-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
βαλτε κ ενα pollΜπηκε και αυτο.
-
Ψηφισα
-
Τρία πράγματα βλέπω από την λίστα των διαγωνιζομένων.
Το αναβαθμισμένο πακέτο ασφάλειας της Mercedes E (όλο το υπόλοιπο στήσιμο του αυτοκινήτου είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες), το καινοφανές, για την Peugeot, 3008 και το μικρό και μελετημένο/προσεγμένο IQ.
Όλα τα άλλα είναι περσινά ξινά σταφύλια, ιδίως το Πόλο για τα μάτια μου είναι έως και αντιπροπέρσινο. -
Για να δούμε τους υποψήφιους...
Citroën C3 Picasso
Mercedes E-Class
Opel Astra
Peugeot 3008
Skoda Yeti
Toyota iQ
VW Polo-
C3. Ο ένας εκ των δύο εκπροσώπων της Γαλλικής σχολής. Έφαγε ένα γερό στραπατσάρισμα στο EuroNCAP και έρχεται με προοπτικές ως κάτι το διαφορετικό έστω και αν δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς από την Citroen.
-
Ε-classe. Δεν θυμάμαι ποτέ να βγάλει η Merc ή Ε ή C ή S και να μην βρεθεί στο short-list. Η νέα Ε έρχεται για να ξεπλύνει την ντροπή της προηγούμενης όσον αφορά την αξιοπιστία. Ένα άρτιο όχημα με πλήθος τεχνολογικών πρωτιών (για την κατηγορία) αλλά καταδικασμένη να μην πάρει ποτέ το χρίσμα.
-
Astra. Ο πρώτος εκ των δύο ισχυρών διεκδικητών. Κακά τα ψέματα βλέπει στα μάτια το Golf (και ΙΜΗΟ το κερδίσει σε ορισμένες κατηγορίες) και με τους νέους turbo κινητήρες βενζίνης αναμένεται να πωλήσει καλά. Αν δεν υπήρχε ο άλλος διεκδικητής τότε θα το κέρδισε hands down.
-
- Ειδικό όχημα που προσπαθεί να δημιουργήσει μία νέα κατηγορία. 2ος εκπρόσωπος της Γαλλικής σχολής αλλά με ένα εσωτερικό Οψόμεθα.
-
Yeti. Άλλο ένα ειδικό όχημα. Ο ένας εκ των δύο εκπροσώπων της πλέον διαπλεκόμενης εταιρίας της Ευρώπης το οποίο πραγματικά με εντυπωσίασε το short listing καθώς είτε πρόκειται για κάτι εξαιρετικό ή το μαύρο χρήμα της VAG τρέχει άφθονο.
-
Iq. Σε μία άλλη επιτροπή θα είχε ελπίδες. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πως μέσα σε 3 μέτρα κατάφερε η Toyota να χώσει 3 επιβάτες (και λίγες αποσκευές) ή 2 επιβάτες, 1 παιδί και αποσκευές κινητήρα με 100 άλογα και με κύκλο στροφής που κάνει και το Smart να κοκκινίζει. Σήμερα όμως θα μετρήσει το κόστος αγοράς και σίγουρα η καταγωγή της μαμάς εταιρείας.
-
Polo. Ο νικητής του 2010. Κακά τα ψέματα το lobbying δούλεψε καλά, θα πάρει το μονοκούκι του από τους Γερμανούς, Δανούς και λοιπούς Βόρειους Δημοσιογράφους. Σίγουρα ένα βήμα εμπρός σε σχέση με το προηγούμενο αλλά δεν βλέπω κάτι το διαφορετικό από άλλα super-mini για την ώρα (όταν θα έρθει ο 1.2 tsi ίσως) αλλά το σήμα στο καπώ (VW) του εξασφαλίζει την επιτυχία (όπως και μερικά πακέτα σε πλαστικές σακούλες .... )
Έκπληξη. Η μη παρουσία του νέου Prius. Ίσως να μην ενδιαφέρει την Ευρώπη ότι κάποιοι κατάφεραν σε ένα αμάξωμα για 4 με τις αποσκευές τους να επιτύχουν καταναλώσεις στις πόλεις που ούτε κατσαρίδες με diesel δεν μπορούν να πετύχουν (29.4 km/lt αναφέρει το QuattroRuote για το νέο Prius ήτοι 3.4 λίτρα στα 100). Σίγουρα τα 7.3 λίτρα στα 100 στον αυτοκινητόδρομο (με 130 χιλιόμετρα την ώρα) να μην εντυπωσιάζουν αλλά τα 4.7 λίτρα στα 100 στους επαρχιακούς δρόμους πραγματικά δίνουν και αυτά ρέστα (στα επίπεδα καλών diesel).
http://www.quattroruote.it/prove_su_str ... dProva=857
To Prius οπτικά μοιάζει με το προηγούμενο. Τεχνολογικά παρουσιάζει όμως κάποια αξεσουάρ που εντυπωσιάζουν. Δεν μιλώ για το HUD αλλά για την οροφή με κυψέλες που σε μία ζεστή ημέρα δεν επιτρέπει στο εσωτερικό να μετατραπεί σε φούρνο. Εντάξει ίσως να μην φρενάρει ως βδέλλα (κάτι που διορθώνεται σε βάρος της οικονομίας) αλλά το τιμόνι του επιτέλους λέει κάτι και η συμπεριφορά του δεν είναι αδιάφορη χωρίς να χάσει την άνεση που είχε.
Καμία έκπληξη. Η μη παρουσία του Insight. Το βήμα πίσω της Honda (από τα 20 άλογα στα 13 για τον ηλεκτροκινητήρα) και η προσπάθεια της να μην καννιβαλίσει το Civic έφτιαξε ένα όχημα άχρωμο άγευστο και άοσμο. Φθηνό ναί, αλλά με λιγότερο αγοράζω ένα Jazz και με τα ρέστα πληρώνω τα τέλη για 5 χρόνια και τις βενζίνες.
Τελικό συμπέρασμα. Η Ευρωπαϊκή Εθνικιστική Έξαρση σε όλο της το μεγαλείο.
-
-
Η 3άδα φαντάζομαι θα είναι IQ, 3008 και Polo και μ' αυτή τη σειρά.
Ξεκινώντας απο το τρίτο, το Polo, ένας εκπρόσωπος της Vag πρέπει να υπάρχει.
Το δευτερο, το 3008, εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή το πιο εξελιγμένο και σύγχρονο γαλλικό πολυχρηστικό αυτοκίνητο (Μικρομεσαίο-Crossover-MPV με turbo, 'εναλλακτική' τετρακίνηση ... σε ένα).
Και πρώτο το IQ γιατί είναι μικρό και βολικό για τις μεγαλουπόλεις, αξιόπιστο ιαπωνικό, premium σε τιμή. -
Χλωμά τα πράγματα φέτος...
Citroën C3 Picasso: Δεν μπορώ να ψηφίσω για κοτύ ένα σιτροέν. Αυτό με το τεράστιο πορτμπαγκάζ και τους χώρους με κολάζει όμως. Του λείπει μία καλή γκάμα κινητήρων και ένας ντάουνσάιζεντ 1.2 (καλομάθαμε γαμώτο)
Mercedes E-Class: Ομοίως δεν μπορώ να ψηφίσω για κοτύ ένα όχημα που η βασική του έκδοση κοστίζει 65 βασικούς μισθούς όσο καλό και αν είναι. Δηλαδή γιατί να μη μπει και μια 911 στη ψηφοφορία? (μη μου πείτε για το πως κέρδισε αυτό το μπροστομήχανο το 928 το κοτύ, μυαλό κουκούτσι δεν έχουν?)
Opel Astra: Δεν λέω τίμιο αυτοκίνητο αλλά μου φαίνεται λίγο άχρωμο. Θα μου λείψει το προηγούμενο πανέμορφο τρίπορτο...
Peugeot 3008: Άσχημο, άσχημο, άσχημο και με έκδοση με λάστιχα που προσφέρονται για τσουλήθρα στην ελληνική άσφαλτο. Ναι καλά...
Skoda Yeti: Μήκος γκόλφ, 400λ πορτ μπαγκάζ που γίνεται και 500 άμα θες, καλά μοτέρ που γλιτώνουν το ηλίθιο σύστημα φορολογίας που έχουμε και όνομα σκόντα για καλό βάλιου φορ μάνευ. Με λίγα λόγια το ιδανικό σουβ για τον κάτοικο της ελληνικής μεγαλούπολης. Σίγουρα κοτύ ελλάδος για μένα, για την ευρώπη δεν ξέρω...
Toyota iQ: Ένα όχημα μοντέρνο, που χωράει 4, με καλή ποιότητα κατασκευής, φοβερή ποιότητα κύλισης, κράτημα, κτλ με λίγα λόγια το αβγό του κολόμβου σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο. Στα δικά μου μάτια είναι ένα πανάκριβο στη βάση της κατηγορίας Α με τιμή ακριβότερη από οχήματα της C, 0 θέσεων αφού απλά δεν χωράς άμα είσαι πάνω από 1.90 και με άθλια ποιότητα κατασκευής.
VW Polo
Καλο αλλά το ίμπιζα είναι ομορφότερο. Κινητήρες και κιβώτιο είναι στην κορυφή της κατηγορίας θεωρητικά το ιδανικό όχημα για την πόληΑν ήμουν σουχου στη θέση του σουχου και είχα 25 ψήφους θα έβαζα 8 στο γέτι, 6 πόλο, 4 άστρα, 4 σε3 και η μερσεντές θα πάρει τα 3 γιατί κακά τα ψέματα ότι έχει πάνω σήμερα θα μπει στο γιάρις/κλειώ/κτλ του 2020...
-
Όταν είχα πρωτοδεί τη λίστα, είχα την πεποίθηση ότι το Insight θα έφτανε μέχρι τον τελικό....και με μια μικρή δόση ρασιοναλισμού στην ψήφο,θα ήταν ικανό ακόμα και για τη νίκη,καθώς κατά την προσωπική μου εκτίμηση,ήταν το πιο αξιόλογο από όλα τα υποψήφια.
Με τα αυτοκίνητα που μπήκαν στην τελική εφτάδα...δεν βλέπω τίποτα το ιδιαίτερα αξιόλογο στο διαγωνισμό.Από όλα βλέπω ως πιθανότερο νικητή το Astra.Προσωπικά δεν θα το ψήφιζα ποτέ .... όχι γιατί προσφέρει κάτι λιγότερο ή περισσότερο από τα υπόλοιπα.Παρόλα αυτά ανήκει σε μια mainstream κατηγορία,που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες αγοραστές,ενώ επιπλέον όλα τα υπόλοιπα συγκροτούν μια λίστα, από την οποία λείπουν οι μεγάλες καινοτομίες,τα μεγάλα πράγματα. Το IQ...αν και το εκτιμώ από μηχανολογικής άποψης,δεν μου λέει τίποτα στον τομέα που υποτίθεται ότι κυρίως καινοτομεί.Ένας πανάκριβος και άσχημος νάνος,που ποντάρει στη μεταφορά περισσότερων επιβατών σε οριακά διαθέσιμο χώρο,λόγω της εμμονής να καταλαμβάνει 30 εκατοστά λιγότερα....τα οποία είναι εκείνα που ακριβώς του λείπουν τώρα και για τα οποία,αν τελικά υπήρχαν,δεν θα είχε χαλάσει και ο κόσμος.Κατά τη γνώμη μου δεν συνεισφέρει τίποτα το ιδιαίτερο στην αυτοκίνηση.Τουλάχιστον τίποτα από αυτά που το concept υπέσχετο.Τα υπόλοιπα δεν νομίζω ότι αξίζουν καν σχολιασμού.
-
Όσοι λένε καλά λόγια για το iQ είναι αναγκαστικά κάτω από 1.70 ύψος?
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Όταν είχα πρωτοδεί τη λίστα, είχα την πεποίθηση ότι το Insight θα έφτανε μέχρι τον τελικό....και με μια μικρή δόση ρασιοναλισμού στην ψήφο,θα ήταν ικανό ακόμα και για τη νίκη,καθώς κατά την προσωπική μου εκτίμηση,ήταν το πιο αξιόλογο από όλα τα υποψήφια.
Με τα αυτοκίνητα που μπήκαν στην τελική εφτάδα...δεν βλέπω τίποτα το ιδιαίτερα αξιόλογο στο διαγωνισμό.Από όλα βλέπω ως πιθανότερο νικητή το Astra.Προσωπικά δεν θα το ψήφιζα ποτέ .... όχι γιατί προσφέρει κάτι λιγότερο ή περισσότερο από τα υπόλοιπα.Παρόλα αυτά ανήκει σε μια mainstream κατηγορία,που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες αγοραστές,ενώ επιπλέον όλα τα υπόλοιπα συγκροτούν μια λίστα, από την οποία λείπουν οι μεγάλες καινοτομίες,τα μεγάλα πράγματα. Το IQ...αν και το εκτιμώ από μηχανολογικής άποψης,δεν μου λέει τίποτα στον τομέα που υποτίθεται ότι κυρίως καινοτομεί.Ένας πανάκριβος και άσχημος νάνος,που ποντάρει στη μεταφορά περισσότερων επιβατών σε οριακά διαθέσιμο χώρο,λόγω της εμμονής να καταλαμβάνει 30 εκατοστά λιγότερα....τα οποία είναι εκείνα που ακριβώς του λείπουν τώρα και για τα οποία,αν τελικά υπήρχαν,δεν θα είχε χαλάσει και ο κόσμος.Κατά τη γνώμη μου δεν συνεισφέρει τίποτα το ιδιαίτερο στην αυτοκίνηση.Τουλάχιστον τίποτα από αυτά που το concept υπέσχετο.Τα υπόλοιπα δεν νομίζω ότι αξίζουν καν σχολιασμού.
Δεν έχεις και άδικο (με εξαίρεση βέβαια την E class που όσο να'χει έναν σχολιασμό τον αξίζει).
Ειδικά το Astra, δεν βλέπω κανένα λόγο να βγει coty. Τι καινούριο φέρνει στην κατηγορία; Σε τι ξεχωρίζει απ τον ανταγωνισμό; Τι καλύτερο φαίνεται να έχει από το νέο Megane ή το Golf; Αν βγει πρώτο θα είναι καθαρά για προώθηση του προϊόντος όπως είχε βγει το Leon κάποτε ελληνικό coty για να σπρωχτεί στις πωλήσεις.
Όσο για το IQ, στην ουσία την αληθινά πρωτότυπη ιδέα την είδαμε στο Smart και οι Ιάπωνες προσπάθησαν να παρουσιάσουν μια βελτιωμένη εκδοχή του. -
IQ .....! ειμαι 1.88 και ειναι παρα πολυ ανετο!
-
Ξεχωριζω με αυτο που ψηφισα
Που ειστε ρε ψιτροενακιδες
-
παρόν .
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
παρόν .Ηρθε κι ο gez για παμε να ανεβουμε λιγο
-
Yeti δαγκωτό.
-
IQ.
-
Και ο νικητής είναι...
VW Polo!http://www.autocar.co.uk/News/NewsArtic ... rs/245413/
Η κατάταξη:
- Volkswagen Polo 347 πόντοι
- Toyota iQ 337 πόντοι
- Vauxhall Astra 221 πόντοι
- Skoda Yeti 158 πόντοι
- Mercedes-Benz E-class 155 πόντοι
- Peugeot 3008 144 πόντοι
- Citroen C3 Picasso 113 πόντοι
Δε με ξαφνιάζει η πρωτιά του Polo, αλλά περίμενα πιο ψηλά το Astra. Επίσης περίμενα πιο ψηλά από την Ε
το 3008.Άντε και του χρόνου... Με τα σημερινά δεδομένα για το Car of the Year 2011 περιμένω στην 7άδα κάτι από
τα ακόλουθα:
Alfa Romeo 149/Milano/Giulietta/Nonpossiamotrovarenome
Audi A1
BMW 5-series (με χαρά θα την έβλεπα πρώτη αλλά αποκλείεται...)
Ford C-Max
Opel Meriva
Peugeot 408/508
Volvo S60 -
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Astra,Polo,3008,insight,ιq και c3 picasso παιζουν γερα πιστευω
+1 αν και κάτι μου λέει νικητής ... το Polo.
Αυτά στις 23 Ιουν 2009 ...
Και ο νικητής είναι...
VW Polo!Ο μόνος που το φανταζόταν σίγουρα δεν είμαι!
Ακόμα και ως 1,4 αλλά με εξαρχής την προοπτική του 1,2 Tsi είχε όλο το 'πακέτο'.... άντε και του χρόνου ... στην Ιαπωνία!
(Σε λάθος χρονιά έκατσε το IQ). -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
-
Astra. Ο πρώτος εκ των δύο ισχυρών διεκδικητών. Κακά τα ψέματα βλέπει στα μάτια το Golf (και ΙΜΗΟ το κερδίσει σε ορισμένες κατηγορίες) και με τους νέους turbo κινητήρες βενζίνης αναμένεται να πωλήσει καλά. Αν δεν υπήρχε ο άλλος διεκδικητής τότε θα το κέρδισε hands down.
-
Iq. Σε μία άλλη επιτροπή θα είχε ελπίδες. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πως μέσα σε 3 μέτρα κατάφερε η Toyota να χώσει 3 επιβάτες (και λίγες αποσκευές) ή 2 επιβάτες, 1 παιδί και αποσκευές κινητήρα με 100 άλογα και με κύκλο στροφής που κάνει και το Smart να κοκκινίζει. Σήμερα όμως θα μετρήσει το κόστος αγοράς και σίγουρα η καταγωγή της μαμάς εταιρείας.
-
Polo. Ο νικητής του 2010. Κακά τα ψέματα το lobbying δούλεψε καλά, θα πάρει το μονοκούκι του από τους Γερμανούς, Δανούς και λοιπούς Βόρειους Δημοσιογράφους. Σίγουρα ένα βήμα εμπρός σε σχέση με το προηγούμενο αλλά δεν βλέπω κάτι το διαφορετικό από άλλα super-mini για την ώρα (όταν θα έρθει ο 1.2 tsi ίσως) αλλά το σήμα στο καπώ (VW) του εξασφαλίζει την επιτυχία (όπως και μερικά πακέτα σε πλαστικές σακούλες .... )
Αυτά είχα γράψει πριν 29 μέρες. Τελικά το Polo κέρδισε το COTY 2010 με το Iq 2o αποδεικνύοντας το πόσο καλό είναι το ιαπωνικό K-car και στην 3η θέση το Astra.
Δηλαδή αν είχε και τον 1.2TSi θα υπήρχε δυνατότητα να πάρει κάποιος άλλος το 10άρι....
-
-
Εγω την E-class ψηφισα και ειδα την πλειοψηφια των ψηφων στο iq.Ελεος. Εχω μπει σε iq μολις εκανα το καθισμα πισω πισω ουτε παιδακι 3 χρονων δε χωραγε.
Car of the Year 2010