-
Τα πράγματα είναι σχετικά απλά.
Κάποια συστήματα που υπάρχουν ήδη σε πολλά αυτοκίνητα ενώ δεν έχουν ενσωματωμένο gps μπορούν να συνδεθούν ασύρματα μέσω WiFi ή BT και να κάνουν mirror την οθόνη του κινητού ( mirrorlink ή screen mirroring ).
Αυτό πχ το είχε το νέο vitara. Έτσι χωρίς να έχεις gps στο αμάξι ανά είχες κινητό με gps το συνεδεες ασύρματα και έβλεπες την πληγή στην οθόνη του αυτοκινήτου.
Εδώ όμως υπήρχε ένα μειονέκτημα. Επειδή υπάρχει πανευρωπαϊκή νομοθεσία για θέματα ασφάλειας η σύνδεση mirrorlink διακόπτεται όταν το αμάξι είναι εν κινηση...
Αυτό το έχουν όλα τα εργοστασιακά αλλά κανένα από τα aftermarket.
Η άλλη επιλογή είναι να πας σε κατάστημα ειδικευμένο πχ Καλογεροπουλος που έχουν για τα περισσότερα εργοστασιακά σύστημα modules που συνδέονται ενσύρματα και συνήθως κρύβονται στο ντουλαπάκι του συνοδηγού τα οποία μπορούν να δώσουν δυνατότητες στο υπάρχων σύστημα όπως την πλοηγηση ή την θύρα usb αν δεν έχει ή το wifi ή το Video in.
Απλά επειδή κάτι τέτοιο δεν το πολύ θέλουν οι εταιρείες αυτοκινήτων πλέον τα μαμά σύστημα τα βγάζουν τελείως σφραγισμένα οπότε δεν μπορείς να συνδέσεις πάνω τίποτα. ... -
Πολύ ξεκάθαρη απάντηση plutare, thanks! Όσον αφορά τα σφραγισμένα συστήματα, προφανώς δε θα ενσωματώνουν το Car Play/Android Auto integration - αλλιώς δε θα ήταν σφραγισμένα. Άρα ελπίζουμε σε μη σφραγισμένο σύστημα, αλλιώς aftermarket.
Όσο για τo WiFi/BT στα εργοστασιακά έτσι κι αλλιώς δεν παίζει εν κινήσει απ' όσο λες, ενώ στα after market που παίζει έχεις και την επιλογή της ενσύρματης σύνδεσης που (προσωπικά) την προτιμώ ούτως ή άλλως.
Εν τέλει τo ηχοσύστημα της Nissan που έχει USB σε συνδυασμό με το Connect να υποθέσω ότι μπορεί να συνδεθεί με κάποιο module που να σου δίνει πρόσβαση σε δικούς σου χάρτες;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Πολύ ξεκάθαρη απάντηση plutare, thanks! Όσον αφορά τα σφραγισμένα συστήματα, προφανώς δε θα ενσωματώνουν το Car Play/Android Auto integration - αλλιώς δε θα ήταν σφραγισμένα. Άρα ελπίζουμε σε μη σφραγισμένο σύστημα, αλλιώς aftermarket.Όσο για τo WiFi/BT στα εργοστασιακά έτσι κι αλλιώς δεν παίζει εν κινήσει απ' όσο λες, ενώ στα after market που παίζει έχεις και την επιλογή της ενσύρματης σύνδεσης που (προσωπικά) την προτιμώ ούτως ή άλλως.
Εν τέλει τo ηχοσύστημα της Nissan που έχει USB σε συνδυασμό με το Connect να υποθέσω ότι μπορεί να συνδεθεί με κάποιο module που να σου δίνει πρόσβαση σε δικούς σου χάρτες;
Αυτό δεν το ξέρω , μου φαίνεται πάντως απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο....
Για το car play από την άλλη, αν το ήθελαν θα μπορούσαν να το ενσωματώσουν μέσω της usb σύνδεσης και κάποιου firmware & software update.
Πιστεύω όμως ότι δεν θα ασχοληθούν, παρά θα βγάλουν καινούργιο Connect για τα επόμενα μοντέλα που θα το ενσωματώνει και που ίσως κοστίζει και λίγο παραπάνω.... -
το ανεφεραν πριν, με ενα κινητο και Google maps που ειναι εντελως δωρεαν εχεις την καλύτερη δυνατη πλοήγηση Παντα χρησιμοποιω πλοηγηση στο αυτοκινητο γιατι πολλες φορες παω σε αγνωστες διευθυνσεις ή να κοψω δρόμο. Με 150 ευρω ενα κινητο και καθολου λεφτα για χαρτες (αφου το google maps ειναι δωρεαν), εισαι ο καλυτερος. Παλια χρησιμοποιούσα προγραμματα GPS και ήταν μετρια. Το google maps δεν παιζεται στην ακριβεια
-
χρειάζεσαι όμως πακέτο δεδομένων
-
Γνωρίζει κανείς αν είναι δυνατό να τοποθετηθεί οθόνη 2 DIN με gps σε VW POLO του 2005 ??
Αν ναι μπορω να βρώ μαμισια απο μεταγενεστερα μοντέλα ??
-
Παιδια μια βοηθεια. Βαζω ενα σταθμο να ακουσω και εαν δεν εχει καλο σημα τοτε φευγει ο σταθμος κανει μια γυρα ολη την μπαντα των fm και ξανα επιστρεφει στον επιλεγμενο σταθμο. Αν το σημα ειναι καλο θα μεινει εκει, αν οχι τοτε θα ξανακανει το ιδιο. Εχετε καμια ιδεα ποια ρυθμιση ειναι καθως δεν βγαζω ακρη ? Το ραδιο ειναι μαρκας kenwood.
-
εχεις πατησει ΑΤ ή ΤΑ?
-
οχι, δεν αναβει τιποτα τετοιο στην οθονη, το εχει κοιταξει λεπτομερως. Μονο το stereo αναβοσνηνει και το RDS
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
οχι, δεν αναβει τιποτα τετοιο στην οθονη, το εχει κοιταξει λεπτομερως. Μονο το stereo αναβοσνηνει και το RDSΠιο μοντέλο είναι; πριν κάνεις reset δες στο παρακάτω:
http://www.fixya.com/troubleshoot/kenwo ... /solutions
Αν έχει λειτουργία AUTO SEEK, πρέπει να το βάλεις στο AUTO 1 ή στο MANUAL. Αν το έχεις στο AUTO 2 και δεν έχεις σταθμούς στη μνήμη, τότε ξαναγυρνά στον ίδιο σταθμό.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
χρειάζεσαι όμως πακέτο δεδομένωντο Google maps χρειαζεται ελαχιστα δεδομενα. Με 5 ευρω το μηνα και 100 ΜΒ εισαι βασιλιας. Σου περισσευουν και για σερφαρισμα.
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
οχι, δεν αναβει τιποτα τετοιο στην οθονη, το εχει κοιταξει λεπτομερως. Μονο το stereo αναβοσνηνει και το RDS
Πιο μοντέλο είναι; πριν κάνεις reset δες στο παρακάτω:
http://www.fixya.com/troubleshoot/kenwo ... /solutions
Αν έχει λειτουργία AUTO SEEK, πρέπει να το βάλεις στο AUTO 1 ή στο MANUAL. Αν το έχεις στο AUTO 2 και δεν έχεις σταθμούς στη μνήμη, τότε ξαναγυρνά στον ίδιο σταθμό.
To μοντελο μου ειναι KDC-W5141U. To auto seek ειναι ηδη στο 1 οπως ειδα τωρα. Προεπιλεγμενους σταθμους εχω μεσα, ομως και οταν καποιος απο αυτους οταν δεν εχει επαρκη σημα , φευγει κανει μια γυρα ολη την μπαντα και ξανακαθεται εκει. Αυτο θελω να το απενεργοποιησω γιατι ειναι ακρως εκνευριστικο. Οταν λεω οτι το σημα δεν ειναι επαρκη δεν εννοω χιονι, αλλα ισα που ξεκιναει να κανει φυσημα και δεν μου επηρεζει καθολου την ακουστικοτητα.
-
@cson, κάνε reset γιατί μάλλον έχει λάθος ρυθμίσεις. Δες στην σελ.3 του manual και στην περίπτωση που δεν το έχεις,
http://www.kenwood.eu/car/receivers/all ... ew=support -
Λοιπον εβγαλα off τα εξης και ειμαι πλεον οκ.
AF, ATMS, LOCALS -
Ερωτηση παιδια.. Εχω ενισχυτη, woofer κλπ κλπ.. Οταν σβηνω τον διακοπτη ακουγεται απο τα ηχεια εναν ΜΠΟΥΜ δυνατο... Παλια δεν ηταν τοσο δυνατο & εκει που τα εβαλα μου ειπαν οτι κοβεται το ρευμα του ενισχυτη αποτομα για αυτο το κανει... ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ αυτο ομως ? εμενα κατι δε μου αρεσει...
τις τελευταιες 2-3 μερες αυτο το μπουμ ειναι ΠΟΛΥ εντονο... την 1η φορα σκεφτειτε φοβηθηκα.... η ενταση ειναι σχεδον μηδενικη πριν κλεισω το διακοπτη...
Τι μπορει να ειναι ? αλλαξα αμορτισερ, λετε να πειραξε τιποτα αυτος στη γειωση ? η να κουνησε κατι κλπ ?
-
Ο χρήστης Djtony έγραψε:
Ερωτηση παιδια.. Εχω ενισχυτη, woofer κλπ κλπ.. Οταν σβηνω τον διακοπτη ακουγεται απο τα ηχεια εναν ΜΠΟΥΜ δυνατο... Παλια δεν ηταν τοσο δυνατο & εκει που τα εβαλα μου ειπαν οτι κοβεται το ρευμα του ενισχυτη αποτομα για αυτο το κανει... ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ αυτο ομως ? εμενα κατι δε μου αρεσει...τις τελευταιες 2-3 μερες αυτο το μπουμ ειναι ΠΟΛΥ εντονο... την 1η φορα σκεφτειτε φοβηθηκα.... η ενταση ειναι σχεδον μηδενικη πριν κλεισω το διακοπτη...
Τι μπορει να ειναι ? αλλαξα αμορτισερ, λετε να πειραξε τιποτα αυτος στη γειωση ? η να κουνησε κατι κλπ ?
H γειωση μου φαινεται πιανει πανω στον κορμο του κινητηρα. Αυτο ενας ηλεκτρολογος το βλεπει ευκολα. Αυτο που περιγραφεις, οταν ειχα παρομοιο με το δικο σου ηχοσυνολο με ενισχυτες γουφερ κλπ, ποτε δεν το εκανε. Προβλημα με τον ενισχυτη; Θεμα ρυθμισης του; Θελει ψαξιμο φιλε.
-
κανονικα οταν εχουμε ενα εξαρτημα με μεγαλη καταναλωση ρευματος οπως ενας τελικος ενισχυτης καλο θα ειναι να μην τον γειωνουμε αλλα να τραβαμε μια γραμμη (-) απο τη μπαταρια.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
κανονικα οταν εχουμε ενα εξαρτημα με μεγαλη καταναλωση ρευματος οπως ενας τελικος ενισχυτης καλο θα ειναι να μην τον γειωνουμε αλλα να τραβαμε μια γραμμη (-) απο τη μπαταρια.Αν θυμαμαι καλα ειχε γινει αυτο και σε εμενα. Και ειχε μπει και μια ασφαλεια στο καλωδιο (στην γραμμη) για να προστατευει τον ενισχυτη, το κυκλωμα, δεν ξερω λεπτομεριες. Ξερω οτι μου ειχε λιωσει η θηκη της ασφαλειας αλλα δεν θυμαμαι τον λογο. Ευτυχως δεν ειχα προβλημα στο ηχοσυνολο και διορθωθηκε χωρις να λιωσει ξανα η πλαστικη θηκη.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Επανέρχομαι ...
...pioneer DEH-1800UB).
έχω 2 ερωτήσεις:
1 /Μπορεί να γίνει έτσι η εγκατάσταση ώστε να παίζει το ράδιο cd σε panda και στην θέση acc;2 /Έχει βρει κανείς ποια είναι η εφαρμογή της pioneer (σε android αναφέρει το manual στην σελίδα 7) ώστε να χρησιμοποιήσει κανείς το κινητό σαν χειριστήριο; Το έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι που να το κάνει (μόνο players που δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω από ότι ήδη έχω στο κινητό). Μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει καλά;
-
Έχει ποτέ κανείς αλλάξει λέιζερ σε cd αυτοκινήτου? Έχω λόγο που δεν παίρνω καινούργια συσκευή.
Car audio [#2]