-
Andreas-Qashqai » 03 Νοέμ 2017 19:28
Dusterman έγραψε:
Από σχεδόν 1500 έως 3500 τραβάει καλά. Σε ταξίδι από 70-80 χαω και πάνω μόνο έκτη κι ας έχει και 10% ανηφόρα.
Σε ανοιχτό δρόμο ξεκινώ με δευτέρα μετά βάζω τετάρτη και μετά έκτη. Οι ενδιάμεσες χρειάζονται μόνο αν βιάζεσαι να πιάσεις χιλιόμετρα.
Μέσα σε πόλη κινείσαι με 1500-2500 το πολύ σαλ. Μόνο σε κόντρες στα φανάρια θα χρειαστείς περισσότερες σαλ.Δεν το κάνω αυτό με την παράλειψη των ταχυτήτων, μόνο και μόνο γιατί έχω διαβάσει ότι δημιουργεί προβλήματα στο συγχρονιζέ. Γενικά, όχι σε συγκεκριμένα μοντέλα.
Ένας σχετικά έμπειρος οδηγός δεν θα έχει πρόβλημα καθώς θα ξέρει να συγχρονίζει μόνος του τις στροφές. Μιλάω για χαλαρούς ρυθμούς επιτάχυνσης. Αποφεύγω να φρενάρω με τον κινητήρα κατεβάζοντας ταχύτητες. Αν καμιά φορά χρειαστεί να κατεβάσω δύο σχέσεις κάτω θα είναι γιατί έχω αφήσει το μοτέρ να χάσει πολλές στροφές κι αυτό εσκεμένα για να γίνει η αλλαγή πιο εύκολα. Καμιά φορά οδηγάω γρήγορα αλλά ποτέ 'αγωνιστικά'. Μπορεί να είναι πιο ευχάριστο να πλακώνεσαι στα κατεβάσματα και στα φρένα πριν την στροφή αλλά το λυπάμαι το ρημάδι κι αυτό μου χαλάει την ευχαρίστηση. Είχα όμως την ευκαιρία να το κάνω για χρόνια με εταιρικά αυτοκίνητα και το χόρτασα.
Το Duster νομίζω είναι πιο ελαφρύ από το QQ. Αυτό του δίνει κάποιο μικρό πλεονέκτημα. Το δε 4Χ4 έχει και πιο κοντό σασμάν. Έτσι οι 1500 σαλ που λέω δεν είναι υπερβολή. Εδώ στο Νησί που οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί συχνά οδηγώ με 1100-1200 σαλ και κάνω αλλαγές μέχρι τις 2000 σαλ. Οπωσδήποτε όμως το Dusteraki έχει 'τεράστια' ροπή πάνω από τις 1700 σαλ. Και που να το δείτε τσιπαρισμένο με το racechip και την ροπή να ανεβαίνει στα 320 'ονομαστικά' Nm.
Δεν είναι τα 0-100 που συναρπάζουν αλλά η ρεπριζ όταν κάνεις προσπέραση με 6η χαλαρά...
Καμιά φορά στα διόδια, από τις ελάχιστες φορές που περνάω από εκεί, έχει πολύ πλάκα όταν ξεκινώντας έρχεται κάποιος 'γρήγορος' από διπλανή μπάρα και επιμένει ενώ είναι πίσω μου, να με προσπεράσει και να μπει μπροστά μου. '1,5 πετρέλαιο' σου λέει. 'Τρακτέρ...' Αν έχω κέφια το σανιδώνω και εξαφανίζομαι! Μέχρι να κατεβάσει ο ξαφνιασμένος βενζίνας ταχύτητα και να με κυνηγήσει εγώ πάω ήδη με 140. Μετά τους αφήνω να με προσπεράσουν, έτσι, για να θαυμάσουν την αριστοκρατική κορμοστασιά του Duster όταν ταξιδεύει.... -
αν και η θέση της είδησης για την (σημερινή) τιμολόγηση του καινούργιου duster στη Γαλλία, είναι στη σελίδα των μελλοντικών μοντέλλων, φαντάζομαι πως θα ενδιαφέρει πολλούς εδώ
-
Blind Sport Warning
-
Ο χρήστης darkster έγραψε:
αν και η θέση της είδησης για την (σημερινή) τιμολόγηση του καινούργιου duster στη Γαλλία, είναι στη σελίδα των μελλοντικών μοντέλλων, φαντάζομαι πως θα ενδιαφέρει πολλούς εδώΟι τιμές προ έκπτωσης δλδ. Καλα μου το ελεγε ο πωλητής οτι οι τρεχουσες ειναι τιμες ξεστοκαρισματος.
-
Ο χρήστης advrider έγραψε:
αν και η θέση της είδησης για την (σημερινή) τιμολόγηση του καινούργιου duster στη Γαλλία, είναι στη σελίδα των μελλοντικών μοντέλλων, φαντάζομαι πως θα ενδιαφέρει πολλούς εδώ
Οι τιμές προ έκπτωσης δλδ. Καλα μου το ελεγε ο πωλητής οτι οι τρεχουσες ειναι τιμες ξεστοκαρισματος.
μα και βέβαια! όλοι το γνώριζαν αυτό, απλά ο καθένας κάνει την επιλογή του...
-
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
Οι τιμές προ έκπτωσης δλδ. Καλα μου το ελεγε ο πωλητής οτι οι τρεχουσες ειναι τιμες ξεστοκαρισματος.
μα και βέβαια! όλοι το γνώριζαν αυτό, απλά ο καθένας κάνει την επιλογή του...
Και όντως αυτή ήταν η επιλογή της 10ετιας (τουλάχιστον) !!!!
-
σωστόοοοοος!!!
-
http://renaultnews.gr/νέ�%b ... ce%b1/amp/ και στα ελληνικά το αρθρο
-
Ελπίζω να μην έχουν κάνει εκπτώσεις και στην ποιότητα για εμάς που το παραγγείλαμε και αναμένουμε....
-
Ο χρήστης odyDuster έγραψε:
Ελπίζω να μην έχουν κάνει εκπτώσεις και στην ποιότητα για εμάς που το παραγγείλαμε και αναμένουμε....
Το καινούριο Duster παράγγειλες? Με το καλό να το παραλάβεις.
-
Από αυτό που γράφει, μάλλον το τρέχων μοντέλο εχει παραγγείλει.
-
Από αυτό που γράφει, μάλλον το τρέχων μοντέλο εχει παραγγείλει.Ακριβώς, το τρέχων μοντέλο. Εξάλλου δεν έχουν ακόμα πληροφόρηση πότε θα μπορούν να γίνονται παραγγελίες για το νέο.
-
Ο χρήστης odyDuster έγραψε:
Από αυτό που γράφει, μάλλον το τρέχων μοντέλο εχει παραγγείλει.
Ακριβώς, το τρέχων μοντέλο. Εξάλλου δεν έχουν ακόμα πληροφόρηση πότε θα μπορούν να γίνονται παραγγελίες για το νέο.
η έκπτωση έγινε μόνο στο χρήμα...αδίκως αγχώνεσαι...δοκιμασμένα !!!
υγ. και πάρε κ την παρέα κ πάτε κ δίπλα... http://hellasduster.freeforums.net/
-
Καλησπέρα στην παρέα!
Πήγα σήμερα το πρωί στο ραντεβού στην αντιπροσωπεία για το πρόβλημα του Start/Stop και σε μισή ώρα το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο! Το δοκίμασα μαζί με τον τεχνικό, και μετά στο δρόμο και δουλεύει άψογα! Μπήκε πια το νερό στο αυλάκι και είναι πλέον μια διαδικασία ρουτίνας, οπότε όποιος από τους φίλους έχει πρόβλημα με το S/S, ραντεβού στην αντιπροσωπεία και λύνεται εύκολα!
Θα κάνουμε σύντομα και κάτι με τα μουαγιέ και την επιφανειακή σκουριά και όλα καλά!Σήμερα κλείσαμε αισίως και τα 1000 χλμ και πάμε ζεστά να περάσουμε τα 2500-3000 για να αρχίσουμε και τις εξορμήσεις στα off road κόλπα και τα τσίπουρα στα παραθαλάσσια ταβερνάκια της Χαλκιδικής! Γειά μας!
-
Ο χρήστης michael5 έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα!Πήγα σήμερα το πρωί στο ραντεβού στην αντιπροσωπεία για το πρόβλημα του Start/Stop και σε μισή ώρα το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο! Το δοκίμασα μαζί με τον τεχνικό, και μετά στο δρόμο και δουλεύει άψογα! Μπήκε πια το νερό στο αυλάκι και είναι πλέον μια διαδικασία ρουτίνας, οπότε όποιος από τους φίλους έχει πρόβλημα με το S/S, ραντεβού στην αντιπροσωπεία και λύνεται εύκολα!
Θα κάνουμε σύντομα και κάτι με τα μουαγιέ και την επιφανειακή σκουριά και όλα καλά!Σήμερα κλείσαμε αισίως και τα 1000 χλμ και πάμε ζεστά να περάσουμε τα 2500-3000 για να αρχίσουμε και τις εξορμήσεις στα off road κόλπα και τα τσίπουρα στα παραθαλάσσια ταβερνάκια της Χαλκιδικής! Γειά μας!
Μπράβο ρε Μιχάλη!
όσο για το υπόθεση ρουτίνας...ξέρεις το ρητό στου κασίδι το κεφάλι όλοι μαθαίνουν!!! επειδή ήμουν παρόν στο 6ωρο που έφαγαν οι δικοί μου είμαι βέβαιος ότι πλέον θα έπεσε ενημέρωση, μια και η τεορεν μεταμορφωσης είναι το παράρτημα του κεντρικού αντιπροσώπου. -
Ο χρήστης michael5 έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα!Πήγα σήμερα το πρωί στο ραντεβού στην αντιπροσωπεία για το πρόβλημα του Start/Stop και σε μισή ώρα το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο! Το δοκίμασα μαζί με τον τεχνικό, και μετά στο δρόμο και δουλεύει άψογα! Μπήκε πια το νερό στο αυλάκι και είναι πλέον μια διαδικασία ρουτίνας, οπότε όποιος από τους φίλους έχει πρόβλημα με το S/S, ραντεβού στην αντιπροσωπεία και λύνεται εύκολα!
Τέλος καλό,όλα καλά λοιπόν!
-
Καλησπέρα,
θα ήθελα τη γνώμη σας για τοποθέτηση κοτσαδόρου σε Duster του 17.
Στην αντιπροσωπεία μου ζητούν μαζί με τα ηλεκτρικά περ. 450€ για έκδοση με βίδες.Στο έξω εμπόριο αντίστοιχα 250€ με βίδες και 380€ αποσπώμενος ς.
Βρήκα στο διαδίκτυο και αυτό:
https://www.tessera4x4.gr/Product/4/Instance/1853/el/
Το γνωρίζει κανείς.Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.
Η τοποθέτηση άραγε εκτός αντιπροσωπείας είναι άραγε αξιόπιστη;
Σε πρώτη φάση δε με ενδιαφέρει να τραβάω αλλά να βάλω σχάρα κοτσαδόρου για ποδήλατα
-
Ο χρήστης toshmagic έγραψε:
Καλησπέρα,θα ήθελα τη γνώμη σας για τοποθέτηση κοτσαδόρου σε Duster του 17.
Στην αντιπροσωπεία μου ζητούν μαζί με τα ηλεκτρικά περ. 450€ για έκδοση με βίδες.Στο έξω εμπόριο αντίστοιχα 250€ με βίδες και 380€ αποσπώμενος ς.
Σε πρώτη φάση δε με ενδιαφέρει να τραβάω αλλά να βάλω σχάρα κοτσαδόρου για ποδήλατα
Πιστεύω μπορείς να βρεις φθηνότερες λύσεις αν θες μονο για τα ποδήλατα.
-
Ο χρήστης toshmagic έγραψε:
Καλησπέρα,θα ήθελα τη γνώμη σας για τοποθέτηση κοτσαδόρου σε Duster του 17.
Σκούλικας με 170 ευρώ κομπλέ. Πιστοποιημένος. Λεωφ Καραμανλή Αχαρναί
-
Να υποθέσω οτι η τιμή αυτή είναι χωρίς την έξτρα καλωδίωση που κάνει κανα κατοστάρικο παραπάνω?
Dacia Duster