-
Ο χρήστης duster έγραψε:
Από την μια λέω να πάρω το 4χ2 αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι αφού το αγοράζω που το αγοράζω να το πάρω 4χ4.Είμαι σε δίλημμα.Αν νομίζεις πως δεν την χρειάζεσαι την 4κίνηση (off road, ρυμούλκιση, χειμερινά σπορ κλπ) δεν νομίζω ότι χρειαζεται.
Η 4κίνηση στο 1,6 σε σχέση με το 2κίνητο προσφέρει ... περίπου 40 λίτρα λιγότερο χώρο αποσκευών, 100 κιλά περίπου περισσότερο βάρος, λίγη παραπάνω κατανάλωση, 416€ τέλη από 354€ του 2κίνητου και φυσικά 2.000€ επιπλέον στην τιμή αγοράς. -
Σχετικά με τα τέλη μου είπαν ότι είναι 275€.Το 354€ από που βγαίνει??
Όσο αφορά την 4κίνηση προς το παρών δεν την χρειάζομαι.Αλλά τέτοιο αμάξι και να μην είναι 4κίνητο, εκεί είναι το δίλλημα.. -
4 κινητο γτ? για να το εχεις στην Αθηνα στους ωραιους δρομους μας? Να εχεις διπλές φθορές και μεγαλύτερη κατανάλωση? Αν θα εχεις και off road δρομους να διανυσεις πχ χωριο και τετοια δεκτο αλλα για Αθηνα δεν χρειαζεται
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
4 κινητο γτ? για να το εχεις στην Αθηνα στους ωραιους δρομους μας? Να εχεις διπλές φθορές και μεγαλύτερη κατανάλωση? Αν θα εχεις και off road δρομους να διανυσεις πχ χωριο και τετοια δεκτο αλλα για Αθηνα δεν χρειαζεταιΑσχολούμαι αρκετά με το βουνό απλά αυτή την περίοδο λόγο οικογενειακών υποχρεώσεων δεν έχω την δυνατότητα να πηγαίνω εκτός κάτι που θα μπορώ να κάνω σε 2-3 χρόνια..Το αυτοκίνητο δεν θα κινείται πολύ μέσα στην πόλη λόγο του ότι μέσα στην πόλη ,πήγαινε έλα στην δουλειά κινούμαι με το ποδήλατο..
-
Ο χρήστης duster έγραψε:
Σχετικά με τα τέλη μου είπαν ότι είναι 275€.Το 354€ από που βγαίνει??
Όσο αφορά την 4κίνηση προς το παρών δεν την χρειάζομαι.Αλλά τέτοιο αμάξι και να μην είναι 4κίνητο????Aπό εδώ σελίδα 17.
Το 2κίνητο 1,6 εκπέμπει 177Co2 x 2€ και το 4κίνητο 1,6 εκπέμπει 185CO2 χ 2,25€.
Εκτός αν δηλώνουν άλλα στην άδεια κυκλοφορίας!
Την 4κίνηση δεν την παίρνεις σε σχέση με το σχήμα του αυτοκινήτου αλλά σε σχέση με την χρησιμότητα! -
Ο χρήστης duster έγραψε:
4 κινητο γτ? για να το εχεις στην Αθηνα στους ωραιους δρομους μας? Να εχεις διπλές φθορές και μεγαλύτερη κατανάλωση? Αν θα εχεις και off road δρομους να διανυσεις πχ χωριο και τετοια δεκτο αλλα για Αθηνα δεν χρειαζεται
Ασχολούμαι αρκετά με το βουνό απλά αυτή την περίοδο λόγο οικογενειακών υποχρεώσεων δεν έχω την δυνατότητα να πηγαίνω εκτός κάτι που θα μπορώ να κάνω σε 2-3 χρόνια..Το αυτοκίνητο δεν θα κινείται πολύ μέσα στην πόλη λόγο του ότι μέσα στην πόλη ,πήγαινε έλα στην δουλειά κινούμαι με το ποδήλατο..
οκ εχεις ενα Point τοτε...
-
Αρα θα το εχεις κυριως για ταξιδια και στο μελλον κ για βουνο??? Αν ναι, αξιζει κατ'εμε η 4κινηση γιατι σου δινει εκτος του καλυτερου πατηματος -ακομα κ στην ασφαλτο- και των διευρυμενων δυνατοτητων εκτος, 6αρι κιβωτιο που θα σου φανει χρησιμο στον ανοιχτο δρομο
-
Έχεις δίκιο,ξέχασα ότι από του χρόνου τα τέλη θα είναι ανάλογα με τους ρύπους.Αν και μόλις πριν λίγο άκουσα στις ειδήσεις για αύξηση τελών.
Όσο αφορά για την 4κίνηση έχεις δίκιο κάνω την κουβέντα μπας και καταλήξω κάπου. -
Σχετικά με το καλύτερο πάτημα έχεις δίκιο το έχω ακούσει και από άλλους...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Αρα θα το εχεις κυριως για ταξιδια και στο μελλον κ για βουνο??? Αν ναι, αξιζει κατ'εμε η 4κινηση γιατι σου δινει εκτος του καλυτερου πατηματος -ακομα κ στην ασφαλτο- και των διευρυμενων δυνατοτητων εκτος, 6αρι κιβωτιο που θα σου φανει χρησιμο στον ανοιχτο δρομοΜπα την ίδια κλιμάκωση έχει η 5η του 5τάχυτου με την 6η του 6τάχυτου
Έχει βέβαια πολύ καλές ρεπρίζ το 6ταχυτο τετρακίνητο -
Ο χρήστης duster έγραψε:
Όσο αφορά για την 4κίνηση έχεις δίκιο κάνω την κουβέντα μπας και καταλήξω κάπου.Εγώ προσωπικά δεν είμαι αποτρεπτικός ως προς το 4κίνητο σε σχέση με το 2κίνητο. Και αυτό γιατί στην μακροχρόνια συμβίωση με το αυτοκίνητο μπορεί να υπάρξουν και κάποιες αλλαγές σε ασχολίες, χόμπυ κλπ του κατόχου του.
Εδω στην καθημερινότητα μας αρκετές φορές λέμε 'θα πάρουμε τα βουνά' και η ύπαρξη 4κίνησης ίσως ... διευκολύνει αυτή την διέξοδο!
Τεσπα! Το μόνο που ίσως να χρειάζεται αρκετή σκέψη είναι η 'οικονομική' πλευρά αγοράς και χρήσης ως προς το 4κίνητο. Το ψηλό αμαξωμα του 2κίνητου είναι ήδη στα υπέρ του ως προς τις δυνατότητες του σε σχέση με τα απλά επιβατικά. Από την άλλη το 6ταχυτο κιβώτιο του 4χ4 είναι στα υπέρ του ακόμα και στην άσφαλτο! -
Επειδή δεν σκοπεύω να ξανά αλλάξω σύντομα αυτοκίνητο για αυτό την ψάχνω τόσο πολύ και γενικά μας αρέσουν οι εκδρομές απλά δεν μπορούμε να τις κάνουμε τώρα..
Βέβαια και το οικονομικό σκέλος που στην πλευρά του 4χ4 ανεβαίνει (τέλη , διαφορά τιμής) -
Χαιρετώ τους πάντες και Χρόνια Πολλά,
Είχα πει δεν θα γράψω ποτέ σε forum... Δεν είμαι και πιτσιρικάς, κοντέυω τα 40 βλέπετε! Αλλά πάλι ένα γνωστό γνωμικό λέει, μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μη λές.
Πρώτη λοιπόν φορά και σίγουρα οχι τελευταία. Ο λόγος, το Dusterακι οπώς εγώ συνηθίζω να λέω στις συζητήσεις μεταξύ φίλων.
Ένα χρόνο πρίν γνώρισα το ασχημόπαπο (από την πλευρά της μάσκας) αλλά ιδιαίτερο κατά τα άλλα και χωρίς λανθασμένες πινελιές από άλλες γωνίες. Μου έκανε ένα «Κλικ» αισθητικά... δεν μπορώ να πώ! Εσωτερικά λοιπόν τίποτα το σπουδαίο, Σπαρτιάτικο, χωρίς εργονομία με διακόπτες και θέσεις βγαλμένες από το χρονοντούλαπο της αυτοκινητιστικής βιομηχανίας. Τετρακίνηση και συνολική-υλοποίηση κάτω από το πάτωμα μου θυμίζει πασπαρτού καταστάσεις. Γενικότερη κατασκευαστική εικόνα, φίλο και φτερό ή απλώς ελαφριά να την πώ, δεν ξέρω?
Δεν το απέρριψα όμως και όπως συνηθίζω να κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις άρχισα να ψάχνω εξωνχιστικά με τον μεγενθυτικό φακό!
Ένα χρόνο μετά, αισθητικά δεν μπορώ να του βρώ ψεγάδι. Αντιθέτως θα έλεγα ότι οι Ρουμάνοι-Γάλλοι έφτιαξαν ένα κουκλί και μάλιστα ιδιαίτερο και όχι μαζικής κοπής σχέδια όπως κάποια άλλα. Εσωτερικά, λιτό μα συνάμα γλυκό. Υπάρχουν βέβαια κάποια εργονομικά λάθη όπως οι διακόπτες των παραθύρων εμπρός και πίσω και των καθρεπτών αλλά από την άλλη τίποτα στην ζωή αυτή δεν είναι τέλειο και δεν μπορεί να εξαιρεθεί ούτε η αυτοκίνηση. Δεν σας έχει τύχει να ερωτευθείτε ψεγάδια ή ιδιαιτερότητες σε πολλά πράγματα που στην αρχή σας ξένιζαν? Γενικότερη κατασκευαστική-εικόνα, όντος ελαφριά αλλά ας δούμε την σημερινή αυτοκίνηση με αυτή την βαριά κατασκευή πέραν του δέοντος πολλές φορές, τα δεκάδες gadgets, μπιχλιμπίδια, κουμπάκια, λαμπάκια πού πολύ αμφιβάλω πόσοι γνωρίζουν σε βάθος ώστε να εκμεταλευτούν. Κάποια από αυτά μου θυμίζουν έναν πολυτελή καναπέ με ρόδες που ταυτόχρονα σου κάνει μασάζ και μας έχουν ευνουχίσει από την αληθινή οδηγική αίσθηση-απόλαυση. Τετρακίνηση και συνολική-υλοποίηση κάτω από το πάτωμα είναι όντος πασπαρτού, αλλά μήπως όλοι οι κατασκευαστές δεν κάνουν πλέον κατασκευές τύπου Lego και δανείζονται αναμεταξύ τους μηχανικά μέρη? Ας είναι λοιπόν μια δοκιμασμένη λύση (Βλέπε QQ) πρός όφελος του καταναλωτή και ας μην υπάρχει η ομοιογένεια που παρουσιάζουν αυτοκίνητα βγαλμένα απο λευκό χαρτί, με τεράστιο κόστος ανάπτυξης και βέβαια πολύ υψηλή τελική τιμή.Dacia Duster
Πέρασα από αυτό το δείλημα και κατέληξα ότι αν είναι να πάρεις ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας για να έχεις απλά ενισχυμένη ανάρτηση και απόσταση από το έδαφος τότε υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές. Φθηνές και ακριβες. Το dusteraki έχει καταπληκτική τετρακίνηση το ξέρω από πρώτο χέρι. Πέραν της κλιμάκωσης του 4χ2 σε σχεση με το 4χ4 μεγάλη διαφορά έχει η πρώτη που είναι πολύ κοντή και βοηθάει σε εκτός δρόμου διαδρομές (Πατινάρισμα συμπλέκτη και σπινιαρίσματα). Μετά αφού είπες ότι δεν θα αλλάξεις αυτοκίνητο γρήγορα, για 2 χιλ. τα επόμενα 10 χρόνια σε διακοπές και εξορμήσεις να το μετανιώνεις? Για να μην θέσω την ασφάλεια ενός τέτοιου αυτοκινήτου με υψηλό κέκτρο βάρους και μαλακή ανάρτησηΓιατί η οδήγηση πρέπει πάνω απ’ ολα να είναι απόλαυση!!!
-
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Αυτό δεν θέλω και εγώ να το μετανιώσω αργότερα.Όσο για το σπαρτιάτικο προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου,έχοντας περάσει από το 106 rallye (εκεί να δεις ).Τα πλεονεκτήματα του 4χ4 τα γνωρίζω και μάλιστα πιστεύω πως σε βάθος χρόνου θα την χρησιμοποιήσω.Ο μόνος μου ενδοιασμός που έχω είναι περισσότερο οικονομικός.. -
να ευχαριστήσω κι εγώ για τις απαντήσεις. Το πρόβλημα είναι πως δεν είμαι απ` την Αθήνα να παίρνω τις αντιπροσωπείες στη σειρά, εδώ στην Αχαΐα έχουμε μόνο μία.
Να ρωτήσω τους κατόχους, τώρα που έχουν κάνει περισσότερα χιλιόμετρα, για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην άσφαλτο;
Για την 4κίνηση είμαι σίγουρος (και από το test drive) πως είναι άψογη -
Ο χρήστης Hlias_GR έγραψε:
να ευχαριστήσω κι εγώ για τις απαντήσεις. Το πρόβλημα είναι πως δεν είμαι απ` την Αθήνα να παίρνω τις αντιπροσωπείες στη σειρά, εδώ στην Αχαΐα έχουμε μόνο μία.
Να ρωτήσω τους κατόχους, τώρα που έχουν κάνει περισσότερα χιλιόμετρα, για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην άσφαλτο;
Για την 4κίνηση είμαι σίγουρος (και από το test drive) πως είναι άψογηΣτην άσφαλτο αποκομίζεις την αίσθηση ενός αυτοκινήτου που πετάει στα σύνεφα. Δεν σε απασχολεί τι οδόρτρωμα περνάς καταπληκτική αίσθηση. Απο πλευράς επιδόσεων σαν να κινήσε με ένα αμάξι των 1,4lt των 90hp. Αρκετά ικανοποιητικά θα έλεγα. Ένα πράγμα που θα ξενίσει κάποιους είναι οι συχνές αλαγές ταχυτήτων στο 6ταχυτο για κίνηση στην πόλη. Εκτός πόλης μην το φοβηθήτε.
Και μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής. Διαβάζοντας το manual του κατασκευαστή αναφέρει > οπότε τα πράγματα διορθώνονται αρκετά με τις συχνές αλλαγές των ταχυτήτων.
Για να δώσω το προφίλ μου μιας και τα πάντα είναι σχετικά. Προηγούμενη οδηγική εμπειρία:
Seat Ibiza 2004 1,4 101hp sport συμβίωση 8 χρονών και συνεχίζεται.
Octavia 4 GT 1,8lt 193hp συμβίωση 1,5 χρονού
Octavia 5 Scout 1,8lt tsi 160hp συμβίωση κάτι λιγότερο από χρόνο. -
Ο χρήστης Hlias_GR έγραψε:
Για την 4κίνηση είμαι σίγουρος (και από το test drive) πως είναι άψογηΞέχασα να σου πώ πως στην δικία σου περίπτωση μην συζητάς τίποτα άλλο εκτός απο diesel. Έιναι σαν να οδηγάς άλλο αυτοκίνητο. Επιπλέον στην εθνική πρακτικά έχει μια ταχύτητα πάνω απο τη βενζίνη. Δηλαδή η 6η της βενζίνης είναι ακριβώς η ίδια σχέση με την πέμπτη του diesel.
-
Ο χρήστης PozPilot έγραψε:
Είχα πει δεν θα γράψω ποτέ σε forum... Δεν είμαι και πιτσιρικάς, κοντέυω τα 40 βλέπετε!...Όλα καλά και ωραία και καλά τα λες, αλλά αυτό τι το ήθελες;; ...
Τα 40 κοντεύεις όχι τα 140 ...
Τι να πουν άλλοι που τα έχουν ξεπεράσει; Τα 40 όχι τα 140 ... -
Ο χρήστης PozPilot έγραψε:
Octavia 5 Scout 1,8lt tsi 160hp συμβίωση κάτι λιγότερο από χρόνο.Ήταν στα υπόψιν και αυτό αλλά δυστυχώς ξεφεύγουμε.Πολύ καλό αμάξι.
Τελικά το οικονομικό μέρος είναι αυτό που υπερτερεί και μάλλον καταλήγουμε στο 4χ2 .Η διαφορά στην δόση δεν είναι μεγάλη αλλά λίγο από εδώ λίγο από εκεί μαζεύονται και επειδή οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες λέω να παίξω λίγο επιφυλακτικά.Ηδη είναι μεγάλο βήμα η αγορά αυτοκινήτου στις μέρες μας οπότε ας μην παίζουμε με την τύχη μας. Να είμαστε καλά και σε μερικά χρόνια αν χρειαστούμε το 4χ4 το βλέπουμε τότε.
Βέβαια μου είπαν πως σε μερικές αντιπροσωπείες δίνουν τα 4χ4 TEST DRIVE αυτοκίνητα σε τιμή 4χ2 οπότε θα το σκεφτόμουν.Αυτά για την ώρα ,Πάντως τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας με έχουν βοηθήσει αρκετά..
-
Ο χρήστης duster έγραψε:
Octavia 5 Scout 1,8lt tsi 160hp συμβίωση κάτι λιγότερο από χρόνο.
Ήταν στα υπόψιν και αυτό αλλά δυστυχώς ξεφεύγουμε.Πολύ καλό αμάξι.
Τελικά το οικονομικό μέρος είναι αυτό που υπερτερεί και μάλλον καταλήγουμε στο 4χ2 .Η διαφορά στην δόση δεν είναι μεγάλη αλλά λίγο από εδώ λίγο από εκεί μαζεύονται και επειδή οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες λέω να παίξω λίγο επιφυλακτικά.Ηδη είναι μεγάλο βήμα η αγορά αυτοκινήτου στις μέρες μας οπότε ας μην παίζουμε με την τύχη μας. Να είμαστε καλά και σε μερικά χρόνια αν χρειαστούμε το 4χ4 το βλέπουμε τότε.
Βέβαια μου είπαν πως σε μερικές αντιπροσωπείες δίνουν τα 4χ4 TEST DRIVE αυτοκίνητα σε τιμή 4χ2 οπότε θα το σκεφτόμουν.Αυτά για την ώρα ,Πάντως τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας με έχουν βοηθήσει αρκετά..
Ναι υπάρχουν αρκετά τέτοια αυτοκίνητα σε αντιπροσωπίες τα οποία μπορείς να βρεις στο car.gr
Dacia Duster