-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
:lol: Άδεια αριστερή στη Γερμανία; Αν είσαι εκτός πολιτισμού, ισως.Αδεια με την λογικη πως δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑΝ να σε καθυστερει ειδικα στους Autobahn. Βρες μου 1 που να πηγαινει με λιγοτερο απο σενα και να περιμενει να φτασεις απο πισω του ωστε να Σκεφτει καν το να κανει Δεξια και μετα μιλαμε.
Και με 500 να έρχεται πρέπει να φρενάρει και να περιμένει να τελειώσει την προσπέραση ο μπροστινός του (και να επιστρέψει δεξιά).
Αν προσπερνάει με 121 κάποιον που πηγαίνει με 119, τότε ο γρήγορος θα περιμένει πολύ.
Αυτός είναι ο ΚΟΚ και είναι ΣΩΣΤΟΣ.Φιλε μου εδω προσπαθουμε να βαλουμε μυαλο στον nintza που λεει πως μπορει να καθεται τερμα αριστερα πηγαινωντας με 120 συνεχεια και να αγνοει οποιον θελει να παει πιο γρηγορα. ΔΕΝ εχει δικαιωμα να το κανει αυτο, αυτος ειναι ρολος της Τροχαιας.
Αν εγω πηγαινω με 200 και εκεινος με 120 και δεν εχει λογο να βρισκεται στην αριστερη ανετα μπορω να τραβηξω ενα βιντεακι και να του κανω μυνηση ασχετα αν με παρει και μενα η μπαλα μετα επειδη πηγαινα πανω απο το οριο (βεβαια αντε να αποδειξει πως εγω πηγαινα με 200 και εκεινος με 120, το μονο που θα φαινεται ειναι ενας καφρος στα αριστερα που αγνοει πως καποιος θελει να τον προσπερασει και εφοσον βαση νομου η προσπεραση απο δεξια απαγορευεται αναρωτιεμαι τι δικαιλογια θα βρει τοτε).εσυ προσπαθεις να μας πεισεις οτι επειδη εχεις 300 αλογα εμεις απαγορευεται να πηγαινουμε στην αριστερη,μη τυχον και σε καθυστερησουμε 4ms απο το να φτασεις στο προορισμο σου.
οσο για το βιντεακι καλη τυχη,δεν εχουν καμια ισχυ.Δεν προσπαθω να σε πεισω για κατι, αν πιστευεις πως μπορεις να καθεσαι στην αριστερη και να μην αφηνεις αυτοκινητα να σε προσπερασουν μπορεις να ρωτησεις στην τροχαια. Ισως εκει 'πειστεις' μια και καλη. Εξαλλου εσυ δεν μιλησες για 4ms, ειπες Ξεκαθαρα πως καθεσαι Επιτηδες στην Αριστερη ωστε να σπας τα @@ οσων τρεχουν.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Γινε και συ...Που να πάει ο κακομοίρης ο Geo με 5.5δλ στα 100...
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
:lol: Άδεια αριστερή στη Γερμανία; Αν είσαι εκτός πολιτισμού, ισως.
Αδεια με την λογικη πως δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑΝ να σε καθυστερει ειδικα στους Autobahn. Βρες μου 1 που να πηγαινει με λιγοτερο απο σενα και να περιμενει να φτασεις απο πισω του ωστε να Σκεφτει καν το να κανει Δεξια και μετα μιλαμε.
Μπορώ να σου βρώ πολλούς εγώ.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αδεια με την λογικη πως δεν εχεις ΚΑΝΕΝΑΝ να σε καθυστερει ειδικα στους Autobahn. Βρες μου 1 που να πηγαινει με λιγοτερο απο σενα και να περιμενει να φτασεις απο πισω του ωστε να Σκεφτει καν το να κανει Δεξια και μετα μιλαμε.
Μπορώ να σου βρώ πολλούς εγώ.
Την μια φορα που πηγα δεν ειδα ουτε 1. Τωρα αν μενεις μονιμα εκει οκ εχεις δει περισσοτερα.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Και με 500 να έρχεται πρέπει να φρενάρει και να περιμένει να τελειώσει την προσπέραση ο μπροστινός του (και να επιστρέψει δεξιά).
Αν προσπερνάει με 121 κάποιον που πηγαίνει με 119, τότε ο γρήγορος θα περιμένει πολύ.
Αυτός είναι ο ΚΟΚ και είναι ΣΩΣΤΟΣ.Φιλε μου εδω προσπαθουμε να βαλουμε μυαλο στον nintza που λεει πως μπορει να καθεται τερμα αριστερα πηγαινωντας με 120 συνεχεια και να αγνοει οποιον θελει να παει πιο γρηγορα. ΔΕΝ εχει δικαιωμα να το κανει αυτο, αυτος ειναι ρολος της Τροχαιας.
Αν εγω πηγαινω με 200 και εκεινος με 120 και δεν εχει λογο να βρισκεται στην αριστερη ανετα μπορω να τραβηξω ενα βιντεακι και να του κανω μυνηση ασχετα αν με παρει και μενα η μπαλα μετα επειδη πηγαινα πανω απο το οριο (βεβαια αντε να αποδειξει πως εγω πηγαινα με 200 και εκεινος με 120, το μονο που θα φαινεται ειναι ενας καφρος στα αριστερα που αγνοει πως καποιος θελει να τον προσπερασει και εφοσον βαση νομου η προσπεραση απο δεξια απαγορευεται αναρωτιεμαι τι δικαιλογια θα βρει τοτε).εσυ προσπαθεις να μας πεισεις οτι επειδη εχεις 300 αλογα εμεις απαγορευεται να πηγαινουμε στην αριστερη,μη τυχον και σε καθυστερησουμε 4ms απο το να φτασεις στο προορισμο σου.
οσο για το βιντεακι καλη τυχη,δεν εχουν καμια ισχυ.Δεν προσπαθω να σε πεισω για κατι, αν πιστευεις πως μπορεις να καθεσαι στην αριστερη και να μην αφηνεις αυτοκινητα να σε προσπερασουν μπορεις να ρωτησεις στην τροχαια. Ισως εκει 'πειστεις' μια και καλη. Εξαλλου εσυ δεν μιλησες για 4ms, ειπες Ξεκαθαρα πως καθεσαι Επιτηδες στην Αριστερη ωστε να σπας τα @@ οσων τρεχουν.
αντε παλι τα ιδια.
εγω παω στην αριστερη για να κανω προσπεραση
θα κατσω να σπασω τα αρχιδια μονο οταν καποιος εχει ερθει απο πισω και το παιζει ανυπομονος και δε θελει να περιμενει να τελειωσω την προσπεραση μου.
το οριο των 120 εχει καποια λογικη,ωστε αυτος που ειναι στη μεσαια να μπορει να προσπερασει και αυτος,και να μη χρειαζεται να περιμενει κανα μισαωρο ωστε να αδειασει η αριστερη απο αυτους που πανε με 240. -
Ο χρήστης heras έγραψε:
4ms εσυ, 4 ο αλλος να για ποτε μαζευεται πολυτιμος χρονος (που δεν ειναι ms αλλα τελοσπαντων)
Και στην τελικη εγω δεν γουσταρω να με καθυστερει κανεις και να μ εμποδιζει να απολαυσω το αμαξι και την οδηγηση μου επειδη βγηκε να ονειροπολησει στην αριστερη. Ειναι σαφες αυτο?αν δε γουσταρεις να σε καθυστερει κανεις και να απολαμβανεις οδηγηση,τοτε πας σε πιστα η κυκλοφορεις με ελικοπτερο
γιατι για μενα απολαυση μπορει να ειναι οδηγηση carmageddon. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
αντε παλι τα ιδια.
εγω παω στην αριστερη για να κανω προσπεραση
θα κατσω να σπασω τα αρχιδια μονο οταν καποιος εχει ερθει απο πισω και το παιζει ανυπομονος και δε θελει να περιμενει να τελειωσω την προσπεραση μου.
το οριο των 120 εχει καποια λογικη,ωστε αυτος που ειναι στη μεσαια να μπορει να προσπερασει και αυτος,και να μη χρειαζεται να περιμενει κανα μισαωρο ωστε να αδειασει η αριστερη απο αυτους που πανε με 240.Αμφιβαλλω πως στην σημερον ημερα υπαρχουν πολλοι που πιανουν παραπανω απο 150......Αφενος γιατι ολοι κοιτανε να μην καψουν καυσιμο και αφετερου γιατι ολοι πλεον παιρνουν Smart και γενικα οικονομικα αυτοκινητα.
-
αρα ολοι να πηγαινουν δεξια να περνας μονο εσυ ε?
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
αρα ολοι να πηγαινουν δεξια να περνας μονο εσυ ε?Οσοι δεν μπορουν η δεν θελουν να πανε το ιδιο γρηγορα οπως εγω και οπως καποιοι αλλοι φυσικα, γιαυτο υπαρχουν οι Δεξιες λωριδες. Σορρυ αλλα δεν μπορω να δεχτω τον καθε σπασοκλαμπανια που προτιμαει την αριστερη για να πηγαινει με 80-100-120 οταν η τερμα Δεξια ειναι αδεια.
-
Ζωή έχετε; Έλα φτάνει, το γαμήσατε και ψόφησε.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
το οριο των 120 εχει καποια λογικη,ωστε αυτος που ειναι στη μεσαια να μπορει να προσπερασει και αυτος,και να μη χρειαζεται να περιμενει κανα μισαωρο ωστε να αδειασει η αριστερη απο αυτους που πανε με 240.Όχι. Η αριστερή πρέπει να είναι άδεια για να ξεκινήσεις την προσπέραση.
Αν έρθει κάποιος πίσω σου ενώ προσπερνάς, αυτός πρέπει να περιμένει να τελειώσεις την προσπέραση και να μην παίζει φώτα και κορνάρει για να βιαστείς.Όταν έχει κίνηση και στην αριστερή λωρίδα τρέχουν πολύ, τότε για να βγεις από τη μεσαία και να προσπεράσεις πρέπει να πατήσεις πολύ το γκάζι ή να περιμένεις να αδειάσει η αριστερή.
Με την ίδια λογική, όταν τρέχεις στην αριστερή λωρίδα και έχει κίνηση, δεν μπορείς να έχεις την αξίωση να σου ανοίγουν δρόμο λες και είσαι ασθενοφόρο. Όπως έγραψε και ο mirage ακόμα και στην Γερμανία όταν έχει κίνηση, η αριστερή λωρίδα δεν είναι άδεια.
-
leonp
'Αν έρθει κάποιος πίσω σου ενώ προσπερνάς, αυτός πρέπει να περιμένει να τελειώσεις την προσπέραση και να μην παίζει φώτα και κορνάρει για να βιαστείς.'
αν σε φτασει ΕΝΩ προσπερνας, ναι. Αν σε φτασει επειδη ΒΓΗΚΕΣ μπροστα του χωρις να υπολογισεις οτι θα σε φτασει, πρεπει να τσακιστεις να ξαναφυγεις απο μπροστα του. Ειναι ΤΟΣΟ απλο.
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι λες, ένα απλό παράδειγμα:Έστω στην Κορίνθου-Τριπόλεως (2 λωρίδες κυκλοφορίας, έστω όριο 120km/h), ο Α κινείται στη δεξιά λωρίδα με 130km/h στο κοντέρ και πλησιάζει 5 προπορευόμενα οχήματα (που έστω ότι κινούνται με 100km/h). Τσεκάρει καθρέφτες και βλέπει το αυτοκίνητο Β να έρχεται από μακριά στην αριστερή λωρίδα. Βγαίνει αριστερά και ξεκινά προσπέραση με τα 130km/h. Μόλις έχει προσπεράσει τον 1ο, διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητο από μακριά τον έχει πλησιάσει και απαιτεί να κάνει δεξιά. Συνεχίζει όμως την πορεία του, μιας και το κενό μεταξύ των αυτοκινήτων που προσπερνά είναι τέτοιο που δεν του επιτρέπει να κάνει δεξιά χωρίς να μειώσει ταχύτητα. Ο Β τρώει τα λυσσακά του, αλλά ο Α μόλις προσπεράσει και το 5ο αυτοκίνητο, πιάνει τη δεξιά λωρίδα.
Ποιος θεωρείς ότι είναι παράνομος εδώ;
-
Ο Α δεν επρεπε να εχει βγει γιατι πριν βγει επρεπε να εχει ΣΥΝυπολογισει τη θεση ΚΑΙ ταχυτητα του επερχομενου που ειναι απο πριν απο τον Α στη λωριδα (οχι δικα μου λογια...).
-
η ολη λογικη του ΚΟΚ που φαινεται κ απο αλλα παραδειγματα* ειναι οτι αυτος που αλλαζει θεση δεν πρεπει να εμποδιζει αυτον που ειναι απο πριν σε εκεινη τη θεση, εχει 'προτεραιοτητα' αν θες να το ονομασεις ετσι στην κινηση στη θεση/σημειο εκεινο γιατι ηταν απο πριν εκει.
-
*Παραδειγματα που δειχνουν το απο πανω: στην ταυτοχρονη αλλαγη λωριδας, οταν πχ ενα αυτοκινητο ΚΑΙ ο μπροστα/απο πισω του αποφασιζουν να πανε απο την ιδια λωριδα στην αλλη ιδια, προτεραιοτητα στην αλλαγη εχει αυτος που εβγαλε πρωτος φλας. Δεν μπορει δηλαδη η μετεπειτα ενεργεια να καθυστερει αυτον που πρωτος εκανε την ιδια. Κ αυτο ειναι το λογικο.
(having said all that, οταν εγω πχ κινουμαι με πολλα περισσοτερα ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ και ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ, θα κοψω για αυτον που βγηκε να προσπερασει σχετικα μακρυα μου κ τον προλαβα επειδη εγω παω πολυ πιο γρηγορα).
-
Αφου τωρα πια βγηκε ο Α, ναι ο Β πρεπει να περιμενει να επιστρεψει στη μεσαια ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΑΝ αυτο θα ειναι ασφαλες κ δεν θα χρειαστει ταρζανια απο τον Α, ΑΝΤΕ ΕΣΤΩ οταν ολοκληρωσει τη προσπεραση του. ΑΛΛΑ (κ εδω ειναι το σημαντικο):
-
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 'ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ' το να καθεσαι μονιμα στην αριστερη, επειδη κινεισαι με +10χαω απο τους μεσαιους κ αυτοι ειναι ενα αυτοκινητο καθε πχ 50 μετρα = θα μπορουσες να διακοψεις τη προσπεραση σου και να μπεις στη μεσαια, κ να τη ξαναρχισεις οταν θα ειναι παλι ελευθερη η αριστερη.
Αυτο ειναι κατασκηνωση και ΑΥΤΟ ειναι που κραζουμε. Ε, οταν το κανεις κ επιτηδες 'επειδη παω με το οριο οποτε εσυ αντε πνιξου', τοτε θα βρεθει καποιος να σε κανει ακρη με το ζορι.
-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όχι. Η αριστερή πρέπει να είναι άδεια για να ξεκινήσεις την προσπέραση.
Αν έρθει κάποιος πίσω σου ενώ προσπερνάς, αυτός πρέπει να περιμένει να τελειώσεις την προσπέραση και να μην παίζει φώτα και κορνάρει για να βιαστείς.Όταν έχει κίνηση και στην αριστερή λωρίδα τρέχουν πολύ, τότε για να βγεις από τη μεσαία και να προσπεράσεις πρέπει να πατήσεις πολύ το γκάζι ή να περιμένεις να αδειάσει η αριστερή.
Με την ίδια λογική, όταν τρέχεις στην αριστερή λωρίδα και έχει κίνηση, δεν μπορείς να έχεις την αξίωση να σου ανοίγουν δρόμο λες και είσαι ασθενοφόρο. Όπως έγραψε και ο mirage ακόμα και στην Γερμανία όταν έχει κίνηση, η αριστερή λωρίδα δεν είναι άδεια.
Aυτά ακριβώς! Τίποτε περισσότερο.
Σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο, ΟΚ σύνορα με Βέλγιο, προσπέρασα (με προβολείς και αριστερό φλας αναμμένο) μία επίσης 911 που πήγαινε με μόλις 200, κι εγώ με 290, και είχε κάνει δεξιά πολύ πριν...Στην Ελλάδα, είναι απίστευτο το κόμπλεξ. Όταν είχα την Οκτάβια, ή και τώρα, όταν είμαι στην εθνική με το Μάζντα 2 της αδελφής μου, τα ζώα δεν εννοούν να ξεκουνηθούν από την αριστερή, με 110-120!
Τυπάς με Ζ4 παραλίγο να μας σκοτώσει όλους στην περιφερειακή Υμηττού: Δεν πήγαινε δεξιά, και όταν έκανα να τον περάσω από δεξιά πλέον, έκανε δεξιά και με έκλεισε! (ήμουν με την Οκτάβια)
Όταν είμαι με την 911, γενικώς τσακίζονται να πάνε δεξιά...
'Οχι πάντα βέβαια. Τη χαριστική βολή στις προηγούμενες μπροστινές δισκόπλακες την έδωσα όταν, όντας με 270 στην Αθηνών-Κορίνθου βρήκα μπροστά μου ζώον με 110 (τον προσέγγιζα δηλαδή ως ακίνητο εμπόδιο με 160...) -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Aυτά ακριβώς! Τίποτε περισσότερο.
Σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο, ΟΚ σύνορα με Βέλγιο, προσπέρασα (με προβολείς και αριστερό φλας αναμμένο) μία επίσης 911 που πήγαινε με μόλις 200, κι εγώ με 290, και είχε κάνει δεξιά πολύ πριν...Στην Ελλάδα, είναι απίστευτο το κόμπλεξ. Όταν είχα την Οκτάβια, ή και τώρα, όταν είμαι στην εθνική με το Μάζντα 2 της αδελφής μου, τα ζώα δεν εννοούν να ξεκουνηθούν από την αριστερή, με 110-120!
Τυπάς με Ζ4 παραλίγο να μας σκοτώσει όλους στην περιφερειακή Υμηττού: Δεν πήγαινε δεξιά, και όταν έκανα να τον περάσω από δεξιά πλέον, έκανε δεξιά και με έκλεισε! (ήμουν με την Οκτάβια)
Όταν είμαι με την 911, γενικώς τσακίζονται να πάνε δεξιά...
'Οχι πάντα βέβαια. Τη χαριστική βολή στις προηγούμενες μπροστινές δισκόπλακες την έδωσα όταν, όντας με 270 στην Αθηνών-Κορίνθου βρήκα μπροστά μου ζώον με 110 (τον προσέγγιζα δηλαδή ως ακίνητο εμπόδιο με 160...)Εμενα δεν παει πανω απο 270 οποτε δεν θα σχολιασω για το 290 στην Γερμανια (παντως ακομα και με 270 τα αμαξια στον Autobahn ηταν ελαχιστα) αλλα στην Ελλαδα ναι εχουμε γεμισει ζωα που αγνοουν παντελως την τερμα δεξια λωριδα και καθονται στην αριστερη με το ετσι θελω. Ακομα και οταν εχει βαρια κινηση η δεξια εχει λιγοτερα οχηματα απο την αριστερη.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
αν σε φτασει ΕΝΩ προσπερνας, ναι. Αν σε φτασει επειδη ΒΓΗΚΕΣ μπροστα του χωρις να υπολογισεις οτι θα σε φτασει, πρεπει να τσακιστεις να ξαναφυγεις απο μπροστα του. Ειναι ΤΟΣΟ απλο.Επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι λες, ένα απλό παράδειγμα:
Έστω στην Κορίνθου-Τριπόλεως (2 λωρίδες κυκλοφορίας, έστω όριο 120km/h), ο Α κινείται στη δεξιά λωρίδα με 130km/h στο κοντέρ και πλησιάζει 5 προπορευόμενα οχήματα (που έστω ότι κινούνται με 100km/h). Τσεκάρει καθρέφτες και βλέπει το αυτοκίνητο Β να έρχεται από μακριά στην αριστερή λωρίδα. Βγαίνει αριστερά και ξεκινά προσπέραση με τα 130km/h. Μόλις έχει προσπεράσει τον 1ο, διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητο από μακριά τον έχει πλησιάσει και απαιτεί να κάνει δεξιά. Συνεχίζει όμως την πορεία του, μιας και το κενό μεταξύ των αυτοκινήτων που προσπερνά είναι τέτοιο που δεν του επιτρέπει να κάνει δεξιά χωρίς να μειώσει ταχύτητα. Ο Β τρώει τα λυσσακά του, αλλά ο Α μόλις προσπεράσει και το 5ο αυτοκίνητο, πιάνει τη δεξιά λωρίδα.
Ποιος θεωρείς ότι είναι παράνομος εδώ;- Ο Α δεν επρεπε να εχει βγει γιατι πριν βγει επρεπε να εχει ΣΥΝυπολογισει τη θεση ΚΑΙ ταχυτητα του επερχομενου που ειναι απο πριν απο τον Α στη λωριδα (οχι δικα μου λογια...).
Εδώ διαφωνούμε (στα περισσότερα από όσα ανέφερες, αν όχι όλα, ταυτίζονται οι απόψεις μας).
Ο Β οφείλει να γνωρίζει ότι εφόσον επέλεξε να κινείται αρκετά πάνω από το όριο (ενώ οι υπόλοιποι όχι) και συνεπώς είναι παράνομος (ενώ οι υπόλοιποι όχι), εκείνος θα πρέπει να συνυπολογίζει τις σχετικές ταχύτητες των άλλων αυτοκινήτων και να αυξομειώνει ανάλογα την ταχύτητά του. Το γεγονός ότι στην πράξη συμβαίνει το αντίστροφο (δηλαδή να πηγαίνει κανείς με το όριο και να λύνει μαθηματική εξίσωση αν προλαβαίνει να προσπεράσει επειδή ο άλλος που παρανομεί πάει με 1000) οφείλεται στην ανοχή όλων των υπολοίπων (και επειδή φυσικά προέχει η σωματική μας ακεραιότητα).
Σε όλους αρέσει η ταχύτητα αλλά εφόσον κινούμαστε σε δημόσιους δρόμους οφείλουμε να κινούμαστε με ορισμένους κανόνες. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...Sent from the chip in my skull
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν έρθει κάποιος πίσω σου ενώ προσπερνάς, αυτός πρέπει να περιμένει να τελειώσεις την προσπέραση και να μην παίζει φώτα και κορνάρει για να βιαστείς.Mε το πρωτο που λες αναιρεις το δευτερο
Αν εγω ειμαι αριστερη και βγει καποιος να προσπερασει πρεπει να ναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι δεν θα με αναγκασει να πεσω στα φρενα και να κοψω για παρτη του (περιπτωση Coyot απο πανω)
Δεν θα γαμησω εγω τα φρενα μου για παρτη του. Αν δεν μπορει να υπολογισει, να μην οδηγει. Να παρει κτελ. Αλλιως θα ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΏΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ για να κανει προσπερασμα. Ποτε θα αδειασει? Προβλημα του..να μεινει για παντα στη μεσαιαΚαι κατι αλλο...Αν εγω θελω να παω απ την Αθηνα στην Αλεξανδρουπολη μονιμως στην αριστερη επειδη γουσταρω να παω γρηγορα (και σαφως πολυ πανω απ το οριο των 120) και οχι σε 15 ωρες, αρα προσπερνω τους παντες, εχω το δικαιωμα?
-
Το δικαίωμα το έχεις, τις πινακίδες δεν ξέρω αν θα εξακολουθήσεις να έχεις...
-
Αυτο ειναι αλλη ιστορια...
-
Το ζητούμενο είναι να έχεις τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα ορατότητα μπροστά σου.
Ο μέσος οδηγός στην καλύτερη περίπτωση (αν ΔΕΝ είναι πολύ γέρος, ή πολύ νέος με μουσική στη διαπασών, ή στενοχωρημένος, θυμωμένος, καυλωμένος) θέλει 1,5 δλ για να ενεργοποιήσεια απολύτως τα φρένα.
Ο 'μεταπτυχιακώς' εκπαιδευμένος και ψαγμένος οδηγός, αν δεν του συμβαίνουν τα ανωτέρω, θέλει μίνιμουμ 1 δλ.
Με 270 χλμ/ω, ήτοι 75 μέτρα το δλ, θέλεις ορατότητα 225 μέτρα (αν αυτά είναι τα τελευταία σου 225 μέτρα ορατότητας, πρέπει να φρενάρεις αμέσως).
Σε αυτές τις ταχύτητες, είναι η αλήθεια, ΔΕΝ υπάρχει έρημος αυτοκινητόδρομος. Μία ψυχή να κυκλοφορεί στο εθνικό δίκτυο, θα την προφτάσεις...
Αρκεί η ψυχή να μην είναι σκατόψυχη, και να είναι δεξιά... -
Αν πηγαίνεις με τέτοιες ταχύτητες (αρκετά πάνω από 200) πρέπει εννοείται να είναι ψιλοέρημος ο δρόμος αλλά επειδή δεν πρόκειται ποτέ να είναι τελείως έρημος, να κόβεις μόλις πλησιάζεις κάποιον στη μεσαία. Αλλιώς το ρίσκο είναι τεράστια και αν γίνει μπαμ με τέτοια ταχύτητα είναι πιθανό να καταλήξεις στο άλλο ρεύμα...
(Ευτυχώς με το που αφήσεις το γκάζι η αεροδυναμική αντίσταση κάνει δουλειά)
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#