-
10 χρονών δεν θα μπορούσε να κάθεται κ μπροστά με κανονική ζώνη?
να χαμε να λέγαμε βέβαια
τουλάχιστον δεν είχαμε μακελειό με τα αλλα παιδάκια που ήταν στο σχολικό -
προφανώς της έφυγε στην προηγούμενη κατηγορική δεξιά, ανέβηκε κ στο χώμα οπότε το πιο πιθανό φόραγε ή όχι ζώνη ο μικρός...
-
-
Στο παραπάνω ατύχημα, για να δημιουργηθεί τέτοιο αποτέλεσμα, η οδηγός πρέπει να ξεπερνούσε την ταχύτητα των 70 χλμ. Και επειδή έχω την ίδια άποψη (απώλεια ελέγχου μετά το 'κακό στρίψιμο'), ο οδηγός στο σχολικό πρέπει να πρόλαβε να ελαττώσει ταχύτητα σημαντικά, βλέποντας ... τι τού 'ρχεται . Αλλιώς θά 'χαμε περισσότερο κλάμα !
Σχετικό-άσχετο και διαπίστωσή μου, κινούμενος συχνότατα πεζός το τελευταίο 6μηνο σε κεντρικές συνοικίες Αθηνών:
Οι περισσότερες καρα-παρανομίες=Περάσματα με full κόκκινο, γίνονται συχνότερα απο γυναίκες, λαμβανομένου υπόψη βέβαια του ποσοστού οδηγών των 2 φύλων.
Ρεκόρ βέβαια κατέχουν οι δικυκλιστές. Απορώ γμτ μου, ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ????
Και επειδή συνέβη μπροστά στα μάτια μου θανατηφόρο το 1984 σε παραβίαση καρα-κόκκινου απο δικυκλιστή στη Β. Κων/νου (πρίν το Καλλιμάρμαρο), στο οποίο ο οδηγός της μοτοσυκλέτας πετάχτηκε 5 μ. ψηλά και 20 μ. μακρυά, (ήμουν μάλιστα βασικός μάρτυρας στο δικαστήριο και λυπόμουν τον χαροκαμένο γονιό, αλλά και ο 'άτυχος' ΙΧής έπρεπε να δικαιωθεί-απαλλαγεί), το όλο περιστατικό μου άφησε κουσούρι. -
Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν αίσθηση της ταχύτητας ή των αντιδράσεων και των ορίων του αυτοκινήτου. Νομίζουν πως όταν πάνε με 70 σε ανοιχτό δρόμο πάνε σιγά, ακόμα και αν υπάρχουν στροφές που με 70 δεν τις παίρνει ούτε μονοθέσιο φόρμουλα 1. Εξακολουθώ όμως να πιστεύω πως είναι λιγότερο επικίνδυνες από τους άντρες οδηγούς που νομίζουν πως είναι οδηγοί αγώνων.
-
Στον Αλφα μολις ειπαν οτι το παιδι ηταν δεμενο με ζωνη ασφαλειας και οτι οι πυροσβεστες επρεπε να κοψουν την ζωνη του παιδιου.
-
Η συνοδος του σχολικου γιατι ειναι σε κρισιμη κατασταση? Γιατι αραγε? ...
-
Σιγουρα δε φορουσαν ζωνη?Και η μητερα ειναι σε κρισιμη κατασταση...
Τι κριμα. -
Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται τέτοιο ατύχημα μέσα στην Αθήνα!!!!! Επιπλέον αν το παιδί ήταν στα δεξιά, λίγη διαφορά κάνει η ζώνη κατα την ταπεινή μου άποψη εφόσον το καπώ του σχολίκού έφτασε μέχρι τη μέση του Σιτροέν
-
Αμα πηγαινεις με 300 σε τετοιους δρομους, μια χαρα γινονται τετοια ατυχηματα. Εδειξε στο ΣΚΑΙ φωτο του αυτοκινητου απο τη δεξια πλευρα. Δεν εχει μεινει τιποτα.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
10 χρονών δεν θα μπορούσε να κάθεται κ μπροστά με κανονική ζώνη?
να χαμε να λέγαμε βέβαια
τουλάχιστον δεν είχαμε μακελειό με τα αλλα παιδάκια που ήταν στο σχολικόόχι! μεχρι τα 12 θες κάθισμα (έστω μπούστερ). το λέει και ο κοκ και η κοινή λογική. το ύψος της ζώνης δεν καλύπτει μικρότερα παιδιά. ίσα ίσα που θα τα τραυματίσει η ίδια.
επιχειρήματα του στυλ το παιδί δεν κάθεται στο κάθισμα και γκρινιάζει/ουρλιάζει κλπ είναι π@π@ριές καμαρωτές! -
Βλέποντας την παραπάνω φωτό η ζώνη δεν θα το έσωζε. Λιώμα έγινε το Ρενό. Με πόσα πήγαινε?
Στάλθηκε από το Nexus S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Κατ' αρχην κανεις δεν μπορει να συναισθανθει τι σταυρο θα κουβαλαει αυτη η μανα.... μακαρι να τα καταφερει... ισως αν εχει και αλλο παιδι... αλλα τι να λεμε τωρα....
Για να ειμαστε ρεαλιστες... αυτη τη διαδρομη την εκανε καθημερινα αφου πηγαινε το παιδι σχολειο Δεν θα πηγαινε με τρελλα χιλιομετρα αλλα οπως ελεγαν ειχε νερα σε εκεινο το σημειο...το εχασε λοιπον και με τις μπαντες εσκασε πανω στο λεωφορειο που ανεβαινε.. αν την ειδε ευκολα μαιωσε ταχυτητα αλλα αυτη επεσε επανω του και διαλυθηκε η πλευρα που ηταν το παιδι...αεροσακοι κ.λ.π. ανοιξαν αλλα ματαια... οπως ειπαν φορουσε ζωνη το παιδι αλλα το χτυπημα στη πλευρα που ηταν δεμενο δεν το βοηθησε... Ολα ηταν εναντιον του... και ηστιγμη ακομα που εγινε αν δεν ερχοτανε το σχολικο ισως να τουμπαρε απλα... και τραυματισμος....αλλα τωρα πλεον η μανα εχει το προβλημα...
-
Για να το χασει παει να πει οτι ειχε αυξημενα χλμ σε συνδυασμο με το βρεγμενο οδοστρωμα. Δεν γινεται να το χασεις αν πηγαινεις αργα...Επιπλεον δεν ξερουμε σε τι κατασταση ηταν τα λαστιχα της
-
Συμφωνω με elteo & 224 ,βλεποντας τη φωτογραφια....
Λιωμα εγινε το αμαξι.Ισως αν ειχε πλευρικους αεροσακους κατι να γινοταν.Ισως ενα πιο καινουριο αμαξι να συμπεριφεροταν καλλιτερα .
Κριμα.Τι να πεις για τη μανα του,θα βρισκεται σε τραγικη κατασταση. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Κατ' αρχην κανεις δεν μπορει να συναισθανθει τι σταυρο θα κουβαλαει αυτη η μανα.... μακαρι να τα καταφερει... ισως αν εχει και αλλο παιδι... αλλα τι να λεμε τωρα....Για να ειμαστε ρεαλιστες... αυτη τη διαδρομη την εκανε καθημερινα αφου πηγαινε το παιδι σχολειο Δεν θα πηγαινε με τρελλα χιλιομετρα αλλα οπως ελεγαν ειχε νερα σε εκεινο το σημειο...το εχασε λοιπον και με τις μπαντες εσκασε πανω στο λεωφορειο που ανεβαινε.. αν την ειδε ευκολα μαιωσε ταχυτητα αλλα αυτη επεσε επανω του και διαλυθηκε η πλευρα που ηταν το παιδι...αεροσακοι κ.λ.π. ανοιξαν αλλα ματαια... οπως ειπαν φορουσε ζωνη το παιδι αλλα το χτυπημα στη πλευρα που ηταν δεμενο δεν το βοηθησε... Ολα ηταν εναντιον του... και ηστιγμη ακομα που εγινε αν δεν ερχοτανε το σχολικο ισως να τουμπαρε απλα... και τραυματισμος....αλλα τωρα πλεον η μανα εχει το προβλημα...
επιβεβαιώνω κ εγώ ότι τη στροφή την έχω πετύχει με νερά κάποιες φορές που έχω περάσει (εχθές δεν ξέρω αν είχε ή όχι) μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση από που έρχονται αφού παραπλευρως δεν έχει τίποτα. Επισης στην κατηφόρα έχω πετύχει άλλες δυο φορές στουκες. Κ πάνω από 10 φορές δεν έχω περάσει από το σημείο
πλευρικούς αερόσακους είχε το αμαξι.
Παίζει η ζώνη να εγκλώβισε τον άτυχο πιτσιρίκο? -
Γυναίκα, δεν πρόσεχε, πάτησε φρένα, γκάζια, τιμονιές, ποιος ξέρει τι έκανε και το σβούριξε.
Το έχω ξαναδεί, με ταχύτητα που κινούνται και τα άλλα αμάξια ξαφνικά ένα αμάξι γυρνάει 180 μοίρες και πέφτει με το πλάι σε κολόνα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.Μεγάλη ατυχία και σκοτώθηκε το παιδί. Τώρα καταστράφηκε όλη η οικογένεια.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Για να το χασει παει να πει οτι ειχε αυξημενα χλμ σε συνδυασμο με το βρεγμενο οδοστρωμα. Δεν γινεται να το χασεις αν πηγαινεις αργα...Επιπλεον δεν ξερουμε σε τι κατασταση ηταν τα λαστιχα τηςΑν πηγανεις 'αργα' (τι σημαινει 'αργα'? σε σχεση με τι?) τοτε ναι, δυσκολο να το χασεις. Αλλα το οτι το εχασες, στην Ελλαδα δεν σημαινει κατ'αναγκη οτι πηγαινες με πολλα.
Στη συγκεκριμενη ομως περιπτωση, πηγαινε ΓΑΜΙΩΝΤΑΣ. Το ειδες το αυτοκινητο? Εχει σκορπισει ολη του η πλευρα.
-
Υπάρχει μεγαλύτερη μ@λ@κία από το να βιάζεσαι μέσα στην πόλη; Γλυτώνεις 1-2 λεπτά, στην καλύτερη των περιπτώσεων.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για να το χασει παει να πει οτι ειχε αυξημενα χλμ σε συνδυασμο με το βρεγμενο οδοστρωμα. Δεν γινεται να το χασεις αν πηγαινεις αργα...Επιπλεον δεν ξερουμε σε τι κατασταση ηταν τα λαστιχα της
Αν πηγανεις 'αργα' (τι σημαινει 'αργα'? σε σχεση με τι?) τοτε ναι, δυσκολο να το χασεις. Αλλα το οτι το εχασες, στην Ελλαδα δεν σημαινει κατ'αναγκη οτι πηγαινες με πολλα.
Στη συγκεκριμενη ομως περιπτωση, πηγαινε ΓΑΜΙΩΝΤΑΣ. Το ειδες το αυτοκινητο? Εχει σκορπισει ολη του η πλευρα.
Αργά σημαίνει προσαρμογή της ταχύτητας σε σχέση με τις επικρατούσες συνθήκες ΚΑΙ 20% ΠΙΟ ΑΡΓΑ απο αυτό επειδή είσαι στην Ελλάδα. Και αν δεν καταλαβαίνεις και τις επικρατούσες συνθήκες αυτές είναι, γνώση του δρόμου, αντίληψη της υπάρχουσας πρόσφυσης, της ορατότητας και της μέσης ταχύτητας των άλλων που κινούνται μαζί σου ή αντίθετα απο εσένα.
Εγώ δεν ξέρω το σημείο που έγινε, αλλα αν είναι στροφές με Ξαρά πικάσο, φθαρμένα ελαστικά και ενδεχομένως ενόχληση του οδηγού απο παιδί, τα 70 που ακούω είναι παρα πολλά. Ωστόσο απο τις φωτό φαίνεται οτι η ζημιά είναι αποτέλεσμα σύγκρουσης με πάνω απο 80χαω μικτά
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#