-
Ετσι!
-
http://www.autoblog.gr/2016/01/22/test- ... uster-4x4/ δοκιμη
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
http://www.autoblog.gr/2016/01/22/test-drive-dokimazoume-to-ananeomeno-dacia-duster-4x4/ δοκιμηΔεν το ειχα ετσι δει αναλυτικα. Δεν ξερω βεβαια και πολλα απο τα σημερινα δεδομενα, αλλα εμενα μου αρεσουν αυτα που γραφει. Φουσκωμενα φτερα και ομορφα φωτιστικα σωματα. Ειναι ψηλο, αν εχει και 65αρι προφιλ μια χαρα, δλδ μια χαρα για να το πας στο βουνο. Αν δεν εγραφε Dacia θα πουλουσε στην Ελλαδα. Ειναι αληθεια αυτο. Και μεσα μια χαρα ειναι αισθητικα για τα δεδομενα μου. Μου αρεσουν τα Suv που τα φτερα εχουν λιγο ετσι μεγαλη αποσταση απο τα φτερα. Οχι ομως με χαμηλου προφιλ ελαστικα. Θελω να περναω την λακουβα αερα - πατερα. Για αυτο θα το παρω.
Τωρα, η ποιοτητα κατασκευης ειναι το ζητουμενο, να ειναι προσεγμενη και νομιζω πως δικαιολογουν οσα προσφερει την τιμη του. Και οποιος εχεις θεμα με την μαρκα, μοδα ειναι να βγαζεις το σηματακι. Εχει κολπο στο youtube το βγαζεις και εισαι μια χαρα. -
Δεν καταλαβαινω γιατι ειναι στα μειον ο επιλογεας ταχυτητων.Μεχρι τωρα δεν εχω δει καποιο προβλημα ουτε στο κουμπωμα ουτε στην αισθηση.
-
Ωραιο αρθρο και επισημαινει αυτο που εμεις οι ιδιοκτητες duster εχουμε καταλαβει. Το αμαξι ειναι ενας φοβερος all arounder. Αν καποιος παει εκτος δρομου και δεν μπορει να συντηρηση 2 αμαξια το duster ειναι η ιδανικη επιλογη. Ανετο με καλη συμπεριφορα, ροπατο κινητηρα, μεγαλους χωρους, οικονομικο και ενα απο τα καλυτερα (και πιο φθηνο) off road που κυκλοφορουν.
By the way αυτη στις φωτογραφιες ειναι καινουρια οθονη η radio-cd 2 din; -
Πρεπει να ειναι η 2DIN με πλοηγηση κλπ.Θεωρω απαραδεκτο να μην εχει θερμομετρο η πρωτη σειρα.
Βεβαια θερμομετρο δεν ειχε ουτε και το RAV 2ης σειρας. -
Καλά ρε παιδιά είμαστε στο 2015!!! Δεν γελάτε με τα προβλήματα που βγάζει το Duster; Eίμαι περίεργος
-
Αναλογικά με το όνομα της φίρμας, την τιμή του και την μικρή μεταπωλητική του αξία καλά ειναι...
Λόγω αυτών λογικά τέτοια αμάξια τα παντρεύεσαι για πολλά χρονια όποτε δεν κερδίζεις τίποτα να χαλιεσαι... -
Ο χρήστης zer0c0de έγραψε:
Καλά ρε παιδιά είμαστε στο 2015!!! Δεν γελάτε με τα προβλήματα που βγάζει το Duster; Eίμαι περίεργοςΤι προβλήματα σου έβγαλε; Ποια έκδοση έχεις;
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Δεν έχει Duster απλά είπε και αυτός να γράψει κάτι.
Τώρα που είδε προβλήματα μη ρωτάς άστο. Διάβασε παραπάνω κάτι και το έκανε γενικό πρόβλημα για όλα τα αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Δεν έχει Duster απλά είπε και αυτός να γράψει κάτι.
Τώρα που είδε προβλήματα μη ρωτάς άστο. Διάβασε παραπάνω κάτι και το έκανε γενικό πρόβλημα για όλα τα αυτοκίνητα.Δεν συμφωνω Ανδρεα. Το βασικο προβλημα ειναι οτι στο μπρελοκ των κλειδιων γραφει Dacia. Ειναι ενα θεμα ψυχολογικο για τον Ελληνα. Αν εγραφε αλλη μαρκα δεν θα υπηρχε προβλημα. Και το σημα δεν ειναι καλο στην γρυλια. Μπρελοκ και σημα πρεπει να αλλαξουν. Ας μην βαλουν κανενα ονομα ρε παιδι μου. Γιατι στις αρχες που την Σκοντα την πηρε η VW δεν υπηρχε και εκει προβλημα;
-
Καλημέρα Steve, ίσως είναι και αυτό που λες.
Αν όμως είναι έτσι όντως καλύτερα να μη μιλάς παρά να κάνεις υποτιμητικά σχόλια. -
Φίλοι μου καλημέρα και καλή εβδομάδα. Εχοντας κάνει με το duster 47000 χλμ έχω να πω τα παρακάτω: Πραγματικά ο κινητήρας του είναι ένα μικρό διαμάντι. Με μέση καταναλωση στα 5,6 lt/100Km στον ανοικτό δρόμο και με ταχύτητες μεαξύ 90 και 130 km/h προκύπτει αρκετά τσιγγούνης. Καθώς καθημερινά το αυτοκίνητο κάνει περίπου 5Km σε δρόμο με νεροφαγώματα που η χαρτογραφία του αλλάζει διαρκώς από τις διαθέσεις του καιρού, εντούτοις διατηρεί εκείνα τα χαρακτηριστικά που το αναδυκνείουν κατάλληλο για offroad. Η ευκολία με την οποία περνά από κάποια δύσβατα σημεία με έχουν κάνει να το ερωτευτώ. Στα συν του θεωρώ την απουσία τριγμών μετά από τόσα χιλιόμετρα. Μόνο ένα συντονισμό μου έχει βγάλει στο τιμόνι σε χαμηλές στροφές όταν κινούμαι στο χωματόδρομο. Το ξεπέρασα ρίχνοντας λίγο σπρευ συλικόνης. Στην άσφαλτο είναι ιδιαίτερα ισορροπημένο και στιβαρό ενώ λόγω της ρύθμισης της ανάρτησης παρουσιάζει κάποιες κλίσεις στις στροφές δίχως όμως να δημιουργεί αίσθημα ανησυχίας. Είναι απόλυτα ήσυχο σε ταχύτητες έως και τα 130 αλλά από εκεί και μετά κάνουν την εμφάνιση τους αεροδυναμικοί θόρυβοι που φανερώνουν και το χαρακτήρα της κατασκευής του. Και πάλι όμως δεν αναφέρομαι σε κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό για οδηγό και επιβάτες. Για τον επιλογέα ταχυτήτων έχω να πω πως έχει μια σχετική ασάφεια που γίνεται εμφανής μόνο όταν εκδηλώνω διάθεση για πιο σβέλτη οδήγηση. Οι πόρτες του είναι βαριές και και ανοίγουν και κλείνουν με ήχο βαρύ χαρακτηριστικό όλων των αυτοκινήτων Renault . Για εμένα το αυτοκίνητο αυτό εκτός από μέσο μεταφοράς της οικογένειας είναι και ένα εργαλείο καθημερινής μετακκίνησης 110 χιλιομέτρων. Συνολικά 550 την εβδομάδα και με κόστος που δεν ξεπερνά τα 35 ευρω για αυτά τα χιλιόμετρα . Στα 2 σχεδόν χρόνια που το έχω έχω δαπανήσει άλλα 250 ευρωπουλάκια για την συντήρηση του. Πραγματικά μου θύμισε την corolla που είχα κάποτε... Μελανό σημείο στην ιστορία ήταν όταν κάπου στα 28 - 30000 χλμ ένας συντονισμός από το φιλτροκούτι με έκανε να σκεφτώ μήπως η επιλογή μου ήταν λάθος. Ευτυχώς είχα διαβάσει κάποια πράγματα που είχε γράψει ο Στέφανος στις τόσες σελίδες που κατακεραυνώνει το συμπαθέστατο και απόλυτα καλό αυτοκίνητο που είναι για μένα το qq. Αυτο το τελευταίο θα το έπαιρνα ευχαρίστως αλλά προτίμησα το duster ως πιο σκληροτράχυλο και με περισσότερο offroad χαρακτήρα. Για να κάνω την αυτοκριτική μου πιστεύω πως η επιλογή μου ήταν λάθος και με μεγάλες δώσεις τσιγγουνιάς. Επρεπε να πάρω με τα ίδια καλούδια σε επίπεδο εξοπλισμού το 4χ4. Για λίγα ευρώπουλα στερήθηκα το κάτι παραπάνω της τετρακίνησης. Ευτυχώς η θεόκοντη πρώτη και η κίνηση μπροστά έχουν μετριάσει κατά πολύ τη βλακεία που έκανα. Τέλος να πω πως δεν έπρεπε να ακούσω το έτερο ήμισυ και πως θα το ήθελα σε εκείνο το ανθρακί χρώμα που πραγματικά του δίνει πιο φινετσατη εμφάνιση. Δεν λέω και το λευκο δεν είναι άσχημο αλλά το duster έτσι κι αλλιώς δεν είναι όμορφο. Είναι αυτοκίνητο ουσίας.
-
Σπύρο καλημέρα, δεν υπάρχει λόγος να υπερασπίζεσαι μια συνειδητή σου επιλογή που σου εχει βγει και καλή κιόλας. Καλά χιλιόμετρα να έχεις πάντα.
Οσο για την αναφορά του ονόματος μου για μια ακόμα φορά, απλά δες τι έγραψες και εσύ για το φίλτροκουτί και τις ανησυχίες σου για την επιλογή σου εξαιτίας αυτού.
Σκέψου μετα και εμένα και τους πολλούς άλλους που δώσαμε και 25-30% παραπάνω λεφτά τι θα σκεφτόμασταν ποσό μαλλον όταν το Qq ποιοτικά σε θέματα συναρμογής ειναι για γέλια.... Και στο λέω αυτο συνειδητά με βάση και όσα έχω διαβάσει γιατι στο δικό μου δεν έχω ακούσει τελικά και τόσα πολλά!!!
Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει στο Qq forum ενας καταιγισμός μηνυμάτων απο νέους κατόχους για θορύβους, συντονισμούς και αλλα πολλά ενοχλητικά, που έχουν φτάσει οδηγούς στα όρια τους και έχουν σταματήσει δεξιά γιατι δεν άντεχαν αλλο. Εκει να δεις πλάκες!
Αν το Qq ηταν Dacia και κόστιζε 15-17 χιλιάδες σίγουρα κανεις δεν θα απογοητευόταν τόσο. -
Μια χαρά μεταπωλητικη αξία έχει το duster. Χαμός γίνεται απο εισαγωγωμενα και όχι σε χαμηλες τιμες. Στην Αγγλία στο carbuyer ηταν στα top10 στα αυτοκίνητα που κρατάνε την αξία τους
-
Στέφανε καλημέρα. Οπως έχω ξαναγράψει και γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του ανδρός στα θέματα αυτοκινήτου πιστεύω πως έκανες ένα μυαλωμένο downsize. Εντούτοις δε σου βγήκε. Εγώ πάντως έχοντας στο μυαλό μου τι σημαίνει το όνομα rav4 μόνο δύο επιλογές μπορώ να σκεφτώ που δεν θα σου έβγαιναν ξινές αλλά θα σε έκαναν επίσης να μη χορταίνεις να κάνεις χιλιόμετρα. Χ3 η μία και subaru forester η άλλη. Οτιδήποτε άλλο θα σε οδηγήσει απλά να μετακομίσεις από το φόρουμ των παραπονούμενων του qq σε κάποιο άλλο. Αν νομίζεις πως είμαι υπερβολικός δοκίμασε τα και θα καταλάβεις πόσο σε έχω καταλάβει. . Το downsize δεν είναι για όλους. Κάποιοι όσο και να το προσπαθούν δεν μπορούν να το αποδεχθούν.
-
Μα Σπύρο δεν θέλει δίλιτρο. Είναι κατηγορηματικός σε αυτό!
Μπορεί κανένα Q3 στα 1400cc ή η Χ1 στα 1500cc να τον άφηναν περισσότερο ικανοποιημένο! Ενδεχομένως και το CRV; -
Ξέρω φίλε Βασίλη τι είπε πως δεν θέλει ο Στέφανος. Απο τα λεγώμενα του όμως βλέπω τι πραγματικά θα τον ευχαριστούσε όπως επίσης έχω αντιληφθεί ότι άμεσα δεν επιδιώκει να αλλάξει αυτοκίνητο αλλά απλά παραθέτει τα προβλήματα του στο τρέχον όπως και το τι θέλει από ένα αυτοκίνητο. Και επειδή και ο Στέφανος είναι φίλος δεν μπορώ να του δώσω πρόταση που απλά θα τον οδηγούσε σε άλλη άσκοπη αγορά.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ξέρω φίλε Βασίλη τι είπε πως δεν θέλει ο Στέφανος. Απο τα λεγώμενα του όμως βλέπω τι πραγματικά θα τον ευχαριστούσε όπως επίσης έχω αντιληφθεί ότι άμεσα δεν επιδιώκει να αλλάξει αυτοκίνητο αλλά απλά παραθέτει τα προβλήματα του στο τρέχον όπως και το τι θέλει από ένα αυτοκίνητο. Και επειδή και ο Στέφανος είναι φίλος δεν μπορώ να του δώσω πρόταση που απλά θα τον οδηγούσε σε άλλη άσκοπη αγορά.Κρίνοντας με βάση τις περιορισμένες απαιτήσεις του στο 'οδηγικό' σκέλος, νομίζω ότι ένα στιβαρό αξιόπιστο αμάξι σαν τα παραπάνω θα τον κάλυπτε. Με ποιο από τα 3 διαφωνείς; Ίσως το Q3 να το ήθελε λίγο μεγαλύτερο...Πάντως, οι 1500άρες X1 έχουν σχετικά λογική τιμή με απόσυρση, ιδίως εάν πιάσει ο Στέφανος τα χρήματα που θέλει από το QQ...
-
Ρε παιδιά με συγκινειτε ειλικρινά!! Να είστε καλά αμφότεροι. Σε γενικές γραμμές με έχετε καταλάβει. Σε άλλη χώρα για διλιτρο θα πήγαινα απλά οικονομικότερο του παλιού μου rav4. Στην Ελλάδα αναγκαστικά παρακάτω. Είχα μια ελπίδα ότι θα υπήρχε μια αξιοπιστία στο βαθμό που την ήθελα αλλά φευ!
Ωστόσο προς το παρόν μένω με το qq. Διαβάζοντας τόσα και τόσα καταληγω ότι εμένα προσωπικά δεν με έχει ταλαιπωρησει όσο άλλους οπότε επειδή είτε το δώσω σήμερα είτε σε δύο χρόνια πάλι τα ίδια θα πιάσω θα παραμείνω έτσι προς το παρόν. Ανταλλαγή με το xtrail δεν συμφέρει, άσε που δεν θα ήθελα να ξαναμπλεξω.
Για καθημερινά περιμένω προσφορά από εταιρεία leasing που είναι υψηλόβαθμο στέλεχος φίλος και πρώην συνάδελφος στην εταιρεία για ένα aygo mmt να κάνω τη δουλειά μου.... Αν το κόστος της μίσθωσης μου βγαίνει όσο τα ταξί που χρησιμοποιώ καθημερινά τότε θα το τσιμπήσω και νομίζω θα το ευχαριστηθω μιας και δεν θα έχω το άγχος να το προσέχω υπερβολικά σε βαθμό μη χρήσης όπως τα δικά μου....
Dacia Duster