-
Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια χαρά και λίγα λόγια. Κάνει μόνο καθαρή μπίζνα. Κάθε ναός έχει από πίσω ένα κτίριο που λίγοι προσέχουν: Λέγεται Αρχονταρίκι. Εκεί (συνήθως Κυριακή κατά τις 11) κλείνονται δουλειές μέχρι 300,000 Ευρώ. Επίσης εκεί γίνονται γλοιώδεις συστάσεις που επιτείνουν τον νεποτισμό και το κυκλωματατζίδικο σύστημα.
Συνήθεις φράσεις που ακούγονται στο Αρχονταρίκι:
'Να σας συστήσω το γιο μου, τώρα τελείωσε Πολυτεχνείο το παιδί'
'Η κόρη μου έχει τελειώσει Θεολογία και ψάχνει δουλειά'.
'Έχω εξαιρετικό οικόπεδο για αντιπαροχή στον Άγιο Στέφανο και ψάχνω έναν δικό μας εργολάβο'. -
Με απογοήτευσες. Ήθελα να πάω στο αρχονταρίκι να ρωτήσω αν γίνεται να μου δώσουν απόδειξη 20 χιλιάρικα για δωρεά αν τους δώσω ένα χιλιάρικο - έχω πολλά έσοδα φέτος και δεν θέλω να τα δώσω στην εφορία.
-
Είσαι πολύ κάτω από το όριο. Άφοβα!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με απογοήτευσες. Ήθελα να πάω στο αρχονταρίκι να ρωτήσω αν γίνεται να μου δώσουν απόδειξη 20 χιλιάρικα για δωρεά αν τους δώσω ένα χιλιάρικο - έχω πολλά έσοδα φέτος και δεν θέλω να τα δώσω στην εφορία.Δωσε σε εμενα το χιλιαρικο και θα σου δωσω 21000€ αποδειξη
εχω ενα αρχιμανδριτη φιλο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
αρχιμανδριτη φιλοkinky
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
αρχιμανδριτη φιλο
kinky
Σους εσυ
-
έχω επίσης να αναφέρω αποσπάσματα απόσπασμα από την εγκύκλιο του αγιου μητροπολίτου ημών ιωήλ προς τους μαθητάς και τας μαθήτριας:
'Η αληθινή παιδεία προέρχεται και δωρίζεται στον άνθρωπο από τον θεό. Έχει στενή και άρρηκτη σχέση με τις εντολές του και μπορεί να μεταδοθεί μόνον από ανθρώπους που είναι συνετοί, δηλαδή έχουν πίστη, φόβο Θεού και γνώσεις πολλές.....Η γνήσια σοφία διατηρείται μέσα μας ζωντανή, μόνο αν συνεχώς φέρνουμε μέσα στον νου και την καρδιά μας την μνήμη του Θεού και των εντολών του. Διαφορετικά, οι γνώσεις που έχουμε χωρίζονται από την ψυχή τους, δηλαδή το θέλημα του Θεού και νεκρώνονται και αποσυντίθεται και ο άνθρωπος που τις φέρνει μέσα του, αναδίδει με τα λόγια και τις πράξεις του την θανατηφόρα οσμή του θανάτου.'ακούτε άπιστοι;
-
ελα, πες, είσαι τόσο απελπισμένος που την έπεσες σε ανήλικη ασθενη η οποία σε απέκρουσε χρησιμοποιώντας τον λόγο του Κυρίου
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Με απογοήτευσες. Ήθελα να πάω στο αρχονταρίκι να ρωτήσω αν γίνεται να μου δώσουν απόδειξη 20 χιλιάρικα για δωρεά αν τους δώσω ένα χιλιάρικο - έχω πολλά έσοδα φέτος και δεν θέλω να τα δώσω στην εφορία.
Δωσε σε εμενα το χιλιαρικο και θα σου δωσω 21000€ αποδειξη
Εσυ δεν είσαι άνθρωπος του θεού
Σ εμένα μπορεί να δώσει 20000 και να του δώσω 1000 απόδειξη -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
έχω επίσης να αναφέρω αποσπάσματα απόσπασμα από την εγκύκλιο του αγιου μητροπολίτου ημών ιωήλ προς τους μαθητάς και τας μαθήτριας:
'Η αληθινή παιδεία προέρχεται και δωρίζεται στον άνθρωπο από τον θεό. Έχει στενή και άρρηκτη σχέση με τις εντολές του και μπορεί να μεταδοθεί μόνον από ανθρώπους που είναι συνετοί, δηλαδή έχουν πίστη, φόβο Θεού και γνώσεις πολλές.....Η γνήσια σοφία διατηρείται μέσα μας ζωντανή, μόνο αν συνεχώς φέρνουμε μέσα στον νου και την καρδιά μας την μνήμη του Θεού και των εντολών του. Διαφορετικά, οι γνώσεις που έχουμε χωρίζονται από την ψυχή τους, δηλαδή το θέλημα του Θεού και νεκρώνονται και αποσυντίθεται και ο άνθρωπος που τις φέρνει μέσα του, αναδίδει με τα λόγια και τις πράξεις του την θανατηφόρα οσμή του θανάτου.'ακούτε άπιστοι;
Για την οσμη http://www.youtube.com/watch?v=Oic7NH6tww0
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Δωσε σε εμενα το χιλιαρικο και θα σου δωσω 21000€ αποδειξη
Εσυ δεν είσαι άνθρωπος του θεού
Σ εμένα μπορεί να δώσει 20000 και να του δώσω 1000 απόδειξηΕλεγα να τα μοιραστουμε αλλα εσυ εισαι μοναχοφαης.
-
μόνο χιτώνες μοιράζομαι
-
Έχει υπάρξει και χειροτόνηση από τον προ-ηγούμενο;
-
Προσευχή στο θεό του ποταμού…
Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2010, 18:30Ο δρυϊδισμός αναγνωρίσθηκε ως θρήσκευμα
Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τους απανταχού παγανιστές… Ο δρυϊδισμός, ένα κελτικό θρησκευτικό δόγμα που δοξάζει τα πνεύματα της φύσης, αναγνωρίσθηκε ως θρήσκευμα στη Βρετανία. Γεννημένο στην Μεγάλη Βρετανία, το κίνημα έχει απλωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο, όπως στη Γαλλία και στην Ολλανδία και σήμερα αριθμεί κάποια εκατ. πιστούς σε όλον τον πλανήτη.
Το Δίκτυο Δρυϊδών (Druid Network), μία οργάνωση που αντιπροσωπεύει τους προσήλυτους του δρυϊδισμού σε όλον τον κόσμο, περιεβλήθηκε του καθεστώτος της αγαθοεργίας ως θρησκευτική οργάνωση, που της απένειμε η Επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων (Charity Commission).
Στην απόφασή της, η Επιτροπή εκτιμά πως το Δίκτυο Δρυϊδών ιδρύθηκε επί τη βάσει αποκλειστικώς των αγαθοεργών σκοπών υπέρ της προώθησης της θρησκείας και εντός του πλαισίου του γενικού συμφέροντος». Με αυτή την απόφαση το Δίκτυο μπορεί εφεξής να χαίρει προνομιακού φορολογικού καθεστώτος.
Ενημερωτικά να πούμε ότι ο δρυϊδισμός κηρύσσει την αρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Αν και η ανακήρυξή του ως «θρησκεία» συναντά την αντίδραση ορισμένων οπαδών του, καθότι προτιμούν τον όρο «πνευματικότητα», τα μέλη της δρυϊδικής κοινότητας τιμούν ως θεότητες φυσικά φαινόμενα, όπως ο κεραυνός, ο ήλιος και η Γη, καθώς και τα πνεύματα που εγκατοικούν στα βουνά και στα ποτάμια.
-
and...
there is no mystery, no miracles, no songs to learn, no one asks for money, and we don't have a special building where we gather once in a week to compare clothing..... -
-
Έλα Τάσο δώσε
Η αντίδραση του κ. Άνθιμου ήταν ακαριαία: ''Εάν δεν ανακαλέσεις, από εμένα δημαρχιακό μέγαρο δεν θα δεις''.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=191172&cid=4
Καθαρή ανάμιξη στην πολιτική ζωή του τόπου και μάλιστα με ύφος που δεν συνάδει με αυτά που κηρύττουν
Τα λόγια είναι περιττά...
-
Αν ανακαλέσει θα τον στηρίξει ο Άνθιμος.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έλα Τάσο δώσεΗ αντίδραση του κ. Άνθιμου ήταν ακαριαία: ''Εάν δεν ανακαλέσεις, από εμένα δημαρχιακό μέγαρο δεν θα δεις''.
Καθαρή ανάμιξη στην πολιτική ζωή του τόπου και μάλιστα με ύφος που δεν συνάδει με αυτά που κηρύττουν
Ζει το παπαδαριό χωρίς τέτοια φίλε; Ποτέ!
Αυτά που κηρύττουν οι περισσότεροι μεγαλοτράγοι δεν τα πιστεύουν.
Άρα συμπεριφέρονται όπως και ο τελευταίος υποψήφιος βλαχοδήμαρχος, που νιώθει πως χάνει την καρέκλα. Ο Ρούσσας (nickname Άνθιμος) ανήκει σε αυτή την κατηγορία τράγων, που ζουν και αναπνέουν για την πολιτική ίντριγκα και για να ανακατεύονται στα κοινά.
Άλλοι, σαν τον τέως Πειραιώς, με το επάγγελμα του μητροπολίτη καμουφλάρουν την ομοφυλοφιλία τους, αφού φοράνε τα φουστάνια τους και τα κοσμήματα τους σαν λατέρνες, δεν τους παρεξηγεί κανείς,πληρώνονται και από πάνω.
Είτε οι μεν, είτε οι δε πάντως, συμπεριφέρονται σαν κακιασμένες αδερφές όταν νομίζουν ότι κάποιος ή κάτι τους θίγει τα συμφέροντά τους -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Έλα Τάσο δώσε
Η αντίδραση του κ. Άνθιμου ήταν ακαριαία: ''Εάν δεν ανακαλέσεις, από εμένα δημαρχιακό μέγαρο δεν θα δεις''.
Ζει το παπαδαριό χωρίς τέτοια φίλε; Ποτέ!
Αυτά που κηρύττουν οι περισσότεροι μεγαλοτράγοι δεν τα πιστεύουν.
Άρα συμπεριφέρονται όπως και ο τελευταίος υποψήφιος βλαχοδήμαρχος, που νιώθει πως χάνει την καρέκλα. Ο Ρούσσας (nickname Άνθιμος) ανήκει σε αυτή την κατηγορία τράγων, που ζουν και αναπνέουν για την πολιτική ίντριγκα και για να ανακατεύονται στα κοινά.
Άλλοι, σαν τον τέως Πειραιώς, με το επάγγελμα του μητροπολίτη καμουφλάρουν την ομοφυλοφιλία τους, αφού φοράνε τα φουστάνια τους και τα κοσμήματα τους σαν λατέρνες, δεν τους παρεξηγεί κανείς,πληρώνονται και από πάνω.
Είτε οι μεν, είτε οι δε πάντως, συμπεριφέρονται σαν κακιασμένες αδερφές όταν νομίζουν ότι κάποιος ή κάτι τους θίγει τα συμφέροντά τουςΑν δεν ανακαλέσεις δημαρχείο δεν βλέπεις απο μένα
Περί εκκλησίας [#2]