-
Δεν σου είπε κανείς κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Παρεπιπτοντως εχω χτυπησει σκυλο πριν μερικα χρονια ο οποιος ξεφυγε απο μια αυλη και περναγε τρεχοντας το δρομο...ναι φρεναρα, αλλα αριστερα στο αλλο ρευμα ερχοταν αυτοκινητο και δεξια ηταν πεζοδρομιο. Επρεπε να ειχα κανει κατι απ τα παραπανω για να με τιμησει καποια φιλοζωικη οργανωση?
Πολυ διαφορετικο αυτο απο το υφος και τα συμφραζομενα της προηγουμενης σελιδας.
Το ανελυσε ωραια και ο Morx. -
Ο χρήστης HatmanMotorsport έγραψε:
Τι λετε βρε ασχετοι? Θα πεταχτει κατι μπροστα σας και δεν θα το αποφυγετε? Δυο εκδοχες υπαρχουν.. Ειτε ειστε παντελως αχρηστοι οδηγοι με μηδενικα αντανακλαστικα ειτε ειστε σχιζοφρενεις δολοφονοι και σας αρεσει να πατατε τα καημενα και απροστατευτα ζωακια που ετυχε να βρεθουν μπροστα σας.. Αν ανηκετε στην δευτερη περιπτωση σας ευχομαι την επομενη φορα να πεταχτει μπροστα σας και η μανα σας να την κανετε και αυτην κιμα να το χαρω και εγω.. Ελεος δλδ με αυτα που βλεπω.Αν πεταχτεί μόνο φρένο και καμία τιμονιά εφ΄όσον πηγαίνουμε σβέλτα . Δεν μιλάω για 40-60 χλμ που μπορείς να κάνεις ελιγμό.Αν τα χιλιόμετρα είναι πολλά απλά τσαρούχωμα και σταθερό τιμόνι.
-
Eτσι μπραβο, κανεις οτι μπορεις, φρεναρεις ευθεια, σφιγγεις τιμονι κανεις την καρδια σου πετρα.
Αν εχεις επιβραδυνει αρκετα, οι ζημιες θα ειναι σιγουρα μικροτερες απο την προσκρουση και ισως επιβιωσει το ζωντανο ενα η ταχυτητα μειωθηκε αρκετα.Αυτο λεω τοση ωρα, περα απο τα υπολοιπα προφανη, ελιγμοι κλπ ειναι δικοπο μαχαιρι.
Σκυλια γατια περιστερια κοτσυφια πεταγονται, αλλοι την παθαινουν μια φορα, αλλοι περισσοτερες και αλλοι ποτε.
Προσωπικα, μια φορα επαθα μεγαλη ζημια οταν χτυπησα σκυλο και αυτη θα ηταν παρα πολυ χειροτερη εαν δεν καρφωνα το πεταλ στο πατωμα.
Επισης με ενα σκουτερ ειχα πατησα γατα που πεταχτηκε πισω απο καδο... (εζησε αφου χοροπηδηξε τοσο ο μπροστα τροχος λες και κοπανησα σε υψος μικρου πεζοδρομιου) και ενα πουλι που δεν ξερω τι ηταν το οποιο αφησε πουπουλα και αιμα αναμεσα στο σπασμενο φλας και τη λαμαρινα του φτερου του αυτοκινητου εκεινο ουτε που το προσεξα αφου πηγαινα γρηγορα και ακουσα μονο το κοπανημα. -
Εγώ τσαρούχωσα σε άδεια Μεσογείων την προηγούμενη εβδομάδα, έκανα ένα καλό 80-0 με τη βοήθεια του ΑBS, χωρίς ελιγμό, αφ' ενός γιατί πίσω και αριστερά μου είχα άλλον (ήμουν στη μεσαία), αφ' ετέρου γιατί το ζωντανό συνέχισε να διασχίζει κάθετα τη λεωφόρο (πηγαίνοντας προς την αριστερή λωρίδα δηλαδή) ενώ θα έπρεπε να οπισθωχωρήσει βάσει ενστίκτου, και έτσι λογικά θα γλύτωνε.
Γλύτωσε τελικά στο τσακ (σταμάτησε και ο βραδύτερος πίσω αριστερά μου) και με έβρισε από πάνω ως καμικάζι, συνεχίζοντας τη διάσχιση της λεωφόρου με κόκκινο, και τον καφέ στο χέρι. Ήτο 'γηραιά κυρία'.
Το Παντάκι 100 με το οποίο ήμουν δεν έχει και τα φρένα της Καρρέρα, και ενώ άφησα αμέσως γκάζι με το που την είδα, δεν τσαρούχωσα αμέσως φρένο, γιατί δεν πίστευα στα μάτια μου, λέω δεν μπορεί να μην οπισθοχωρήσει, από πότε πεζοί περνούν με τον τσαμπουκά τη Μεσογείων;
Είναι πολύ σημαντικό στο δρόμο να είναι έτοιμα τα μάτια μας να δουν ο,τιδήποτε (βλ το βιντεάκι του φίλου με τον τροχό φορτηγού που φεύγει.)Φεύγοντας από εκεί, έχοντας καταβάλει καθε προσπάθεια για να μη σκοτώσω 'άνθρωπο', ένιωσα ότι θα ήθελα εκ των υστέρων να τη σκοτώσω, αν δεν με έβρισκε κανείς για να μπλέξω. Δεν τη θεωρώ άδικη πράξη, το αντίθετο θα απάλλασσα την κοινωνία από ένα πολύ κακό ον, και το χρεωκοπημένο αφαλιστικό ταμείο της απ' την κωλοσύνταξή της.
Είναι αλήθεια ότι ήμουν ήδη παρμένος από κ@ριόλα με τζιπ στην αριστερή λωρίδα με 40, που έβαζε αποσμητικό στις προφανώς άπλυτες σιχαμένες κωλομασχάλες της.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Άλλο: άνθρωπος στην άσφαλτο, βγαλμένος προφανώς από άσχημα στραπατσαρισμένη Σιτροέν πριν 2 ώρες στην Εθνική, ρεύμα προς Λαμία, αμέσως μετά τον Κόμβο Αττικής Οδού. Δεν ξέρω αν ζούσε και αν εν τέλει έζησε.
Ανεξήγητο σε ευθεία κλειστού αυτοκινητοδρόμου. Όπως και στην τραγωδία του Αγίου Στεφάνου, πιθανότατα ίσως 'παίζει' κινητό, αποσμητικό, κραγιόν... Αχ, πούστη κόσμε! -
Πάντως ανα πάσα στιγμή να ξέρεις πως μπορείς να απαλλάξεις την κοινωνία από ένα πολύ κακό ον αλλά και να γλυτώσεις το χρεωκοπημένο του ταμείο από τη σύνταξή του. Το καλύτερο είναι πως δεν θα θεωρηθεί καν ποινικό αδίκημα, κανένας δεν θα διωχθεί ούτε χρειάζεται να κάνεις κάτι παράνομο ή παράτυπο.
Σκέψου το
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Φεύγοντας από εκεί, έχοντας καταβάλει καθε προσπάθεια για να μη σκοτώσω 'άνθρωπο', ένιωσα ότι θα ήθελα εκ των υστέρων να τη σκοτώσω, αν δεν με έβρισκε κανείς για να μπλέξω. Δεν τη θεωρώ άδικη πράξη, το αντίθετο θα απάλλασσα την κοινωνία από ένα πολύ κακό ον, και το χρεωκοπημένο αφαλιστικό ταμείο της απ' την κωλοσύνταξή της.
Με τη συνειδηση σου θα ησουν οκ? Θελω να πω.. ναι ειναι κωλοζωο του κερατα,μονο ταλαιπωρει και ταλαιπωρειται αλλα θα θελες να μπλεξεις με δικαστηρια και ιστοριες? θα θελες να ξερεις οτι χτυπησες καποιον με το αμαξι σου? ειναι πολλα μετα...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πάντως ανα πάσα στιγμή να ξέρεις πως μπορείς να απαλλάξεις την κοινωνία από ένα πολύ κακό ον αλλά και να γλυτώσεις το χρεωκοπημένο του ταμείο από τη σύνταξή του. Το καλύτερο είναι πως δεν θα θεωρηθεί καν ποινικό αδίκημα, κανένας δεν θα διωχθεί ούτε χρειάζεται να κάνεις κάτι παράνομο ή παράτυπο.Σκέψου το
Ζώα σαν εσένα πιθηκάκι, δεν θα σκότωνα ποτέ, έχουν το ακαταλόγιστο. Είναι ανήθικη πράξη, κι ας μη διώκεται ποινικώς.
-
Κρίμα γιατί είχα τη μάντρα έτοιμη και νόμιζα ότι έπαιρνες φόρα
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Φεύγοντας από εκεί, έχοντας καταβάλει καθε προσπάθεια για να μη σκοτώσω 'άνθρωπο', ένιωσα ότι θα ήθελα εκ των υστέρων να τη σκοτώσω, αν δεν με έβρισκε κανείς για να μπλέξω. Δεν τη θεωρώ άδικη πράξη, το αντίθετο θα απάλλασσα την κοινωνία από ένα πολύ κακό ον, και το χρεωκοπημένο αφαλιστικό ταμείο της απ' την κωλοσύνταξή της.
Με τη συνειδηση σου θα ησουν οκ? Θελω να πω.. ναι ειναι κωλοζωο του κερατα,μονο ταλαιπωρει και ταλαιπωρειται αλλα θα θελες να μπλεξεις με δικαστηρια και ιστοριες? θα θελες να ξερεις οτι χτυπησες καποιον με το αμαξι σου? ειναι πολλα μετα...
τιποτα δεν θα του εκαναν στα δικαστηρια, κινεισαι κανονικα, πεφτει η αλλη μπροστα σου και θα βρεις και τον μπελα σου διλαδι?
-
Πάει το αμαξάκι μας. 4 ημερών και το γ@μησ@ν!!!
http://www.creteplus.gr/news/sobaro-tro ... 51474.html
-
Θα πάει για επισκευή ;
Η ασφαλιστική τι λέει; -
πως το καταφερε?
-
Και εγω πιστευω οτι το 'φρεναρισμα και σταθερο τιμονι ειναι η πιο σωστη ενεργεια... κατ αρχην απλα σκεφτομαι οτι οταν εισαι τσαρουχομενος στα φρενα το οχημα μπρουμουτιαζει πολυ και ετσι θα 'βρει' το εμποδιο πιο πολυ απο το να να ειχε το κανονικο υψος... αν τη στιγμη της επαφης.. σηκωσεις το ποδι και παψη η επιβραδυνση ισως η ζημια στο οχημα να ειναι μικρωτερη... πρεπει να κανει καποιος αυτο το τελευταιο???
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Θα πάει για επισκευή ;
Η ασφαλιστική τι λέει;Eίναι πολύ 'φρέσκο' ακόμα. Ο τουρίστας λέει ότι το άλλο αμάξι - το κόκκινο - ερχόταν απο το αντίθετο ρεύμα και του έκλεισε το δρόμο. Ο άλλος λέει ότι φταίει ο τουρίστας. Άντε βγάλε άκρη. Μάλλον θα πάμε δικαστικά γιατί η ζημιά είναι μεγάλη. Το Panda όμως έχει αερόσακκο πλαινό κουρτίνα γι αυτό και δεν έπαθε τίποτα ο οδηγός!!!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Τι λετε βρε ασχετοι? Θα πεταχτει κατι μπροστα σας και δεν θα το αποφυγετε? Δυο εκδοχες υπαρχουν.. Ειτε ειστε παντελως αχρηστοι οδηγοι με μηδενικα αντανακλαστικα ειτε ειστε σχιζοφρενεις δολοφονοι και σας αρεσει να πατατε τα καημενα και απροστατευτα ζωακια που ετυχε να βρεθουν μπροστα σας.. Αν ανηκετε στην δευτερη περιπτωση σας ευχομαι την επομενη φορα να πεταχτει μπροστα σας και η μανα σας να την κανετε και αυτην κιμα να το χαρω και εγω.. Ελεος δλδ με αυτα που βλεπω.
Αν πεταχτεί μόνο φρένο και καμία τιμονιά εφ΄όσον πηγαίνουμε σβέλτα . Δεν μιλάω για 40-60 χλμ που μπορείς να κάνεις ελιγμό.Αν τα χιλιόμετρα είναι πολλά απλά τσαρούχωμα και σταθερό τιμόνι.
Και με σχετικα πολλα χιλιομετρα μπορεις ανετα να κανεις ελιγμο. Προσωπικα μου εχει τυχει πολλες φορες να πεταχτει κατι μπροστα μου στην εθνικη, ειτε αυτο ηταν γατα, βατραχι, σκιουρος, πουλι, πεταλουδα η το κουτακι αναψυκτικου που πεταξε απο το παραθυρο ο μαγκας απο μπροστα.. Σε ολες τις περιπτωσεις η ταχυτητα ηταν ανω των 130 χλ/ω. Ημουνα αριστερη λωριδα και πεταγεται 5 μετρα πιο μπροστα μου ενας βατραχος απο αριστερα απο την νησιδα. Ενστικτωδως εκοψα το τιμονι στα αριστερα και τον απεφυγα οριακα. Περασε ξυστα απο τον μπροστινο δεξια τροχο μου και εφυγε απεναντι. Το ιδιο κανουν και οι γατες. Αν παρουν φορα απο μια μερια πανε κατευθειαν στην αλλη και δεν γυριζουν απο κει που ξεκινησαν. Τα σκυλια ειναι σαν τους ανθρωπους. Αν ξεκινησουν και σε δουν τοτε μπορει να κοκκαλοσουν η να κανουν προσπαθεια να γυρισουν πισω.
Τα αμαξια μας γενικα ειναι υποστροφικα και το τιμονι κλειδωνει στις 2μιση στροφες. Με 60 μοιρες περιστροφη ποσο να στριψει η κρεμαγιερα? Το αμαξι ισα-ισα που θα αλλαξει πορεια. Ουτε καν λωριδα. Αν φτασεις σε σημειο να αλλαξεις και λωριδα τοτε θα εχεις και τον χρονο να κοιταξεις και τους καθρεφτες απο πισω για να δεις που θα πας. Αυτα για την εθνικη. Στην πολη ετσι και αλλιως οι ταχυτητες ειναι μικρες οποτε και τα περιθωρια αντιδρασης αυξανονται. -
Υπενθυμίζω ότι τα περισσότερα μοντέρνα αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με ESP οπότε το κλασσικό τεστ αποφυγής ταράνδου/αλλαγής λωρίδας, που είναι αυτό που μιλάμε, θα πρέπει να το περνάνε με άνεση. Αρα ποιός ο λόγος να μην προσπαθήσεις να αποφύγεις το εμπόδιο ?
(ΟΚ αν πηγαίνεις με 120+ τότε δεν είναι τόσο απλό, έχετε δοκιμάσει κάτι τέτοιο ? Καταρχήν δεν είναι απλό ούτε καν από φυσικής άποψης, θέλει προσπάθεια)
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ανεξήγητο σε ευθεία κλειστού αυτοκινητοδρόμου. Όπως και στην τραγωδία του Αγίου Στεφάνου, πιθανότατα ίσως 'παίζει' κινητό, αποσμητικό, κραγιόν... Αχ, πούστη κόσμε!
Τελικα δεν ειναι τοσο σπανιο να συμβει κατι τετοιο.Εγω δει να συμβαινει μπροστα μου δυο φορες
Αυτη που θυμαμαι σαν τωρα ειναι πριν καμια 10αρια χρονια στον αυτοκινητοδρομο Στρασβουργου -Παρισιου που ενα πρασινο scenic εφυγε απο το δρομο χωρις καμια προφανη αιτια.Οποτε αποστασεις παντου &παντα... -
Ο χρήστης HatmanMotorsport έγραψε:
Τι λετε βρε ασχετοι? Θα πεταχτει κατι μπροστα σας και δεν θα το αποφυγετε? Δυο εκδοχες υπαρχουν.. Ειτε ειστε παντελως αχρηστοι οδηγοι με μηδενικα αντανακλαστικα ειτε ειστε σχιζοφρενεις δολοφονοι και σας αρεσει να πατατε τα καημενα και απροστατευτα ζωακια που ετυχε να βρεθουν μπροστα σας.. Αν ανηκετε στην δευτερη περιπτωση σας ευχομαι την επομενη φορα να πεταχτει μπροστα σας και η μανα σας να την κανετε και αυτην κιμα να το χαρω και εγω.. Ελεος δλδ με αυτα που βλεπω.
Αν πεταχτεί μόνο φρένο και καμία τιμονιά εφ΄όσον πηγαίνουμε σβέλτα . Δεν μιλάω για 40-60 χλμ που μπορείς να κάνεις ελιγμό.Αν τα χιλιόμετρα είναι πολλά απλά τσαρούχωμα και σταθερό τιμόνι.
Και με σχετικα πολλα χιλιομετρα μπορεις ανετα να κανεις ελιγμο. Προσωπικα μου εχει τυχει πολλες φορες να πεταχτει κατι μπροστα μου στην εθνικη, ειτε αυτο ηταν γατα, βατραχι, σκιουρος, πουλι, πεταλουδα η το κουτακι αναψυκτικου που πεταξε απο το παραθυρο ο μαγκας απο μπροστα.. Σε ολες τις περιπτωσεις η ταχυτητα ηταν ανω των 130 χλ/ω. Ημουνα αριστερη λωριδα και πεταγεται 5 μετρα πιο μπροστα μου ενας βατραχος απο αριστερα απο την νησιδα. Ενστικτωδως εκοψα το τιμονι στα αριστερα και τον απεφυγα οριακα. Περασε ξυστα απο τον μπροστινο δεξια τροχο μου και εφυγε απεναντι. Το ιδιο κανουν και οι γατες. Αν παρουν φορα απο μια μερια πανε κατευθειαν στην αλλη και δεν γυριζουν απο κει που ξεκινησαν. Τα σκυλια ειναι σαν τους ανθρωπους. Αν ξεκινησουν και σε δουν τοτε μπορει να κοκκαλοσουν η να κανουν προσπαθεια να γυρισουν πισω.
Τα αμαξια μας γενικα ειναι υποστροφικα και το τιμονι κλειδωνει στις 2μιση στροφες. Με 60 μοιρες περιστροφη ποσο να στριψει η κρεμαγιερα? Το αμαξι ισα-ισα που θα αλλαξει πορεια. Ουτε καν λωριδα. Αν φτασεις σε σημειο να αλλαξεις και λωριδα τοτε θα εχεις και τον χρονο να κοιταξεις και τους καθρεφτες απο πισω για να δεις που θα πας. Αυτα για την εθνικη. Στην πολη ετσι και αλλιως οι ταχυτητες ειναι μικρες οποτε και τα περιθωρια αντιδρασης αυξανονται.130 km/h σημαίνει 36,11 μέτρα το δευτερόλεπτο! Πώς κατάφερες να αποφύγεις εμπόδιο που πετάχτηκε 5 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο; Σε 1,38 δέκατα του δευτερολέπτου θα είχε επέλθει η πρόσκρουση!
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Οποτε αποστασεις παντου &παντα...από τις αγαπημένες κλίσεις των μπλε Γερμανοί είναι αυτό...
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#