-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Το Clio στα 1.6, που δε θα είναι και ίδια τα άλογα .
Σοβαρά πάντως, μεταξύ των τριών το Clio σε οποιαδήποτε έκδοση και με οποιονδήποτε κινητήρα.Οδήγησα και τα 2. Και μου άρεσε το 208 περισσότερο και για πιο καθημερινό αμάξι πόλης. Απλά ήθελα περισσότερη δύναμη και χωρίς τη μαιμουδιά με το παράλληλο εγγέφαλο (που μάλιστα σου λένε, γιατί να πάρεις 1.6 που δεν εχουμε και να περιμένεις, πάρε το ΚΙΤ και είναι το ίδιο).
-
Αν επιτρέπεται τι σου άρεσε περισσότερο στο 208 σε σχέση με το Clio για καθημερινό αμάξι; Έχει να κάνει με τον κινητήρα;
-
Να απαντήσω εγώ? ΠΟΛΥ ποιο εύκολο στο παρκάρισμα και πολύ καλύτερη εκμετάλλευση χώρων,τα οποία είναι ίσως τα σημαντικότερα για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας.
-
Πάω πάσο αν είναι έτσι. Απλά εγώ θα το προσπερνούσα, καθώς δε μου είναι και τόσο εύπεπτο το σχέδιό του. Ειδικά κάτι λεπτομέρειες στα φώτα και στα όργανα μέσα που είναι πάνω από το τιμόνι κλπ. Αλλά φυσικά αυτό είναι προσωπική άποψη.
-
Καλύτερη ορατότητα, πιο μαζεμένο (στο μάτι) και πιο απαρατήρητο 'στο κακό ματι'. Το clio ειναι πιο εντυπωσιακό, το 208 πιο στιβαρό. Νομίζω πίσω εχει καλύτερους χώρους. Και τα δυο ειναι φρέσκα. Το clio ειναι πιο πλήρες σε ότι αφορά την οθόνη, αλλά το 208 εχει πιο ευανάγνωστο ταμπλό και μου άρεσε και το μικρό τιμόνι! Τί δε μου άρεσε σε κανένα? Τα γυαλιστερά μαύρα πλαστικά (εχει και το 208 στις πόρτες) Προτιμούσα μαύρο μαλακό πλαστικό. Τώρα απο τη peugeot δε μου άρεσε η διαθεσιμότητα στα 1.6 και στις πιο πλούσιες εκδόσεις, ενώ renault εχει ετοιμοπαράδοτα.
-
Μήπως δεν πρέπει να το εστιάζουμε τόσο πολύ στο αισθητικό μέρος μιας και είναι κάτι πολύ προσωπικό? Διαβάζω για παράδειγμα τα σχόλια για το 208 κάποιων φίλων στο forum ότι είναι 'κακάσχημο αμάξι' κτλ και σκέφτομαι αν εγώ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μου που το επιλέξαμε, μεταξύ άλλων, και με κριτήρια αισθητικής είμαστε τόσο κακόγουστοι ή μήπως κάποιοι το παρακάνουν λίγο.
Πιστεύω λοιπόν ότι το θέμα της εμφάνισης είναι τελείως υποκειμενικό και είναι πολύ εύκολο να κρίνει ο καθένας ποιό ταιριάζει καλύτερα στο προσωπικό του γούστο. Για παράδειγμα, τα γυαλιστερά μαύρα πλαστικά που δεν σου άρεσαν φίλε ermis1975 εγώ τα βρίσκω αρκετά ενδιαφέροντα και θεωρώ ότι σπάνε την μονοτονία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
-
Η εμφάνιση συνηθίζεται. Αυτό που δε μου άρεσε καθόλου είναι το μικρό τιμόνι με τον πίνακα οργάνων από πάνω του, η δύσχρηστη οθόνη και το ότι τα γόνατά μου 'κουτούλαγαν' στη κεντική κολόνα του τιμονιού (και έχοντας φτιάξει το κάθισμα). Ειδικά το τελευταίο, μεγάλο - για εμένα και ο βασικότερος λόγος που το απέρριψα. Κατά τα άλλα συμπαθητικό αυτοκίνητο.
-
Προσωπικά, από θέμα εμφάνισης, τα αυτοκίνητα του τριλήμματος που αναφέρθηκε θα μπορούσα να τα κατατάξω με τη σειρά Clio - C3 - 208. Δεν συμφωνώ πως η εμφάνιση συνηθίζεται. Αν δε σ'αρέσει κάτι και περιμένεις με το χρόνο να το συνηθίσεις, είναι μάλλον μια λάθος αγορά. Φυσικά όπως είπαμε είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα, και σε αυτόν τον τομέα δεν υπάρχει σωστή και λάθος άποψη.
Εγώ όταν πρωτοέψαχνα για μικρό diesel, ένα χρόνο πριν, ένα από τα πρώτα που είχα δει είναι το C3. Ένας σοβαρός λόγος που το απέρριψα, πέρα από τον αναιμικό κινητήρα, είναι αυτό που παρατήρησα μπαίνοντας μέσα στο εκθεσιακό. Ανοίγοντας την πόρτα, ανάψανε τα φώτα στην πλαφονιέρα μιας και είχε μπαταρία συνδεδεμένη, όπως και η ένδειξη της ανοιχτής πόρτας στον πίνακα οργάνων. Φυσιολογικό, αλλά κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα και ανάβανε όλα αυτά, ανεβοκατέβαιναν οι δείκτες του στροφομέτρου και του ταχυμέτρου. Με το αυτοκίνητο εντελώς σβηστό εννοείται. Και το δοκίμασα αρκετές φορές. Πείτε με κολημμένο, αλλά δε μου έκανε καλή εντύπωση, δίνοντας μου την αίσθηση πως τα ηλεκτρονικά του δεν θα είναι ένα από τα σημεία που δε θα σε απασχολήσουν στο μέλλον. Το Renault από την άλλη το εμπιστεύομαι γιατί έχω δει από πρώτο χέρι την ποιότητά του σε αυτόν τον τομέα από το προηγούμενο μοντέλο.
-
Πράγματι, αν δε σαρέσει κάτι εξ αρχής δε το διαλέγεις! Δεν εχει νόημα να πάρεις κάτι άσχημο! Το 208 με τράβηξε μόλις το είδα, το C3 το οδήγησα η εγγύηση όμως που δίνουν (60000χλμ ή 2 χρόνια ή 5 με επεκταση) δε με αφήνουν να το εμπιστευθώ (γιατί αυτό το όριο χλμ και μάλιστα σε diesel που αντέχει περισσότερο. Και όταν μάλιστα θα κάνω 25-30000 το χρόνο με βάζει σε σκέψεις. Και το peugeot νομίζω εχει 80.000 εγγύηση. Το Clio πράγματι έχει 5 χρόνια εργοστασιακή είναι σαφώς πιο ακριβότερο αλλά με περισσότερα άλογα. Αυτά απο τη 3άδα Γαλλικών. Πάντως αν υπήρχε 1.6 peugeot θα το είχα πάρει και δε θα έψαχνα κάτι ετοιμοπαράδοτο μέσα σε 1 μήνα...
-
Ο χρήστης deme έγραψε:
Η εμφάνιση συνηθίζεται. Αυτό που δε μου άρεσε καθόλου είναι το μικρό τιμόνι με τον πίνακα οργάνων από πάνω του, η δύσχρηστη οθόνη και το ότι τα γόνατά μου 'κουτούλαγαν' στη κεντική κολόνα του τιμονιού (και έχοντας φτιάξει το κάθισμα). Ειδικά το τελευταίο, μεγάλο - για εμένα και ο βασικότερος λόγος που το απέρριψα. Κατά τα άλλα συμπαθητικό αυτοκίνητο.Η δική μου εμπειρία είναι διαφορετική. Το μικρό τιμόνι (πέραν από το αισθητικό θέμα, το οποίο όπως είπαμε δεν το συζητάμε) το βρίσκω πολύ βολικό. Νομίζω ότι είναι ένας από τους λόγους που το αυτοκίνητο είναι τόσο ευκολοδήγητο.
Όσο για την θέση οδήγησης δεν δυσκολεύτηκα και πολύ να βρω μια που μου ταιριάζει. Όπως έγραψα σε προηγούμενο post δεν έχω πρόβλημα με τον πίνακα οργάνων, συμφωνώ όμως μαζί σου για την οθόνη. Μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις γιατί μπορεί εύκολα να σε αποσπάσει από την οδήγηση. -
Μικρό τιμόνι χωρίς μειωμένο βάρος συνεπάγεται συνήθως και ανάγκη για αυξημένη υποβοήθηση, που συνεπάγεται συνήθως και μεγαλύτερο 'πνίξιμο' της αίσθησης του τι ακριβώς κάνουν οι τροχοί. Βέβαια σε νορμάλ μετακινήσεις από το Α στο Β μέσα στην πόλη τους περισσότερους ίσως να μην τους πολυενδιαφέρει αυτό (εδώ πολλοί δεν το οδηγούν καν προτού το παραγγείλουν).
Προσωπικά με παραξένεψε η προσπάθεια των Γάλλων να κάνουν τον οδηγό να βλέπει το ταμπλώ επάνω από το τιμόνι (ούτε πιο βολικό το βρήκα ούτε πιο όμορφο - ήταν λίγο σαν να το 'καβαλάω' το 208, αντί να το 'φοράω' όπως το 206 μου). Θα περιμένω όμως να το κρίνω στο δρόμο αφού έρθει το GTi. -
-
Πείτε με κακοπροαίρετο, αλλά εμένα γιατί μου φαίνεται οτι έπεσε αντιγραφή μεταξύ autocar κ drive?
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
http://www.autocar.co.uk/car-review/peugeot/208/first-drives/peugeot-208-gti-development-prototype-driveΠείτε με κακοπροαίρετο, αλλά εμένα γιατί μου φαίνεται οτι έπεσε αντιγραφή μεταξύ autocar κ drive?
Επειδή έπεσε, γιαυτό σου φαίνεται
-
του συνεργάτη μας Τζον Σίμιστερ
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
http://www.autocar.co.uk/car-review/peugeot/208/first-drives/peugeot-208-gti-development-prototype-driveΠείτε με κακοπροαίρετο, αλλά εμένα γιατί μου φαίνεται οτι έπεσε αντιγραφή μεταξύ autocar κ drive?
Γιατί σου κάνει έκπληξη? Διαβάζοντας ξένα και Ελληνικά περιοδικά, έχω παρατηρήσει πολλές φορές λιγότερο ή περισσότερο πιστή αντιγραφή. Σε μερικές περιπτώσεις τους ξεφεύγουν κάποια πράγματα και γράφονται σε Ελληνικό περιοδικό δεδομένα που ισχύουν για μοντέλα άλλων χωρών. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει τουλάχιστον κάποιο διακριτικό 'Του συνεργάτη μας...'. Οι άλλοι αντιγράφουν χωρίς καμιά αναφορά στην πηγή.
-
Το Drive πολλές φορές κάνει απλή αντιγραφή από το Autocar και λέει ότι είναι δικό του άρθρο. Πρόσφατο παράδειγμα το άρθρο για Clio RS. Δεν άντεξα και τους την είπα άσχημα στα σχόλια, βάζοντας και το link του αγγλικού άρθρου που αντέγραψαν. Είχε πλάκα γιατί είχα διαβάσει το original άρθρο την προηγούμενη ακριβώς μέρα και διαβάζοντας το άρθρο του Drive ένιωσα deja vu. Βέβαια έχουν και πολύ ωραία δικά τους τεστ αλλά οι πρώτες γνωριμίες είναι συνήθως copy-paste.
-
Εδώ μιλάμε έβγαζε περιοδικό το Drive με τίτλο 'Autocar' και ίδιο σήμα, πρόκειται για ΤΡΕΛΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ περίπτωση αντιγραφής, ΚΡΑΞΤΕ ΠΑΙΔΕΣ
-
αφου εχουν την αδεια για πνευματικα δικαιωματα και αντιγραφη, γιατι να μην το κανουν?
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
αφου εχουν την αδεια για πνευματικα δικαιωματα και αντιγραφη, γιατι να μην το κανουν?Δεν είπε κανείς να μην το κάνουν. Να μην το παρουσιάζουν σαν δικό τους άρθρο όμως γιατί υποτιμούν την νοημοσύνη των αναγνωστών τους. (Αναφέρομαι σε περιπτώσεις που το άρθρο είναι αντιγραφή αλλά ως συντάκτης φέρεται Έλληνας δημοσιογράφος.)
Peugeot 208