-
Προσωπικά θεωρώ πως το νέο duster αισθητικά έχει ανεβεί πολλά σκαλοπάτια διατηρώντας την ξεχωριστή δική του ταυτότητα. Τα πίσω τετράγωνα φωτιστικά σώματα θυμίζουν renegade αλλά ως εκεί. Οι 17άρες ζάντες εάν συνοδεύονται από βελτιώσεις στην ανάρτηση και τα φρένα μόνο καλά στοιχεία έχουν να προσφέρουν στα ασφάλτινα οδικά χαρακτηριστικά ενώ τίποτε δεν προδικάζει πως θα υστερεί στο χώμα σε σχέση με τα δικά μας. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να φταίει η μπαταρία για το start-stop είναι να είναι προβληματική ή ανεπαρκέστατη όταν από τα πρώτα χλμ η συνεργασία της δεν είναι δυνατό να εξασφαλίσει κατ' ελάχιστο την λειτουργία του start-stop. Αυτό το τελευταίο ως λειτουργία το έχω περιγράψει πολλάκις ως μια λειτουργία που με αφήνει παγερά αδιάφορο. Στο δικό μου δεν την έχω αλλά εάν την είχα το μόνο που θα ήθελα ήταν να είναι συνεχώς απενεργοποιημένη.
Κατά τα άλλα μετά 3 χρόνια κοντά στα 100000 χλμ το duster δεν έχει κάνει ούτε τσικ. Καθώς έτσι κι αλλιώς σπάνια αλλάζω την ρύθμιση στους καθρέπτες τώρα πια δεν χρησιμοποιώ καθόλου τον σχετικό διακόπτη. Όρισα πριν από μήνες την τελευταία θέση των καθρεπτών στους οποίους όμως πρόσθεσα και δύο πανοραμικούς καθρέπτες. Σε συνδυασμό με τους αισθητήρες παρκαρίσματος δεν ανησυχώ καθόλου στο παρκάρισμα ή όπου αλλού χρειαστεί να επιλέξω την όπισθεν. Το αυτοκίνητο είναι άψογο ενώ λόγο του τρόπου που κινούμαι σπάνια χρειάστηκαν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας μα όταν συνέβει αυτό όλα συμπεριφέρθηκαν τέλεια. -
Το καινούριο θα το ζήλευα αν είχε καλύτερες offroad δυνατότητες. Η τάση όμως είναι τα suv να γίνονται όλο και πιο ασφάλτινα. Από ηλεκτρονικά δε νομίζω ότι θα χρειαζόμουν κάτι περισσότερο από αυτά που μου παρέχει το δικό μου.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τα πίσω φώτα μοιάζουν πολύ με του Renegade!Χάλια τα φωτα του Renegate...
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πανεμορφο πραγματικα, αλλα να δουμε τι εχει γινει με τις γωνιες προσεγγισης και διαφυγης γιατι την μασκα την βλεπω λιγο πιο χαμηλα απο το παλιο και με φοβιζει.. Αν εχασε off road δυνατοτητες και δεν εμεινε στα ιδια με το απερχομενο, θα ειναι κακο μαντατο για πολλους..
-
Ο χρήστης Dusterix έγραψε:
Για το θέμα του S&S μίλησα με την αντιπροσωπεία στη Χαλκιδική και μου είπαν ότι δεν έχει τύχει κάτι τέτοιο ξανά. Μάλιστα ρώτησα αν υπήρξετο ίδιο θέμα σε κάποιο άλλο μοντέλο του ομίλου (π.χ Clio) αλλά μου απάντησαν αρνητικά. Από εβδομάδα θα πάω από κοντά για να το δουν. Πάντως σε μένα δεν ανέφεραν κάτι για μπαταρίες κλπ. Εάν ο petros 3110 έχει στο μεταξύ νεότερα (επισκεφθεί την αντιπροσωπεία του πριν από μένα) ας ενημερώσει παρακαλώ.Dusterman ευχαριστώ για την απάντηση.
Όσο για το νέο μοντέλο από μπροστά δείχνει επιθετικό και ομοιογενές αν και αρχίζει και θυμίζει γερμανικά της κατηγορίας.... Στο πίσω μέρος απλά ένα Renegade...Μάλλον ο αρχισχεδιαστής της Dacia είναι κλειδωμένος σε ένα γραφείο, δε βγαίνει καθόλου έξω στον δρόμο και δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ για να δει άλλα αυτοκίνητα.....αλλιώς δεν εξηγείται....
Κατά τη γνώμη μου το Duster άρεσε τόσο για την τιμή όσο και για την σχεδίαση του... Το να μοιάζει τόσο πολύ με ένα άλλο μοντέλο θυμίζει κινέζικες αντιγραφές στους σχεδιασμούς.... Βέβαια όπως λέει και η σύζυγος 'περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...'
Συμφωνώ με Κ.Παπακωνσταντίνου... όσο μεγαλύτερη η ζάντα τόσο πιο εύκολα έχεις ζημιές. Μιλάω εκ πείρας με 17άρες στο προηγούμενο αυτοκίνητο...
Αισίως ξεπέρασα σημερα τα 2.000 χλμ και συνεχίζω ακάθεκτος. Πέραν του θέματος με το S&S το αμάξι το χαίρομαι με μια μέση κατανάλωση στα 5,7. Μετά από τόσα χιλιόμετρα και ένα μεγάλο ταξίδι στη Ζάκυνθο η μπαταρία θα είχε φορτιστεί σούπερ οπότε αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω από την αντιπροσωπεία για θέμα μπαταρίας στο S&S πολύ δύσκολο να ισχύει...
Από την καθημερινή συμβίωση μου με το Duster μπορώ να πω ότι εξοικειώθηκα πλήρως με το κουμπί ρύθμισης των καθρεφτών (μοιάζει πολύ εύκολο πια), αλλά με ενοχλεί αρκετά μπορώ να πω το πλαστικό εξόγκωμα (που περιλαμβάνει τους διακόπτες για τα παράθυρα) στο αριστερό γόνατο (όταν δεν έχω το πόδι στον συμπλέκτη). Ίσως φταίει και το ύψος (1,88)
οκ θα ενημερώσω...τη Δευτέρα θα με ενημερώσουν για το πότε θα πάω (για συναγερμό κ s&s) εσένα σαν σταρτ δουλεύει???
-
επίσης εμένα με 1350 χλμ ως τώρα, η καταναλωση δεν λέει να ανέβει πάνω από 4,5...μήπως το παραπηγαίνω σαν κότα??? βέβαια κανα 2-3 αλλαγές μου ξέφυγαν στις 3000 στροφες (κ δεν έχω φτασει τα 1500χλμ που λέει το βιβλίο) αλλά εθνική μέχρι τα 100-110 χλμ/ώρα...
-
Μηδενιζεις το κοντερ μετα απο φουλαρισμα? Μονο ετσι δικαιολογειται το 4,5 και βεβαια πολλα χιλιομετρα κατοπιν με μικρη ταχυτητα.Μη φοβασαι,κανενα προβλημα που καποιες φορες ξεπερασες τις 3000 στροφες.
-
ναι το μηδενίζω όταν φουλάρω... έτσι δεν είναι το σωστό ? τις 3000 δεν τις ξεπέρασα απλώς τις έφτασα πριν αλλάξω σε 5η...πιστευώ πως ο κατασκευαστής εννοεί πως να μην πηγαίνεις σταθερά (συνεχόμενα-πχ κολημμένος στην εθνική) πάνω από 2500 στροφες αν δεν διανύσεις 1500χλμ...
-
Και εμένα στην αρχή το QQ, στο στρώσιμο, έδειχνε μέση κατανάλωση 4.3lt/100. Όταν πέρασε αυτή η περίοδος ανέβηκε στα 5.2 και τώρα το καλοκαίρι που είχα το AC διαρκώς αναμμένο και το πατούσα αρκετά το αμάξι, ανέβηκε στα 5.7.
-
Με μηδενισμο μετα απο φουλαρισμα εχεις την μεση καταναλωση απο εκει και μετα.Εγω δεν το μηδενιζω και εχω μεση καταναλωση στα περιπου 1600 χιλιομετρα που εχω κανει 6 λιτρα στα 100.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Και εμένα στην αρχή το QQ, στο στρώσιμο, έδειχνε μέση κατανάλωση 4.3lt/100. Όταν πέρασε αυτή η περίοδος ανέβηκε στα 5.2 και τώρα το καλοκαίρι που είχα το AC διαρκώς αναμμένο και το πατούσα αρκετά το αμάξι, ανέβηκε στα 5.7.Στα 60-80 χιλιόμετρα είναι πολύ χαμηλά
4.3 4.6 στα 100 - 120 5.3 -5.8 και ποιο πάνω ανεβαίνει κάθετα !!!Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Μέσες άκρες όπως τα περιγράφει ο christosd. Γενικά εγώ 'παίζω' μεταξύ 5,3 και 5,5 με κυρίως χρήση, σε ανοικτό δρόμο. Η σύζυγος όταν το παίρνει το φτάνει στα 5,8 χαλαρά!
-
-
οκ θα ενημερώσω...τη Δευτέρα θα με ενημερώσουν για το πότε θα πάω (για συναγερμό κ s&s) εσένα σαν σταρτ δουλεύει???
petros 3110 μια από τα ίδια. Σαν start δουλεύει κανονικά. Μια δυο φορές που το δοκίμασα να μου σβήσει επίτηδες στο φανάρι, αμέσως με το πάτημα του συμπλέκτη πήρε κανονικά μπροστά. Αρα σαν γενικό σύστημα πιστεύω ότι δουλεύει, απλά ίσως να μην έχει ενεργοποιηθεί κάποια ρύθμιση.
Είπαμε όποιος από τους δυο μας πάει πρώτος συνεργείο, ενημερώνει το φόρουμ!!Όσο για το θέμα κατανάλωσης παίζουν μεγάλο ρόλο οι συνθήκες. Στο καθημερινό πήγαινε-έλα στη δουλειά που συνήθως είμαι άδειος από φορτίο και τις περισσότερες φορές μόνος, εννοείται ότι γράφω γύρω στο 5άρι. Αυτό βέβαια που με ενδιέφερε ήταν στο μεγάλο ταξίδι στη Ζάκυνθο με τη σύζυγο και την μικρή και φούλ φορτωμένο αυτοκίνητο. Εκεί έγραψα 5,8 σε 1.300 χλμ. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πάντως ότι ειμαι σε φάση στρωσίματος, άρα δεν το ανοίγω πάνω από 110 χλμ/ώρα ή 2.500 στροφές. Όλα αυτά θα αλλάξουν ( θα τσιμπήσει η κατανάλωση προς τα πάνω) μετά τα 5.000 χλμ. που πιθανότατα θα έχω πιο ελέυθερη συμπεριφορά στο γκάζι...
Και πάλι βέβαια είναι σούπερ τιμές αν αναλογιστεί κανείς τον τύπο του αυτοκινήτου....δεν είναι αυτοσκοπός να πετυχαίνεις πάντα χαμηλά νούμερα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ευχαριστιέμαι το αυτοκίνητο. Σε off road διαδρομές δε θα κοιτάω κατανάλωση, αλλά το που μπορεί να με φτάσει το Duasterάκι μου!!!
Απλά τώρα που είναι ακόμα αρχή εννοείται ότι κοιτάς όλα τα νούμερα και κάνεις σύγκριη με το βενζινοκίνητο που είχες...Είναι λίγο πολύ όπως με τις γκόμενες...Πάντα συγκρίνεις με προηγούμενες...
Τα σέβη μου! -
εγώ χθες σε αυτο4χ4, σε βόλτα στο εξοχικό, σε βουνό με πρώτη κ μέχρι 1500 στροφες δοκίμασα εκτός δρόμου...εντάξ μάγκες δεν παίζεται...εργαλείο!!! φιλος κολλητός, γραμμένος σε πολλά 4χ4 κλαμπ με φουλ εκδρομές κ πολύ πείρα σε 4χ4 εντυπωσιάστηκε τόσο με το εργαλείο που με έχει ζαλίσει στα τηλέφωνα κ ψάχνει κ εξηγεί το πως κ τι δουλευει, αν η 6η είναι οβερ κλπ χωρίς να τον έχω ρωτήσει το παραμικρό...το ερωτεύτηκε!!! εγώ μια βαρκούλα θέλω να βγάζω...χαχαχα
-
επίσης μου συνέστησε για να αργήσω να φάω δίσκο, ξεκίνημα κανονικά με πρώτη κ στα φρυδια μας οι πίσω οι γρήγοροι...
-
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
επίσης μου συνέστησε για να αργήσω να φάω δίσκο, ξεκίνημα κανονικά με πρώτη κ στα φρυδια μας οι πίσω οι γρήγοροι...Εντελώς άκυρο αυτό, αν δεν χρειάζεται (που δεν χρειάζεται) πατινάρισμα η 2α για να ξεκινήσει.
-
αν κ δεν χρειάζεται πατινάρισμα, εγώ δεν θα συμφωνήσω μαζί σου...στις ίδιες στροφές ξεκινάει??? για σκέψου λίγο περισσότερο κ μην λες εντελώς άκυρο...
-
Ξανασκέψου αυτό που λες. Εντελώς άκυρο είναι. Στην τελική είναι χειρότερο για τον δίσκο σου να κάνεις μια άσκοπη ακόμα αλλαγή!!!
-
εισαι μηχανικός?
Dacia Duster