-
Παιδιά καλησπέρα έχω ένα Toyota Corolla όπου στο εργοστασιακό Radio CD στην οθόνη του εμφανίζονται οι ενδείξεις ταξιδιού και δηλαδή μέσος όρος κατανάλωσης, η στιγμιαία κατανάλωση και ο μέσος όρος ταχύτητας καθώς επίσης συνδέεται με το χειριστήριο του τιμονιού.
Θέλω να το βγάλω και να βάλω ένα Radio Cd 1DIN μάρκας Kenwood KDC-BT34U
( http://www.kenwood.eu/car/receivers/all/KDC-BT34U/ ).Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής όποιος έχει την ευγενή καλοσύνη να απαντήσει και να βοηθήσει:
- θα χρειαστώ ένα αντάπτορα για τα καλώδια από ISO σε Toyota Corolla φίσα. Που θα τον βρώ ?
- Θα χρειαστώ μία πρόσοψη για 1DIN. Που θα το βρώ ?
- Χρειάζεται κάποιος αντάπτορας για να συνδέσω το χειριστήριο του τιμονιού με το ανωτέρω Kenwood ? Αν ναι που θα τον βρώ ?
- Σε αυτό το συγκεκριμένο Kenwood μπορώ να περάσω τις ενδείξεις ταξιδιού με κάποιο αντάπτορα ?
Ευχαριστώ
-
Όλες αυτά θα τα βρεις σε κατάστημα που κάνει εγκαταστάσεις ηχοσυστημάτων.
Tα δύο πρώτα μου φαίνονται εύκολα να βρεθούν, αλλά το να έχεις ενδείξεις ταξιδιού στο Κenwood, ξεχασέ το.
Υπόψιν, πως δεν μπορούν όλα τα αυτοκίνητα, να «απαλλαγούν» από το εργοστασιακό σύστημα. -
Καλησπέρα
Χρόνια πολλά καταρχήν αυτό είναι το πρώτο post μου στο forum. Απευθύνομαι λοιπόν σε εσάς (ελπίζω στο σωστό section) γιατί θέλω γνώμες περί touch screen. Ότι αγόρασα ενα opel astra του 2008 μοντέλο diesel και θέλω να αλλάξω το ταμπλό βάζοντας οθόνη που περνει usb-gps-rear camera κτλπ. Εχω ψευτοκανει μια έρευνα αγοράς μέσω internet για να δω τιμές βασικά , αλλά δεν ξέρω ποια αντιστοιχούν στο αυτοκίνητο μου γιατί κυκλοφορούν πολλά μεγέθη και δεν ξέρω πως μπορω να μάθω τι μέγεθος δέχεται το δικό μου. Πιστεύω πως θα είναι καλύτερα να βρω αυτό που ψάχνω από το internet παρα να παω σε καμια αντιπροσωπια και να πρέπει να πάρω δάνειο....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Έπρεπε να το γράψεις εδώ: viewtopic.php?f=6&t=35917&start=1290
Όχι αλλαγή ταμπλό αλλά πλαισίου κεντρικής κονσόλας θα ψάξεις. Αν το πάρεις από την αντιπροσωπεία λογικά έχει και εγχειρίδιο που σε καθοδηγεί για την αλλαγή του δείχνοντάς σου ακόμη που είναι κρυμμένες οι βίδες. Φτηνότερο σίγουρα είναι από το νετ. Θα το ψάξεις opel astra 2008 double din center console. Ορισμένα π.χ e-bay σου δίνει να συμπληρώσεις τα στοιχεία του αυτοκινήτου για σιγουριά.
-
Ανταπτορες κλπ βρίσκεις σε καταστήματα με ηχοσυστηματα. Και για τα χειριστήρια λογικά θα χρειαστείς, και είναι και κάπως ακριβοί αυτοί οι ανταπτορες. Οι ενδείξεις, όπως είπε και ο φίλος παραπάνω είναι απίθανο να μπορούν να εμφανιστούν στο KENWOOD.
-
Ο χρήστης aanastasopoulos έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα έχω ένα Toyota Corolla όπου στο εργοστασιακό Radio CD στην οθόνη του εμφανίζονται οι ενδείξεις ταξιδιού και δηλαδή μέσος όρος κατανάλωσης, η στιγμιαία κατανάλωση και ο μέσος όρος ταχύτητας καθώς επίσης συνδέεται με το χειριστήριο του τιμονιού.
Θέλω να το βγάλω και να βάλω ένα Radio Cd 1DIN μάρκας Kenwood KDC-BT34U
( http://www.kenwood.eu/car/receivers/all/KDC-BT34U/ ).Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής όποιος έχει την ευγενή καλοσύνη να απαντήσει και να βοηθήσει:
- θα χρειαστώ ένα αντάπτορα για τα καλώδια από ISO σε Toyota Corolla φίσα. Που θα τον βρώ ?
- Θα χρειαστώ μία πρόσοψη για 1DIN. Που θα το βρώ ?
- Χρειάζεται κάποιος αντάπτορας για να συνδέσω το χειριστήριο του τιμονιού με το ανωτέρω Kenwood ? Αν ναι που θα τον βρώ ?
- Σε αυτό το συγκεκριμένο Kenwood μπορώ να περάσω τις ενδείξεις ταξιδιού με κάποιο αντάπτορα ?
Ευχαριστώ
Για δες εδώ
http://www.ebay.com/itm/Kenwood-CD-MP3-USB-AUX-Autoradio-fur-Toyota-Corolla-E12-2003-2008-/331847870914?hash=item4d43aca9c2:g:nhcAAOSwhRxXKfw0
Σου τα δίνει όλα με 94 ευρώ.Το βάζεις μόνος σου.Το μοντέλο βεβαια δεν ειναι το ίδιο.Θα τα βρεις και μεμονωμένα στο ebay.
3.Αν έχεις corolla pro-f/l τα χειριστήρια του τιμονιού δεν δουλεύουν με κανενα aftermarket.
4.Οχι -
Γεια σασ εχω ενα MAZDA 2 μετα το 08' και το CD player εχει χαλασει και δεν περνει δισκακια εχει εισοδο για AUX βαζω καλοδιο και το συνδεω με ενα mp3 που εχω αλλα δεν βγαζει καλο ηχο τι μου προτινετε να κανω ρε παιδια;; για να αλλαξω cd player η να το φταξω πρεπει να βγει ολο το ταμπλο και αν πω να αλλαξω και να βαλω αλλο cd player πρεπει να δωσω 90 ευρω για αλλο ταμπλο εχετε κατι να μου προτινετε?
-
Ο χρήστης Γιαννης κικ έγραψε:
Γεια σασ εχω ενα MAZDA 2 μετα το 08' και το CD player εχει χαλασει και δεν περνει δισκακια εχει εισοδο για AUX βαζω καλοδιο και το συνδεω με ενα mp3 που εχω αλλα δεν βγαζει καλο ηχο τι μου προτινετε να κανω ρε παιδια;; για να αλλαξω cd player η να το φταξω πρεπει να βγει ολο το ταμπλο και αν πω να αλλαξω και να βαλω αλλο cd player πρεπει να δωσω 90 ευρω για αλλο ταμπλο εχετε κατι να μου προτινετε?Είχα το ίδιο πρόβλημα και στο δικό μου mazda2 το αντιμετώπισα με καθαρισμό με αέρα και cd καθαρισμού
-
Καλησπέρα, έχω ένα Suzuki swift 1,3 4x4 του 2008 και σκέφτομαι να αλλάξω το εργοστασιακό ράδιο/cd με ένα που να έχει gps, touchscreen, USB, δεν με ενδιαφέρει να είναι dvd player. Για να συνεργάζεται με τα χειριστήρια στο τιμόνι θέλει έξτρα κόστος; Αυτό που φοράει το swift, έχει ένα σύστημα που αυξάνεται η ένταση σε τρία στάδια, μια στα 80, μια στα 100 και μια στα 120 χλμ/ώρα, υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε aftermarket; Από ότι ψάχνω οι τιμές είναι από 200 με 350€, αλλά δεν έχω ιδέα πιο είναι καλύτερο. Καμία πρόταση;
-
Για τα χειριστήρια, το audio-pilot και λοιπές συνεργασίες με το υπόλοιπο αυτοκίνητο, θα πρέπει να αγοράσεις μοντέλο που να κάνει για το δικό σου μοντέλο/μάρκα, και συνήθως ο αντάπτορας περιλαμβάνεται στο πακέτο. Δεν αρκεί δηλαδή απλά να βρεις ένα generic κινέζικο Navi/Radio/DVD, πρέπει να ψάξεις συγκεκριμένα για το δικό σου αυτοκίνητο...
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Κοίτα για τα χειριστήρια, δεν με πολυ ενδιαφέρει, αν έχει touchscreen. Ξέρεις που να ψάξω για το Swift? Εκτός αντιπροσωπίας, που κόβει κ*%@ους...
-
Στο car.gr θα βρεις 3-4 μαγαζιά που κάνουν τέτοιες εγκαταστάσεις, και μπορούν να σου πουν ακριβώς τι χρειάζεσαι και πόσο θα κοστίσει.
-
Ευχαριστώ πολύ. Είδα και τι τιμές παίζουν, οπότε θα πάρω και ένα τηλ. για πληροφορίες.
-
Λοιπόν, πήρα τηλ. και μου είπε για OEM, το LM DIGITAL F179 (S90) στα 482 και για 2DIN το F807 S90 Deckless στα 299 χωρίς την βάση + 50 η βάση + 50 τοποθέτηση. Έχετε ακούσει τίποτα για αυτά τα δύο; Αξίζει η διαφορά για το ΟΕΜ; Κάποια άλλη πρόταση σε μη εργοστασιακό;
-
Εργοστασιακό δεν είναι κανένα, λέγοντας 'εργοστασιακό' εννοούν ότι κουμπώνει στις ίδιες βάσεις, με τις ίδιες φύσες, έχει ίδια/παρόμοια όψη με το υπόλοιπο ταμπλώ (ή με το πραγματικό εργοστασιακό infotainment), και γενικά διατηρείς όλες τις λειτουργίες που έχει και το πραγματικά εργοστασιακό. Το άλλο είναι απλά ένα 1DIN ή 2DIN generic σύστημα, το οποίο χρειάζεται βάση για να κουμπώσει σωστά, συν τις κατάλληλες φύσες για το δικό σου όχημα.
Συνήθως το OEM προτιμάται λόγω του ότι δείχνει 'εργοστασιακό', διατηρεί στο ακέραιο όλες τις υφιστάμενες λειτουργίες, κουμπώνει εύκολα και άμεσα, και δεν σου χαλάει το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Κατά τα άλλα όμως οι δυνατότητες συνήθως είναι οι ίδιες με το generic σύστημα (αν φυσικά χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλες φύσες και καλωδιώσεις).
-
Ναι αυτό εννοούσα κι εγώ με τον όρο 'εργοστασιακό'. Οπότε αν δεν με ενδιαφέρει να δείχνει 'εργοστασιακό' προτιμάω generic σύστημα.
-
Τα συστήματα που περέθεσες είναι όλα της Κινεζικής Winca ή αλλιώς RoadNav. Άσχετα με τι όνομα θα τα κυκλοφορήσει στην αγορά ο διακινητής (πχ Lm Digital κλπ).
Το πρόβλημα είναι ότι η έκδοση λειτουργικού των συγκεκριμένων είναι η πολύ παλιά γενιά s90 (3 γενιές πίσω).
Θα σου πρότεινα να ψάξεις να βρεις κάτι σε s100 αν θέλεις να τρέχει windows CE 6.0 (κάτι που σημαίνει γρήγορη εκκινηση με το ξεκίνημα του κινητήρα) ή σε s160 αν θες Android 4.4 (που υπο προυποθέσεις επιτρέπει εγκατάσταση πληθόρας εφαρμογών από το play store).https://www.aliexpress.com/item/Winca-S ... 92495.html
-
Για 2DIN πηγή με πλοήγηση μεταξύ Pioneer, Alpine και Kenwood ποιο να προτιμήσω; Τα Pioneer βλέπω είναι πιο φτηνά ενώ περιλαμβάνουν και Android Auto/Apple Car Play σε σχέση με τα άλλα που δεν τα έχουν. Υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά υπέρ των Kenwood ή Alpine που να δικαιολογούν τις υψηλότερες τιμές τους σε σχέση με τα Pioneer; Περίεργο τη σήμερον ημέρα πάντως επώνυμες πηγές να μην έχουν Android Auto/Apple Car Play.
Ως προς την πλοήγηση τα μεν Pioneer και Alpine χρησιμοποιούν Naviextras, το δε Kenwood Garmin. Και τα δύο δε βασίζονται σε Here Maps; Έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά;
Από την άλλη θέλω και Android Auto για να μπορώ να έχω και Google Maps στην οθόνη της πηγής. Υπάρχει άλλη επιλογή να συνδέσω το κινητό μέσω καλωδίου και να χειρίζομαι (τουλάχιστον) τα Google Maps απ' το infotainment system του αυτοκινήτου πέραν του Android Auto; Λέω μέσω καλωδίου για να φορτίζει κιόλας, τα wireless links μέσω Bluetooth αποκλειστικά π.χ. δεν τα προτιμώ. Φαντάζομαι γίνεται και μέσω MirrorLink ή MHL αλλά είναι αξιόπιστες συνδέσεις ή θα έχουμε θέματα ασυμβατότητας κτλ.; Εδώ που τα λέμε και το Android Auto πόσο αξιόπιστο είναι;
-
Μην ασχολείσαι καν με το δικό τους navi, βεβαιώσου ότι έχουν full AndroidAuto ή CarPlay και είσαι κομπλέ. Και αυτό γιατί με αυτά έχεις το κινητό σου στην οθόνη του, οπότε τρέχεις ότι έχεις και ότι χρειάζεσαι, χωρίς να ψάχνεις και να παιδεύεσαι...
-
Συμφωνώ αλλά το θέμα είναι να δουλεύει καλά και το Android Auto/Appl Car Play. Πόσες φορές ακούμε για ένα feature αλλά στην πράξη έχεις προβλήματα, δε συνδέεται το κινητό σωστά ή κάνει διακοπές κτλ.
Car audio [#2]