-
Όσοι το έχουν οδηγήσει μόνο άσχημα λόγια δεν λένε. Τα πλαστικά του δεν είναι τα πιο βελούδινα του κόσμου ούτε τα καθίσματα του κάνουν μασαζ. Αυτά που γλιτώνεις στην αγορά είναι γνωστά και η τιμή του είναι πιο κάτω. Τι να πει και το jimny μετά δλδ από πλαστικά και εξοπλισμό. Ή για συμπεριφορά στον δρομο.
Οποίος θέλει χαρακτηριστικά που δεν ταιριάζουν σε ψηλό αυτοκίνητο κοιτάει λάθος. Οποίος θέλει ένα ψηλό όπως εσύ δεν είναι καθόλου κακή αγορά.
Μέσα στην πόλη το μεγαλύτερο θέμα νομίζω είναι το τιμόνι που κάνει 100 στροφές από άκρη σε άκρη. Ή μούρη και ο συμπλέκτης μια χαρά είναι.
Πίστεψε με πιο μεγάλο ζόρι είναι με οικογενειακά των 4.5+ μέτρων
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Ο χρήστης iason1907 έγραψε:
Το είδα σήμερα. Ωραίοι χώροι, άνεση στη θέση οδήγησης, μέτρια εργονομία αλλά τα πλαστικά δεν με χαλούν, μόνο εκείνο γύρω από το στερεοφωνικό θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Μου φαίνεται δύσκολο στην πόλη με αυτό το τεράστιο χώρο της μηχανής, τόσο που επανέφερα τημ πρόταση C3 Picasso αλλά η γυναίκα μου ούτε να το ακούσει.
Στα ουσιαστικά τώρα. 18000€ με μεταλλικό χρώμα, υποβραχιόνιο και αισθητήρες παρκαρίσματος. Χαμηλή μεταπωλητική αξία αλλά φαίνεται ικανό για μια μακροχρόνια σχέση.
Μόνο που 1.2 TCe δεν είναι διαθέσιμα. Παράδοση σε 4 μήνες!18000€ για ενα μετριας ποιοτητας,δικινητο περιπτερο;;;;
Ξανασκεψου το......Αστα να πάνε. Για πέταμα είναι. Ούτε ένας δεν έχει μείνει ευχαριστημένος.
Φίλε Ιάσων όταν είδα πρώτη φορά την πρώτη γενιά του duster μου τράβηξε θετικά την προσοχή. Το όνομα dacia όμως με έκανε να το βλέπω με δυσπιστία. Χρειάστηκε να το ψάξω λίγο για να καταλάβω ότι ήταν ένα ακόμη αυτοκινητο της Renault. Η οδική του συμπεριφορά δεν φοβόμουν ότι θα με απογοητεύσει γιατί η εμπειρίες μου από την Γαλλική σχολή οδήγησης μόνο θετικές ήταν. Ο κινητήρας του διαμάντι και εγνωσμένης αξίας επίσης δεν με τρόμαζε. Φοβόμουν πολύ τα υπόλοιπα που είχαν να κάνουν με την αξιοπιστία. Η διαπίστωση ότι και η Nissan είχε συμβάλει στην ανάρτηση του μου ενίσχυσαν τις θετικές εντυπώσεις. Το αστείο είναι πως έτυχε να δω συγκρίσεις με το προηγούμενο qq όπου το duster έβγαινε νικητής στα σημεία και μάλιστα αυτά που με ενδιέφεραν. Θέλω να πω πως αν κάποιος το αντιμετωπίζει έτσι απλά ως dacia ή δεν θα ασχοληθεί μαζί του... ή αν το πάρει θα δει πως είναι ένα πολύ καλό και φθηνό αυτοκινητο. Όχι όμως φτηνιαρικο. Με λίγα λόγια μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει κάποιος αν το πάρει.
Τώρα φίλε kkokkolis αν πιστεύεις ότι κάποιοι που γράφουμε εδώ μέσα για το duster, το έχουμε ή όχι, ψευδομεθα ή σοβαρολογούμε, πραγματικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Διαβασε όμως τι έχουν γράψει τα περιοδικά κατά καιρούς και θα δεις ότι το duster αξίζει να το αγοράσεις όχι μόνο λόγω τιμής αλλά εξαιτίας κι όλων αυτών που προσφέρει συγκριτικά με άλλους ανταγωνιστές του σε αυτή την τιμή. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
18000€ για ενα μετριας ποιοτητας,δικινητο περιπτερο;;;;
Ξανασκεψου το......Διεγράφη flame bait.
-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Να πω την αλήθεια δεν έχω συναντήσει άλλο forum σαν και αυτό που να μην ξέρω ποιος μιλάει σοβαρά και ποιος κάνει πλάκα. Και φυσικά δεν γνωρίζω ποιος από όσους μιλούν για το Duster το έχουν οδηγήσει. Ευχαριστώ όσους με πήραν στα σοβαρά πάντως.Όλοι σοβαρά σε πήραν.
Τώρα βρέθηκε κάποιος να πει την εξυπνάδα του, θα έλεγα να μη τον πάρεις στα σοβαρά.
Είπε μια π@π@ρι@ χωρίς επιχειρήματα.... -
Φιλε kkokkolis, εχω το duster του 2014, τετρακινητο και μοναδικο αυτοκινητο της οικογενειας. Το χρησιμοποιώ δηλαδη για τα παντα, κανω ταξίδια μια φορα το μηνα, ειτε για χομπι (ορειβασια) ειτε για να παω στα χωρια μας (το δικο μου και της γυναικας μου). Το χρησιμοποιώ 2-3 φορες την εβδομαδα για να παω στην δουλεια μου. Μενω στο γηροκομειο οπου εχουμε τρελο θεμα με το παρκινγκ. Το προηγουμενο μου αμαξι ηταν ένα suzuki ignis 4x4. Οσο δυσκωλευομουν με το ignis το ιδιο δυσκολευωμε με το duster στο παρκάρισμα. Απλα σε μικρότερες θεσεις που βρισκω απλως προσπερναω,αλλα αυτό δεν γινεται και συχνα. Εξαλλου αυτό είναι συνεπεια για να εχω μεγαλους χωρους. Το τιμονι και ο συμπλέκτης δεν με δυσκολεψαν ποτε. Το duster το εχω ευχαριστηθεί και στην εθνικη και στην Αθηνα και φυσικα στο χωμα. Μερικες φορες το παιρνει και η γυναικα μου. Το duster το εχουμε καταευχαριστηθει και νομιζω πως για τα λεφτα που δινεις παιρνεις πολύ αμαξι που κανει τα παντα από αρκετα καλα, μεχρι πολύ καλα. Μιλωντας παντα για το duster 4x4 diesel. Για τον TCE 1.2 βενζινη δεν ξερω πολλα. Ότι άλλο θες να ρωτήσεις ευχαρίστως να σου απαντησουμε οι εχοντες dacia duster.
-
Ομολογώ πως χρειαζόμουν αυτήν την εξήγηση και τα ενθαρρυντικά σχόλια καθώς δεν θέλω άλλη παρεξήγηση ή σύγχυση.
Πράγματι, όλοι το 4x4 Diesel έχουν και εδώ και στις αγγελίες μεταχειρισμένων και στην πλειοψηφία των δοκιμών και στο YouTube, παντού. Απολύτως λογικό καθώς για 4x4 κατασκευάστηκε. Εγώ είμαι ο παράξενος και το γνωρίζω. Η γυναίκα μου ανέκαθεν ήθελε 4x4. Κοίταζε το Santa Fe, το Tuscon, το Terios, το Ignis. Όταν αποφάσισε να αγοράσει το Ignis (2004) την έπεισα να το πάρει 4x2. Νομίζω ορθώς καθώς ουδέποτε βγήκε εκτός δρόμου με αυτό. Όποτε ξεστρατίσαμε ήταν με το Matrix, ή το Clio παλαιότερα, το Ignia και το Atos τα είχαμε για την πόλη. Όταν βρισκόμαστε στην εξοχή χρειαζόμαστε το μεγαλύτερο αυτοκίνητο, καθώς θα κουβαλάμε πράγματα, τηλεσκόπια, αποσκευές, εξοπλισμό παραλίας (φουσκωμένα σωσίβια όταν τα παιδιά ήταν μικρά). Με αυτήν την λογική το Duster θα άξιζε πράγματι να το πάρουμε 4x4 και δεν το αμφισβητώ, περισσότερο το Diesel δεν μου ταιριάζει και με τον βενζινοκινητήρα διατίθεται μόνο 4x2.
Στο κλιπ του Traction δίνεται χιουμοριστικά το δίλημμα!
Youtube Video -
Ειμαι της αποψης όταν παιρνεις suv/crossover να το παιρνεις τετρακινητο. Φυσικα αυτή είναι η αποψη μου και μονο. Τα λεφτα που εχει ο κάθε υποψήφιος αγοραστης είναι δικα του για να αγορασει ότι νομιζει. Ανευ κριτικης (από εμενα τουλάχιστον), παρα μονο αν αρχιση τα παραπονα. Και οφειλω να ομολογισω ότι εισαι από τους λιγους που τεκμηριωνης τοσο καλα την αποφαση σου να παρεις το duster 4x2 και νομιζω ότι δεν θα το μετανοιωσεις ευκολα. Δεν μπορω να σου πω αποψεις η εμπειριες από τον TCE 1.2. Το μονο που θα σου πω είναι να κανεις test drive και αν δεν υπαρχει duster με αυτόν τον κινητηρα, κανε με captur, qashqai η sandero.
-
kkokkolis καταλαβαίνω τη φιλοσοφία σου για ώριμες κι ισορροπημένες αποφάσεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι τι είναι trendy. Θα γράψω κάποιες προσωπικές σκέψεις στο προβληματισμό μήπως από γρήγορο χαμηλό περάσω σε SUV.
Την περίπτωση ενός SUV τη 'βλέπω' ενδιαφέρουσα για τη χαλαρότητα που μπορεί να προσφέρει στην οδήγηση (αλλά ως τώρα συχνότερα επιθυμώ την ένταση). Να αδιαφορείς για όσα αγχώνουν ένα οδηγό με χαμηλό/χαμηλωμένο αυτοκίνητο. Με αυτή τη λογική όμως θα ήθελα το 4χ4 και για την άσφαλτο, αν δεν ήταν σημαντική επιβάρυνση (τιμή, κατανάλωση). Για παράδειγμα, είναι εφιαλτικό το σταμάτα-ξεκίνα σε μποτιλιάρισμα σε μια από απότομη ανηφόρα με βρεγμένη γυαλί άσφαλτο για ένα προσθιοκίνητο με ισχυρή ροπή (ειδικά με απότομο γκάζι και συμπλέκτη).
Αλλά αν το 4χ2 ή 4χ4 συνδέεται με την επιλογή βενζίνη ως προς πετρέλαιο, τότε μάλλον στο Duster έχει νόημα το 4x2. Όπως έχω ξαναγράψει εναλλακτική επιλογή θεωρώ το 4x4 βενζίνη του Vitara (διαβάζοντας προδιαγραφές, τιμές) που έχει ένα πολύ καλό ατμοσφαιρικό 1.600άρι κινητήρα. -
Τα renault και τα dacia νομιζω πως εφοδιαζωνται ολα με hill assist, οποτε δεν υπαρχει προβλημα με το ξεκινημα στην ανηφορα..
-
Ναι και δεν το αναφέρουν κάπου. Ή για το tpms που επίσης έχει
-
tpms? Τι ειναι το TPMS;
-
Tire pressure monitor system. Αν πέσει η πίεση σε κάποιο ελαστικό στο δείχνει στο καντράν
-
Το duster μου δεν εχει τετοιο. Ευχαριστω παντως..
-
Ρίξε την πίεση για να μάθεις αν έχει. Δεν το γράφει πουθενά. Στον εξοπλισμό που δίνει η αντιπροσωπεία. Το βιβλιαράκι το έχει
-
Θα το δοκιμασω. Thanks!!!
-
Για τον φιλο που θέλει βενζίνη μπορεί να δει και τον καινουριο euro6 1.6 115αλογα 0-100 11'. 13500€ μονο!!!
-
Στο χαμηλό επίπεδο εξοπλισμού όμως. Το style μόνο σε tce & dci
-
4500€ διάφορα όμως..
-
Αφού είναι λιτό από τη φύση του ας έχουμε τουλάχιστον αυτά τα ολίγα που προσφέρει. Μανιβέλες πίσω και να μην χωρίζονται τα καθίσματα στην ανάκλιση δεν με καλύπτουν.
-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Ομολογώ πως χρειαζόμουν αυτήν την εξήγηση και τα ενθαρρυντικά σχόλια καθώς δεν θέλω άλλη παρεξήγηση ή σύγχυση.
Πράγματι, όλοι το 4x4 Diesel έχουν και εδώ και στις αγγελίες μεταχειρισμένων και στην πλειοψηφία των δοκιμών και στο YouTube, παντού. Απολύτως λογικό καθώς για 4x4 κατασκευάστηκε. Εγώ είμαι ο παράξενος και το γνωρίζω. Η γυναίκα μου ανέκαθεν ήθελε 4x4. Κοίταζε το Santa Fe, το Tuscon, το Terios, το Ignis. Όταν αποφάσισε να αγοράσει το Ignis (2004) την έπεισα να το πάρει 4x2. Νομίζω ορθώς καθώς ουδέποτε βγήκε εκτός δρόμου με αυτό. Όποτε ξεστρατίσαμε ήταν με το Matrix, ή το Clio παλαιότερα, το Ignia και το Atos τα είχαμε για την πόλη. Όταν βρισκόμαστε στην εξοχή χρειαζόμαστε το μεγαλύτερο αυτοκίνητο, καθώς θα κουβαλάμε πράγματα, τηλεσκόπια, αποσκευές, εξοπλισμό παραλίας (φουσκωμένα σωσίβια όταν τα παιδιά ήταν μικρά). Με αυτήν την λογική το Duster θα άξιζε πράγματι να το πάρουμε 4x4 και δεν το αμφισβητώ, περισσότερο το Diesel δεν μου ταιριάζει και με τον βενζινοκινητήρα διατίθεται μόνο 4x2.
Στο κλιπ του Traction δίνεται χιουμοριστικά το δίλημμα!
Youtube VideoΈχω αισίως 65000 klm με το 1.5 dci 4x4 προ facelift. Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό για τα λεφτά του.
To δυνατότερο του σημείο είναι ο 1,5 dci !!!
Ενδεικτικά με 4 άτομα κ' αποσκευές ανεβαίνει ανηφόρα 30+ μοιρών στο ρελαντί με 1η και 5 klm/h.
Επίσης κινείται (και προσπερνάει!!!) από 80-180 με 6η στην εθνική.
Θεωρώ ότι δεν είναι κατάλληλο για μποτιλιάρισμα εξ' αιτίας της κοντής πρώτης.
Αν αυτό δεν σε προβληματίζει, οδήγησε το diesel σε κάποια αντιπροσωπεία και πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη!!!Υ.Γ. Είναι ο πρώτος diesel που οδηγώ και τον έχω ερωτευτεί!!!!!
Dacia Duster