-
Προσοχη οσοι κατεβαινουν το ποταμι. Εκει στο υψος της Φορντ πριν τα Λητω Ηρα κλπ ειχε ανατραπει φορτηγο ,ειχε ξηλωσει μπαριερες και μαλλον ειχε πεσει στον παραδρομο. 1 ωρα σαν σαλιγκαρια πηγαιναμε πρωινιατικα!
-
μια φορα εβρεξε,τα ζωα τα γαμησαν ολα παλι
-
Πρωτη καλη βροχη μετα απο καιρο, ετσι γινεται συνηθως...
-
Προς Scotch (οι άλλοι δε θα το καταλάβουν, οπότε...). Το λάθος σου ξέρεις ποιο είναι? Το ότι θεωρείς ότι πας με το όριο. Εγώ σέβομαι ότι όντως το κοντέρ σου γράφει 120χλμ/ώρα και ότι σωστά πάει. Σε περίπτωση που πέσει κάποιος από πίσω σου (που πάει ΠΟΙΟ γρήγορα από σένα, ανεξαρτήτως ορίου) και χτυπήσετε, στο δικαστήριο τι θα πεις? Ότι πήγαινες με το όριο? Και ο άλλος το ίδιο θα πει. Το μόνο που μπορείς να αποδείξεις είναι η σχετική σας ταχύτητα και τίποτα άλλο. Και στην πράξη το αν εγώ πάω με 100χλμ/ώρα, 150χλμ/ώρα ή 300χλμ/ώρα δύσκολα αποδεικνύεται. Γιατί σε αντίθεση με το CSI δεν σκάει μύτη το εγκληματολογικό για να μαζέψει στοιχεία και να βγει η υπόθεση. Και καλώς ή κακώς το ότι καταστράφηκαν τα οχήματα δεν εξαρτάται μονάχα από την ταχύτητα με την οποία κινούνταν, αλλά και από πολλούς άλλους παράγοντες. Το κατά πόσο φρέναραν οι οδηγοί ή όχι, την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, τις καιρικές συνθήκες, την κλίση του δρόμου κ.ο.κ.. Οπότε το να πεις ότι πάω σωστά γιατί πάω με το όριο απλά δεν μπορεί να στηριχθεί σε περίπτωση που χρειαστεί. Και επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι το κοντέρ σου είναι σωστά καλιμπραρισμένο (θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ). Για αυτό εξάλλου και τα 'ραντάρ' πρέπει να είναι καλιμπραρισμένα.
Το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
-
Το ότι εγώ κινούμουν άνω του ορίου. Όχι απλά δεν μπορεί να το κρίνει αυτό άλλος οδηγός, δεν μπορεί να στηριχθεί σε περίπτωση δίκης. Ακόμα και βλάκας να είναι ο δικαστής, εύκολα τη γλιτώνεις σε κάτι τέτοιο.
-
Το ότι εσύ εμπόδισες την κίνηση μου. Είναι εξόφθαλμο το ότι την εμπόδισες. Και για τον άλλο οδηγό, και για το δικαστήριο.
Πρόσεξε, δεν μιλάω για διαγωνισμό 'μαγκιάς', αλλά για το ότι εσύ είσαι νόμιμος να είσαι στην αριστερή μόνιμα γιατί κινήσαι με το όριο και δεν υπάρχει πιο γρήγορος από εσένα.
-
-
http://www.cretalive.gr/crete/view/diku ... uba/121991
Σήμερα το πρωί βρέθηκα στο σημείο λίγα λεπτά μετά το συμβάν.Δεν θα σταματούσα αν δεν έβλεπα ανάμεσα στο κόσμο ένα πολύ καλό μου φίλο. Φοβήθηκα μην είχε εμπλακεί με κάποιο τρόπο. Σταμάτησα λοιπόν αλλά το θέαμα ήταν άσχημο. Ευτυχώς τους 2 τραυματίες τους είχε πάρει το ΕΚΑΒ. Κάτω στην άσφαλτο μια μεγάλη λίμνη αίματος.
Ρώτησα το φίλο μου ο οποίος μου είπε ότι η κλούβα σταμάτησε απότομα λόγω της προπορευόμενης κυκλοφορίας ή ήθελε να στρίψει αριστερά. Η μηχανή πήγαινε 'πλακωμένη' και καρφώθηκε κυριολεκτικά πάνω στην πίσω πόρτα του Nissan Venette. O οδηγός της μηχανής μάλλον φορούσε κράνος αλλά πιθανόν του έκοψε το λαιμό οι λαμαρίνες ή τα σπασμένα τζάμια. Όταν τον έπαιρνε το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να αναπνεύσει γιατί έκανε αναρρόφηση το αίμα του. Είχε ένα πολύ βαθύ σκίσιμο στο λαιμό στο πλάι. Ευτυχώς που δεν το είδα αλλά κοιτούσα γύρω μου και έβλεπα τους ανθρώπους να τραβάνε τα μαλλιά τους. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Στη Γερμανία δεν διανοείται κανείς να οδηγεί στην αριστερή.
Όταν βγαίνει κάποιος στην αριστερή για προσπέρασμα, ελέγχει αν έρχεται κάποιος από πίσω με προβολείς (μεγάλα φώτα) και αριστερό φλας. Αυτά ανεξαρτήτως αυτοκινήτου (που ούτως ή άλλως, τη νύχτα δεν φαίνεται τι είναι)Αριστερά δεν νοείτε ότι πηγαίνουν αλλά παρόλα αυτά βγαίνουν.
Και ο λόγος είναι πως είτε είναι άμπαλοι (ναί έχει και τέτοιους ), είτε η ταχύτητα με την οποία πλησιάζει από πίσω κάποιος μπορεί να είναι εξωφρενικά μεγάλη.Όταν είχα πάει για πρώτη φορά πριν χρόνια την «πάτησα» όταν πήγα να κάνω προσπέραση εγώ με 150, κοίταξα, βγήκα αλλά δευτερόλεπτα μετά μου παίζει τα φώτα 911 που με πέρασε με καμμιά 220φεύγα. (ούτε που την είχα δεί να έρχεται μιλάμε)
Την δεύτερη φορά ήμουν εγώ αριστερά με 190 αλλά πάνω σε μια μεγάλη καμπή του δρόμου και βλέπω να μου βγαίνει για προσπέραση άλλος οπότε πάω να φρενάρω και το σκατό έφτασε στην κάλτσα αφού ένοιωσα το αμάξι να διαμαρτύρετε πολύ έντονα. (δεν με είχε δεί ο γερμανός λόγο της καμπής του δρόμου) -
Aπ τα χειροτερα σκηνικα να εισαι πανω σε καμπη και να βγαινει ο διπλα σου για προσπεραση...μου χει τυχει...περιμενε ρε μεγαλε να ισιωσει ο δρομος και μετα προσπερνας
-
Οι καμπες του δρομου εχουν σχεση με την ταχυτητα σχεδιασμου του, αν πηγαινεις πολυ πανω απο αυτην, τοτε δεν εχεις αρκετο μηκος για φρεναρισμα λογω ελλειψης ορατοτητας....
-
-
τι αμαξάρα
φανερώθηκα
-
Αν μου έδιναν την επιλογή να διαλέξω ένα και μοναδικό αυτοκίνητο (όποιο θέλω) για να καλύψω όλες τις τωρινές και μελλοντικές οδηγικές ή μεταφορικές μου ανάγκες μέχρι να αφήσω τον μάταιο τούτο κόσμο το RS6 αποτελεί μια από τις ιδανικότερες επιλογές...
-
http://www.enikos.gr/society/193927,TWR ... Temph.html
Καιρο ειχε να γινει χαμος εκει.
-
και παλι ΚΤΕΛ και παλι φορτηγο και εχουμε και μια Αλφα που μαλλον πηγε να κανει προσπεραση...
πραγματικα απιστευτος δρομος...
με 60 πηγαινα οταν περασα απο εκει... -
Ο δρόμος είναι μια χαρά. Το κομμάτι με τις στροφές δεν είναι μεγάλο χιλιομετρικά, η Ελλάδα έχει αρκετές στροφοδιαδρομές πολύ πιο επικίνδυνες απο την κοιλάδα των Τεμπών, απλά δεν είναι τόσο πολυσύχναστες. Το να βιάζεσαι σε ένα κομμάτι που διαρκεί 15 λεπτάκια δεν έχει νόημα.
-
Πλάκα μας κάνεις έτσι;; Από εκεί περνάει ο βασικότερος οδικός άξονας της Ελλάδας! Το ότι γίνονται συχνά ατυχήματα εκεί μάλλον δεν είναι μόνο θέμα ταχύτητας. Άσε που τα καλοκαίρια με τα μπάνια των λαρισαίων γίνετε της κακομοίρας. Κρίμα πάντως να σκοτώνονται άνθρωποι γιατί οι άχρηστοι δεν μπορούν να φτιάξουν ένα κομμάτι δρόμου που έχουμε χρυσοπληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε
-
Το λάθος που έκαναν οι κάθε ανευθυνουπεύθυνοι με τα Τέμπη είναι οτι σαν τμήμα δεν το έφτιαξαν πρώτο όταν ξεκίνησαν στα μέσα του '90 τα έργα διαπλάτυνσης της εθνικής 1, αλλά το άφησαν τελευταίο, και αν δεν ήταν η κρίση στη μέση τώρα θα είχε τελειώσει. Το αν σκοτωνόμαστε λοιπόν εκεί μέσα, δεν είναι επειδή οι σήραγγες δεν έχουν τελειώσει, αλλά γιατί, ακόμα και τώρα, στην πιο πολυδιαφημισμένη επικίνδυνη διαδρομή μεγάλης κυκλοφορίας, κάποιοι επιμένουν να οδηγούν σαν κάφροι, και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Η άσφαλτος είναι καλή, και ο φωτισμός και η σήμανση έχουν βελτιωθει σε αφάνταστο βαθμό, μέχρι και φώτα στις μπαριέρες επάνω έχει σε κάποια σημεία. Φτάνει πια με την καραμέλα του 'φταίει ο δρόμος' συνέχεια, και ας αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες μας!!!
-
Δηλαδή εσύ ήσουν εκεί και είδες ότι κάποιος οδηγούσε σαν κάφρος και έγινε ότι έγινε; Αν δηλαδή ήταν ο δρόμος με τούνελ όπως καλή ώρα στα καμένα βούρλα που έγιναν από το ΥΠΕΧΩΔΕ παρ επιμποντως θα γινότανε το ατύχημα; ΔΕΝ λέω ότι δεν υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας η βλακεία η κακιά νοοτροπία κλπ κλπ αλλά αν ο δρόμος δεν είχε αυτά τα χάλια δεν θα είχανε σκοτωθεί τόσα άτομα.
-
Η άσφαλτος είναι άριστη, η σήμανση εξαιρετική, οι κλίσεις του οδοστρώματος σωστές, η οδοποιία γενικά είναι παραδειγματική. ο γκαγκά ο έλληνας που θέλει να αδειάσει το μεγάλο όχημα φταίει (για να βρει σε μισό λεπτό το επόμενο). πρέπει να τους δεις πως δαιμονίζονται όταν τελειώσει το τμήμα των τεμπών και λίγο πριν βγουν στην εθνική που βλέπουν ευθεία προσπερνάνε σαν μουτζαχεντίν. κρίμα...
-
Ευτυχως που ερχοταν νταλικα απο το αντιθετο και οχι απλο ΙΧ να την πληρωνε και κανενας κακομοιρος που πηγαινε κανονικα.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ευτυχως που ερχοταν νταλικα απο το αντιθετο και οχι απλο ΙΧ να την πληρωνε και κανενας κακομοιρος που πηγαινε κανονικα.ακριβως αυτο.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#