-
Φταίει η μόδα που απαιτεί να ανέβεις τουλάχιστον 2 σκαλιά μέχρι να φτάσεις στο κάθισμα του οδηγού. Με τέτοιο ύψος πρέπει να μοιάζουν με βαν τα αμάξια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φταίει η μόδα που απαιτεί να ανέβεις τουλάχιστον 2 σκαλιά μέχρι να φτάσεις στο κάθισμα του οδηγού. Με τέτοιο ύψος πρέπει να μοιάζουν με βαν τα αμάξια.ας απαγορεψουν τα suv και θα κατεβει και το υψος ολων των υπολοιπων αυτοκινητων..ειναι θεμα καθαρα προστασιας των επιβατων και μονο!
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Καλά εκεί στην Πεζώ τελικά...
Μας έφτιαχναν χρόνια με 205, 306 , 106, 406, 206 κτλ και μας βομβαρδίζουν με μλκιες! Σχεδιαστικά και οδηγικά!
πώς καταφέρνουν να φτιάχνουν τόσο αποτυχημένα σχέδια? Χρόνια Πεζαίος, αυτή τη στιγμή αν επέλεγα να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο, μόνο το 207 μου αρέσει!! Τραγικές σχεδιαστικές επιλογές και αυτοσκοπός ο εντυπωσιασμός...
τα καινουργια peugeot ειναι χειροτερα σε αισθηση σε αυτο που λεμε αισθηση του πλαισιου του αυτοκινητου αλλα πιστεψε με στριβουν με πολλα περισσοτερα απο τα παλια...και μιας και ειναι γενικο το φαινομενο αυτης της τασης στην αυτοκινηση τηρουμενων των αναλογιων ειναι ακομα τα πρωτα στην αισθηση
ιδιαιτερα το 207 με τοσα χρονια στην πλατη του ειναι το no 1 στον τομεα αυτο στην κατηγορια....
οσοι το οδηγουν ιδιοτες περιοδικα κτλ ...το λενε ανοιχτα.
το αυτοκινητο εχει αυτο το κατι που ακομα και σημερα με τον πραγματικα τοσο καλο ανταγωνισμο ειναι πρωτο στον οδηγικο τομεα ακροβατοντας αναμεσα στην ανεση και το σπορ! ...Άλλες ανάγκες, άλλες εποχές... Ο καταναλωτής πλέον δεν την βρίσκει με την αίσθηση (που συγκριτικά μπορεί και να σημαίνει λιγότερα χιλιόμετρα) αλλά να βλέπει το κοντέρ και να λέει ότι στρίβω τάπα με όσα.
Από την άλλη βέβαια, το 407 δεν ξέρω πώς τους ξέφυγε, εγώ το βρίσκω εξισου καλό (αν όχι καλύτερο) με το 406 σε feeling.
-
Μα δεν έχει σημασία η απόλυτη ταχύτητα. Συμφωνώ οτι τα νέα αυτοκίνητα μπορεί να στρίβουν ταχύτερα...όμως το κάνουν άνοστα και μη συμμετοχικά. όσον αφορά το 207, μπορεί να έχει πιο ζωντανό τιμόνι, αλλά σε στήσιμο δεν τα καταφέρνει τόσο καλά! δοκιμές από 4Τ και drive φανερώνουν οτι τελικά δεν είναι και τόσο καλά στημένο!
Αλλά ισχύουν όλα αυτά που αναφέρθηκαν και κυρίως όσα είπα ο Κων/νος. Σύμφωνοι, οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει. Όμως θέλω να βλέπω όμορφα αυτοκίνητα, που να προκαλούν να τα οδηγήσεις! Το νέο Μεγκάν κουπέ είναι μια τέτοια περίπτωση. Και οδηγικά διαβάζω οτι είναι πολύ καλό.
Η Πεζώ τελευταία φτιάχνει πραγματικά ανιαρά σχέδια, πάντα από το 207 κι έπειτα...το 308 είναι βαρετο μέχρι υπνηλίας και η εταιρεία συνεχίζει να απέχει από το κομμάτι της πίτας που όλοι τελευταία διεκδικούν και δεν είναι 'χθεσινή' : τα σπορ αυτοκίνητα και τις σπορ εκδόσεις...
-
Στα τεστ μια χαρά πηγαίνει το 207. Σε σλαλομ και lane change τα πίπωσε τα άλλα, απλά έχασε στην πίστα λόγω του κωλοesp. Με 10 ευρώ όμως λύνεται και αυτό.
Το αν έχει σημασία η ταχύτητα το λες εσύ... Καλώς ή κακώς οι πολλοί θέλουν απλά κοντεράτα χλμ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στα τεστ μια χαρά πηγαίνει το 207. Σε σλαλομ και lane change τα πίπωσε τα άλλα, απλά έχασε στην πίστα λόγω του κωλοesp. Με 10 ευρώ όμως λύνεται και αυτό.Το αν έχει σημασία η ταχύτητα το λες εσύ... Καλώς ή κακώς οι πολλοί θέλουν απλά κοντεράτα χλμ.
και εγω αυτο θυμαμαι ...και μαλιστα με εκανες να ψαξω περιοδικα τωρα που εχω εδω..και ολοι λενε αυτο που σου ειπα πιο πανω...
θυμαμαι οταν πρωτοβγηκε το 207 και περασε απο τεστ slalom και αποτομη αλλαγη πορειας και τα κερδισε ολα με μεγαλη διαφορα....japanakides που το δοκιμασαν εβριζαν...ρε σκατογαλλακια πως τα καταφερατε παλι????
ελεος!!!! -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Το σχολιο του Gus Gus με βρισκει συμφωνο , ουτε εγω μπορω να αποφασισω αν μου αρεσει 'η οχι , ισως αν παρουν ως βαση το σχεδιο του SR1 να εξελιξουν κατι ενδιαφερον,η τωρινη σχεδιαστικη γλωσσα ομως παει απο το κακο στο χειροτερο.Και εγώ πάντως βλέποντας το photoshop του 208 δεν ήξερα αν μου αρέσει ή όχι. Θέλω την αλλαγή απο την τωρινή 'μούρη' αλλά δεν ξέρω και αν το SR1 μου αρέσει τόσο που θα με ενθουσίαζε σε όλη τη γκάμα. Πάντως το τωρινό μπροστινό μέρος του 3008 και 5008 δείχνουν να φέρνουν μια αλλαγή προς το καλύτερο και ίσως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μπει και στη γκάμα με το ένα '0'.
Το αναφερω και στο θέμα του μελλοντικού 508- σχεδιαστικά τα προφίλ στο 100% της γκάμας τα θεωρώ αυτή τη στιγμή πανέμορφα (107, 207, 308, 407, 607, εκδόσεις με τα δύο '00', ακόμα και το 206+). Ας αρκούνταν σε ... πιο soft εμφάνισης αλλαγές στο μπροστά μέρος, με μια πιο απαλή και λιγότερο 'θυμωμένη' μούρη! -
Δεν νομίζω να έτσι το 208 στο μπροστινό μέρος...
Αν κρίνω από το 207facelift πλέον γίνονται οικονομίες και στα σχέδια αλλά και στην τοποθέτηση 'όμορφων προσθηκών'...που ανεβάζουν το τελικό κόστος...
Ποιο πιθανό είναι να μεγαλώσει το χαμόγελο και να μπουν απλά φώτα ομίχλης με χρώμια (και μάλλον στρογγυλά) και να βγουν αυτά τα περίεργα διακοσμητικά.Χθες είδα στο δρόμο ένα 207Rallye facelift...
Από μπροστά ήταν φανερό ότι απλοποίησαν την σχεδίαση.
Έβγαλαν τα χρώμια, το μεγάλο χαμόγελο στην μάσκα και τα στρογγυλά χρωμιωμένα προβολάκια. Λιγότερα κομμάτια, ποιο απλή σχεδίαση, μικρότερο κόστος.Και πίσω απλά έβαλαν νέα φωτιστικά τύπου led (που εμένα μου φάνηκαν σαν Χριστουγεννιάτικο δέντρο)
Ίδια πολιτική μάλλον θα ακολουθήσει και για το 208 ... το οποίο ίσως και να μην βγει σε γρήγορες εκδόσεις (GT/RC κλπ...)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ίδια πολιτική μάλλον θα ακολουθήσει και για το 208 ... το οποίο ίσως και να μην βγει σε γρήγορες εκδόσεις (GT/RC κλπ...)Πέρα από τις αισθητικές κατευθύνσεις, η λογική ανάπτυξης του γκρουπ μοιάζει να είναι ένα χάος. Τόσα χρόνια βέβαια φρόντισαν να βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους με κινήσεις όπως π.χ. και η συμμετοχή και των δύο brands σε rally, κάτι που από πλευράς marketing/positioning αλλά και από πλευράς εξόδων είναι απλή παράνοια. Με τη σειρά DS φαίνεται να γίνεται κάποια στοιχειώδης προσπάθεια διαφοροποίσης σε ότι αφορά τη στόχευση μεταξύ Peugeot και Citroen, αλλά από εκεί και πέρα...
Πιθανώς οι γρήγορες εκδόσεις του 208 να μην έχουν μεγάλο οικονομικοτεχνικό νόημα, και οι κ@βλωμένοι εκει έξω να μην είναι (είμαστε) αρκετοί για να τις δικαιολογήσουν, αλλά πολύ αμφιβάλλω. Το να σταματήσει η Peugeot να βγάζει προσιτά σπορ μοντέλα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Και που θα δώσει έμφαση; Στην πρακτικότητα και την οικονομία; Και η mainstream σειρά της Citroen τι θα κάνει; Τα ίδια με λίγο διαφορετική σχεδίαση; Μακάρι αυτό που αναφέρεις να είναι μία παροδική σκέψη ή φήμη
-
Βασικά θεωρώ την πλέον σοβαρή υπόθεση για την Peugeot την αντικατασταση του 205/206/207 που δεν χωρά επιπολαιότητες και προχειροδουλειές, και κάτι που θα έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια είναι να ξεκαθαρίσουν οι δύο εταιρίες τι διεκδικούν και που στοχευουν διότι ... με τόσα κοινά χαρακτηριστικά χάνουν τις ιδιατερότητες τους.
Και άντε στα μικρά 107/C1 καθόλου δεν πειράζει αφού πρόκειται για 'στυλιστική' περισσότερο αγορά παρα ουσιώδη αλλά από τα supermini και πάνω πρέπει να υπάρχουν διαφοροποιήσεις! -
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Και άντε στα μικρά 107/C1 καθόλου δεν πειράζει αφού πρόκειται για 'στυλιστική' περισσότερο αγορά παρα ουσιώδη αλλά από τα supermini και πάνω πρέπει να υπάρχουν διαφοροποιήσεις!
Διαφοροποιησεις οπως???
Οι γραμμες που αποφασησαν να ακολουθησουν ειναι prenium για τη Citroen και sport για τη Peugeot!
Αυτο γνωριζουμε μεχρι σημερα!
Ηδη αρχιζει να γινεται πραγματικοτητα με τη σειρα DS!Και μόλις μου είπες την ... 'υπο σκέψη' διαφοροποιηση ... το DS3 στοχευει πράγματι στο premium ή στο sport?
-
Δεν έχεις άδικο ... τώρα σαν να αρχίζουν να φαίνονται αυτές οι προσπάθειες (όπως CC, RCZ, Crossover κλπ εκδόσεις απο Peugeot). Είχα κατα νου τα C4 Coupe vs 308 3door που κάθε άλλο απο αυτή την κατευθυνση έδειχναν!
Προσωπικά πάντως (αν με ρώταγαν) το sport θα το ήθελα απο την Citroen (που κατα καιρούς έχει τόλμη στη σχεδίαση της) και το premium από την Peugeot!
-
Ετσι, έτσι!
-
Ο χρήστης GusGus έγραψε:
... Μακάρι αυτό που αναφέρεις να είναι μία παροδική σκέψη ή φήμηΤο έχω ξαναπεί/ξαναγράψει. Αγγλικό περιοδικό επικαλείται ότι η Peugeot πλέον θα το γυρίσει σε Premium μάρκα...μετά από επίσημες δηλώσεις.
Μικρές βολίδες Rallye/GT/GTi κλπ... σταματούν.
-
συγγνωμη πού θα ρωτησω , αλλα καπου μπερδευτηκα.. το ds προμοταρεται ως αυτοκινητο επιδοσεων ή ως premium ?
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Αυτο που λες ερχεται σε πληρη αντιθεση με την παραγωγη της σειρας DS!!!
Πανε να βγαλουν ολοκληρη σειρα θες να μας πεις με λαθος προμοσιον??? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!Εγώ δεν λέω τίποτα απλά μεταφέρω αυτά που λέει Αγγλικό περιοδικό που μίλησε με υψηλά υφιστάμενους της Peugeot.
Προσωπικά το DS δεν το βλέπω και πολύ Premium... Μάλλον σε σπορ με παραπέμπει όπως και κάποιες άλλες κινήσεις της Citroen (π.χ. C3 facelift).
Τώρα τι ακριβώς θα γίνει ο χρόνος θα το δείξει...
-
Εγώ πάλι δεν έχω ακριβώς καταλάβει τι μπορεί να σημαίνει 'αυτοκίνητο επιδόσεων' στο context της PSA (τουλάχιστον όπως έχει σήμερα). Από τη στιγμή που τα σασί, τα βάρη και οι κινητήρες είναι πρακτικά ίδια, οι επιδόσεις πως διαφοροποιούνται μεταξύ Citroen και Peugeot; Από το setting των αναρτήσεων;
-
η αναρτηση και το στησιμο δεν παιζουν κυριως ρολο για το χαρακτηρα του αυτοκινητου?
γιατι γκαζια εχουν λιγο πολυ ολοι με το τουρμπο
δε θε ελεγα οτι ενα golf 160 πχ ειναι σπορτιφ αυτοκινητο -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
η αναρτηση και το στησιμο δεν παιζουν κυριως ρολο για το χαρακτηρα του αυτοκινητου?γιατι γκαζια εχουν λιγο πολυ ολοι με το τουρμπο
δε θε ελεγα οτι ενα golf 160 πχ ειναι σπορτιφ αυτοκινητοΔεν θα διαφωνήσω καθόλου, απλά για τους περισσότερους 'επιδόσεις' είναι 0-100, ρεπρίζ και τελικές και όχι πως παίρνεις τις στροφές (λάθος, αλλά τι να κάνουμε). Και επίσης, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμιά τρελή διαφορά μεταξύ των δύο μαρκών (Citroen / Peugeot) στο setting τουλάχιστον μέχρι κατηγορία C...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτο που λες ερχεται σε πληρη αντιθεση με την παραγωγη της σειρας DS!!!
Πανε να βγαλουν ολοκληρη σειρα θες να μας πεις με λαθος προμοσιον??? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!Εγώ δεν λέω τίποτα απλά μεταφέρω αυτά που λέει Αγγλικό περιοδικό που μίλησε με υψηλά υφιστάμενους της Peugeot.
Προσωπικά το DS δεν το βλέπω και πολύ Premium... Μάλλον σε σπορ με παραπέμπει όπως και κάποιες άλλες κινήσεις της Citroen (π.χ. C3 facelift).
Τώρα τι ακριβώς θα γίνει ο χρόνος θα το δείξει...
Η ds σειρα ειναι premium.. ετσι απλα..
Peugeot 208