-
Γι'αυτό έγραψα
....βεβαιώσου ότι έχουν full AndroidAuto ή CarPlay...
Και είναι εύκολο: με το που το βάλεις, κάνεις επιτόπου μερικές δοκιμές, ανάβεις-σβήνεις για να συνδεθεί αυτόματα, κάνεις μερικά connect-disconnect κλπ και είσαι 99% έτοιμος. Αν στην πορεία προκύψει κάτι, το ξεκαθαρίζεις με το μαγαζί ότι θα του το φέρεις πίσω αν και εφόσον πάει κάτι στραβά.
-
Τι σημαίνει full Android Auto/Car Play; Είτε υποστηρίζει είτε όχι. Ενδεικτικά ένα Pioneer μοντέλο:
http://www.pioneer-car.eu/eur/products/avic-f88dab
Στα specifications αναφέρει Android Auto/Car Play. Αν πάω να συνδέσω το κινητό μου και έχει πρόβλημα (εννοείται με Lollipop και ό,τι άλλο προαπαιτούμενο) αμφιβάλω ότι υπάρχει μαγαζί που να δεχτεί πίσω τη συσκευή. Το πολύ πολύ να σε παραπέμψουν στην αντιπροσωπεία. Εκτός αν έχουν κάποιο μοντέλο σαν demo και μπορείς να δοκιμάσεις εκεί.
-
Full δεν σημαίνει απλά 'το γράφει στα specs', σημαίνει ότι είναι πλήρως λειτουργικό (δηλαδή χωρίς αστερίσκους, λίστα συμβατών κινητών κλπ), και ότι δουλεύει 100% με το δικό σου κινητό/τά*. Το τελευταίο μπορείς είτε να το δοκιμάσεις σε κάποιο demo όπως λες, είτε στο ίδιο το μαγαζί. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει μαγαζί που θα αρνηθεί να το πάρει πίσω εφόσον δεν πληροί τις προδιαγραφές που ο ίδιος ο κατασκευαστής δηλώνει, αν και κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσεις να το τσεκάρεις πριν μπει καν στο αυτοκίνητο.
*μια υποσημείωση, προφανώς για το versioning του Android και του iOS που υποστηρίζεται
-
Γιατί ειδικά με τα κινητά τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Πες ότι σου βάζει μια λίστα με κινητά και version λειτουργικού. Προφανώς η λίστα αυτή είναι περιορισμένη στα μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα. Αν δηλαδή εγώ πάρω καινούριο κινητό ή αναβαθμίσω το λειτουργικό και δε λειτουργεί θα έχω κάνει μια τρύπα στο νερό; Αν το πάω πίσω μπορεί να μου πει 'ναι αλλά δεν υποστηρίζεται'. Ε δεν παίρνεις μια συσκευή για δυο χρόνια μόνο. Και άντε λες κοιτάζω αυτή που δεν έχει περιορισμό σε συγκεκριμένα κινητά. Και πάλι το επόμενο κινητό ίσως να μην υποστηρίζεται κτλ. Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν για όλα ξεκάθαρες λίστες τι υποστηρίζεται και τι όχι. Στο Pioneer που έβαλα π.χ. δε βλέπω καμιά λίστα - στο manual που κατέβασα λέει κάτι γενικό για συσκευές που υποστηρίζουν Android Auto.
Anyway, κι εγώ θεωρώ ότι το καλύτερο είναι να έχεις χάρτες μέσω Android Auto/Apple Car Play για πολλούς λόγους, αναβαθμίσεις, Google Maps που δεν υπάρχουν natively σε car infotainment systems και πάνω απ' όλα μικρότερο κόστος. Απλά επειδή με τις συμβατότητες τα πράγματα είναι συνήθως θολά δε με χαλάει να υπάρχει και navigation στην πηγή. Βέβαια αν είναι να ανεβαίνει δυσανάλογα η τιμή προτιμώ να σιγουρευτώ για τη συμβατότητα του κινητού. Το θέμα είναι να βρεις κι εξειδικευμένο κατάστημα που να γνωρίζει πέντε πράγματα, όχι απλά να πουλάει τη συσκευή και να σου πει 'δεν ξέρω, κοίτα τις οδηγίες'.
Αλήθεια από κατάστημα/εγκαταστάτη έχετε να προτείνετε κάποιον (εντός Αθηνών);
-
Καλησπερα σας και καλη χρονια!
peugeot 307cc** αλλαγη ΠΙΣΩ μανισιων ηχειων ( γιατι στο ενα κοπηκε η μεμβρανη ).
Δε θελω να αγορασω τα καλυτερα. Θελω να βαλω κατι αξιοπρεπες, δεν ειμαι καγκουρας, 32 χρονων ειμαι.
αυτη τη στιγμη εχω αυτο:
https://s27.postimg.org/x1fy1np03/PEUGE ... 307_03.jpg
και τα ηχεια ειναι αυτα.....
https://s24.postimg.org/6wsihib91/15992 ... 07_o_1.jpg
( δε τα ξεβιδωσα για να σας πω watt ohm rms ή οτι αλλο εχει πανω.... )
Εχετε καμια καλη λυση;; Διαβαζω ΟΧΙ SONY**..
Δε θελω να δωσω πανω απο 60€ για το ζευγαρι..
Ευχαριστω προκαταβολικα παιδια -
Έτσι όπως το βλέπω μάλλον είναι 16άρι.
Φυσικά θα πας σε δύο δρόμων, εκτός αν δεν βρεις κάτι καλό οπότε πας σε διπλού κώνου.Αν βρεις Pioneer, Blaupunkt είναι καλές επιλογές γιατί βγάζουν καλά μπάσα και αντέχουν.
Alpine , Kenwood σε αυτή την κατηγορία με τα μπάσα δεν τα πάνε καλά, αλλά είναι ποιοτικά.
Sony δεν είναι για πολλά-πολλά.
Επίσης κοίτα και τα Cadence και JBL. Γνωστές στο χώρο. Από προσωπική εμπειρία ήταν πολύ καλά και βάραγαν ασταμάτητα.Στην θέση σου θα κοίταζα με τη σειρά: JBL, CADENCE, PIONEER, BLAUPUNKT.
Σε άλλες μάρκες δεν θα βρεις πολλά ή θα είναι κινεζικούρες.
-
Καλησπέρα. Θέλω να αναβαθμίσω λίγο τον ήχο στο αμάξι μου και λέω βάλω δύο καλύτερα ηχεία στην νταζιέρα, έχω ένα ράδιο Pionner 190ub (4x50w) που έβαλα πρόσφατα και θέλω την γνώμη σας για το τι να επιλέξω. (Δεν διαθέτω ενισχυτή, ακόμα τουλάχιστον.)
Μια αναζήτηση πριν ανοίξουμε νέο θέμα παρακαλώ.[mod] -
Ο χρήστης G117 έγραψε:
...νταζιέρα...Μάλλον θες να πεις 'εταζέρα' υποθέτω
Το 'καλύτερα ηχεία' είναι πολύ γενικό, οτιδήποτε με αρκετή ισχύ (πάνω από τα 50W) και κάποιου γνωστού ονόματος (όχι κινέζικα από supermarket) θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από τα εργοστασιακά χάρτινα που πιθανότατα έχεις. Σημείωσε όμως ότι αν αλλάξεις μόνο τα πίσω, τότε θα μεταφερθεί προς τα πίσω και όλη η εικόνα του ήχου, αφού τα μπροστινά θα υπολλείπονται κατά πολύ των καινούριων ηχείων.
-
Στην περιοχή μου συχνά την αποκαλούμε νταζιέρα, αν και ξέρω πως προφέρεται (και γράφεται) 'εταζέρα', δεν υπερισχύει ποτέ στον λόγο μου λόγω συνήθειας ίσως Αν βάλλω έναν ενισχυτή μικρής ισχύος ή και μεγάλης θα δω διαφορά με τα ίδια ηχεία (δύο μικρά μπροστά και δύο 50άρια πίσω);
-
Ο χρήστης G117 έγραψε:
Στην περιοχή μου συχνά την αποκαλούμε νταζιέρα, αν και ξέρω πως προφέρεται (και γράφεται) 'εταζέρα', δεν υπερισχύει ποτέ στον λόγο μου λόγω συνήθειας ίσως Αν βάλλω έναν ενισχυτή μικρής ισχύος ή και μεγάλης θα δω διαφορά με τα ίδια ηχεία (δύο μικρά μπροστά και δύο 50άρια πίσω);Τα ηχεία που θα βάλεις με την μαμά πηγή πρέπει απλώς να είναι καλύτερα από τα stock χάρτινα, αλλά στα ίδια επίπεδα ισχύος. Αν όμως σκοπεύεις να βάλεις ενισχυτή -μικρό ή μεγάλο- θα πρέπει να επιλέξεις άλλα ηχεία, καλύτερα ισχυρότερα και προφανώς ακριβότερα (όσο δυνατότερος ο ενισχυτής, τόσο καλύτερα τα ηχεία). Γι'αυτό θα πρέπει εξαρχής να αποφασίσεις και να σχεδιάσεις τι θες να κάνεις, ώστε να μην κάνεις λάθος και τζάμπα αγορές.
-
Καλημέρα σε όλους,έχω ένα nissan primera p12(μοντέλο 2007) στη κατοχή μου.Αυτή τη στιγμή το ηχοσύστημα του δεν μπορεί να 'πάρει' κάποιο εξωτερικό μέσο για αναπαραγωγή μουσικής,πέρα από cd...έχω διαβάσει για κάποια gadget,τους fm transmitter,αλλά δεν τα πολυεμπιστεύομαι και θα ήθελα να επέμβω στο υπάρχον σύστημα του αυτοκινήτου.Ξέρει κανείς τι επιλογές έχω?
*Θέλω να επισημάνω ότι από την κεντρική οθόνη του συστήματος ρυθμίζεις σχεδόν όλα τα πράγματα(air condition, ηχοσύστημα,navigation κλπ...)
-
Ο χρήστης pappas485 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους,έχω ένα nissan primera p12(μοντέλο 2007) στη κατοχή μου.Αυτή τη στιγμή το ηχοσύστημα του δεν μπορεί να 'πάρει' κάποιο εξωτερικό μέσο για αναπαραγωγή μουσικής,πέρα από cd...έχω διαβάσει για κάποια gadget,τους fm transmitter,αλλά δεν τα πολυεμπιστεύομαι και θα ήθελα να επέμβω στο υπάρχον σύστημα του αυτοκινήτου.Ξέρει κανείς τι επιλογές έχω?*Θέλω να επισημάνω ότι από την κεντρική οθόνη του συστήματος ρυθμίζεις σχεδόν όλα τα πράγματα(air condition, ηχοσύστημα,navigation κλπ...)
coaxial υποδοχή δεν έχει;
-
Οχι....
-
Η καλύτερη λύση είναι cd changer adapter usb/bluetooth interface. Είναι ένας ανταπτορας που συνδέεται στην υποδοχή cd changer του εργοστασιακου ράδιο και προσθέτει είσοδο line in/ usb nemory stick/ Bluetooth streaming. Αν το εργοστασιακό ράδιο έχει τέτοια δυνατότητα είναι μακράν η καλύτερη λύση. http://gromaudio.com Υπαρχουν και κινέζικα στο eBay, μια χαρά δουλεύουν. Ανταπτορες μέσω ράδιο έχουν χάλια ποιότητα, θα τους απεφευγα
-
Καλημέρα σε όλους.
Ξέρετε πως λειτουργεί τεχνικά η φάση με το internet που διαφημίζει η Opel στα Corsa? Απο που υποτίθεται οτι 'παίρνει όγκο δεδομένων' ο οδηγός?
Bασικά ενδιαφέρομαι να δω αν έχουν και άλλες εταιρίες τέτοια συστήματα,** για να βάλω internet radio**, και να δω το κόστος... -
Προφανώς θα έχει υποδοχή και θα δέχεται κάρτα SIM.
-
Βασικα στο OnStar που πολυ προσφατα ενεργοποιησα, δεχτηκα να μπω σε δοκιμαστικο σταδιο για 3gb ή 4 μηνες μεσω της voda. Δε νομιζω οτι μπορεις να βαλεις εσυ οποια εταιρεια θες καθως δεν εχω δει πουθενα τη δυνατοτητα να παιξεις με sim. Ισως να υπαρχει καπου σε καποιο πανελ απο πισω κρυμμενο κατι αλλα εγω δεν το ξερω.
Μετα τους 4 μηνες ή τα πρωτα 3 gb ακομα δεν ξερω τι συμβαινει καθοτι δεν το εχω ουτε βδομαδα -
Ο χρήστης Ashaman έγραψε:
Βασικα στο OnStar που πολυ προσφατα ενεργοποιησα, δεχτηκα να μπω σε δοκιμαστικο σταδιο για 3gb ή 4 μηνες μεσω της voda. Δε νομιζω οτι μπορεις να βαλεις εσυ οποια εταιρεια θες καθως δεν εχω δει πουθενα τη δυνατοτητα να παιξεις με sim. Ισως να υπαρχει καπου σε καποιο πανελ απο πισω κρυμμενο κατι αλλα εγω δεν το ξερω.
Μετα τους 4 μηνες ή τα πρωτα 3 gb ακομα δεν ξερω τι συμβαινει καθοτι δεν το εχω ουτε βδομαδαΑφού έχεις το σύστημα, πως λειτουργεί στην περίπτωση ιντερνετικού ραδιοφώνου? Κάνεις την επιλογή απο το ηχοσύστημα, ή έχει καποια άλλη οθόνη με λειτουργικό? Μπορεί να πάρει και σχετική app, πχ TuneIn?
-
Παιδια εχω την εντυπωση οτι αυτο το ιντερνετ ερχεται μεσω της συνδεσης του κινητου σας με το infotainment φανταζομαι μεσω bluetooth. Στο νεο Insignia το ειδα αυτο ενος συναδελφου και ειναι εντυπωσιακο..
-
Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
Αφού έχεις το σύστημα, πως λειτουργεί στην περίπτωση ιντερνετικού ραδιοφώνου? Κάνεις την επιλογή απο το ηχοσύστημα, ή έχει καποια άλλη οθόνη με λειτουργικό? Μπορεί να πάρει και σχετική app, πχ TuneIn?
Το ηχοσυστημα φιλε μου δεν εχει καμια σχεση με το wifi. Μην ξεχνας οτι δεν ειναι android. Απλα σου δινεται η δυνατοτητα να εχεις ιντερνετ στο κινητο σου μεσω του wifi. Σαν να εισαι σπιτι σου δλδ.
Τουλαχιστον εγω δεν εχω δει κατι αλλο στο Navi 950 που εχει το Astra.
Car audio [#2]