται πολυ πιο γρηγορα. ΔΕΝ καθομαι να τον κλεισω, κανω δεξια και οταν περασει παλι αριστερα. Ο nintza παραδεχτηκε πολλες φορες πως σε μια τετοια περιπτωση παιζει και να κατσει εκει απλα για να σπασει τα @@ του αλλου. Κανεις δεν λεει πως αν εχει αρχισει την προσπεραση πως πρεπει να μπει παλι μεσα, το θεμα ειναι πως ο ιδιος εχει πει παλι πως αν ειναι 5 αμαξια στην δεξια που πανε με 119 και εκεινος θελει να τα περασει με 121 τοτε ο αλλος θα πρεπει να περιμενει να τελειωσει την προσπεραση του (με λιγα λογια παλι τακτικη σου σπαω τα @@).
-
Κι εγώ έχει τύχει να τρέχω με 300 και να έρθει ο πίσω μου με 350. Σαφώς και κάνω στην άκρη. Αν τύχει όμως και πάει να προσπεράσει κάποιος με 130 κάποιον που κινείται με 100, οφείλει να φρενάρει για να περάσουμε εμείς οι γλήγοροι. Διαφορετικά τον μ@μήσαμε τον π@στη .
Η όλη συζήτηση είναι σε λάθος βάση. Ο ΚΟΚ ισχύει σε περίπτωση που σεβόμαστε όλοι όλα όσα ορίζει. Από εκεί και πέρα ισχύει ο νόμος της ζούγκλας (αυτός τον οποίο ακολουθούμε τώρα δηλαδή). Με τον τελευταίο, μπορούμε να λέμε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Κι εγώ έχει τύχει να τρέχω με 300 και να έρθει ο πίσω μου με 350. Σαφώς και κάνω στην άκρη. Αν τύχει όμως και πάει να προσπεράσει κάποιος με 130 κάποιον που κινείται με 100, οφείλει να φρενάρει για να περάσουμε εμείς οι γλήγοροι. Διαφορετικά τον μ@μήσαμε τον π@στη .
Η όλη συζήτηση είναι σε λάθος βάση. Ο ΚΟΚ ισχύει σε περίπτωση που σεβόμαστε όλοι όλα όσα ορίζει. Από εκεί και πέρα ισχύει ο νόμος της ζούγκλας (αυτός τον οποίο ακολουθούμε τώρα δηλαδή). Με τον τελευταίο, μπορούμε να λέμε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε.Το θεμα ειναι πως σε αλλες χωρες βλεπεις πως δεν υπαρχει οριο ταχυτητας στους αυτοκινητοδρομους, σε ΚΑΜΙΑ ομως δεν βλεπεις να σου λεει πως μπορεις να κατσεις στην αριστερη και να κλεισεις οσους ερχονται απο πισω σου. Υπαρχει διαφορα. Δυστυχως στο Ελλαντα αν και εχουμε καλα κομματια δρομου και μια ολοκαινουργια αττικη οδο το οριο ειναι ακομα στα 120 οταν σε αυτα τα μερη μπορουσε να ηταν κατα πολυ μεγαλυτερο. Το οτι ειμαστε πισω σαν χωρα λοιπον ειναι αλλο θεμα.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Το θεμα ειναι πως σε αλλες χωρες βλεπεις πως δεν υπαρχει οριο ταχυτητας στους αυτοκινητοδρομους, σε ΚΑΜΙΑ ομως δεν βλεπεις να σου λεει πως μπορεις να κατσεις στην αριστερη και να κλεισεις οσους ερχονται απο πισω σου. Υπαρχει διαφορα. Δυστυχως στο Ελλαντα αν και εχουμε καλα κομματια δρομου και μια ολοκαινουργια αττικη οδο το οριο ειναι ακομα στα 120 οταν σε αυτα τα μερη μπορουσε να ηταν κατα πολυ μεγαλυτερο. Το οτι ειμαστε πισω σαν χωρα λοιπον ειναι αλλο θεμα.Αν και έχουμε ορισμένα καλά κομμάτια δρόμου, είναι προφανές πως είμαστε πολύ (μα πολύ) πίσω σε νοοτροπία και οδηγική παιδεία και δε δικαιούμαστε για το καλό όλων των χρηστών του δρόμου να κινούμαστε χωρίς όρια.
Εδώ τρομάζουμε να καταλάβουμε ότι όταν κινούμαστε πέραν των ορίων ταχύτητας είμαστε αυτομάτως φάουλ σε σχέση με όσους τα τηρούν. Τι να λέμε τώρα... -
Το θέμα είναι ποιος είναι πιο παράνομος, όποιος πηγαίνει με την ταχύτητα του ήχου ή όποιος μπαστακώνεται στην αριστερή με ταχύτητα σαλιγκαριού;
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Το θέμα είναι ποιος είναι πιο παράνομος, όποιος πηγαίνει με την ταχύτητα του ήχου ή όποιος μπαστακώνεται στην αριστερή με ταχύτητα σαλιγκαριού;Ο Έλληνας δυσκολεύεται να καταλάβει ότι η αριστερή είναι λωρίδα προσπεράσματος και όχι για να κινείσαι εντός ή +/- 10% από το όριο.
Αν ο άλλος θέλει να είναι παράνομος είναι δικό του πρόβλημα και ηλίθιο να τον 'σταματάει' κάποιος δεύτερος, μπαστακωμένος στην αριστερή.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Το θέμα είναι ποιος είναι πιο παράνομος, όποιος πηγαίνει με την ταχύτητα του ήχου ή όποιος μπαστακώνεται στην αριστερή με ταχύτητα σαλιγκαριού;Και οι δύο είναι παράνομοι (και επικίνδυνοι), για διαφορετικό λόγο ο καθένας.
Όταν όμως κινείσαι με 130 (δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η νόμιμη ταχύτητα στην Ελλάδα) και ξεκινάς να προσπεράσεις κάποιον που κινείται με 100, ποιος οφείλει να φρενάρει; Αυτός που θέλει να προσπεράσει ή αυτός που έρχεται με 150; Εννοείται ότι αυτός που έρχεται με τα 150 προλαβαίνει να φρενάρει με ασφάλεια (δε μιλάω για την περίπτωση που είναι πολύ κοντά). Ποιος είναι υποχρεωμένος να διακόψει την πορεία του; (προσωπικά σ'αυτήν την περίπτωση αναφέρομαι από την αρχή)
Στη Σκωτία πάντως που γνωρίζω, σε αντίστοιχη περίπτωση (που δηλαδή 2 αυτοκίνητα συναντώνται σε φάση προσπέρασης), αυτός που κινείται με 150 μπαίνει εγκαίρως πίσω από αυτόν που κινείται με 130 (μεσαία ή αριστερή - δεξιά δηλαδή) και μειώνει ελαφρώς την ταχύτητά του για να του δείξει ότι μπορεί να προσπεράσει, και δε συνεχίζει την πορεία του σα να μη συμβαίνει τίποτα, όπως εδώ. Φυσικά είναι αντίστοιχα alert και ο προπορευόμενος και αντιλαμβάνεται το 'body language' αυτού που ακολουθεί. Έτσι συνυπάρχουν αρμονικά οι πιο γλήγοροι με τους αργούς (αλλά νόμιμους). Σενάρια επιστημονικής φαντασίας για εδώ που ο γλήγορος (πέραν των ορίων εννοών) θα πιάσει την αριστερή και όλοι οφείλουν να του ανοίγουν δρόμο, αλλά και η χελώνα που έχει αγοράσει μεσαία και αριστερή....
Συγκρίνουμε τη βούρτσα με την π@τσα τώρα αλλά λέμε... ας κάναμε τα μισά από όσα κάνουν. -
Βρε τι πάθαμε με την αριστερά (λωρίδα)
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το θέμα είναι ποιος είναι πιο παράνομος, όποιος πηγαίνει με την ταχύτητα του ήχου ή όποιος μπαστακώνεται στην αριστερή με ταχύτητα σαλιγκαριού;
Ο Έλληνας δυσκολεύεται να καταλάβει ότι η αριστερή είναι λωρίδα προσπεράσματος και όχι για να κινείσαι εντός ή +/- 10% από το όριο.
Αν ο άλλος θέλει να είναι παράνομος είναι δικό του πρόβλημα και ηλίθιο να τον 'σταματάει' κάποιος δεύτερος, μπαστακωμένος στην αριστερή.
φανταζομαι οταν καποιος μου ρθει αναποδα σε μονοδρομο θα πρεπει να κανω στην ακρη να περασει γιατι δεν πρεπει να τον σταματησω?
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
. πχ στις στροφές τις υλίκης βγαίνει καποιος να προσπεράσει ένα επικαθύμενο ελέγχοντας ότι δεν έρχεται κάποιος από πίσω και κατά την διάρκεια της προσπέρασης εμφανίζεται από την στροφή ένας 'γλήγορος' με 200+ κολλάει από πίσω και λυσάει να περάσει φώτα κόρνες κλπ. Ποιός δηλαδή έχει δίκιο; Τι μπορεί να κάνει ο πιο 'αργός'; να πατήσει φρένο να πάει πίσω από την νταλίκα να περάσει ο 'γλήγορος' και να ξαναεπιχειρήσει προσπέραση;
διακρινω μια δυσκολια στο να καταλαβαιτε οτι ΔΕΝ μιλαμε για αυτη τη περιπτωση (στην οποια φυσικα κ εγω θα κοψω κ θα περιμενω), αλλα για καποιον που παραμενει επιτηδες στην αριστερη, ενω εχει κενο στη μεσαια ωστε να μπορει να μπειανετα, επειδη 'εγω παω με το οριο κ δεν κανω ακρη για κανεναν'.
Οπως επισης μιλαμε για την περιπτωση οπου σε ΕΥΘΕΙΑ (= εχει ΚΑΘΕ ανεση να ΣΥΝυπολογισει θεση και ταχυτητα μου, κ να καταλαβει οτι αν βγει ΤΩΡΑ, ΘΑ με κοψει) δεν παιρνει πρεφα επειδη ριχνει μιση ματια στο καθρεφτη του (κ αν) αντι να ελεγξει πραγματικα. Οπου κ εκει λες αντε να παει στο διαολο, δεν ειναι ευκολο να δεις απο το καθρεπτη με ποσα περισσοτερα ερχεται ο αλλος.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Όταν όμως κινείσαι με 130 (δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η νόμιμη ταχύτητα στην Ελλάδα) και ξεκινάς να προσπεράσεις κάποιον που κινείται με 100, ποιος οφείλει να φρενάρει; Αυτός που θέλει να προσπεράσει ή αυτός που έρχεται με 150; Εννοείται ότι αυτός που έρχεται με τα 150 προλαβαίνει να φρενάρει με ασφάλεια (δε μιλάω για την περίπτωση που είναι πολύ κοντά). Ποιος είναι υποχρεωμένος να διακόψει την πορεία του; (προσωπικά σ'αυτήν την περίπτωση αναφέρομαι από την αρχή)Για το παραπάνω ποια είναι η άποψή σου Kacey;
-
Αυτος που θελει να ΜΠΕΙ στη λωριδα που ο αλλος ΗΔΗ ειναι, πρεπει να περιμενει. Αυτονοητα πραγματα. Δεν εχεις δικαιωμα να διακοψεις τη πορεια αυτου που ειναι ηδη στη λωριδα ρε παιδι μου, τι δεν καταλαβαινετε?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτος που θελει να ΜΠΕΙ στη λωριδα που ο αλλος ΗΔΗ ειναι, πρεπει να περιμενει. Αυτονοητα πραγματα. Δεν εχεις δικαιωμα να διακοψεις τη πορεια αυτου που ειναι ηδη στη λωριδα ρε παιδι μου, τι δεν καταλαβαινετε?Αυτονόητα; (not)
Δυσκολεύομαι να δεχτώ το γεγονός ότι αυτός που κινείται με τα όρια (νόμιμος) είναι υποχρεωμένος να φρενάρει κάθε τόσο για να περνάνε οι (παράνομα) γλήγοροι. Κάτι δε μου κάθεται καλά...
Σπασ@κο για τον γλήγορο, αλλά εξίσου σπασ@κο και γι αυτόν που θέλει να κινείται νόμιμα να πρέπει να φρενάρει κάθε φορά που θέλει να προσπεράσει κάποιον αργό.
Τα αυτονόητα δηλαδή -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτος που θελει να ΜΠΕΙ στη λωριδα που ο αλλος ΗΔΗ ειναι, πρεπει να περιμενει. Αυτονοητα πραγματα. Δεν εχεις δικαιωμα να διακοψεις τη πορεια αυτου που ειναι ηδη στη λωριδα ρε παιδι μου, τι δεν καταλαβαινετε?η λωριδα ειναι ιδια για πολλα χιλιομετρα
μπορει και 50
απαγορευεται να μπει για 50 χιλιομετρα γιατι μπορει καποιος να ρχεται πισω γαμιωντας? -
Χτες το βράδυ που πέρασα κάποιος είχε ξαπλώσει το φανάρι στο Ασκληπιείο της Βούλας.
-
Αν εσυ εχεις αναγκαστει να περιμενεις για 50 χιλιομετρα να αλλαξεις λωριδα επειδη επι 50 χιλιομετρα δεν εβρισκες ενα ικανο κενο αναμεσα στους (τοσους εκατονταδες πια?) γρηγορους για να αλλαξεις λωριδα χωρις να εμποδισεις καποιον, τοτε εισαι ή πολυ ατυχος ή πολυ ψευτης.
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αυτος που θελει να ΜΠΕΙ στη λωριδα που ο αλλος ΗΔΗ ειναι, πρεπει να περιμενει. Αυτονοητα πραγματα. Δεν εχεις δικαιωμα να διακοψεις τη πορεια αυτου που ειναι ηδη στη λωριδα ρε παιδι μου, τι δεν καταλαβαινετε?
Αυτονόητα; (not)
Δυσκολεύομαι να δεχτώ το γεγονός ότι αυτός που κινείται με τα όρια (νόμιμος) είναι υποχρεωμένος να φρενάρει κάθε τόσο για να περνάνε οι (παράνομα) γλήγοροι. Κάτι δε μου κάθεται καλά...
Σπασ@κο για τον γλήγορο, αλλά εξίσου σπασ@κο και γι αυτόν που θέλει να κινείται νόμιμα να πρέπει να φρενάρει κάθε φορά που θέλει να προσπεράσει κάποιον αργό.
Τα αυτονόητα δηλαδήΔυσκολεψου, αλλα ετσι ειναι. Καλως η κακως, καποιος εχει επιλεξει να κινειται πιο γρηγορα απο σενα κ απο το νομιμο, ωντας στην αριστερη λωριδα. Αυτο, τη στιγμη που εσυ σκεφτεσαι αν θα βγεις ή οχι, δεν αλλαζει. Ειναι κατι το υπαρκτο, ειτε πρεπει ειτε δεν πρεπει. Εσυ απο την αλλη, επιλεγεις εκεινη τη στιγμη αν θα βγεις ή οχι. Μπορεις να βγεις, μπορεις κ να μην βγεις, τη στιγμη που ο αλλος (ξαναλεω καλως ή κακως) εχει ΗΔΗ αυτη τη ταχυτητα κ ειναι ΗΔΗ στη λωριδα. Αν επιλεξεις να τον περιμενεις, ολα ωραια. Αν επιλεξεις να βγεις, εκεινη τη στιγμη απο τη συνειδητη επιλογη σου δημιουργεις κινδυνο κ για τους δυο σας. Αυτος ηδη τρεχει κ ερχεται. Εσυ διαλεγεις τι απο τα δυο θα κανεις.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Χτες το βράδυ που πέρασα κάποιος είχε ξαπλώσει το φανάρι στο Ασκληπιό της Βούλας.μικρο το κακο,θα ειχε αμεση περιθαλψη.
-
@ Kacey: Εγώ λέω ποιος έχει δίκιο, όχι ποιος θα επιβιώσει. Άλλο το τι θα κάνω και άλλο το τι οφείλω και είμαι υποχρεωμένος να κάνω. Και η ένστασή μου εδώ είναι ότι υποχρέωση να ανακόψει την πορεία του (στη συγκεκριμένη πάντα περίπτωση) έχει αυτός που έρχεται στην αριστερή γιατί έχει ήδη χεσμένη τη φωλιά του (κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από το όριο) και δε μπορεί να απαιτεί από τον άλλο να μην αλλάξει λωρίδα επειδή έρχεται μ@μιώντας.
Προσοχή, δε μιλάω για την περίπτωση που βλέπω τον άλλο να έρχεται και επιλέγω να βγω επειδή έτσι μου κάπνισε ή για να τον τιμωρήσω που τρέχει (το οποίο είναι φυσικά pure complex), αλλά για την περίπτωση που κάποιος γλήγορος υποχρεώνει εμένα (που πάω νόμιμα με το όριο) να φρενάρω για να μην του κόψω την πορεία. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Χτες το βράδυ που πέρασα κάποιος είχε ξαπλώσει το φανάρι στο Ασκληπιό της Βούλας.
μικρο το κακο,θα ειχε αμεση περιθαλψη.
Αν περιμενει απο το Ασκληπιειο, σωθηκε
-
Καλα τα τρολλαρισματα αλλα αν καποιος που ειναι π.χ. στην μεσαια θελει να προσπερασει τον μπροστινο του, αφου δει στον καθρευτη αν και ποσο γρηγορα ερχεται καποιος στην αριστερη, και αποφασιζει να βγει τοτε θα πρεπει να κανει ολη την κινηση ΓΡΗΓΟΡΑ (οσο του επιτρεπει το οχημα του,) ωστε να ξαναμπει στην λωριδα του αφου δεν θελει να πηγαινει με το ρυθμο της αριστερης η δεν θελει να πηγαινει με πανω απο το οριο,που λογικα παει καποιος για να προσπερνα αυτους που πανε με το οριο.. Προσωπικα σε αστικο δρομο που εχει εδω 100 χλμ βλεποντας να ερχεται ενα μαζερατικο πισω μου τραβηχτηκα εγκαιρα ωστε να μην τον κοψω και να περασει αερα πλαι μου για να ακουσω και το θορυβο!!!! Μην ειστε τσιτωμενοι χαλαρωστε και λιγο οδηγοντας και χαρειτε την ταχυτητα... πανω - η κατω απο το οριο....
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#