-
Οκ, σε αυτήν την περίπτωση δεν ήταν πολλά τα λάδια. Η αρχική υπόθεση μου ήταν πως θα τα τιμολογούσαν παραπάνω, γιατί το ποσό μου φαίνεται λιγάκι φουσκωμένο. Αλλά ήταν αρκετά και τα εργατικά. Αυτό που είπα για τα λάδια όμως, το λέω γενικά γιατί αρκετές φορές τα χρεώνουν και πανάκριβα και ίσως να μην είναι και το καλύτερο λάδι. Τώρα αν ο άλλος δει ότι πάω με τα δικά μου λάδια, και επειδή δε θα βγάλει από εκεί θα μου φουσκώσει τα εργατικά περισσότερο, ε δεν είναι σοβαρός και δεν θα ξαναπάω εννοείται.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Αυτό που είπα για τα λάδια όμως, το λέω γενικά γιατί αρκετές φορές τα χρεώνουν και πανάκριβα και ίσως να μην είναι και το καλύτερο λάδι. Τώρα αν ο άλλος δει ότι πάω με τα δικά μου λάδια, και επειδή δε θα βγάλει από εκεί θα μου φουσκώσει τα εργατικά περισσότερο, ε δεν είναι σοβαρός και δεν θα ξαναπάω εννοείται.Συμφωνώ 100%.
Στο τελευταίο service του αυτοκινήτου μου (όχι 208), εξοικονόμησα 20-40€ (αναλόγως του συνεργείου) από τα λάδια, τα οποία προμηθεύτηκα μόνος μου και τα οποία ήταν ανώτερων προδιαγραφών από αυτά που έβαζαν τα εξουσιοδοτημένα (και φυσικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή).
Κανένα συνεργείο δεν αρνήθηκε να τους πάω εγώ τα λάδια, εκτός από ένα που μου είπε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα ισχύσει μια έκπτωση (η οποία στην ουσία ήταν φούσκα, αφού η τελική τιμή ήταν ίδια με των υπολοίπων).
Όποιος μπορεί να διαθέσει λίγα λεπτά στο διαδίκτυο για τα λάδια του αυτοκινήτου, θα έχει κέρδος τόσο για την τσέπη του όσο και για το ίδιο το αυτοκίνητο. -
Eγώ δεν καταλαβαίνω τον λόγι για τον οποίο, ακόμα και να είναι 20-30 ευρώ η εξοικονόμηση, να τα αφήσω στο συνεργείο. Τους τα χρωστάω;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eγώ δεν καταλαβαίνω τον λόγι για τον οποίο, ακόμα και να είναι 20-30 ευρώ η εξοικονόμηση, να τα αφήσω στο συνεργείο. Τους τα χρωστάω;Ε κ εσυ αφου ειναι καλα παιδια και εξυπηρετικοι
-
Μα δεν ειναι η διαφορά 20-30 ευρώ για 3-4 λίτρα λάδι. Δε νομίζω κανενας να χρεώνει 10 ευρώ παραπάνω το λίτρο. Οι διαφορές θα ειναι στα εργατικά. Επίσης αν πάς να αλλάξεις λάδια σε βενζινάδικο θα πληρώσεις μόνο τα λάδια (εργασία δωρεάν!).
-
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
Μα δεν ειναι η διαφορά 20-30 ευρώ για 3-4 λίτρα λάδι. Δε νομίζω κανενας να χρεώνει 10 ευρώ παραπάνω το λίτρο.Προσωπικά έχω δει διαφορά μέχρι +6,60 €/lit από το λάδι που βρήκα μόνος μου και το οποίο (επαναλαμβάνω!) ήταν καλύτερο.
Στα 6 lit που παιρνει το δικό μου είναι περίπου 40€. Αλλά και στα 4 lit που παίρνουν πολλά αυτοκίνητα, η διαφορά των περίπου 27€ δεν είναι καθόλου αμελητέα.
Νομίζω πάντως ότι είμαστε λίγο off-topic! -
Για να μπούμε on topic. Εκανα test drive το 208 diesel χειροκίνητο. Ολα καλά και με μέση κατανάλωση κοντά στο 4,7. Ο συμπλέκτης όμως του αυτοκινήτου έτριζε! σαν να ήθελε γρασάρισμα. Δεν αιναι λίγο περίεργο για αυτοκίνητο σχεδόν καινούριο και μάλιστα test drive? που υποτίθεται το παίρνει ο πελάτης να το δοκιμάσει?
-
Ο χρήστης dimitris_43 έγραψε:
Πληροφοριακά, τα λάδια στο service μου τα χρέωσαν 38 ευρώ. Δεν βλέπω να υπάρχει περιθώριο για σημαντική οικονομία.38euro;
Μόνο;
Τι λάδι και πόσα λίτρα; -
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
Για να μπούμε on topic. Εκανα test drive το 208 diesel χειροκίνητο. Ολα καλά και με μέση κατανάλωση κοντά στο 4,7. Ο συμπλέκτης όμως του αυτοκινήτου έτριζε! σαν να ήθελε γρασάρισμα. Δεν αιναι λίγο περίεργο για αυτοκίνητο σχεδόν καινούριο και μάλιστα test drive? που υποτίθεται το παίρνει ο πελάτης να το δοκιμάσει?Είναι πραγματικά πολύ περίεργο. Μήπως όμως σχετίζεται με το γεγονός ότι σύντομα θα αλλάξει η αντιπροσωπεία?
Επί της ουσίας, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον συμπλέκτη στα 15000 χιλιόμετρα που οδηγώ το αυτοκίνητο.
-
Για να μπούμε on topic. Εκανα test drive το 208 diesel χειροκίνητο. Ολα καλά και με μέση κατανάλωση κοντά στο 4,7. Ο συμπλέκτης όμως του αυτοκινήτου έτριζε! σαν να ήθελε γρασάρισμα. Δεν αιναι λίγο περίεργο για αυτοκίνητο σχεδόν καινούριο και μάλιστα test drive? που υποτίθεται το παίρνει ο πελάτης να το δοκιμάσει?
Είναι πραγματικά πολύ περίεργο. Μήπως όμως σχετίζεται με το γεγονός ότι σύντομα θα αλλάξει η αντιπροσωπεία?
Επί της ουσίας, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον συμπλέκτη στα 15000 χιλιόμετρα που οδηγώ το αυτοκίνητο.
Δεν νομίζω να έχει σχέση αυτό καμία, προσωπικά που έκανα test drive 208 ντιζελ ολόκληρο σαββατοκύριακο τέτοιο πρόβλημα δεν αντιμετώπισα.
Η δικιά μου κατανάλωση πάντως κυμαινόταν στο 5( για Σάββατο που κινήθηκα σε Κέντρο Αθήνας) και 4,2 για Κυριακή που ήταν Αθήνα Ραφήνα Αθήνα. -
Το δικό μου σχόλιο έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να έχει χάσει η σημερινή αντιπροσωπεία το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη μάρκα (την οποία σύντομα δεν θα αντιπροσωπεύει) με αποτέλεσμα να μην την νοιάζει αν κάποιο test drive έχει πρόβλημα.
Όσο για την κατανάλωση δεν πρέπει να την λες δημόσια. Δες στα προηγούμενα post τι καχυποψία αντιμετώπισα εγώ όταν έγραψα κάτι παρόμοιο (έχοντας μάλιστα καταγράψει την βενζίνη που αγόρασα για τα πρώτα 10000 χιλιόμετρα). Προτιμάμε να πιστέψουμε κάποιο test σε περιοδικό παρά τον πραγματικό ιδιοκτήτη που δοκίμασε το αυτοκίνητο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα....
-
Για να κάνεις ενα test drive και να δείς πραγματικά νούμερα πρέπει απλά να οδηγείς όπως κάθε μέρα. Δεν έχει νόημα αν κάνεις ενα test drive και οδηγείς στο όριο ή αν βάζεις 'νεκρά' στη κατηφόρα. Μόνο έτσι θα δείς αν σε ικανοποιεί αυτό που βλέπεις.
-
Το δικό μου σχόλιο έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να έχει χάσει η σημερινή αντιπροσωπεία το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη μάρκα (την οποία σύντομα δεν θα αντιπροσωπεύει) με αποτέλεσμα να μην την νοιάζει αν κάποιο test drive έχει πρόβλημα.Και πάλι δεν νομίζω πως θα άφηναν κάτι τέτοιο. Σε 2 πρόσφατες συναντήσεις μου με την αντιπροσωπεία για σερβις και τεστ drive δεν παρατήρησα σημάδια ωχαδερφισμού
Όσο για την καχυποψία ο οποιοσδήποτε το κάνει ένα τεστ drive (τουλάχιστον μια γεμάτη μέρα) θα το αντιληφθεί.Για να κάνεις ενα test drive και να δείς πραγματικά νούμερα πρέπει απλά να οδηγείς όπως κάθε μέρα. Δεν έχει νόημα αν κάνεις ενα test drive και οδηγείς στο όριο ή αν βάζεις 'νεκρά' στη κατηφόρα. Μόνο έτσι θα δείς αν σε ικανοποιεί αυτό που βλέπεις.
Βασικά το οδήγησα στο τυπικό μου σαββατοκύριακο όπου με το 508 τώρα έχω 9,5 στην Αθήνα και 7,4 έξω.
Οπότε ήταν κάτι παραπάνω από ενδεικτική και εξαιρετική θα προσέθετα. -
-
αυτά τα video με τον δημοσιογράφο σαν συνοδηγό είναι mucho μαλακισμένα
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
αυτά τα video με τον δημοσιογράφο σαν συνοδηγό είναι mucho μαλακισμένα+1
To βρηκανε τωρα, απο τα Hypercars, προσφατα το εκαναν και στην F-type, και τωρα και σε supermini hot-hatch...
Aντε να δουμε ποτε θα κανουν και μια δοκιμη της προκοπης με το συγκεκριμενο, το οποιο πιστευω οτι μπορει να κανει την -θετικη- εκπληξη στην κατηγορια... -
Ο μόνος λόγος για να πάρει κανείς το έκτρωμα -σε όποια έκδοση- είναι οτι το ICE παίζει Flac.
-
Το 208 το c3 ή το Clio θα προτιμούσατε στην έκδοση 1.6 (για να ειναι ιδια τα άλογα)?
-
Το Clio στα 1.6, που δε θα είναι και ίδια τα άλογα .
Σοβαρά πάντως, μεταξύ των τριών το Clio σε οποιαδήποτε έκδοση και με οποιονδήποτε κινητήρα. -
Τελικά αν θέλει κανεις 1.6 πρέπει να περιμένει 3μήνες. Το ίδιο και αν θές το πλούσιο εξοπλισμό allure (και αν θες αυτόματο δε βγαίνει η allure). Καταντησε η Ελλάδα δεύτερη χώρα. Πάρτε ότι έχουμε...ή περιμενετε και αν υπάρχει. Σε λίγο και τα 1.6 θα ειναι για λίγους, οπότε δε κανουν το κόπο να φέρουν ούτε 1 μοντέλο. Δε ξέρω αν αυτό συμβαίνει γιατί η Lion αφήνει τη peugeot..και μήπως γι αυτό ξεστοκάρει και ότι βενζινοκίνητο έχει μείνει με τρελές προσφορές!
Peugeot 208