-
Δηλ. σε συμφέρει να νοικιάσεις και άλλο αυτοκίνητο και να έχεις και το QQ να κάθεται αντί να κινείσαι με αυτό;
Και πιστεύεις ότι θα πιάσει τα ίδια ένα αμάξι 1-2 χρόνων με ένα 3-4; Ειλικρινά στο εύχομαι, αλλά διατηρώ πολλές επιφυλάξεις...
Εγώ στη θέση σου θα κρατούσα σαν κανονικό αμάξι το QQ. Μια χαρά αμάξι είναι, πανέμορφο, οικονομικότατο, με έναν από τους καλύτερους diesel κινητήρες στα 1600cc, με καλούς χώρους και καλές επιδόσεις! Και αν τρίξει καμιά φορά, όπως λες, βάλε πιο δυνατά στο στερεοφωνικό το νέο Symphony X να γουστάρεις και εσύ και οι...γύρω !!! -
Στέφανε θα συμφωνήσω με τον Βασίλη σε αυτό. Βασίλη για τα προαναφερθέντα έχουμε και λέμε: Το Q3 θα έπρεπε να μη συμπαθώ κάποιον για να του το πρωτίνω. Πολύ μικρό για τα λεφτά του, πολύ λίγο... σε σχέμη το 5άρι που πραγματικά είναι το καλύτερο στην γκάμα για ΄μένα και σηκώνει και επετειακές εκδόσεις με πολλά άλογα. Το Χ1 σε 1.5 είναι άτακτη υποχώρηση από ότι ονειρεύτηκα μικρός. Το crv πολλύ καλό αλλά δεν θα έφευγα από ένα rav4 για να δώσω πρώτα 27 ή 28 χιλιάρικα όπως έκανε ο Στέφανος, για να πάω να δώσω αλλα 35 και... μείον τη διαφορά του qq και να πάω στα ίδια με το rav4. Και λέω τα ίδια γιατί από μόνος του ο 1.6 της honda με τους παραπάνω ίππους δεν δικαιολογεί το ταξίδι αυτό στη χώρα τον Λαιστρυγόνων (rav4 --> qq --> crv) .
-
Απλά δεν γίνεται αυτοσκοπός η πώληση του qq. Αν προκύψει έχοντας πλέον καθημερινή εναλλακτική θα το δώσω αβλεπι.
Τα ίδια ακριβώς λεφτά προφανώς δεν θα πιάσει αλλά αναλογικά τα ίδια θα είναι και θα το έχω αποσβεσει λίγο ακόμα με κανα ταξιδάκι. Ειδάλλως νοικιάζεις ένα οικογενειακό τούμπανο για τις μέρες των διακοπών και σου μένει και το κεφάλαιο.
Καθημερινό αμάξι σε διαδρομή προς κέντρο το qq και οποιαδήποτε μεγάλο αμάξωμα δεν κάνει, πόσο μάλλον αν είναι δικό σου και περιποιημενο. Ο λόγος που δεν κατεβαίνω γραφείο με το qq δεν είναι ο θόρυβος ή ότι άλλο. Τη λύση της μουσικούλας πρώτος η την είχα προτείνει στο qgc.
Είναι η καταπόνηση του Dpf είναι το μαύρο χρώμα που λερωνει πολύ, είναι οι καγγουρες με τα μηχανάκια στην Κηφισίας που θα στην κάνουν κάποια στιγμή τη γρατσουνια, είναι οι παρκαδοροι στα κολο παρκινγκ του κέντρου που θα στο ζωγραφισουν... Είναι κρίμα να αγχώνεσαι κάθε μέρα για τα σίδερα. Νοικιάρικο και να πα να μπιπ αν γίνει κάτι, άσε που ένα τόσο μικρό μπαίνει άνετα στα έξοδα σε αντίθεση με ένα οικογενειακό που θα είναι δύσκολο να αποδείξεις ότι είναι αποκλειστικά για δουλειά... Ηδη αυτό κάνω απλά παίρνω ταξί και καμιά φορά ΜΜΜ... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Δηλ. σε συμφέρει να νοικιάσεις και άλλο αυτοκίνητο και να έχεις και το QQ να κάθεται αντί να κινείσαι με αυτό;
Και πιστεύεις ότι θα πιάσει τα ίδια ένα αμάξι 1-2 χρόνων με ένα 3-4; Ειλικρινά στο εύχομαι, αλλά διατηρώ πολλές επιφυλάξεις...
Εγώ στη θέση σου θα κρατούσα σαν κανονικό αμάξι το QQ. Μια χαρά αμάξι είναι, πανέμορφο, οικονομικότατο, με έναν από τους καλύτερους diesel κινητήρες στα 1600cc, με καλούς χώρους και καλές επιδόσεις! Και αν τρίξει καμιά φορά, όπως λες, βάλε πιο δυνατά στο στερεοφωνικό το νέο Symphony X να γουστάρεις και εσύ και οι...γύρω !!!Το 1500 δεν εχει παρει; Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το πουλαει οσο πουλιεται να παει στο καλο....
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φίλοι μου καλημέρα και καλή εβδομάδα. Εχοντας κάνει με το duster 47000 χλμ έχω να πω τα παρακάτω: Πραγματικά ο κινητήρας του είναι ένα μικρό διαμάντι. Με μέση καταναλωση στα 5,6 lt/100Km στον ανοικτό δρόμο και με ταχύτητες μεαξύ 90 και 130 km/h προκύπτει αρκετά τσιγγούνης. Καθώς καθημερινά το αυτοκίνητο κάνει περίπου 5Km σε δρόμο με νεροφαγώματα που η χαρτογραφία του αλλάζει διαρκώς από τις διαθέσεις του καιρού, εντούτοις διατηρεί εκείνα τα χαρακτηριστικά που το αναδυκνείουν κατάλληλο για offroad. Η ευκολία με την οποία περνά από κάποια δύσβατα σημεία με έχουν κάνει να το ερωτευτώ. Στα συν του θεωρώ την απουσία τριγμών μετά από τόσα χιλιόμετρα. Μόνο ένα συντονισμό μου έχει βγάλει στο τιμόνι σε χαμηλές στροφές όταν κινούμαι στο χωματόδρομο. Το ξεπέρασα ρίχνοντας λίγο σπρευ συλικόνης. Στην άσφαλτο είναι ιδιαίτερα ισορροπημένο και στιβαρό ενώ λόγω της ρύθμισης της ανάρτησης παρουσιάζει κάποιες κλίσεις στις στροφές δίχως όμως να δημιουργεί αίσθημα ανησυχίας. Είναι απόλυτα ήσυχο σε ταχύτητες έως και τα 130 αλλά από εκεί και μετά κάνουν την εμφάνιση τους αεροδυναμικοί θόρυβοι που φανερώνουν και το χαρακτήρα της κατασκευής του. Και πάλι όμως δεν αναφέρομαι σε κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό για οδηγό και επιβάτες. Για τον επιλογέα ταχυτήτων έχω να πω πως έχει μια σχετική ασάφεια που γίνεται εμφανής μόνο όταν εκδηλώνω διάθεση για πιο σβέλτη οδήγηση. Οι πόρτες του είναι βαριές και και ανοίγουν και κλείνουν με ήχο βαρύ χαρακτηριστικό όλων των αυτοκινήτων Renault . Για εμένα το αυτοκίνητο αυτό εκτός από μέσο μεταφοράς της οικογένειας είναι και ένα εργαλείο καθημερινής μετακκίνησης 110 χιλιομέτρων. Συνολικά 550 την εβδομάδα και με κόστος που δεν ξεπερνά τα 35 ευρω για αυτά τα χιλιόμετρα . Στα 2 σχεδόν χρόνια που το έχω έχω δαπανήσει άλλα 250 ευρωπουλάκια για την συντήρηση του. Πραγματικά μου θύμισε την corolla που είχα κάποτε... Μελανό σημείο στην ιστορία ήταν όταν κάπου στα 28 - 30000 χλμ ένας συντονισμός από το φιλτροκούτι με έκανε να σκεφτώ μήπως η επιλογή μου ήταν λάθος. Ευτυχώς είχα διαβάσει κάποια πράγματα που είχε γράψει ο Στέφανος στις τόσες σελίδες που κατακεραυνώνει το συμπαθέστατο και απόλυτα καλό αυτοκίνητο που είναι για μένα το qq. Αυτο το τελευταίο θα το έπαιρνα ευχαρίστως **αλλά προτίμησα το duster ως πιο σκληροτράχυλο και με περισσότερο offroad χαρακτήρα. **Για να κάνω την αυτοκριτική μου πιστεύω πως η επιλογή μου ήταν λάθος και με μεγάλες δώσεις τσιγγουνιάς. Επρεπε να πάρω με τα ίδια καλούδια σε επίπεδο εξοπλισμού το 4χ4. Για λίγα ευρώπουλα στερήθηκα το κάτι παραπάνω της τετρακίνησης. Ευτυχώς η θεόκοντη πρώτη και η κίνηση μπροστά έχουν μετριάσει κατά πολύ τη βλακεία που έκανα. Τέλος να πω πως δεν έπρεπε να ακούσω το έτερο ήμισυ και πως θα το ήθελα σε εκείνο το ανθρακί χρώμα που πραγματικά του δίνει πιο φινετσατη εμφάνιση. Δεν λέω και το λευκο δεν είναι άσχημο αλλά το duster έτσι κι αλλιώς δεν είναι όμορφο. Είναι αυτοκίνητο ουσίας.Ωραίος!...!...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το 1500 δεν εχει παρει; Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το πουλαει οσο πουλιεται να παει στο καλο....
Το 1500 είχα πάρει για τα μηδενικά τέλη.
Δεν το πουλάω ακόμα γιατί βαριέμαι να το δείχνω στον κάθε μαλακα, δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση δηλαδή, θέλουν η γυναίκα και τα παιδιά να έχουμε ένα μεγάλο γιατί ελπίζουν ότι θα τους πηγαίνω εκδρομές (σιγά μην τρέχω χειμωνιατικα )...
Μένει μόνο για το καλοκαίρι αντε και καμιά μόνοημερη μέχρι να βρω χρόνο και διάθεση να το στείλω.
Στην επόμενη ανανέωση θα βάλω την πιο φθηνή ασφάλεια (τώρα έχω μικτή) και δεν θα έχω και εξοδα πάρα μόνο το κεφάλαιο δεσμευμενο....
Άλλωστε και να το πουλάγα το λεφτά δεσμευμενα στην τράπεζα θα τα είχα καθώς να μπω πάλι σε περιπέτεια και νέα εξοδα να αγοράσω άλλο μεγάλο αποκλείεται.... -
Storm ευχαριστώ για την αποδοχή! Ice στο ξαναλέω φίλε, μη συμβιβαστείς με τίποτε λιγότερο. Θα σε χαλάσει. Μπορεί να κανεις λιγα χλμ αλλά θα πρέπει να τα κανεις όπως πραγματικά σε ευχαριστεί. Αλλιώς αστα!
-
Σπυρο, διαβασα την περιγραφη σου. Δεν ξερω πολλα απο αυτοκινητα, δεν το εχω οδηγησει, μπει μεσα κλπ. Οποτε απο αυτα που γραφεις και με οσα φανταζομαι θα κρινω. Αν η αναρτηση ειναι ας πουμε προς το μαλακο και με δεδομενο οτι το αμαξι αυτο δεν ειναι για να επιδιωκεις καλα κρατηματα στις στροφες, εμενα δεν με ενοχλει. Αντιθετα θα με ευχαριστουσε γιατι θα περνουσα απο την λακουβα χωρις να την αισθανομαι εντονα. Βεβαια να εχει και κανενα 60αρι + προφιλ στα ελαστικα. Μετραει και το προφιλ των ελαστικων σε αυτο. Για τους τριγμους, ενταξει, καποια στιγμη θα εμφανιστουν. Απ΄την στιγμη που δεν εχει με το καλημερα της αγορας του πολλους τριγμους, αλλα με την παροδο του χρονου, συμβιβαζεσαι. Για τις γρηγορες αλλαγες, δεν ειναι σπορ αμαξι. Οποτε δεν ειναι κατι που ας πουμε σε προβληματιζει. Η τετρακινηση, θα σε στεναχωρεσω, ειναι κατι που θα μπορουσες να το εχεις αλλα οπως γραφεις το ισοφαριζεις καπως με την κοντη 1η. Οσο για το χρωμα, δεν ξερω κατα ποσο εισαι κολλημενος οπως εγω, με γρατζουνιες κλπ, το σκουροχρωμο, μπορει να ειναι ομορφο, αλλα αν εχεις το μικροβιο της περιποιησης, αστο καλυτερα (που λεει ο λογος). Θα αγχωνεσαι. Και το ασπρο μια χαρα ειναι. Ουτε γρατζουνιες να φανουν ουτε τπτ. Εμενα μου αρεσει ο off-road προσανατολισμο του.
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Καλημέρα Steve, ίσως είναι και αυτό που λες.
Αν όμως είναι έτσι όντως καλύτερα να μη μιλάς παρά να κάνεις υποτιμητικά σχόλια.Το ξερω Ανδρεα οτι ειναι εκνευριστικο. Κοιτα αλλιως ειναι να πεις οτι εμενα αυτο δεν μου αρεσει, αλλα σε αλλον μπορει να αρεσει και αλλιως ειναι να την μπεις στον αλλον με υφος χιλιων καρδιναλιων. Διαβασα στο αρθρο εδω στο φορουμ 3 με 4 posts πριν που εχει το τεστ και λεει ο δοκιμαστης πως εξω στην Ευρωπη πουλαει καλα, στην Ελλαδα οχι οσο εξω, ισω λογω του σηματος στο μπρελοκ. Και συμφωνω. Γιατι το ζω. Να ερχεται ο αλλος στο μπαρ, καφε, κλπ και να βαζει ετσι να φαινεται το κλειδι με το σημα του ακριβου του αυτοκινητου. Αν αυτος γεμιζει και αυτοπροσδιοριζεται και σαν ανθρωπος και κοινωνικα, επηδει εχει ενα ακριβο αμαξι, ελπιζω να μην τον πιασει καταθλιψη αν γυρισει ο τροχος και χρειαστει να το αποχωριστει.
-
Φίλε Steve δε σου κρύβω πως είμαι αρκετά ψείρας. Μια φορά την εβδομάδα βρέξει χιονίσει το πλένω σχολαστικά μόνος μου. Μέσα έξω... Βέβαια σε αυτό βοηθά ότι το έχω σε κλειστο γκαράζ το οποιο σαν ψείρας που είμαι το έχω στην κυριολεξία κάνει να μοιάζει περισσότερο με σαλόνι. Αφού να φανταστείς τα περισσότερα cd μου εκεί τα έχω μεταφέρει. Συγνώμη για τη φλυαρία μου. Στο autoblog είχα διαβάσει ενα εξίσου περιεκτικό άρθρο για την πρώτη γενιά του duster. Σε συνδυασμο με τις πληροφορίες που είχα συλλέξει για τον κινητήρα συνηδητοποιησα πως το duster σύντομα θα γίνονταν το επόμενο μου αυτοκίνητο. Ειλικρινά μπορώ πλέον να πω πως δεν πρόκειται μόνο για μια τίμια πρόταση αλλά για μια ιδιαίτερα συμφέρουσα αγορά με καθαρά εμπορικούς όρους. Για τα χρήματα παίρνεις πολύ αυτοκίνητο. Συστήνω ανεπιφύλακτα ένα test drive..
-
Διάβασα και εγώ τη δοκιμή του autoblog και μου έκανε εντύπωση που γράφει ότι ξεκινάει άνετα με δευτέρα, ίσως και με τρίτη. Είναι αλήθεια αυτο, έχει τόσο κοντό σασμάν?
Το Qashqai μόνο αν ειναι έστω ελαφρά κατηφόρα ξεκινάει με 2α! -
Με δευτερα ξεκιναει αν δεν ειναι ανηφορα ή φορτωμενο.Με τριτη οχι.Σε γενικες γραμμες εχει κοντες σχεσεις,με εξαιρεση την πρωτη που ειναι υπερκοντη.
-
Με 130 και 6η έχει 3000σαλ...Ήθελε πιο μακριά 6η να πέσει η κατανάλωση σε ταξίδι...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φίλε Steve δε σου κρύβω πως είμαι αρκετά ψείρας. Μια φορά την εβδομάδα βρέξει χιονίσει το πλένω σχολαστικά μόνος μου. Μέσα έξω... Βέβαια σε αυτό βοηθά ότι το έχω σε κλειστο γκαράζ το οποιο σαν ψείρας που είμαι το έχω στην κυριολεξία κάνει να μοιάζει περισσότερο με σαλόνι. Αφού να φανταστείς τα περισσότερα cd μου εκεί τα έχω μεταφέρει. Συγνώμη για τη φλυαρία μου. Στο autoblog είχα διαβάσει ενα εξίσου περιεκτικό άρθρο για την πρώτη γενιά του duster. Σε συνδυασμο με τις πληροφορίες που είχα συλλέξει για τον κινητήρα συνηδητοποιησα πως το duster σύντομα θα γίνονταν το επόμενο μου αυτοκίνητο. Ειλικρινά μπορώ πλέον να πω πως δεν πρόκειται μόνο για μια τίμια πρόταση αλλά για μια ιδιαίτερα συμφέρουσα αγορά με καθαρά εμπορικούς όρους. Για τα χρήματα παίρνεις πολύ αυτοκίνητο. Συστήνω ανεπιφύλακτα ένα test drive..Μεγαλη υποθεση Σπυρο το κλειστο γκαραζ. Το εβλεπα επιφυλακτικα, αλλα μετα το τεστ drive που διαβασα και το εψαξα, και εδω απο οσα διαβαζω συμπαιρενω πως ειναι οπως ειπες μια τιμια προταση.
-
http://www.autoblog.gr/2016/01/25/ena-d ... -ena-tank/
Πιο λασπωμένο δε γίνεται!!
-
Απορία...Τελικά σε τι χρώμα ήταν το duster;
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
http://www.autoblog.gr/2016/01/25/ena-dacia-duster-me-erpystries-kontrarete-me-ena-tank/Πιο λασπωμένο δε γίνεται!!
οντως δεν γινεται. Να το πας ετσι σε πλυντηριο αυτοκινητων και να τους πεις να το πλυνουν. Θα σε διωξουν
-
Αυτό είναι το λιγότερο. Θα έπρεπε οπωσδήποτε να μπει σε αναβατόριο ώστε να πλυθεί εξονυχιστικά από κάτω. Αντε να στεγνώσει όλη αυτή η λάσπη πάνω σε ντίζες. Πας για άλλο...
-
Τ-80.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τ-80.Κέρδισε το θηρίο από τη Ρωσία
-
Τα ελαστικα του duster που φοραει απο την μανα του ειναι τα continental cross contact LX M+S 80% on 20% off 215-65-16.
Και νομιζω οτι αυτο που γραφει ο SPI ταιριαζει γαντι για το duster. Για τα χρηματα που δινεις, παιρνεις πολυ αμαξι..
Dacia Duster