-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
κορίτσια εγώ φεύγω την κυριακή...προλαβαίνετε να έρθετε μαζί...
Γιατί ρε φιλενάδα,μόνο κορίτσια;
Εμείς τα μικρά,φτωχά καί αβοήθητα αγοράκια.....δέν;Καλά να περάσεις βρέ.
ε όχι και αβοήθητος χρυσό μου...
είσαι ευπρόσδεκτος όπως πάντα!!!Αααααχ,εάν δέν τό παίξεις Βασιλάκης Καϊλας τήν σήμερον ημέρα,φώς δέν βλέπεις.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
κορίτσια εγώ φεύγω την κυριακή...προλαβαίνετε να έρθετε μαζί...
Γιατί ρε φιλενάδα,μόνο κορίτσια;
Εμείς τα μικρά,φτωχά καί αβοήθητα αγοράκια.....δέν;Καλά να περάσεις βρέ.
ε όχι και αβοήθητος χρυσό μου...
είσαι ευπρόσδεκτος όπως πάντα!!!Αααααχ,εάν δέν τό παίξεις Βασιλάκης Καϊλας τήν σήμερον ημέρα,φώς δέν βλέπεις.
Ασε ρε συ Hunter. Δεν εχει διακοπες φετος. Εκει που καθομουν πανεπιστημιου και Βουκουρεστιου και γυαλιζα τα παππουτσια ενος κουστουμαρισμένου κυρίου, πέρασε ενα κωλοπαιδο με ενα μηχανάκι με σαπισε στο ξύλο και μου αρπαξε και το κασελακι μαζι με την εισπραξη της εβδοαμδας....
(Κορίτσια να έρθω;;;;)
-
θα χτυπήσω μια Ιταλία κι εγώ...πρέπει ν'αλλάξω καρνταρόμπα!!!
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
θα χτυπήσω μια Ιταλία κι εγώ...πρέπει ν'αλλάξω καρνταρόμπα!!!...και να γεμίσεις τις πιστωτικές σου κάρτες
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
θα χτυπήσω μια Ιταλία κι εγώ...πρέπει ν'αλλάξω καρνταρόμπα!!!Αχχχχχχχχχχχχχχχ! Αυτα ειναι!!!
-
Ο χρήστης zambia έγραψε:
Αχχχχχχχχχχχχχχχ! Αυτα ειναι!!!
Ξαναλέω....
ΓΕΝΕΚΕΣ......
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
...και να γεμίσεις τις πιστωτικές σου κάρτες
οχι τις δικές μου καρδιά μου ω ρε τι θα μου σούρετε τώραααααα
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
οχι τις δικές μου καρδιά μου
Mama mia.... Τι διαβάζουν τα μυωπικά μου μάτια σήμερα....
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Do it! Do it!!! ΟΛΕ!!! (οχι αυτο ειναι ισπανικο..... )
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Ετσι μπορεί ένας επιχειρηματίας να καταντήσει Βασιλάκης Καϊλας παίδες!!!!
(σκίστον!!!! )
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ετσι μπορεί ένας επιχειρηματίας να καταντήσει Βασιλάκης Καϊλας παίδες!!!!
(σκίστον!!!! )
Αντρική αλληλεγγύη ε;; χεχεχεχεχε
-
Ο χρήστης zambia έγραψε:
....Do it! Do it!!!....ωραίο μαγαζί το do it!!! (να ρίξουμε λίγο στάχτη στα μάτια των μυωπικών)
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ούπς!!!Σόρρυ!!!
Νόμιζα ότι βρήκε τίς πιστωτικές κάρτες τού αγιο-Βασίλη ρε. -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
....Do it! Do it!!!....
ωραίο μαγαζί το do it!!! (να ρίξουμε λίγο στάχτη στα μάτια των μυωπικών)
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ούπς!!!Σόρρυ!!!
Νόμιζα ότι βρήκε τίς πιστωτικές κάρτες τούς αγιο-Βασίλη ρε.MΠέρδεψες τα θρεντ
Αλλού είναι το θρέντ με τα δώρα του Αι Βασίλη.
-
Μετακινώ offtopic δημοσίευση στο θέμα περί νομιμοποίησης ινδικής κάναβης, ως απάντησή μου στον dimitrios. Συγγνώμη για το ξεκάρφωτο...
@dimitrios:
Ποιος θα σου απαντήσει πρώτος;Λοιπόν, για 2 μέρες θα πας μόνος ή με παρέα; Τι παρέα;
Αν πας με αντροπαρέα (για την οποία και ενδείκνυται κατά τη γνώμη μου το Άμστερνταμ, άκουσέ με προσεκτικά και δεν θα χάσεις!
Φαγητό θα φας ΣΤΟ ΧΕΡΙ! Μη χάσεις χρόνο απ' τις 2 μέρες για να τρως! Burger King λοιπόν και στο δρόμο! Νοίκιασε ποδήλατο! Αλλά πρόσεχε! Στις πόλεις αυτές, τα ποδήλατα έχουν προτεραιότητα έναντι ακόμα και των πεζών! Εμένα με τράκαρε ένα (έφταιγα...).
Κοίταξε τα πάρκα τους! Διάσχισε ένα-δύο! Νοιώσε τον αέρα του πολιτισμού σε μία χώρα που τον έχει και καθαρό! ΜΗΝ μυρίσεις κοντά στα κανάλια!
Κάνε βόλτα στο RLD, για την εμπειρία. Απόφυγε συνομιλίες με τζαμαϊκανούς που θα σε πλησιάσουν. Ένα 'No thank you', αρκεί και θα σε γλιτώσει από παρεξηγήσεις. Αν ανησυχήσεις, αναζήτησε με το μάτι έναν έφιππο αστυνόμο. Ο τύπος που σε ενοχλεί θα φύγει σχεδόν αμέσως.
Κάνε μια βόλτα στην αγορά. Δεν χρειάζεται να ψωνίσεις...
Αν έχεις χρήμα, πήγαινε στο Amsterdam Arena! Αν δεν έχεις, δες το απ' έξω. Αν πάλι δεν πας, πες μου να σου στείλω φωτό.
Χρησιμοποίησε τις αστικές συγκοινωνίες. Είναι εμπειρία.
Πέρνα απ' το μαγαζί με τα μαγικά μανιτάρια! Αν είναι ακόμα εκεί, θα δεις και μια πολύ ευχάριστη παρουσία (ξανθιά, ψηλή), αλλά μην περιμένεις ενθουσιασμό. Είναι λίγο... Βορειοευρωπαία! Θα σε ενημερώσει όμως πρόθυμα για τις παρενέργειες και αν το αποφασίσεις θα σε συμβουλεύσει σχετικά με το τι θα ψωνίσεις εκεί.
Βρες ένα πάρκο κοντά στο καζίνο (αν υπάρχει και 2ο καζίνο, συγχωρήστε με) και κάνε βόλτα εκεί! Έχει και μία ωραία λίμνη στην οποία είδα τα κατά τα άλλα ερμαφρόδιτα βατράχια να... hump each other. Εκτός αν δεν έβλεπα καλά λόγω... ξέρετε!
Το βράδυ, ψάξε να βρεις ένα καλό coffee shop για δοκιμή! Βρες ένα που να σερβίρει και αλκοόλ. Δοκίμασε μπύρες! Είναι πάνφθηνες και έχει ωραίες γεύσεις! Μην τις συνδυάσεις με το κύριο προϊόν που πουλάνε τα coffee shops.
Πέρνα οπωσδήποτε από ένα μαγαζί στην αγορά που έχει προϊόντα για χασίς. Ακόμα και αν δεν δοκιμάσεις καν να ανάψεις φούντα, πρέπει να κάνεις μια βόλτα από εκεί, για να αγοράσεις ΕΣΤΩ ένα μποξεράκι με το φύλλο της κάναβης πάνω του. Είναι must. Εγώ το δικό μου δεν ξέρω τι το έκανα... Έχει και σπόρους κάναβης, αλλά δεν σου προτείνω να προβείς σε τέτοιες αγορές.
Καθώς θα περπατάς κατά μήκος των άπειρων καναλιών της πόλης, πρόσεχε και τα σπίτια, τις πλακοστρώσεις, τις γεφυρούλες, τα κάγκελα. Συνέχισε τις βόλτες σου, κοιτώντας γύρω σου και όχι τα οπίσθια της κοπέλας που περνάει μπροστά σου. Αν θες να δεις γκόμενες και να έχεις μία εμπειρία που είναι μάλλον μοναδική, πήγαινε σε ένα live-sex show. Εγώ δεν πήγα και δεν το μετάνιωσα, αλλά σε κάποιους άρεσε!
Μπορείς να πας στο μουσείο του Van Gohg... Αλλά και να μην πας θα το αντέξεις, δεδομένου ότι δεν έχεις χρόνο. Αλλά κυλήσου στο χορτάρι μαζί με τους Ολλανδούς στο πάρκο δίπλα στο μουσείο. Πρόσεχε ΠΟΥ θα κάτσεις, γιατί στο πάρκο δεν κυκλοφορούν μόνο άνθρωποι και το γκαζόν κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις καμια φορά.
Γενικά, 2 μέρες δεν είναι τίποτα για το Αμστερνταμ. Θα τελειώσουν πριν το καταλάβεις καλά-καλά! Για το λόγο αυτό, ρούφηξε ότι περάσει από μπροστά σου αυτές τις ώρες! Μη σταματήσεις για καφέ! Κοιμήσου λίγες ώρες και αυτές ας μην είναι ώρες με ηλιοφάνεια! Ζήσε τους ρυθμούς της πόλης! Άφησέ την να αποτυπωθεί πάνω σου και μέσα σου και, επειδή είναι φαντάζομαι η πρώτη φορά που την επισκέπτεσαι, να είσαι σίγουρος ότι οι Σειρήνες της θα σε καλέσουν ξανά κοντά της! Και δεν μιλάω για τις ιερόδουλες, αλλά για τις Σειρήνες της ίδιας της Πόλης...
Αν κάνουν ακόμα παραστάσεις οι Boom Chicago στο Άμστερνταμ και αν τα Αγγλικά σου είναι πολύ καλά, κάνε μια βόλτα για πολύ καλή stand-up comedy. Αν δεν είσαι απόλυτος fan του είδους ή τα αγγλικά σου είναι τα ακαδημαϊκά, όπως είναι των περισσότερων από εμάς, αξιοποίησε το χρόνο σου, έστω και με απλό περίπατο στην πόλη! ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ, εκτός απ' το δρόμο του ξενοδοχείου σου!!!
Έχε μαζί σου ένα χάρτη και μια πυξίδα. Πάντα χρήσιμα εργαλεία σε τέτοιες καταστάσεις.
Με το καλό να πας και να γυρίσεις να μας πεις τις εμπειρίες σου...
Σου είπα να το απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς;
Κι εγώ, για 3 μέρες πήγα... :(:( Δεν φτάνουν οι άτιμες!
Άσχετο, που θα μείνεις;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ποιος θα σου απαντήσει πρώτος;Λοιπόν, για 2 μέρες θα πας μόνος ή με παρέα; Τι παρέα;
Αν πας με αντροπαρέα (για την οποία και ενδείκνυται κατά τη γνώμη μου το Άμστερνταμ, άκουσέ με προσεκτικά και δεν θα χάσεις!
Φαγητό θα φας ΣΤΟ ΧΕΡΙ! Μη χάσεις χρόνο απ' τις 2 μέρες για να τρως! Burger King λοιπόν και στο δρόμο! Νοίκιασε ποδήλατο! Αλλά πρόσεχε! Στις πόλεις αυτές, τα ποδήλατα έχουν προτεραιότητα έναντι ακόμα και των πεζών! Εμένα με τράκαρε ένα (έφταιγα...).
Κοίταξε τα πάρκα τους! Διάσχισε ένα-δύο! Νοιώσε τον αέρα του πολιτισμού σε μία χώρα που τον έχει και καθαρό! ΜΗΝ μυρίσεις κοντά στα κανάλια!
Κάνε βόλτα στο RLD, για την εμπειρία. Απόφυγε συνομιλίες με τζαμαϊκανούς που θα σε πλησιάσουν. Ένα 'No thank you', αρκεί και θα σε γλιτώσει από παρεξηγήσεις. Αν ανησυχήσεις, αναζήτησε με το μάτι έναν έφιππο αστυνόμο. Ο τύπος που σε ενοχλεί θα φύγει σχεδόν αμέσως.
Κάνε μια βόλτα στην αγορά. Δεν χρειάζεται να ψωνίσεις...
Αν έχεις χρήμα, πήγαινε στο Amsterdam Arena! Αν δεν έχεις, δες το απ' έξω. Αν πάλι δεν πας, πες μου να σου στείλω φωτό.
Χρησιμοποίησε τις αστικές συγκοινωνίες. Είναι εμπειρία.
Πέρνα απ' το μαγαζί με τα μαγικά μανιτάρια! Αν είναι ακόμα εκεί, θα δεις και μια πολύ ευχάριστη παρουσία (ξανθιά, ψηλή), αλλά μην περιμένεις ενθουσιασμό. Είναι λίγο... Βορειοευρωπαία! Θα σε ενημερώσει όμως πρόθυμα για τις παρενέργειες και αν το αποφασίσεις θα σε συμβουλεύσει σχετικά με το τι θα ψωνίσεις εκεί.
Βρες ένα πάρκο κοντά στο καζίνο (αν υπάρχει και 2ο καζίνο, συγχωρήστε με) και κάνε βόλτα εκεί! Έχει και μία ωραία λίμνη στην οποία είδα τα κατά τα άλλα ερμαφρόδιτα βατράχια να... hump each other. Εκτός αν δεν έβλεπα καλά λόγω... ξέρετε!
Το βράδυ, ψάξε να βρεις ένα καλό coffee shop για δοκιμή! Βρες ένα που να σερβίρει και αλκοόλ. Δοκίμασε μπύρες! Είναι πάνφθηνες και έχει ωραίες γεύσεις! Μην τις συνδυάσεις με το κύριο προϊόν που πουλάνε τα coffee shops.
Πέρνα οπωσδήποτε από ένα μαγαζί στην αγορά που έχει προϊόντα για χασίς. Ακόμα και αν δεν δοκιμάσεις καν να ανάψεις φούντα, πρέπει να κάνεις μια βόλτα από εκεί, για να αγοράσεις ΕΣΤΩ ένα μποξεράκι με το φύλλο της κάναβης πάνω του. Είναι must. Εγώ το δικό μου δεν ξέρω τι το έκανα... Έχει και σπόρους κάναβης, αλλά δεν σου προτείνω να προβείς σε τέτοιες αγορές.
Καθώς θα περπατάς κατά μήκος των άπειρων καναλιών της πόλης, πρόσεχε και τα σπίτια, τις πλακοστρώσεις, τις γεφυρούλες, τα κάγκελα. Συνέχισε τις βόλτες σου, κοιτώντας γύρω σου και όχι τα οπίσθια της κοπέλας που περνάει μπροστά σου. Αν θες να δεις γκόμενες και να έχεις μία εμπειρία που είναι μάλλον μοναδική, πήγαινε σε ένα live-sex show. Εγώ δεν πήγα και δεν το μετάνιωσα, αλλά σε κάποιους άρεσε!
Μπορείς να πας στο μουσείο του Van Gohg... Αλλά και να μην πας θα το αντέξεις, δεδομένου ότι δεν έχεις χρόνο. Αλλά κυλήσου στο χορτάρι μαζί με τους Ολλανδούς στο πάρκο δίπλα στο μουσείο. Πρόσεχε ΠΟΥ θα κάτσεις, γιατί στο πάρκο δεν κυκλοφορούν μόνο άνθρωποι και το γκαζόν κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις καμια φορά.
Γενικά, 2 μέρες δεν είναι τίποτα για το Αμστερνταμ. Θα τελειώσουν πριν το καταλάβεις καλά-καλά! Για το λόγο αυτό, ρούφηξε ότι περάσει από μπροστά σου αυτές τις ώρες! Μη σταματήσεις για καφέ! Κοιμήσου λίγες ώρες και αυτές ας μην είναι ώρες με ηλιοφάνεια! Ζήσε τους ρυθμούς της πόλης! Άφησέ την να αποτυπωθεί πάνω σου και μέσα σου και, επειδή είναι φαντάζομαι η πρώτη φορά που την επισκέπτεσαι, να είσαι σίγουρος ότι οι Σειρήνες της θα σε καλέσουν ξανά κοντά της! Και δεν μιλάω για τις ιερόδουλες, αλλά για τις Σειρήνες της ίδιας της Πόλης...
Αν κάνουν ακόμα παραστάσεις οι Boom Chicago στο Άμστερνταμ και αν τα Αγγλικά σου είναι πολύ καλά, κάνε μια βόλτα για πολύ καλή stand-up comedy. Αν δεν είσαι απόλυτος fan του είδους ή τα αγγλικά σου είναι τα ακαδημαϊκά, όπως είναι των περισσότερων από εμάς, αξιοποίησε το χρόνο σου, έστω και με απλό περίπατο στην πόλη! ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ, εκτός απ' το δρόμο του ξενοδοχείου σου!!!
Έχε μαζί σου ένα χάρτη και μια πυξίδα. Πάντα χρήσιμα εργαλεία σε τέτοιες καταστάσεις.
Με το καλό να πας και να γυρίσεις να μας πεις τις εμπειρίες σου...
Σου είπα να το απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς;
Κι εγώ, για 3 μέρες πήγα... :(:( Δεν φτάνουν οι άτιμες!
Άσχετο, που θα μείνεις;
Eυχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες να μου απαντήσεις.
Το ποστ σου πάει για εκτύπωση.
Βασικά η ιδέα ξεκίνησε να πάω με μια φίλη μου, σε γκρούπ που το οργάνωνε η εστία αλλά τελικά θα πάμε όλη η παρέα 2 αγορια 2 κοριτσια -φίλοι,με αυτοκίνητο.
Θα φύγουμε Πεμπτη από Αγγλία και είναι 7-8 ώρες για Αμστερνταμ.Θα κάτσουμε μέχρι το Σάββατο και μετά θα πάμε να τους δείξω το Duesseldorf.Θα κάτσουμε στο Duesseldorf μια μέρα και θα γυρίσουμε πισω στην Αγγλία Κυριακή βράδυ.
Το καλό είναι ότι τα λεφτά βγαίνουν τα ίδια είτε πηγαίναμε με το γκρουπ (με το οποίο θα πηγαίναμε με λεωφορείο 12 ώρες ταξίδι) είτε πάμε με το ΙΧ.Οπότε πιο καλά με το ΙΧ.
Στο Αμστερνταμ θα μείνουμε σε αυτο το ξενοδοχείο-
linkαπότι κατάλαβα είναι στο κέντρο και κοντά σε όλα τα αξιοθέατα.
Γενικά η ιδέα είναι να πάμε και να γυρίσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε να δούμε αξιοθέτα κτλ,κανα καλό κλαμπάκι παίζει?Για κομεντυ κλαμπ δεν παίζει μάλλον γιατί σε τέτοια πάμε και εδώ που είμαστε τώρα.
Τι είναι το Αμστερνταμ Αρένα?Η αγορά τους πώς είναι?Φτηνή-ακριβή?
Προιόντα από κάνναβη έχω αγοράσει και στην Ελλάδα.Ειδικά οι κάλτσες είναι το αγαπημένο μου.
Τό ξέρετε ότι δεν μυρίζουν??Η ιδέα με το ποδήλατο ακούγεται καλή.Ελπίζω να μην έχει ψοφόκρυο εκείνη την περίοδο,που μάλλον θα έχει.
Γενικά πώς πάει από εγκληματικότητα το Άμστερνταμ σε σχέση με άλλες Ευρωπαικές πόλεις που έχετε ζήσει?
Τα μαγικά μανιτάρια τι είναι?
Πυξίδα δεν παίρνω μαζί μου.Θα είμαι σαν τον Μαρκο Πόλο....
Θα χω το gps μαζί μου...
-
Για ρίξτε μια ματιά εδώ:
-
Μεταφέρω απο το ΜΟΤΟ της 15/1/06 απο αλληλογραφία
Ρουμανία ,ο αγαπημένος μου τόπος, μιά και ή σύζυγός μου είναι απο το Cluj.΄
΄Ερωτας κεραυνοβόλος. Δώδεκα χρόνια ταξίδια στη Ρουμανία με το Transalp 600 και με τον Αφρικάνο τα τελευταία δύο. Μόνος μου, με τη γυναίκα μου , με παρέα απο το δρόμο, με βροχή, με καυσωνα ,με χιόνι. Κάποιες φορές ξεκίναγα απο την Καρδίτσα ξημερώματα και κατέβαινα απο τη μηχανή μεσάνυχτα στο Cluj. Απο την Ουγγαρία προς την Oradea και μετά μέχρι το Cluj, πενήντα χλμ πριν την πόλη , το χωριό Ciucea , kai σε ένα λοφίσκο ο μικρός μας παράδεισος σένα εξοχικό αγροτόσπιτο με τα απολύτως απαραίτητα, που ίσως θα ξένιζαν κάποιους που στα ταξίδια τους θα έπαιρναν και την χρυσή κάρτα μαζί τους. Απο κεί και πέρα ταξίδια στα Καρπάθια, στη Μαύρη Θάλασσα , στα χωριά του Δούναβη.
Πάντως έχω ψύχωση με τα Βαλκάνια, αλλά έχω και το σύνδρομο των τελωνείων. Ομίχλη ,κρύο ,έλεγχος διαβατηρίων ,νανοίγω τα σακίδια και τις βαλίτσες και να μη μαφήνουν να περάσω επειδή μπήκα πρώτος στην ουρά ή επειδή στη φωτογραφία φαινόταν να έχω κοτσίδα και τώρα ήμουν κουρεμένος . Τώρα έχουν ομαλοποιηθεί λίγο τα πράγματα.
Τέλος Σεπτεμβρίου , μόνος έφυγα για την Κρακοβία. Βενετία και μέσω ΒΟυδαπέστης και Σλοβακίας , αργά το βράδυ έφτασα στην Κρακοβία. Τρείς μέρες και τρείς νύχτες ! Τις περισότερες ώρες στην μεγάλη πλατεία. Με πίεζε ο χρόνος, και αν και ήθελα ν ανέβω προς τη Βαλτική,αποφάσισα να γυρίσω απο τη Ρουμανια. Ο καιρός που με φτιάχνει στα ταξίδια ήταν εκεί .
Κρύο , ομίχλη , έχω περάσει τα σύνορα με την ΟυγγαρίαΗ σύνέχεια αύριο
-
Μέχρι Deva καλά ήταν, απο κεί όμως μέχρι Sibiu, που μένει ή αδερφή της γυναίκας μου, μια κόλαση. Το καημένο το Sibiu το σκάβουν - θα είναι λεέι του χρόνου πολιτιστική πρωτεύουσα μαζί με το Λουξεμβούργο. Απο τους κραδασμούς ξεκόλλησε το δεξί προστατευτικό κάγκελο . Ότι βρισίδια ήξερα, τα είπα δέκα φορές, και ή λύτρωση ήρθε στις δύο το βράδυ. Ας είναι καλά τα παιδιά που με υποδέχθηκαν με πολύ φαγητό και δυνατή τσούικα
Δύο μέρες εκεί και μετά με τη μία για την Καρδίτσα. Βουκουρέστι , Ρούσε , Σόφια ,βροχή ποτάμια ,Προμαχώνας βροχή κανονική,Θεσσαλόνίκη μέχρι Καρδίτσα βροχή ποτάμια
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ