-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Προφεσορα παντου συμφωνουμε!!!Λιγα για το Drive λοιπον
Τη στιγμη που οι υπολοιποι ασχολουνται με Auris vs Cuore.
Corsa 1,4 vs megane 1,4.. Και λοιπες αηδιες που ο οποιοσδηποτε μπορει να παρει για τεστ και να συμπερανει, γιαυτο παιρνει ο κοσμος περιοδικα για να δει την αποψη καποιου ειδικου
το drive ειχε τουμπανα για συγκριτικα.... και σου εδειχνε αμαξια που ως επι το πλειστον δεν μπορουσες να ακουμπησεις..και τι σημαινει αυτο οτι ειναι καλο περιοδικο;
Για αυτα τα πραματα ειναι τα περιοδικα και οχι για μπακατελες που μπορουμε και μονοι μας να τεσταρουμε.
Για μενα Drive, Auto build, Top gear, Evo , 4troxoi με τη σειρα..
μονο 4τροχοι και τιποτα αλλο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μονο τους 4τροχους διαβαζα απο τοτε που μπορουσα να κανω ανετα αναγνωση...μετα αρχιζα να σκαλιζω και το αρχειο τους στο υπογειο αφου τα πρωτα τευχη που εχει ο πατερας μου εχουν μονοψηφιο ή διψηφιο αριθμο με καποια να εχουν χαθει στη μετακομιση ή απο υγρασια .
Παντως εδω και κανα 6μηνο-χρονο δεν αγοραζω πια γιατι εχει καταληξει διαφημιστικο φυλλαδιο ,ενω εξωφθαλμα πλεον τα παιρνουν απο συγκεκριμενους...οπως ολοι αλλωστε...Γι αυτο internet και 4τforum και επισκεψεις σε εκθεσεις. Στο κατω κατω πιο πολλα θα μαθω απο εναν κατοχο ευχαριστημενο ή δυσαρεστημενο, ή θα δω με τα ιδια μου ματια.Πολύ σωστός!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
-Η 335 είναι πιο γρήγορη από τη Ζ4Μ στην πίστα...
και πολλά πολλά άλλα....
Μόνο ο Πατέλος το κατάφερε αυτό στον κόσμο!
-
Με τον Πατελο τι ειχε γινει?Ειχαν γραψει τοτε που εφυγε,οτι πουλαγε τα αρθρα σε αλλα περιοδικα,ενω δοκιμαζε για το Drive και τον εδιωξαν...
-
Η πλάκα είναι ότι έγραψαν κανονικά ότι δεν ήταν σε θέση να πάνε την Ζ4 όσο γρήγορα έπρεπε... Και τότε τι το κάνετε το τεστ ρε μάγκες εξ΄αρχής και δεν φέρνετε οδηγό αγώνων...;
Σαν να πάρεις το Playboy, να βγει το τάδε ξέκωλο ντυμένο και να διαβάσεις μέσα ότι ντρεπόταν και δεν τα έβγαλε...
Με μια κουβέντα θα έλεγα ότι από ένα σημείο και μετά έπεσαν στη λούμπα του να προβάλλουν υπερβολικά τους εαυτούς τους με αποτέλεσμα να καβαλήσουν τεράστια καλάμια και να χάσουν την ουσία του πράγματος. -
Με την πρόοδο του διαδικτύου τα μερίδια για τα περιοδικά όλο και θα μικραίνουν. Δεν ξέρω αν μπορεί η ελληνική αγορά να σηκώσει τόσα πολλά περιοδικά αυτοκινήτων. Τα οποία στην προσπάθειά τους να διαφοροποιηθούν και να ξεχωρίσουν προσπαθούν να δελεάσουν όλο και μικρές ομάδες πελατών. Μόνο που έτσι περιορίζουν την πιθανή πελατεία τους. Θα προτιμούσα ένα πλήρες περιοδικό ή έστω λίγα 2-3, για όλους. Πρέπει το περιοδικό να ασχολείται με όλα ώστε να ικανοποιούνται οι περισσότεροι.
Ενημέρωση από τον χώρο των σχετικών επιχειρήσεων και εκθέσεων.
Δοκιμές αυτοκινήτων καθημερινών, για τη βοήθεια του αγοραστή αλλά και κάποια, λίγα για τους λίγους και για να χαίρονται οι πολλοί. Ισορροπία. Άρθρα για μεταχειρισμένα άρθρα για κλασσικά.
Πρέπει να υπάρχουν τεχνικά άρθρα και άρθρα βελτιώσεων.
Άρθρα συγκριτικών δοκιμών όχι μόνο αυτοκινήτων αλλά και λοιπών αναλωσίμων προϊόντων. Ειδικά των ελαστικών τα βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμα.
Εκτεταμένες τεχνικές λεπτομέρειες στις δοκιμές. Πλήρεις πίνακες τεχνικών στοιχείων.
Μπορεί πχ να μην με ενδιαφέρουν οι αγώνες εκτός της Φ1 αλλά πρέπει να υπάρχουν.
Και βέβαια διαφημίσεις, αρκετές για ενημέρωση αλλά και για τα έσοδα αλλά όχι τόσες που να δυσκολεύεσαι να βρεις τα άρθρα.
Η γλώσσα πρέπει να είναι σωστή, ελληνική, το ύφος μπορεί να είναι ανάλαφρο ή και χιουμοριστικό (βεβαίως και να υπάρχουν και κάποιες στήλες με ιδιαίτερο χαλαρό ύφος) αλλά να μην φτάνει σε σημείο γελοίο και ανακόλουθο. Πρέπει να υπάρχει ένα όραμα, μια βασική κατεύθυνση, ένας δυνατός αρχισυντάκτης. Πρέπει το περιοδικό να εμπνέει και να αξίζει να φυλαχτεί. Πόσα τεύχη περιοδικών αυτοκινήτων άξιζε να κρατήσετε τα τελευταία χρόνια;;
Γενικά θεωρώ πολύ καλό το μοντέλο των 4Τ όπως ήταν πριν κάμποσα χρόνια, στα καλά τους. Δυστυχώς αντί να βελτιωθούν σε κάποια σημεία προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό με λάθος τρόπο, μοιάζοντας σε αυτά θυσιάζοντας ταυτόχρονα αρκετά στοιχεία που τους έκαναν αυτό που ήταν. -
τα περισσότερα ελληνικά περιοδικά είναι για γέλια, λειτουργούν ερασιτεχνικά και καιροσκοπικά πρβάλλωντας συγκεκριμένες εταιρείες.μόνο που ο κόσμος ξύπνησε.ακόμα πιο αστεία είναι τα περιοδικά που αποτελούν ελληνικές εκδόσεις αντίστοιχων ξένων εντύπων.στις πλείστες των περιπτώσεων είναι καρικατούρες του πρωτότυπου και με πάθος προβάλλουν τα αμάξια που παράγει η χώρα στην οποία έχει την εδρά της η μαμά εταιρεία του αλλοδαπού περιοδικού. κάνουν συγκρίσεις και γνωρίζεις εκ των προτέρων το αποτέλεσμα και την φρασεολογία
-
Η πλάκα είναι ότι έγραψαν κανονικά ότι δεν ήταν σε θέση να πάνε την Ζ4 όσο γρήγορα έπρεπε... Και τότε τι το κάνετε το τεστ ρε μάγκες εξ΄αρχής και δεν φέρνετε οδηγό αγώνων...;
Σαν να πάρεις το Playboy, να βγει το τάδε ξέκωλο ντυμένο και να διαβάσεις μέσα ότι ντρεπόταν και δεν τα έβγαλε...
Με μια κουβέντα θα έλεγα ότι από ένα σημείο και μετά έπεσαν στη λούμπα του να προβάλλουν υπερβολικά τους εαυτούς τους με αποτέλεσμα να καβαλήσουν τεράστια καλάμια και να χάσουν την ουσία του πράγματος.καλα εχουν κανει και χειροτερα στο fc οπως c2 vts το ιδιο γρηγορο με s3 mk 1, s5 πιο γρηγορο απο rs4 (σε παγκοσμια αποκλειστικοτητα ) και mx5 ελαχιστα πιο αργο απο opel gt το οποιο οσο κακο στησιμο κι αν εχει, ειναι πυραυλος
η Ζ4 Μ παντως δεν αμφιβαλλω οτι θα ειναι πολυ δυσκολη.ο κινητηρας της σε σχεση με αυτον της Μ3 Ε46 μπορει να σταθει στο υψος των περιστασεων, ομως η 3αρα ειναι βουβαλος και η Ζ4 πουπουλο..
μην ξεχναμε φυσικα και τα 'ξενα αρθρα'
πολλα απο τα υπεραμαξια δεν τα εχουν αγγιξει ουτε και οι ιδιοι..καποια στιγμη το drive ηταν σαφως ανωτερο απο τους 4Τ που ειχαν παραγινει lifestyle
τον τελευταιο καιρο οι 4Τ εχουν ανεβει παλι και το drive εχει παρει την κατιουσα.παντως σε περιοδικο αυτοκινητου δε θα θελα να βλεπω θεματα για την παραπαιουσα κοινωνια μας, την εξωτερικη πολιτικη και τα μεταλλαγμενα.θελω να βλεπω μονο αυτοκινητα και οχι τις προσωπικες αποψεις και προσπαθειες αυτοπροβολης συγκεκριμενων.
περιοδικο εχω να παρω συστηματικα σχεδον 2 χρονια πλεον, να ναι καλα το net με τα forums και τα torrent -
Καλώς ή κακώς το net θα τα κλείσει όλα.
Εχω πάψει να αγοράζω περιοδικά τακτικά. Αν αγοράσω θα πάρω το 4Τ. Στα υπόλοιπα δεν βλέπω κάποιο ενδιαφέρον.
Το Drive είχα πολύ καιρό να το διαβάσω. Παλαιότερα μου άρεσε το κόμικ στο τέλος του μάλιστα είχα πάρει κι ένα συλλεκτικό που είχαν βγάλει με μαζεμένα όλα αυτά.
Επεσε λοιπόν στα χέρια μου ένα τυχαία από φίλο και το ξεφύλλισα. Τρελή κατάντια. Μισή ώρα ασχολήθηκα και ομολογώ ότι κόντεψε να με πάρει ο ύπνος. -
Έχω πάψει εδώ και χρόνια να αγοράζω περιοδικά , έπαιρνα τους 4Τ επί σειρά ετών και που και που κανένα άλλο (όχι μεταφράσεις).
Οι λόγοι πολλοί. Βαρεμάρα και επαναληψιμότητα, www, αλλά και αλλαγή προτεραιοτήτων και τρόπου σκέψης από μένα οι βασικότεροι.
Εντούτοις πριν από λίγο καιρό γράφτηκα συνδρομητής για μια διετία σε ένα ξένο μηνιαίο περιοδικό, από τα πιο γνωστά, και μου έρχεται μόλις 75 λεπτά το τεύχος ! ενώ η τιμή του κανονικά είναι πολλαπλάσια. Μάλιστα είχα δύο δυνατότητες, είτε να το παίρνω εντύπως πράγμα που έκανα, είτε να το παίρνω ψηφιακά Bέβαια το περιοδικό αυτό δεν υπακαθιστά ένα ελληνικό, αλλά δεν το πήρα γι' αυτό το λόγο. Το αναφέρω όμως επιπρόσθετα γιατί δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από τα ελληνικά μηνιαία περιοδικά το κόστος των οποίων είναι περί το τάληρο και βάλε.
Τεσπά νομίζω ότι με το www τα έντυπα θα δεινοπαθήσουν κι' άλλο και ίσως κάποια να κλείσουν ή να άλλάξουν ρότα. Εκτιμώ δε ότι η πληροφόρηση που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο από χρήστες του συγκεκριμένου προιόντος που σε ενδιαφέρει είναι ανεκτίμητη για αυτόν που το ψάχνει και δεν κάνει παρορμητικές επιλογές. -
Πράγματι το Internet έχει κάνει σχεδόν 'άχρηστα' όχι μόνο τα περιοδικά που έχουν να κάνουν με την αυτοκίνηση, αλλά και γενικότερα εφημερίδες και έντυπο υλικό! Πρέπει να ομολογήσω πως...περιοδικό αυτοκινήτου έχω να αγοράσω από τότε που κοίταζα για το προηγούμενο αυτοκίνητο που θα αγοραζα (2004-2005)... καθώς πάντα όταν ήταν να πάρω αυτοκίνητο, μου άρεσε να ψαχουλεύω τα περιοδικά για να διαβάσω εντυπώσεις για το όχημα που με ενδιέφερε. Φέτος αγόρασα πάλι αυτοκίνητο... δεν αγόρασα ούτε ένα περιοδικό! Είχα καλυφθεί πλήρως από τα site στο internet!
-
το Drive δε μου αρέσει πια.. κάποτε το διάβαζα μόνιμα, κανα 2-3 τευχη που πήρα το τελευταίο εξάμηνο με απογοήτευσαν
το autobild το θεωρώ αρκετά καλό για τα λεφτά του, υπήρξαν τέυχη που ηταν σούπερ απο πλευράς πληρότητας
οι 4τροχοι με απογοητέυουν απο πλευράς ποσότητας.. πχ στο πρόσφατο τεστ ελαστικών κάνεις που κάνεις το κόπο.. βάλε 3-4 μάρκες παραπάνω..γενικά έχει λίγα τεστ
το car and driver με έχει εκπλήξει αρκετές φορες.. συνήθως έχει πάρα πολύ μεγάλη θεματολογία.. μάλλον παίρνει την ψήφο μου προς το παρόν.
-
νομίζω ότι ένα μεγάλο μείον των αυτοκινητικών περιοδικών, πέραν όλων όσων ορθά επισημαίνονται, είναι η έλλειψη αντικειμενικότητας και και η εμφανής προσκόλληση σε μάρκες και μοντέλα που ώρες ώρες βγάζει μάτι.
-
ο μόνος λόγος για τον όποιο τα έπαιρνα ... είναι για τις μετρήσεις ... (όλα τα άλλα τα διαπιστώνω ο ίδιος σε τεστ drive). Για να δούμε το νέο μεταφρασμένο ....ιταλικό .... μήπως αξίζει σε αυτόν το τομέα ....
-
..μετρήσεις οι οποίες είναι κουτσουρεμένες. Αν θέλουν να με ξανακερδίσουν πρέπει να βάζουν αναλυτικές όπως ήταν οι 4Τ στις αρχές του 1990.
Υπάρχουν συμπάθειες που βγάζουν μάτι , πρέπει μάλλον να γράψω έβγαζαν αφού έχω να αγοράσω γενικά περιοδικό αυτοκινήτου πάνω από 3-4 χρόνια.
Το μόνο που αγόρασα τελευταία ήταν οι 4Τ του Νοεμβρίου 2008 για να πάρω μέρος στο διαγωνισμό της alfa romeo. -
Συμπάθειες: Γνωστός διευθυντής σύνταξης γνωστού περιοδικού ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος σε γνωστή premium μάρκα ακόμα πιο γνωστού γκρουπ αυτοκινητοβιομηχανιών.
@johnykyr: Οι μετρήσεις είναι ΓΤΠΚ. Ούτε αναφέρουν βάρος δοκιμής (πόσα άτομα, καύσιμα), ούτε ένδειξη οδομέτρου (υπερβολικά βασικό), ούτε τίποτα. Μόνο τη βενζίνη που έβαλαν για να εισπράξουν το κατιτίς και από εκεί. Μόνο οι 4Τ κάτι κάνουν στο συγκεκριμένο θέμα και λιγότερο το Evo. Όλοι οι άλλοι είτε βάζουν στεγνά τις επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής (ερασιτέχνες) είτε ακόμα χειρότερα ένα ξερό 0-100 χωρίς καμμία άλλη λεπτομέρεια... εκτός αν πρόκειται πρόκειται για ξεχωριστή περίπτωση που μπορεί να δυσαρεστήσει κανένα καλό πελάτη. Θυμάμαι ακόμα τις εξηγήσεις επί εξηγήσεων που γράφονταν σε ένα άρθρο για να δικαιολογήσουν τα 8,5' που έκανε 0-100 μια άστρωτη SL 350... Αν ήταν Honda, Alfa Romeo, Citroen, Renault κλπ ούτε εξήγηση ούτε τίποτα. Μπορεί να το έκραζαν και από πάνω.
Keep the customers happy... -
Θυμάμαι ακόμα τις εξηγήσεις επί εξηγήσεων που γράφονταν σε ένα άρθρο για να δικαιολογήσουν τα 8,5' που έκανε 0-100 μια άστρωτη SL 350... Αν ήταν Honda, Alfa Romeo, Citroen, Renault κλπ ούτε εξήγηση ούτε τίποτα. Μπορεί να το έκραζαν και από πάνω.
Keep the customers happy...η sl 350 ζυγιζει 1800+ κιλα .δεν ειναι και τοσο γρηγορη οσο θα περιμενε κανεις κρινοντας απο τον κινητηρα και μονο.
η slk 350 που ειναι 340 κιλα ελαφρυτερη(συμφωνα με τα βαρη που ανακοινωνει η εταιρεια) παιζει στα 6+ sec 0-100
αρα και το 8,5 της sl πολυ της ειναιτι προσπαθουσαν να διακολογησουν δηλαδη?
τελειως γιδια? -
Στη συγκεκριμένη περίπτωση γράφτηκε μια ολόκληρη διατριβή για το ότι το αμάξι ήταν άστρωτο και ότι δεν ήθελαν να το ταλαιπωρήσουν (άχουτο...).
Από την άλλη αν η Brera 2,2 έγραφε ένα 9,7 για 0-100 για τον ίδιο λόγο ή ακόμα χειρότερα επειδή δεν είχαν απενεργοποιήσει τα ηλεκτρονικά τότε είναι βαρύ το αμάξι, 'δεν ακούει το μοτέρ' (κλασσική ατάκα χερά δημοσιογράφου) κλπ κλπ.
Η SL θεωρητικά έχει κάπου πάνω από 7' 0-100.
Για το περίφημο 0-100 του προηγούμενου Type R π.g και μ.g (προ GTI και μετά GTI) δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτι... -
'δεν ακούει το μοτέρ' (κλασσική ατάκα χερά δημοσιογράφου) κλπ κλπ.επισης υπαρχουν και οι ατακες:
'αναρτηση τραπεζι', 'μπλοκε που σπαει χερια', 'τιμονι διαβητης' , 'μοτερ που ξυριζει' κ.α. -
Eπισης 'το φορας' ή 'θυμιζει 106 rallye' κλπ τετριμενα
Περιοδικά Αυτοκινήτου