-
οντως τη βλακεία χρώμα εσωτερικού είναι αυτό
σα γιαρις ειναι!
ελπίζω από κοντά να είναι καλό -
τα ανοιχτοχρωμα εσωτερικα ειναι κατα την αποψη μου ωραιοτερα!
εχω αναφερει κ στο παρελθον οτι μου θυμιζει εντονα γιαρις.το βλεπω να ειναι αλλη μια τριλογια οπως τα αυγο-107-σ1. -
Ανοιχτόχρωμο εσωτερικο ναι μεν αλλα ... ναι σε μια Ferrari, Porsche κλπ αλλα σε κάτι φτηνιάρικες κατασκευές με μπεζ πλαστικά τυπου ινδικού Micra μαλλον δεν μιλάμε και για πολυτέλεια ούτε καν σε εμφάνιση απο μακριά. Το ίδιο και σε γκρι ανοιχτό.
Και σε μικρό καθημερινό καλύτερα μαυρο να μην λερώνει!Κατα τ' αλλα το 208 το βρίσκω όμορφο!
-
Πιστεύω πως οταν το δούμε 'ζωντανά' θα είναι πιο εύπεπτο σχέδιο απ οτι στις φωτογραφίες.
-
Πάντως διαβάζοντας την αρθρογραφία των 4Τ σχετικά με τους κινητήρες του 208- http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=13910 - αυτό που βλέπω είναι ότι μεταξύ του νέου 1200αρη και του υπάρχον 1400αρη η διαφορά στην ιπποδύναμη δεν είναι σημαντική-μόλις 13 ίπποι- και απο την άλλη οι μεγαλύτερες εκποπμές καυσαερίων του 1400αρη σημαίνει και ανάλογα μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση. Ουσιαστικά συμφέρει να πάς απο τα 1200 να πά κατευθείαν στα 1600/120ΗΡ αν θές κάτι παραπάνω σε θέμα επιδόσεων παρά στα 1400. Ιδιαίτερα αν το βάρος ξεκινά απο τα 975 κιλά. Έχω την εντύπωση, ότι όπως λέγεται ότι θα κάνει η Ρενό στον 1.4 TCE/ένα φρεσκάρισμα, ότι οι δυό κινητήρες Prince μια ανάλογα μικρή αναβάθμιση σε θέματα CO2/HP/κατανάλωσης, θα την ήθελαν.
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Πάντως διαβάζοντας την αρθρογραφία των 4Τ σχετικά με τους κινητήρες του 208- http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=13910 - αυτό που βλέπω είναι ότι μεταξύ του νέου 1200αρη και του υπάρχον 1400αρη η διαφορά στην ιπποδύναμη δεν είναι σημαντική-μόλις 13 ίπποι- και απο την άλλη οι μεγαλύτερες εκποπμές καυσαερίων του 1400αρη σημαίνει και ανάλογα μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση. **Ουσιαστικά συμφέρει να πάς απο τα 1200 να πά κατευθείαν στα 1600/120ΗΡ αν θές κάτι παραπάνω σε θέμα επιδόσεων παρά στα 1400. **Ιδιαίτερα αν το βάρος ξεκινά απο τα 975 κιλά. Έχω την εντύπωση, ότι όπως λέγεται ότι θα κάνει η Ρενό στον 1.4 TCE/ένα φρεσκάρισμα, ότι οι δυό κινητήρες Prince μια ανάλογα μικρή αναβάθμιση σε θέματα CO2/HP/κατανάλωσης, θα την ήθελαν.Ουσιαστικα πλεον αφου επιτρεπεται η πετρελαιοκινηση και σε Αθηνα/Θεσσαλονικη, πηγαινεις καρφι στον 1400αρη ντιζελ με 68αλογα, αλλα αφθονη (160NM) ροπη για χρηση εντος και εκτος πολης, χωρις τελη κυκλοφοριας. Αν τιμολογηθει ανταγωνιστικα η ντιζελ γκαμα γενικοτερα, τοτε πας εναλλακτικα στον 1600αρη (καλυτερα με το 6αρι ομως καταπληκτικο κιβωτιο, οχι το 5αρι που επισης προσφερεται) και εχεις ενα ολοκληρωμενο σβελτο μικρο, που επισης δεν πληρωνει τελη.
Αλλιως αμα θελεις ολο το 'πακετο' και βαλεις βαθυτερα το χερι στην τσεπη, ΤΟΤΕ πας για τον 1600αρη τουρμπατο βενζινοκινητηρα, και τα 156αλογα... -
Ουτε οι μικροί ντίζελ είναι ανταγωνιστικοι λίγα άλογα και μικρή ροπη (για ντίζελ).Σε πετρέλαιο μόνο το 1600(με το 6αρι εννοείται)
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Πάντως διαβάζοντας την αρθρογραφία των 4Τ σχετικά με τους κινητήρες του 208- http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=13910 - αυτό που βλέπω είναι ότι μεταξύ του νέου 1200αρη και του υπάρχον 1400αρη η διαφορά στην ιπποδύναμη δεν είναι σημαντική-μόλις 13 ίπποι- και απο την άλλη οι μεγαλύτερες εκποπμές καυσαερίων του 1400αρη σημαίνει και ανάλογα μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση. **Ουσιαστικά συμφέρει να πάς απο τα 1200 να πά κατευθείαν στα 1600/120ΗΡ αν θές κάτι παραπάνω σε θέμα επιδόσεων παρά στα 1400. **Ιδιαίτερα αν το βάρος ξεκινά απο τα 975 κιλά. Έχω την εντύπωση, ότι όπως λέγεται ότι θα κάνει η Ρενό στον 1.4 TCE/ένα φρεσκάρισμα, ότι οι δυό κινητήρες Prince μια ανάλογα μικρή αναβάθμιση σε θέματα CO2/HP/κατανάλωσης, θα την ήθελαν.
Ουσιαστικα πλεον αφου επιτρεπεται η πετρελαιοκινηση και σε Αθηνα/Θεσσαλονικη, πηγαινεις καρφι στον 1400αρη ντιζελ με 68αλογα, αλλα αφθονη (160NM) ροπη για χρηση εντος και εκτος πολης, χωρις τελη κυκλοφοριας. Αν τιμολογηθει ανταγωνιστικα η ντιζελ γκαμα γενικοτερα, τοτε πας εναλλακτικα στον 1600αρη (καλυτερα με το 6αρι ομως καταπληκτικο κιβωτιο, οχι το 5αρι που επισης προσφερεται) και εχεις ενα ολοκληρωμενο σβελτο μικρο, που επισης δεν πληρωνει τελη.
Αλλιως αμα θελεις ολο το 'πακετο' και βαλεις βαθυτερα το χερι στην τσεπη, ΤΟΤΕ πας για τον 1600αρη τουρμπατο βενζινοκινητηρα, και τα 156αλογα...Γρηγόρη όπως λέει και ο giorgosvet ο μίκρος ντήζελ της PSA/Ford δεν είναι καμιά καλή περίπτωση. Να δώσεις παραπάνω λεφτά απο τους μικρούς βενζινοκινητήρες για μόλις 68 άλογα το βλέπω όχι καλη κίνηση. Απο την άλλη να πάς κατευθείαν είτε σε 1600 ντήζελ ή στον 'βενζινότούρμπο/156ΗΡ' για τέτοιες εποχές δεν ξέρω και η Πεζό δεν είναι και Σιτροέν στο θέμα τιμολογιακης πολιτικής, στην Ελλάδα τουλάχιστον. Με βάση ότι το βάρος του θα είναι αρκετά μικρό ο ατμοσφαιρικός 1600αρης μου φαίνεται πιο λογική λύση, αλλά σαν πιο ωραία λύση γενικά φαίνεται το 1200αρι.
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Γρηγόρη όπως λέει και ο giorgosvet ο μίκρος ντήζελ της PSA/Ford δεν είναι καμιά καλή περίπτωση. Να δώσεις παραπάνω λεφτά απο τους μικρούς βενζινοκινητήρες για μόλις 68 άλογα το βλέπω όχι καλη κίνηση. Απο την άλλη να πάς κατευθείαν είτε σε 1600 ντήζελ ή στον 'βενζινότούρμπο/156ΗΡ' για τέτοιες εποχές δεν ξέρω και η Πεζό δεν είναι και Σιτροέν στο θέμα τιμολογιακης πολιτικής, στην Ελλάδα τουλάχιστον. Με βάση ότι το βάρος του θα είναι αρκετά μικρό ο ατμοσφαιρικός 1600αρης μου φαίνεται πιο λογική λύση, αλλά σαν πιο ωραία λύση γενικά φαίνεται το 1200αρι.
Kαλα, καταρχας περα του οτι κανουμε εικασιες για την πληρη γκαμα των ντιζελ στο συγκεκριμενο αυτοκινητο, (εκτος εαν εχεις οδηγησει τους ντιζελ αυτους...) ειναι καθαρα θεμα προτιμησεων του καθενος. Απο την αλλη ομως επειδη αναφερθηκες εμμεσως πλην σαφως περι χασματος, μεταξυ
1.2 και 14 βενζινης, ε'ξου και η αναφορα μου στον 1400ντιζελ ο οποιος σε συγκριση με τον 1400 βενζινης (82ps) μπορει να υπολειπεται 14αλογα, αλλα εχει αφθονη ροπη (160NM) -σαφως μεγαλυτερη απο τον 1400αρη βενζινης-, η οποια κατα την γνωμη μου, και ιδιαιτερα στην πολη οπου και απευθυνεται ουσιαστικα το συγκεκριμενο αυτοκινηο πρωτιστος, ανταποκρινεται και με το παραπανω, οχι μονο σε αποτελεσματικοτητα αλλα και στο οικονομικοτεχνικο κομματι (εφοσον κανεις τουλαχιστον 15κ χλμ το χρονο) ειδικα εαν συνυπολογισουμε την σχετικα μειωμενη καταναλωση vs βενζινη, την ελαφρως χαμηλοτερη τιμη του καυσιμου, αλλα και την μη πληρωμη τελων κυκλοφοριας.
Αλλιως εαν τα ετησια χλμ ειναι πχ αρκετα κατω και απο 15κ περιπου, ή/και τα ταξιδια ειναι συχνα, η προταση 1400/82ps, ακουγεται πιο λογικη, μεχρι στιγμης εως οτου ερθει (εαν ερθει) κινητηρας σαν τον TCE της Renault 1.2/100ps ή 1.4/130ps πχ. -
-
Ευτυχως που τους βαλαν τη βασικη εκδοση να χαζεψουν, οποτε ειναι και ασφαλη τα συμπερασματα..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ευτυχως που τους βαλαν τη βασικη εκδοση να χαζεψουν, οποτε ειναι και ασφαλη τα συμπερασματα..τί εννοείς?
μόνο οι ζάντες αλλάζουν έτσι κ αλλιώς (πχ το τωρινο 207 ραλύ με το 'απλο' 1400αρι)
μέσα φαίνεται πολύ ωραίο τελικά τόσο σε ντιζαιν, αλλά και σε ποιοτητα υλικών!! -
Δινει την εντυπωση πως ειναι λιγο πιο προσεγμενο απο το ηδη sic και ζεστο-ομορφο εσωτερικο του DS3.
Εαν ειναι συμφωνα και με τα επισημα δημοσιευματα λιγο πιο ελαφρυ στην ισχυροτερη(?) εκδοση (156ps) σε σχεση με το DS3, και εχει επιπλεον καποιο καλορυθμισμενο ηλεκτρομπλοκε, ισως εχουμε συντομα τον νεο 'βασιλια' στα μικρα GTI...
Μακαρι να υπαρχει δυνατοτητα τοποθετησης, εστω στα εξτρα, προβολεων με φωτισμο xenon...Mια σημαντικη ελλειψη στο ισχυροτερο μοντελο της DS3 σημερα, αλλα και του απερχομενου σε λιγο καιρο 207RC, σε σχεση και με τους περισσοτερους 'ανταγωνιστες'... -
Λίγο περίεργη φαίνεται η θέση του τιμονιού με το κενό από πάνω, αλλά κατά τα άλλα θα το συνηθίσουμε. Άλλωστε δεν ξεφεύγει και πάρα πολύ η σχεδίαση από το 207.
-
Eνδεικτικες τιμες του 208 στην Γερμανικη αγορα:
http://www.autobild.de/artikel/peugeot- ... 94235.html
-
Το εσωτερικό του είναι φανταστικό. Αν και πολύ φοβάμαι ότι χωρίς την οθόνη..... θα είναι ένα χάλι...
-
Eνδεικτικες τιμες του 208 στην Γερμανικη αγορα:http://www.autobild.de/artikel/peugeot- ... 94235.html
Χαμηλές δεν είναι;
18700euro για τα 156 άλογα;
Πάντως ο τύπος εδώ: http://www.autobild.de/bilder/bilder-pr ... 94235.html
σαν σφηνωμένος είναι. Δεν βλέπω να είναι και πολύ άνετο πίσω.
Και το κεφάλι του σχεδόν κολλημένο στην οροφή. -
Eνδεικτικες τιμες του 208 στην Γερμανικη αγορα:http://www.autobild.de/artikel/peugeot-208-preis-2794235.html
0 1.4 με τα 120 είναι καινούριος ισως τουρμπο ;
ή απλώς τυπογραφικό λάθος !!!! -
Τυπογραφικό προφανώς.
-
Ο χρήστης apitt έγραψε:
Eνδεικτικες τιμες του 208 στην Γερμανικη αγορα:
http://www.autobild.de/artikel/peugeot- ... 94235.html
0 1.4 με τα 120 είναι καινούριος ισως τουρμπο ;
ή απλώς τυπογραφικό λάθος !!!!Tυπογραφικο λαθος. Προφανως εννοει τον υπαρχον ατμοσφαιρικο 1.6/120ps
To ενδιαφερον αναμενεται να ειναι σε εναν νεο τρικυλινδρο Turbo με 120ps, μεσα στο 2013
Αν καταλαβα καλα απο τα συμφραζομενα θα ειναι 1200αρης, ο οποιος θα αντικαταστησει τον αντιστοιχης δυναμης ατμοσφαιρικο?...'Der größere Dreizylinder soll ab 2013 mit Turboaufladung 120 PS leisten und den aktuellen 1,6-Liter ersetzen'
Peugeot 208