-
Μάλλον σε βλέπω να παίζεις κάπου εδώ:
και εδώ:
-
Μιας και αρέσει στον φίλτατο Quadra ο Νότος,είμαι σίγουρος ότι αυτό θα το λατρέψει.....
-
ωωωωωωωωωωωωωω
παναγιωτ!!!!
και εμουα τη βγαζω με κάντρυ και σάουθ, χρονια τωρα... μονο ρενω δεν εχω!
βασικα τη μικρη τη μεγαλωσα με patsy cline, εκοβε τοτε και το χεσιμο και το κλαμα...
για τον αλλον ομως, τερλεγκας και γονιδης
-
Blue Oyster Cult: Τεράστιο συγκρότημα και ίσως η καλύτερη (μουσικά) συναυλία που έχω παρακολουθήσει στην Ελλάδα. Θέατρο βράχων 2008.
Και εδώ ένα άρθρο που βρήκα για τη συναυλία: https://www.rocking.gr/live/Blue_Oyster_Cult_Ivory_Tower__Theatro_Braxwn_05-06-08/4712
-
-
Τον καταπληκτικό δίσκο σε στίχο και μουσική της αγαπημένης Carol King, υπάρχει από το 1973 στη δισκοθήκη μου, αγορασμένος από το Beaumont, από εκεί έχω ακόμα φυλαγμένο και ένα Jacket της Levis, ίσως να είναι και το παλιότερο σε άψογη κατάσταση στον κόσμο, λίγα πρίν χρόνια σε διαγωνισμό της Levis στην Αμερική για το παλαιότερο τζήν από όλο τον κόσμο ήταν ένα του 1977 με δώρο 1000 $ και ένα ταξίδι στην Αμερική, το αντελήφθηκα όταν είχε λήξει ο διαγωνισμός.
Carol king και Tapestry.
Αλλάζοντας κλίμα και Ήπειρο πάω στην άλλη αγαπημένη, την μοναδική ερμηνεύτρια τωφν Fados της Πορτογαλίας, την Αμάλια Ροντρίγκεζ, και δεν ξεχνώ την Σεζάρια Εβόρα, τους νεότερους Medredeus και άλλους των Fados
-
Αποκλειστικά για ευαίσθητα άτομα που πιστεύουν στον έρωτα και διαθέτουν πολύ καλό συγκρότημα, κατά προτίμηση ο δίσκος αυτός ακούγεται από βινύλιο, δεν είναι για διασκέδαση αλλά για μοναχική περισυλλογή ή με το έτερον ήμισυ τις μικρές ώρες με συνοδεία του γνωστού Ελληνικού ποτού, στο χωριό μου το λένε και ουίσκι και ξηροκαρπίων.
Για τα δικά μου γούστα είναι στη λίστα των 5 καλύτερων Ελληνικών δίσκων ( μουσικών έργων )
Σημ: Το καλό σύστημα θα επιτρέψει να ακουστούν όλα τα ηχοχρώματα των οργάνων και των φωνών, με μια σχετική ένταση
Συστήνω να ακουστεί όλο το έργο για να φανεί η ατμόσφαιρα που θέλησε να δώσει ο δημιουργός του, ο μοναδικός Μάνος Χατζηδάκης και οι εξαίρετοι ερμηνευτές και μουσικοί.
Χατζιδάκις είναι μακράν απλησίαστος. Διότι εκτός του ότι υπήρξε μουσική ιδιοφυΐα, υπήρξε και βαθύτατα στοχαστής, βαθύτατα φιλόσοφος, άλλα ΚΥΡΙΩΣ βαθύτατα απλός και ταπεινός άνθρωπος. Δεν τον ενδιέφεραν οι >. Τον απασχόλησε ως θέμα η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.
Αυτό είναι κλεμμένο.
** (Από το άρθρο του Αντώνη Μποσκοΐτη 'Φλέρυ Νταντωνάκη ΜΙΑ ΦΩΝΗ, ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ' στο 'Δίφωνο' του Απριλίου του 2009, σελίδα 127.)**
Ο Μεγάλος Ερωτικός δεν είναι ένας απλός κύκλος τραγουδιών, αλλά ένα ενιαίο έργο συρραφής των κυριότερων δειγμάτων του ερωτικού λόγου στη μακρά διαδρομή του ελληνικού πολιτισμού, που ξεκινά από τη Σαπφώ και τη Μήδεια του Ευριπίδη, περνά από τον υπολανθάνοντα ερωτισμό του Βυζαντίου προς το αμφίσημο πρόσωπο της Παναγίας, διαχέεται πολυμορφικά στα δημοτικά δίστιχα, ώστε να συγκροτηθεί σε ένα λιτό εγκώμιο, το οποίο ισορροπεί στην κόψη του ερωτικού ανικανοποίητου, της απόκτησης και της απώλειας, με τον πεζολογικό τρόπο του Κωνσταντίνου Καβάφη και τον αυτόματο παρορμητισμό του Οδυσσέα Ελύτη. Αυτός ο πολυδιάστατος λόγος όφειλε να αποδοθεί κι από μιαν ανάλογη φωνή. Ο Μεγάλος Ερωτικός θα μπορούσε να υπάρξει σαφώς και χωρίς τη Φλέρυ, αλλά θα ανάσαινε αλλιώς, κάπως πιο δυτικότροπα, αν τον ερμήνευε μια ασκημένη λυρική φωνή, ίσως πιο νωχελικά αν περνούσε από τα χείλη μιας πιο λαϊκής τραγουδίστριας. Το κράμα όμως αρχαιότητας και βυζαντινισμού, διατηρημένο έκδηλα στο ριζίτικο τραγούδι, ήταν στοιχείο της ιδιαίτερης πατρίδας της και, ως φαίνεται, ασυναίσθητα εγγεγραμμένο μέσα της. '.
-
Αν δεν μας στείλει αδιάβαστους ο κωροναίος, θα μας στείλει το καθισιό.. Άντε και καλά κρασά...
-
Μα πόσο επίκαιρο πχια!!!!
-
Mπάμπης Κεμανετζίδης και Πέλλα Νικολαϊδου https://www.youtube.com/watch?v=SvC55us1L5U
-
-
Επειδή σε όλους μας εδώ μας αρέσει η οδήγηση και η καλή μουσική....ξημέρωμα στο Τόκυο.....θεικό....
-
Πολύ καλό, Ιαπωνία, λατρεμένη χώρα, τρεις φορές πήγα και δεν την ξεχνώ, 1973-74, Χιροσίμα, Γιοκοχάμα, Ναγκόγια, τι μου θύμισες τώρα.
-
-
-
Ετσι για να βαλουμε κατι εποχικό.
Merry christmas Mr. ....Alexandro.
Sakamoto....Οσκαρικός
-
Απο τον sakamoto στην nalyssa
Ακουστε το, μετα απο λιγο ειναι εθιστικο, χωρις πλακα, και ειναι ξεκαθαρα 'δροσιστικό' τραγουδι
-
Και εδω ενα εξαιρετικο κοριτσι, θα το μαθετε μαλλον απο εμενα οι μπαρμπουλιδες, αλλα ειναι πραγματικα πολυ καλο παιδι και με επιπεδο
Και φυσικα φωναρα και ταλενταρα.
Αφιερωμένο σε οποιον θιχτεί
-
Το τελευταίο βίντεο πριν ακουστεί κι η τελευταία πιστολιά - 'Γιατρέ μου' - Μαχαιρίτσας και Ελευθερίου ωσεί παρόντες
Κυκλοφόρησε σήμερα το βίντεο για το τελευταίο τραγούδι που έγραψε σε στίχους Μάνου Ελευθερίου ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, με τίτλο 'Γιατρέ μου' (σε σκηνοθεσία Νίκου Σούλη)
Οι δυο ξεχωριστοί δημιουργοί έφυγαν με ένα χρόνο διαφορά (2018, 2019) και οι δυο απο ανακοπή, με τη διαφορά ότι ο Ελευθερίου ήδη νοσηλευόταν στο 'Σωτηρία' ασθενής όταν την υπέστη. Όταν συνέθεσε τη μουσική ο Μαχαιρίτσας, έγραψε στον ήδη απόντα Ελευθερίου 'Ίσως ό,τι καλύτερο και πολύτιμο...... μου έτυχε για να βάλω μουσική. Μάνο... Ένα χρόνο μετά... το πιο μεγάλο ευχαριστώ. Τα είπες όλα..' Δύο μήνες μας άφηνε και ο Μαχαιρίτσας.
-
Αγαπημένο είδος μουσικής [#2]