-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Έχοντας διανύσει πλέον 11000 χλμ από τον Ιούλιο, μπορώ να γράψω με σχετική ασφάλεια τα ακόλουθα:- Στην πόλη κινείται αξιοπρεπώς. Δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις δυσκίνητο αλλά σίγουρα το 'σταμάτα - ξεκίνα' δεν του πάει.
- Στην Αττική οδό έχεις την αίσθηση πως είσαι σε airbus και πραγματικά εάν κινηθείς εντός ορίων ταχύτητας η κατανάλωση είναι της πλάκας (4,9 - 5,3). Το ECO πάντως δεν μπήκα στον πειρασμό να το χρησιμοποιήσω.
3)Εκτός δρόμου. Σε σημεία που άλλα suv θα τα βρουν λίγο σκούρα, κινείται με χαρακτηριστική άνεση. Στα δύσκολα θα πάει αξιοπρεπώς (4χ2 1.5 dci βλεπεις...)
4)Η ποιότητα των υλικών είναι κάτι σχετικό. Κραδασμοί συντονισμοί κλπ δεν υπάρχουν ούτε για αστείο. Καλή λοιπόν η συναρμογή. - Φρένα. Παρόλο που έχει abs και που όπως όλοι κάποια στιγμή το χρειάστηκα και λειτούργησε αποτελεσματικά, εντούτοις σαν την alfa που είχα δεν σταματά. Τα φρένα στο Ιταλικό ήταν άγκυρες. Στο duster δεν είναι κορυφαία αλλά είναι αξιοπρεπή.
- Πλοηγός, μουσική κλπ. Το συστηματάκι είναι μια χαρά στην πλοήγηση ενώ λειτουργεί άψογα η σύνδεση καμέσω bleutooth με το κινητό για κλήσεις και αναπαραγωγή μουσικής από την κάρτα μνήμης. Το usb ασχετο,τι νουμερο λαδι βαζουμε;εχω το 4χ2diesel επίσης με έχει βολέψει στην ακρόαση μουσικής.
- Καθίσματα και θέση οδήγησης. Αριστη θέση οδήγησης αρκεί να μην υπερβαίνεις το 1,85μ σε ύψος και 110 κιλά. Η πλευρική στήριξη των καθισματων μέτρια αλλά η θέαση του δρόμου μπρος πίσω και πλαγίως είναι σαν να βλέπεις τα πάντα σε σινεμά.
Α... μπορεί να ταξιδέψεις 2 ώρες δίχως να νιώσεις την ανάγκη να σταματήσεις. Για όποιον δεν κατάλαβε είναι ακριβώς το αντίθετο από το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη με seat leon cupra.
Τελικά γνωρίζει κάποιος εάν χρειάζεται για ένα τέτοιο κινητήρα να τσεκάρεις στάθμη λαδιού; Πάντως δεν χρειάστηκε να συμπληρώσω ούτε γραμμάριο. Στα Ιταλικά που είχα κατα καιρούς, όλα τσίμπαγαν. Μου θυμίζει περισσότερο το πρώτο μου αυτοκίνητο (corolla 1.6 LB GLi). Ελπίζω να βγει το ίδιο αξιόπιστο. - Απόκριση γκαζιού. Αν κάποιος έχει οδηγήσει το opel astra 1,4 πρώτης γενιάς θα καταλάβει πως είναι ακριβώς το ίδιο σε 3η,4η και 5η. Στην πρώτη είπαμε... Μόνο όσοι έχουν οδηγήσει καρτ.
- Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Καλημέρα!
-
Καλησπερα,νεος με το duster,Λαδι μηχανης το 1.5 diesel τι νουμερο βαζουμε;
-
5-30 με προδιαγραφες ren0720....
Αν και εγω δεν θα εβαζα τιποτα λιγοτερο απο τα elf.
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης evanl3 έγραψε:
Καλησπερα,νεος με το duster,Λαδι μηχανης το 1.5 diesel τι νουμερο βαζουμε;Καλώς μας ήρθες φίλε. Για την ώρα νομίζω πως τα λάδια που πρωτίνει ο κατασκευαστής είναι μια χαρά. Καθώς μιλάμε για δοκιμασμένο κινητήρα με αυτά τα λάδια για τουλάχιστον μια 5ετία δεν βλέπω το λόγο για πειραματισμούς.Πάντως εάν θέλεις να 'παίξεις' να θυμάσαι τον χρυσό κανόνα. Ένας από τους 2 αριθμούς θα πρέπει να μένει σταθερός . Κατά προτίμηση για τις δικές μας συνθήκες ο μικρός (5), ενώ ο μεγάλος(30) μπορεί να μεγαλώσει και άλλο (πχ να γίνει 40, 50 κλπ). Πάντως εγώ τα elf δεν σκοπεύω να τα αλλάξω εκτός και αν πραγματικά μιλήσει η πιάτσα και υποστηρίξει κάτι άλλο. Καλοτάξιδο το duster!
-
-
thanks!
χρήσιμο πραγματικά. -
Τα περί Λιπαντικών, μεταφέρθηκαν εδώ
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Και μια ποδια απο κατω που προστατευει καποια βασικα μερη του αυτοκινητου θα προσθετα..Λοιπόν είχες δίκιο. Χθες έκανα την πρώτη αλλαγή λαδιών. Αυτό δεν ήταν ποδιά... Πανοπλία ήταν!
-
Mετα απο αρκετα μεγαλη απουσια,εδω ειμαι παλι.Λοιπον ενθαριμενος απο μελος αλλου φορουμ εβαλα στη μηχανη το Pro Blitz και περιγραφω τα αποτελεσματα.Με αυτο το εξαρτημα που συνδεεται στη φισα,στο common rail συμφωνα με τον κατασκευαστη του θα ειχα μια σημαντικη αυξηση της ροπης και της ιπποδυναμης με παραλληλη μειωση της καταναλωσης.
Και αν ηθελες περισσοτερη ισχυ,σου δεινεται η δυνατοτητα να την αυξισης απο ενα ρεοστατη.
Η πρωτη εντυπωση ηταν καλη,αλλα εγω γυρισα το βιδακι αλλες δυο στροφες και μαλλον ακομα καλυτερα πηγαινε.Σταδιακα το βιδακι το γυρισα 15 περιπου στροφες,(δεν ξερω μεχρι ποσες μπορει να γυριστει) και ενοιωθα το αμαξι εμφανως πιο δυνατο και την καταναλωση μειωμενη κατα 0,5-0,8 λιτρα.
Εως που αρχισε να κανει ανα αραια διαστηματα καποια κομπιασματα το μοτερ και μετα απο5-6 μηνες αναψε το λαμπακι τσεκ εντζιν.Στο συνεργειο,(οχι εξουσιοδωτημενο) μειωσαμε τις περιστροφες απο το βιδακι στις 12,τα κομπιασματα ομως συνεχιστηκαν και σε δυο μηνες περιπου το λαμπακι ξανααναψε.
Αυτη τη στιγμη ειναι αποσυνδεμενο,αλλα το αμαξι το νοιωθω πολυ βαρυτερο και ψαχνω αλλη λυση,γιατι κακα τα ψεμματα αλλα οταν εχεις συνηθισει τη γλυκα του γκαζιου οταν χρειαζεσαι το κατι παραπανω και την χασεις σου κακοφαινεται. -
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά .
ήμοουν έτοιμος να κανω μια ομαδική αγορά λαδιών απο τον γνωστό Γερμανό πωλητή στο ebay ''Levoil'' και εψαχνα για Elf Solaris FE 5-30 για το Dacia Duster 1.5 DCI ,δεν το βρηκα μου εβγαζε Elf Evolution Full-Tech FE το εψαξα και ειδα οτι εχουν αλλαξει ονομασια και το Solaris FE εγινε Evolution Full Tech FE (προδιαγραφη RN0720) .
Το θεμα ειναι οτι αλλαξε και η τιμη στο διπλασιο ! Το 5λιτρο Evo. Full Tech βγαινει 59 ευρω (με τα μεταφορικα) ενω περισυ το Solaris FE το ειχαμε παρει 30 ευρω με τα μεταφορικα !Ξέρει κανεις πόσο παιζει το Full Tech FE 5λτ στην αντιπροσωπεια? ή σε Ελληνικο eshop? για να ξερω μηπως τελικα δεν συμφερει ο γερμανος για τα ELF , πλεον . Εκτός και αν η μαμα ELF διπλασιασε τις τιμες ....
Mάλλον θα παρω τα Liqui Moly Toptec 4400(προδιαγραφη RN0720) με 45 ευρω το 5λιτρο
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/medi ... 400_EN.pdf -
Τώρα διαβασα το post του Εαβίτης ,
Φίλε Εαβίτη μην ασχολείσαι με chip box-tuning box και αλλα τετοια που συνδέονται στους αισθητήρες του κινητηρα και ξεγελάνε τον εγκέφαλο δίνοντας λάθος τιμες .
Αν κατάλαβα καλα πήρες το pro-bitz απο το ebay το οποιο συνδέεται στον αισθητήρα πίεσης καυσίμου στο common rail . Λογικα ξεγελάει τον εγκέφαλο και του δινει μικρότερες actual τιμές πίεσης οπότε δεν πιάνει τις specified τιμές και αναγκάζει την αντλία υψηλής να δουλέψει παραπανω .
Όλα αυτα είναι μπούρδες , το πιο σωστό που μπορεις να κανεις ειναι επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου σου , δηλαδη στην υπαρχον χαρτογράφηση που εχει ο εγκεφαλος σου, αυτος ειναι ο σωστός τρόπος ! Οι συγχρονοι εγκέφαλοι έχουν ενα σωρο χάρτες και δικλείδες ασφαλείας καλό θα ηταν να γινεται εκει επαναπρογραμματισμός και οχι να τον ξεγελάμε με διαφορα κινεζο-κουτάκια . -
Προς τα εκει προσανατολιζομαι.Ευχαριστω για τις συμβουλες.
-
Χαιρετώ την παρέα του Forum,
Χρόνια πολλά σε όλους τους συνφορμίτες. Ευχομαο πολλά ορεινά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
Μετά από απουσία αρκετών μηνών ή ετών θαήθελα να ρωτήσω κάτι. Σε 1.5dci έχω το εξής πρόβλημα.
Ο κινητήρας δεν έχει την απόδωση να πω; την σπιρτάδα που είχε;.... Σου δίνει την εντύπωση ότι κάνει πολλές μικροδιακοπές που τον κρατάνε σε ισχύ χαμηλά.Και κάποιες φορές έχει κάνει πολύ έντονα σκορτσαρίσματα σαν απο αυτά που κάνουν οι νέοι οδηγοί όταν αφήνουν απότομα τον συμπλέκτη.
Έχω επισκευθεί τα κεντρικά αλλά μάντολες. Το αμάξι όμως δεν ήταν έτσι και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό.
Μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο ή γνωρίζει κάτι.
Το αμάξι το παρουσίασε στα 35000χλμ και τώρα είναι στα 43000.Ο orestisren τι λεει?
-
Εγω για αρχη θα αλλαζα φιλτρο πετρελαιου! Το δικο μου οταν αλλαξα το φιλτρο πηρε την χαμενη σπιρταδα!
Τωρα για διακοες και σκορτσαρισματα μου τα εκανε οταν αρχισε να τελειωνει η μπαταρια..... αλλα μια εβδομαδα το πολυ κρατησε και αυτο μονο οταν ηταν κρυο το αμαξι!
Σε εγκεφαλο το βαλανε το αμαξι?
Η τελευταια και χειροτερη περιπτωση ειναι να θες συμπλεκτη!!!
...τραβας με κοτσαδορο? Το δουλευεις εκτος δρομου? -
Μικροδιακοπες εκανε και το δικο μου και την δευτερη φορα που αναψε το check engine το διαγνωστικο εδειξε προβλημα τροφοδοσιας στο κυκλωμα του 3ου και 4ου μπεκ.Μετα απο την αφαιρεση του Pro bitz το λαμπακι δεν εχει ξανα αναψει, αλλα οιστιγμιαιες μικροδιακοπες υπαρχουν σε αραια διαστηματα αλλα ειναι πιο δυσκολα αντιληπτες απ οτι παλαιοτερα.
-
Ο χρήστης PozPilot έγραψε:
Χαιρετώ την παρέα του Forum,Χρόνια πολλά σε όλους τους συνφορμίτες. Ευχομαο πολλά ορεινά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
Μετά από απουσία αρκετών μηνών ή ετών θαήθελα να ρωτήσω κάτι. Σε 1.5dci έχω το εξής πρόβλημα.
Ο κινητήρας δεν έχει την απόδωση να πω; την σπιρτάδα που είχε;.... Σου δίνει την εντύπωση ότι κάνει πολλές μικροδιακοπές που τον κρατάνε σε ισχύ χαμηλά.Και κάποιες φορές έχει κάνει πολύ έντονα σκορτσαρίσματα σαν απο αυτά που κάνουν οι νέοι οδηγοί όταν αφήνουν απότομα τον συμπλέκτη.
Έχω επισκευθεί τα κεντρικά αλλά μάντολες. Το αμάξι όμως δεν ήταν έτσι και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό.
Μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο ή γνωρίζει κάτι.
Το αμάξι το παρουσίασε στα 35000χλμ και τώρα είναι στα 43000.Ο orestisren τι λεει?
Χρόνια πολλά
Ανεφοδιάζεσαι σε καύσιμο από την ίδια πηγή; Τα χλμ βέβαια είναι λίγα αλλά μήπως έχει 'πιάσει' μούργα ; Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως το πρόβλημα σου πέρα για πέρα αληθινό ωφείλεται σε βλάβη ή δυσλειτουργία κάποιου εξαρτήματος.
-
@pozpilot
Πάρε ενα Tunap Micrologic Premium 134 και δοκίμασε, μπορει και να στρώσει !! Ειναι οτι καλυτερο και καμια σχέση με τα κοινα του εμπορίου που βρισκεις στα βενζιναδικα, praktiker κλπ κλπ
Το αδείαζεις όλο σε αδειο ντεπόζιτο και βάζεις μεχρι 10 λιτρα πετρελαιο και το δουλευεις ετσι ! -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Εγω για αρχη θα αλλαζα φιλτρο πετρελαιου! Το δικο μου οταν αλλαξα το φιλτρο πηρε την χαμενη σπιρταδα!
Τωρα για διακοες και σκορτσαρισματα μου τα εκανε οταν αρχισε να τελειωνει η μπαταρια..... αλλα μια εβδομαδα το πολυ κρατησε και αυτο μονο οταν ηταν κρυο το αμαξι!
Σε εγκεφαλο το βαλανε το αμαξι?
Η τελευταια και χειροτερη περιπτωση ειναι να θες συμπλεκτη!!!
...τραβας με κοτσαδορο? Το δουλευεις εκτος δρομου?Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Αλεξη, θα πρέπει να αλλάξεις το φίλτρο πετρελαίου και όλα θα διορθωθούν.Τουλάχιστον σε μένα έτσι έγινε.
Ερώτηση: Δακρύσανε τα πίσω αμορτισέρ και μου είπανε να τα αλλάξω σύντομα. Είμαι εκτός εγγύησης, με 102000χλμ έχετε να προτείνεται κάτι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! -
Eρωτηση για το νεο Duster.Εχει θερμομετρο εσω-εξω θερμοκρασιας και στιγμιαια καταναλωση καυσιμου?
-
Στο δικό μου έχει ένδειξη θερμοκρασίας περιβαλλοντος και στιγμιαία κατανάλωση.
Dacia Duster