-
Ο χρήστης kostas-pack έγραψε:
εγω παλι πιστευω πως το θεμα της ομορφιας ειναι θεμα του καθενος,εγω ασ πουμε οταν το παρω το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι να βαλω τις μαυρες ταινιες στο τελαρο της πορτας που του λειπουν,και να μειωσω ολο αυτο το νικελ της μπροστινης μασκας που δεν μου αρεσει ιδιαιτερα ετσι ωστε να μεινει μονο το σημα νικελ!
τωρα σε κατι πιο ουσιαστικο πιστευω, να κανω μια ερωτηση οσο αφορα την σχεση μεταδοσης της 1ης?
οταν λεμε εχει κοντη πρωτη,ποσο κοντη ειναι?
αν,αν λεμε το συκρινουμε με την 1η σχεση του jimny,ερχεται στην 1η σχεση απο το κανονικο κιβωτιο η πιο κοντα στην 1η σχεση απο το κοντο κιβωτιο?
ξερει καποιος να μας διαφωτισει πανω σε αυτο?
εγω τα μονα στοιχεια που βρηκα,οντας και οχι πολυ σχετικος,ειναι πως το duster στο manual λεει πως για καθε 1000 στροφες του κινητηρα δινει 5,57 χιλιομετρα.
ενω στο jimny λεει(σχεση μεταδοσης 1ης 4,42)
δεν ξερω εαν μπορουν να βοηθησουν αυτα τα νουμερα, αλλα εαν καποιος ειναι πιο σχετικος,ας μας διαφωτησει!Φιλε μου καλημερα. Μπορω να σε βοηθησω διοτι ειχα το jimny για 6 χρονια και τα γνωριζω καλα αυτα. Τα 4,42 km/1000sal ειναι η πρωτη με το αργο κιβωτιο ομως. Η κανονικη ηταν εαν θυμαμαι καλα 6.5. Παντως να γνωριζεις τα αυτοκινητα που εχουν αργες σχεσεις αυτο σημαινει οτι η υποδιαιρεση της ταχυτητας αφορα ολες τις σχεσεις (δευτερα ,τριτη κ.λ.π). Η πρωτη του duster ειναι πολυ κοντη για κανονικο κιβωτιο με αποτελεσμα να μην χρειαστεις σχεδον ποτε αργες σχεσεις. Βεβαια με την πρωτη αργο στο jimny ανεβαινα στην κυριολεξια παντου.Με το duster χωρις να το εχω δοκιμασει πιστευω στο 95% των περιπτωσεων. Δεν ξερω εαν σε καλυψα με αυτα . Οτι αλλο θελεις ρωτησε με.
εαν ειναι οπως τα λες και με συνδιασμο τη ροπη του πετρελαιου(24νμ)τοτε ειμαι αρχοντας,θα πηγαινω και ελαφρυ off road που σκεφτομαι,και θα τραβαω και το σκαφακι μου απο οπου θελω!
σωστος?
μ΄εφτιαξες!!! -
Φιλε μου Ορεστη, δεν ξερω αν βαζω δυσκολα στο forum , αλλα οι 'ανησυχιες' μου ειναι λιγο παραπανισιες ε??????
Προσπαθω να ανεβασω το επιπεδο, να δουμε ποσο καλο ειναι ενα Duster και ποσο τζαμπα πληρωνουμε τα ακριβα αυτοκινητα!!!
Πανω απο ολα προσπαθω και γω να καταλαβω αν αξιζει η αγορα ή αν παρουμε κατι που μπορει και να το μετανοιωσουμε, και τουλαχιστο για μενα δεν ειναι καιροι να μετανοιωνω!!!! -
Εκεί που κάποιος απογοητεύεται, μπορεί και να μετανιώνει για μια επιλογή είναι συνήθως την στιγμή που ζητάει κάτι παραπάνω από το αμάξι του. Οι οποίες οι στιγμές δεν είναι όμως καθημερινές. Το θέμα είναι το αυτοκίνητο να καλύπτει την καθημερινότητα και έναν μέσο όρο αναγκών και τα περισσότερα πλέον αυτό κάνουν και το κάνουν καλά. Από εκεί και πέρα σίγουρα ένα μινι θα είναι καλύτερο στην πόλη, ένα τραχτερ καλύτερο σε χωράφια και βουνά και ενα supercar στην ασφάλτινη ευθεία της ΕΟ.
-
Εκεί που κάποιος απογοητεύεται, μπορεί και να μετανιώνει για μια επιλογή είναι συνήθως την στιγμή που ζητάει κάτι παραπάνω από το αμάξι του. Οι οποίες οι στιγμές δεν είναι όμως καθημερινές
+1
Όταν όμως οι στιγμές γίνονται περισσότερες έρχεται η ωρα για αλλαγή -
100 σελίδες Dacia Duster.
-
Μολις επεστρεψα απο ταξιδι σε Ευρωπη και αναφερω οτι το duster πουλαει πολύ καλα σε Γερμανια-Ιταλια και κυριως σε λευκο και καφε χρωμα.. Πολλα απο τα duster δεν ειχαν σηματακι dCi, αλλα εκει, σε πολλά αυτοκινητα βγαζουν τα διακριτικα οποτε δεν ξερω αν ηταν οντως βενζινη.. Παντως φαινεται οτι οι Ευρωπαιοι το εκτιμησαν πολύ.
-
Ο χρήστης φουσκωτος έγραψε:
εγω παλι πιστευω πως το θεμα της ομορφιας ειναι θεμα του καθενος,εγω ασ πουμε οταν το παρω το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι να βαλω τις μαυρες ταινιες στο τελαρο της πορτας που του λειπουν,και να μειωσω ολο αυτο το νικελ της μπροστινης μασκας που δεν μου αρεσει ιδιαιτερα ετσι ωστε να μεινει μονο το σημα νικελ!
τωρα σε κατι πιο ουσιαστικο πιστευω, να κανω μια ερωτηση οσο αφορα την σχεση μεταδοσης της 1ης?
οταν λεμε εχει κοντη πρωτη,ποσο κοντη ειναι?
αν,αν λεμε το συκρινουμε με την 1η σχεση του jimny,ερχεται στην 1η σχεση απο το κανονικο κιβωτιο η πιο κοντα στην 1η σχεση απο το κοντο κιβωτιο?
ξερει καποιος να μας διαφωτισει πανω σε αυτο?
εγω τα μονα στοιχεια που βρηκα,οντας και οχι πολυ σχετικος,ειναι πως το duster στο manual λεει πως για καθε 1000 στροφες του κινητηρα δινει 5,57 χιλιομετρα.
ενω στο jimny λεει(σχεση μεταδοσης 1ης 4,42)
δεν ξερω εαν μπορουν να βοηθησουν αυτα τα νουμερα, αλλα εαν καποιος ειναι πιο σχετικος,ας μας διαφωτησει!Φιλε μου καλημερα. Μπορω να σε βοηθησω διοτι ειχα το jimny για 6 χρονια και τα γνωριζω καλα αυτα. Τα 4,42 km/1000sal ειναι η πρωτη με το αργο κιβωτιο ομως. Η κανονικη ηταν εαν θυμαμαι καλα 6.5. Παντως να γνωριζεις τα αυτοκινητα που εχουν αργες σχεσεις αυτο σημαινει οτι η υποδιαιρεση της ταχυτητας αφορα ολες τις σχεσεις (δευτερα ,τριτη κ.λ.π). Η πρωτη του duster ειναι πολυ κοντη για κανονικο κιβωτιο με αποτελεσμα να μην χρειαστεις σχεδον ποτε αργες σχεσεις. Βεβαια με την πρωτη αργο στο jimny ανεβαινα στην κυριολεξια παντου.Με το duster χωρις να το εχω δοκιμασει πιστευω στο 95% των περιπτωσεων. Δεν ξερω εαν σε καλυψα με αυτα . Οτι αλλο θελεις ρωτησε με.
εαν ειναι οπως τα λες και με συνδιασμο τη ροπη του πετρελαιου(24νμ)τοτε ειμαι αρχοντας,θα πηγαινω και ελαφρυ off road που σκεφτομαι,και θα τραβαω και το σκαφακι μου απο οπου θελω!
σωστος?
μ΄εφτιαξες!!!Ετσι ειναι οπως τα λεω. Και να φανταστεις οτι το duster 1.5 dci εχει την διπλασια ροπη απο το jimny και 30 ιππους επιπλεον. Οταν το πηρα εγω εβγαζε 80 ιππους και ειχε 12 κιλα ροπη περιπου.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Πολλα απο τα duster δεν ειχαν σηματακι dCi, αλλα εκει, σε πολλά αυτοκινητα βγαζουν τα διακριτικα οποτε δεν ξερω αν ηταν οντως βενζινη..Πριν λίγη ώρα -πεζός εγώ- πέρασαν από μπροστά μου 2 Duster, ένα μπεζ diesel και ένα καφέ βενζίνης. Ήταν ευκολο ακουστικά να τα ξεχωρήσω από τον ήχο. Πριν δω πίσω το 'dCi'. Στο ένα ακούγεται το κροτάλισμα του πετρελαιοκίνητου και στο άλλο το μουγκριτό του βενζινοκινητήρα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πολλα απο τα duster δεν ειχαν σηματακι dCi, αλλα εκει, σε πολλά αυτοκινητα βγαζουν τα διακριτικα οποτε δεν ξερω αν ηταν οντως βενζινη..
Πριν λίγη ώρα -πεζός εγώ- πέρασαν από μπροστά μου 2 Duster, ένα μπεζ diesel και ένα καφέ βενζίνης. Ήταν ευκολο ακουστικά να τα ξεχωρήσω από τον ήχο. Πριν δω πίσω το 'dCi'. Στο ένα ακούγεται το κροτάλισμα του πετρελαιοκίνητου και στο άλλο το μουγκριτό του βενζινοκινητήρα.
Σωστα, αλλα σχεδον ολες τις φορες περναγαν απο λεωφόρους και ηταν πολύ δύσκολο να ακουσω το ειδος του κινητηρα..
Και στα qashqai, ηταν σχεδον μοιρασμενα αυτα με το σηματακι dCi και αυτα χωρις.. Ουτε εκει ομως ξερω αν οντως αυτα που δεν ειχαν ηταν βενζινοκινητα.. Παντως ειδα 2 ολοκληρα scenicII σαν το δικο μας, 1,6 16V και νομιζω οτι ηταν σπανιες παρατηρησεις, γιατι σε 2 προηγουμενα ταξιδια δεν ειχα δει κανενα βενζινοκινητο.. -
Καλή Ανασταση και χαρούμενη Λαμπρή σε όλους
-
Χριστος Ανεστη και καλο Πασχα και καλοφαγωτο το αρνακι!!!
-
Καλημέρα ,Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη...
Μόλις τελείωσα το διάβασμα των 100 σελίδων (αν και πολλά από τα μηνύματα ή ηταν άσχετα ή ήταν αλλού για αλλού).
Μέρες τώρα ψάχνω στο νετ για πληροφορίες και ότι άλλο υπάρχει για το duster.Έχω καταλήξει στην αγορά του σαν αυτοκίνητο ,δεν έχω καταλήξει σε μοντέλο (4χ4 ή 4χ2).Το έκανα TEST DRIVE 12/2010 και μάλιστα τότε δεν υπήρχε ούτε σαν έξτρα το ESP κάτι που από ότι διαβάζω πλέον υπάρχει.
Τέλος πάντων θα με ενδιέφερε να διαβάσω περισσότερες λεπτομέρειες από τους ήδη κατόχους .Μάλιστα αν κάποιος έχει την έκδοση 4χ2 θα με ενδιέφερε περισσότερο μιας και προς τα εκεί προσανατολίζομαι..Σας ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης duster έγραψε:
Καλημέρα ,Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη...
Μόλις τελείωσα το διάβασμα των 100 σελίδων (αν και πολλά από τα μηνύματα ή ηταν άσχετα ή ήταν αλλού για αλλού).
Μέρες τώρα ψάχνω στο νετ για πληροφορίες και ότι άλλο υπάρχει για το duster.Έχω καταλήξει στην αγορά του σαν αυτοκίνητο ,δεν έχω καταλήξει σε μοντέλο (4χ4 ή 4χ2).Το έκανα TEST DRIVE 12/2010 και μάλιστα τότε δεν υπήρχε ούτε σαν έξτρα το ESP κάτι που από ότι διαβάζω πλέον υπάρχει.
Τέλος πάντων θα με ενδιέφερε να διαβάσω περισσότερες λεπτομέρειες από τους ήδη κατόχους .Μάλιστα αν κάποιος έχει την έκδοση 4χ2 θα με ενδιέφερε περισσότερο μιας και προς τα εκεί προσανατολίζομαι..Σας ευχαριστώ.
Δεν νομίζω κάποιος να έχει το 4Χ2
Πάντως απο μηχανικά κι όλα τα υπόλοιπα που έχουν αναλυθεί είναι το ίδιο με το 4χ4
Πάντως ESP δεν νομίζω να μπαίνει στα 4x2 ακόμα -
Δηλαδή το ESP το δίνουν έξτρα μόνο στο 4χ4?
Επίσης μήπως τελικά είναι ανούσιο να το πάρεις 4χ2 ...Ποια είναι η γνώμη σας...Μιλάμε για μια διαφορά 2000€. -
Ο χρήστης MJT έγραψε:
Φιλε μου Ορεστη, δεν ξερω αν βαζω δυσκολα στο forum , αλλα οι 'ανησυχιες' μου ειναι λιγο παραπανισιες ε??????
Προσπαθω να ανεβασω το επιπεδο, να δουμε ποσο καλο ειναι ενα Duster και ποσο τζαμπα πληρωνουμε τα ακριβα αυτοκινητα!!!
Πανω απο ολα προσπαθω και γω να καταλαβω αν αξιζει η αγορα ή αν παρουμε κατι που μπορει και να το μετανοιωσουμε, και τουλαχιστο για μενα δεν ειναι καιροι να μετανοιωνω!!!!γενικά ισχύει ο κανόνας , ότι πλερώνεις παίρνεις και οτι αγοράζουμε σύμφωνα με το πορτοφόλι μας...
ούτε τζάμπα πληρώνεις τα ακριβότερα ούτε μπαίνουν μέσα οι της ντάντσια...αν σου πούμε την στρεπτική ακαμψία τι θα καταλάβεις? έτσι και αλλιώς δεν είναι τυποποιημένο νούμερο και ο κάθε κατασκευαστής την χρησιμοποιεί όπως τον συμφέρει...
-
Ο χρήστης duster έγραψε:
Δηλαδή το ESP το δίνουν έξτρα μόνο στο 4χ4?
Επίσης μήπως τελικά είναι ανούσιο να το πάρεις 4χ2 ...Ποια είναι η γνώμη σας...Μιλάμε για μια διαφορά 2000€.Μπα δεν νομίζω να είναι ανούσιο.Πρώτον καις λιγότερο.Δεύτερον έχεις μεγαλύτερο χώρο αποσκευών και χαμηλότερο κόστος συντήρησης.Αν δεν θες την τετρακίνηση για να σκαρφαλώνεις σε βουνα γι ποιο λόγο να δώσεις 2000 παραπάνω
Επίσης τα 2000 αυτά χιλιάρικα μπορείς να τα κάνεις εξοπλισμό άνεσης(δερμάτινο πακέτο,πίσω ηλεκρικά παράθυρα και διάφορα μαμά αξεσουάρ και να σου μείνουν και ρέστα ή ακόμα καλύτερα να τα κρατήσεις γιατί η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη κι επίσης δεν ξέρεις ποτέ τι ξημερώνει αυριο.
Εγώ πάντως αν έπαιρνα τώρα αυτό το αυτοκίνητο σε 4χ2 θα το έπαιρνα -
Έχεις ένα δίκιο.Αν και ασχολούμαι με το βουνό δεν μπορώ να πω πως μου χρειάζεται το 4χ4 δεν κάνω ''extreme''πράγματα.Απλά καμιά φορά λες και αν μου χρειαστεί.Τέλος πάντων είμαι περισσότερο στο 4χ2 (δεν ξέρω σε ποια έκδοση ακόμα).Απλά μαζεύω γνώμες..Μέσα στην εβδομάδα θα ξαναεπισκεφτώ την αντιπροσωπεία και βλέπουμε...
Με προβληματίζει η αναμονή ..ακούω για 2 με 3 μήνες... -
Ο χρήστης duster έγραψε:
Έχεις ένα δίκιο.Αν και ασχολούμαι με το βουνό δεν μπορώ να πω πως μου χρειάζεται το 4χ4 δεν κάνω ''extreme''πράγματα.Απλά καμιά φορά λες και αν μου χρειαστεί.Τέλος πάντων είμαι περισσότερο στο 4χ2 (δεν ξέρω σε ποια έκδοση ακόμα).Απλά μαζεύω γνώμες..Μέσα στην εβδομάδα θα ξαναεπισκεφτώ την αντιπροσωπεία και βλέπουμε...
Με προβληματίζει η αναμονή ..ακούω για 2 με 3 μήνες...Μόνο τη laureate κοίτα.Η βασική έχει σημαντικές ελλέιψεις σε θέματα ασφαλείας(δεν έχει πυροτεχνικούς προεταντήρες στις ζώνες ασφαλείας η οποία είναι πολύ βασική παράλειψη).Εκτός αυτού η laureate είναι αρκετά πιο προσεγμένη σε επίπεδο εξοπλισμού αλλά και σε φινίρισμα όσον αφορά κάποιες λεπτομέριεςστο εσωτερικό αλλά κκαι το εξωτερικό
Τώρα όσον αφορά την αναμονή κάπου τόσο έχουν όλοι άρα μην σε πολυ-προβληματίζει.Μεγάλη αναμονή έχουν τα diesel.Τα βενζίνη έρχονται πιο σύντομα -
Γιατί η εγγύηση παίζει από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία από 3 - 4 χρόνια?
-
Ο χρήστης duster έγραψε:
Γιατί η εγγύηση παίζει από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία από 3 - 4 χρόνια?Τρία είναι η εργοστασιακή.Μάλλον κάποιες πρέπει να δίνουν ένα χρόνο ακόμα δώρο σαν δέλεαρ μάλλον
Σ' αυτή την περίπτωση πας εκέι που έχει 4
Dacia Duster