-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Τι κι αν έχει διπλή γραμμή κάτω; Εγώ θα προσπεράσω.
Δυστυχώς κανονάκι δεν έχει ...Πιο επικίνδυνοι απ' όσους παραβιάζουν διπλή διαχωριστική είναι όσοι προσπερνούν σε τυφλά σημεία (επομένως χωρίς ορατότητα απλά αφήνουν το αποτέλεσμα στην τύχη)!
Αυτοί δεν είναι απλά επικίνδυνοι αλλά εν δυνάμει εγκληματίες.
Η διπλή γραμμή μπορεί να σημαίνει περισσότερα από το 'δεν προλαβαίνεις να προσπεράσεις' (π.χ. έξοδος βενζινάδικου στο αντίθετο ρεύμα). -
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Nα προσπερασεις αρκει να ξερεις τι εχεις κατω απ το δεξι σου ποδι ...με το ταπεινο κουβαδακι Πολο (αν διεκρινα καλα) απλα ΔΕΝ το κανεις
Και φυσικα με βροχη ειναι φονικος συνδυασμοςΠρωτίστως μετράει τί έχεις μπροστά από το παρμπρίζ. Μια χαρά 'χεράδες' έχουν σκοτωθεί με αυτοκίνητα εκατοντάδων ίππων επειδή νόμιζαν πως κάτω από το δεξί τους πόδι έχουν το κουμπί που έκανε το αυτοκίνητο των Men in Black να σκαρφαλώνει στους τοίχους
Ειπαμε η οδηγηση ΔΕΝ ειναι για ολους...οσες 100αδες αλογα και αν εχεις
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Δυστυχώς κανονάκι δεν έχει ...Πιο επικίνδυνοι απ' όσους παραβιάζουν διπλή διαχωριστική είναι όσοι προσπερνούν σε τυφλά σημεία (επομένως χωρίς ορατότητα απλά αφήνουν το αποτέλεσμα στην τύχη)!
Αυτοί δεν είναι απλά επικίνδυνοι αλλά εν δυνάμει εγκληματίες.
Η διπλή γραμμή μπορεί να σημαίνει περισσότερα από το 'δεν προλαβαίνεις να προσπεράσεις' (π.χ. έξοδος βενζινάδικου στο αντίθετο ρεύμα).Σίγουρα. Βέβαια αν υπάρχει ορατότητα του περιβάλλοντος χώρου και ο οδηγός έχει όντως ελέγξει τις συνθήκες που επικρατούν η παραβίαση δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο όταν μια προσπέραση γίνεται τυφλά ή σε σημεία με μερική ορατότητα, οπότε αν κάτι πάει στραβά δεν υπάρχει χρόνος αντίδρασης. Για παράδειγμα στην Πατρών - Πύργου που οδηγώ σχετικά συχνά βλέπω οδηγούς να προσπερνούν έχοντας βγει μερικώς στο αντίθετο ρεύμα πάνω σε στροφές. Και δυστυχώς το φαινόμενο επαναλαμβάνεται καθημερινά...
Όσο για τη σήμανση (δυστυχώς) δεν είναι πάντα ενδεικτική της κατάστασης. Για παράδειγμα στην Περιμετρική Πατρών από όταν κατασκευάστηκε πριν από πάνω από 10 χρόνια όλα τα τούνελ είχαν συνεχείς γραμμές. Φέτος ύστερα από τόσο καιρό τις μετέτρεψαν σε διακεκομμένες. Μου 'χει τύχει νταλίκα να προσπαθεί να αλλάξει λωρίδα ενώ το καπό του αυτοκινήτου μου βρισκόταν ήδη δίπλα στο πίσω μέρος της. Επανήλθε πάλι με έναν απότομο ελιγμό στη δεξιά λωρίδα από την οποία επιχειρούσε να βγει ύστερα από έντονο κορνάρισμα. Προσωπικά προτιμούσα τους οδηγούς που ενώ υπήρχε συνεχόμενη γραμμή έλεγχαν πριν αλλάξουν λωρίδα, παρά αυτούς που βγαίνουν χωρίς να ελέγξουν τον καθρέπτη τους.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Ειπαμε η οδηγηση ΔΕΝ ειναι για ολους...οσες 100αδες αλογα και αν εχεις [/quote]
Σωστός....δεν είναι όλοι 'χεράδες'..!!
-
Ουτε ολοι ειναι ''Μαϊκλ Τζορνταν''....ας κανουν λοιπον προπονηση να φτασουν εστω σε ενα πολυ καλο επιπεδο
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Τρομακτικότατες εικόνες!!!
Ωραία λοιπόν, ας μήν έχουμε ηλεκτρονικά αυτόματου φρεναρίσματος/αποφυγής σύγκρουσης γιατι 'επεμβαίνουν στην απόλαυση' και 'ειμαστε 100% προσηλωμένοι και σώζουμε τον εαυτό μας'Σώστε ΑΥΤΟ ανδρίκελα!!!!!
Μπα μη το λες... Μια στιγμη θελει και εγινε... Ετσι την επαθα και εγω...
Mad,Mάλλον δεν ξέρεις απο φορτηγά για αυτό λές για 'σιδεριές'.Το συγκεκριμένο οπως βλέπεις,έχει υδραυλική πόρτα και μάλιστα μεγάλη,που σημαίνει 1,5 τόνο+ οτι σηκώνει.Εχεις δει τι 'σιδεριά' έχουν αυτές οι πόρτες απο κάτω,εκτός απο τα μπράτσα και τις υδραυλικές μπουκάλες?? Πολύ απλά το xsara πήγαινε με πολλα χλμ και είναι σαν να έπεσε σε ακίνητο εμπόδιο.Αν δεν είχε την υδραυλική,κάτω απο τον τεμπέλη θα είχε φτάσει ,γιατί οπως φαίνεται για να το ξεσφινώσουν έχουν κόψει την πόρτα μαζί με τα υδραυλικά και την 'σιδεριά',απο το σασί του φορτηγού Οσο για το xsara με αυτά τα χλμ και πολύ άντεξε το αμαξωμά του.
Μπορει να πηγαινε με πολλα χλμ, αλλα ναι η συγκεκριμενη κατασκευη πολυ απλα δε θα προστατευε τον οδηγο οπως και εχεις δικιο. Απλα εβλεπα στην Αμερικη οτι αυτη η συγκεκριμενη μπαρα, πρεπει να αντεχει την ωρα που γινεται ενα τρακαρισμα, για να μη χτυπαει η οροφη κατευθειαν στις γωνιες της νταλικας, προς αποφυγη σοβαρου τραυματισμου η θανατου. Αμα βρω το βιντεο που ειχα παρακολουθησει απο το euroncap θα το ποσταρω εδω.
Mad, we are in europe,not usa Aπο αυτό που έγραψα ποιο πάνω,εσύ αυτό κατάλαβες??? Εγώ γράφω για το συγκεκριμένο φορτηγό που βλέπουμε και εσύ λες για αμερικάνικα επικαθήμενα τα οποία δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τα ευρωπαικά
Μα γιατι να μην γινουν και αυτα στην Ευρωπη? Δεν ειναι για κακο για καλο ειναι παντα!
mad,ψάξε στο youtube για επικαθήμενα και ρυμουλκούμενα ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ εταιριών,π.χ. Kogel.KOITA την προστασία που έχουν πίσω και στα πλάγια και το ύψος του πατώματος απο το έδαφος και πες μας ,αν έχουν καμια σχέση με τα αμερικάνικα που μας έδειξες και επιμένεις οτι είναι καλύτερα απο τα ευρωπαικά!!
-
Θα το ψαξω επειδη ετυχε και ειδα το συγκεκριμενο βιντεο με τους Αμερικανους. Απλα πριν κανα χρονο νομιζω ειχα δει οτι ειχανε βαλει ενα focus μκ1 στο ιδιο τεστ, και το αμαξι μπηκε ολο απο κατω απο τη νταλικα για αυτο αναρωτιεμαι σχετικα με αυτο το θεμα, αν ισχυουν τα ιδια στην Ευρωπη.
-
πολύ απλά,τα αμερικανάκια έχουν μείνει στα ΄80s ή μήπως στα ΄70s.Αν δουν ευρωπαικό τρέιλερ και πόσοι διαφορετικοί τύποι υπάρχουν θα μείνουν Η κυριότερη διαφορά είναι οτι τα ευρωπαικά κατασκευάζονται και για την ασφαλή μεταφορά του φορτίου,αλλα και την ασφαλή κυκλοφορία του ίδιου του τρειλερ,στο δρόμο
-
Πριν μισή ώρα (γύρω στις 05:30) ντελαπαρισμένο ημιφορτηγό με φρούτα, στη δεξιά λωρίδα στο ύψος της Χαλυβουργικής προς Αθήνα. Περιπολικό και ασθενοφόρο εκεί, μπαριέρες χτυπημένες. Μάλλον αποκοιμήθηκε. Ελπίζω να είναι καλά.
-
Μάλλον πήγαινε για να προλάβει να στήσει πάγκο,με τέζα φόρτωμα και στην στροφή ξεπούλησε το εμπόρευμα και το όχημα.Αλήθεια τι αυτοκίνητο ήταν και σε τι αρχική κατάσταση?? Παίζει να ήταν και κανα παρτάλι-χάρος,γιατί μερικά αυτοκίνητα λαικατζίδων είναι
-
πιθανων πηγαινε με τα οσα ο τυπος με το φορτηγο. θυμαμε μια φορα που ημουν στην εθνικη οδο κοζανη-ιωαννινα
και με προσπεραει επικαθημενο (φορτωμενο με αυτοκινητα) διχως αυριο. 130-140 μπορει να πηγαινε.
γνωστοι μου νταλικερηδες μου εχουν πει πως ο αμερικανοι εχουν μεινει πολυ πισω στα τρειλερ φορτηγων.
τα ευρωπαϊκα ειναι πολυ ασφαλεστερα απο τα αμερικανικα. τους αμερικανους τους νοιαζει μονο να τσουλαει και να φρεναρει το τρεϊλερ. -
Το βίντεο είναι από τις αρχές Σεπτέμβρη. Οδηγός VW Golf σε μία τυφλή στροφή ακολουθεί την αγωνιστική γραμμή, με το γκάζι στο πάτωμα, και βρίσκεται κυριολεκτικά τέρμα άκρη στο αντίθετο ρεύμα για να πετύχει το άπεξ!!!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Δυστυχώς κανονάκι δεν έχει ...Τι είναι το κανονάκι;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Δυστυχώς κανονάκι δεν έχει ...Τι είναι το κανονάκι;
Εξτρα ζωη...
-
Επρεπε να ειχε ο αλλος καμια νταλικα να σου'λεγα εγω αν θα πηγαινε ετσι
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Το βίντεο είναι από τις αρχές Σεπτέμβρη. Οδηγός VW Golf σε μία τυφλή στροφή ακολουθεί την αγωνιστική γραμμή, με το γκάζι στο πάτωμα, και βρίσκεται κυριολεκτικά τέρμα άκρη στο αντίθετο ρεύμα για να πετύχει το άπεξ!!!Ο άνθρωπος είναι χεράς, εσύ φταις που του χαλάς τις γραμμές
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Το βίντεο είναι από τις αρχές Σεπτέμβρη. Οδηγός VW Golf σε μία τυφλή στροφή ακολουθεί την αγωνιστική γραμμή, με το γκάζι στο πάτωμα, και βρίσκεται κυριολεκτικά τέρμα άκρη στο αντίθετο ρεύμα για να πετύχει το άπεξ!!!
Ο άνθρωπος είναι χεράς, εσύ φταις που του χαλάς τις γραμμές
Το ξέρω! Έπρεπε να σταματά η κυκλοφορία για να κινούνται ορισμένοι ελεύθερα.
Πάντως δε μπορώ να κατανοήσω τη λογική του οδηγού που περνάει στα τυφλά στο αντίθετο ρεύμα. Κάποιος που οδηγάει επικίνδυνα μπορεί να έχει υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές του και να έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι αλάνθαστος. Όποιος κάνει μια κίνηση στα τυφλά ήθελα να ήξερα που βασίζεται. Γιατί σε τέτοιες τακτικές το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με την ικανότητα, είναι καθαρά θέμα τύχης.
-
-
R U S S I A
-
Τι ζωντανό ήταν αυτό;
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#