-
Θα άλλαζε τίποτα με τους τύπους ή κατανάλωση κ πήραν τη μείωση που ήθελαν με τα λάδια.....
-
Βασικά οι νέες προδιαγραφές που μπήκαν είναι αυτές του PSA group. Το θέμα ωστόσο, είναι εφόσον το αμάξι όταν βγήκε από το εργοστάσιο, είχε λάδι 5-30 με τις προδιαγραφές Dexos της GM, πόσο λογικό είναι επειδή μετά από 1 χρόνο η Peugeot που ελέγχει την Opel άλλαξε προδιαγραφές και ιξώδη (ειδικά αυτό), να πρέπει το παλιότερο αμάξι να γυρίσει στη νέα προδιαγραφή και ιξώδες υπό την απειλή ακύρωσης της εγγύησης, παρότι και το εγχειρίδιο που συνόδευε το αμάξι κατά την αγορά μνημονεύει την παλιά προδιαγραφή και το παλιό ιξώδες;
-
Ειναι το θεμα που λεγαμε για τους μαστρο μητσους και τα feedback με ενημερωσεις και βελτιωσεις λαδιων κτλ.. Καπου τα λεγαμε αλλα δεν θυμαμαι που.... ή στον υπνο μου τα εβλεπα;;;;
τεσπα
-
Ρωτήστε και σε καμία άλλη αντιπροσωπεία , μπορεί να είναι πιο διαλλακτικοί...
-
H προδιαγραφή είναι PSA B71 2010 και όχι 2020 .
https://www.total.co.uk/lub-advisor
ο κωδικός της μηχανής είναι D15DTH (DV5RC) και όχι DV5RD .
-
H προδιαγραφή είναι PSA B71 2010 και όχι 2020 .
https://www.total.co.uk/lub-advisor
ο κωδικός της μηχανής είναι D15DTH (DV5RC) και όχι DV5RD .
Το είδα καθυστερημένα το σχόλιό σου. Έχεις απόλυτο δίκιο τα αντέγραψα ανάποδα από το εγχειρίδιο της Όπελ. Ωστόσο η ουσία των προβληματισμών μου δεν αλλάζει.
Περαιτέρω σε 1-2 άλλες αντιπροσωπείες που ρώτησε ο αδερφός μου για το σέρβις, του είπαν (το λογικό, εφόσον το αμάξι παραδόθηκε με το παλιό εγχειρίδιο που μιλάει για λάδια 5-30 και προδιαγραφή Dexos2) ότι θα μπουν κανονικά λάδια 5-30, χωρίς να τεθεί κανένα θέμα με την εγγύηση (ούτως ή άλλως η φουλ εγγύηση λήγει τώρα που κλείνει διετία, απλά υπάρχει και η ελληνική επέκταση εγγύησης).
-
Υποθέτω οτι η αλλαγή στο μάνουαλ έγινε με την προσχώρηση της Opel στον όμιλο PSA. Εγώ θα ρωτούσα και σε μια αντιπροσωπεία Peugeot τι βάζουν τώρα στο ίδιο μοτέρ .
Εδώ μπορείς να πάρεις μια ιδέα για την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των προδιαγραφών αν κλικάρεις πάνω αριστερά π.χ 2 προδιαγραφές .
-
MOBIL 1 ESP FORMULA 5W30
LIQUI MOLY TOP TEC 4200 5W30
LIQUI MOLY HIGH TEC 5W40
σε βενζινοκινητηρα ετος κατασκευης 2005 1.4cc 75ps με 150000χλμ. πιο απο αυτα τα λαδια θα βαζατε?
σκεφτομαι και 10w40 βεβαια αλλα εχω μπερδευτει γιατι στο μανιουαλ προτεινει ολες τις προδιαγραφες vw50000, vw50101, vw50200 και longlife 50300 !
-
Τι api και acea δίνει ο κατασκευαστής και τι τα λάδια που κοιτάς?
-
η vw δινει τις προδιαγραφες που εγραψα ,αναλογα μ'αυτες ειναι και το acea και ολα ειναι SM και πανω ,δεν θυμαμαι τωρα
-
cson wrote:
η vw δινει τις προδιαγραφες που εγραψα ,αναλογα μ'αυτες ειναι και το acea και ολα ειναι SM και πανω ,δεν θυμαμαι τωρα
Όταν τα δεις και ξέρεις ακριβώς πες μας .
-
το 4200 ειναι acea C3 api SP
το high tec 5w40 ειναι Α3/Β4 api SN
το mobil esp ειναι A3/A5/B4/B5 api SL/SM
-
Ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου τι δίνει στα api και acea , εκτός από την vw προδιαγραφή?
-
https://onparts.gr/mercedes_p/mercedes-ladi-atf-5lt-236-14-mercedes-atf-mercedes-5
Η τιμή είναι εξαιρετικά χαμηλή .Το σάιτ είναι αξιόπιστο? Γίνονται συστηματικές μαϊμούδιες στα atf?πείτε καμιά γνώμη αν ξέρετε
-
https://onparts.gr/mercedes_p/mercedes-ladi-atf-5lt-236-14-mercedes-atf-mercedes-5
Η τιμή είναι εξαιρετικά χαμηλή .Το σάιτ είναι αξιόπιστο? Γίνονται συστηματικές μαϊμούδιες στα atf?πείτε καμιά γνώμη αν ξέρετε
Είναι αξιόπιστο το μαγαζί ψωνίζω χρόνια από εκεί. Πολύ καλές τιμές και γνήσια προιοντα. Αλλα προβλήματα έχουν εκει , διάβασε τα αρνητικα σχόλια στο google και θα καταλάβεις . Είναι όλα αλήθεια.
Μόνο προσοχή αν το παραγγείλεις να το έχει διαθέσιμο αυτό, μίλα τηλεφωνικά .Γιατί μπορεί να σου πει εχω άλλης εταιρίας αντίστοιχο. Άμα όμως σου φέρει το γνήσιο , θα είναι γνήσιο .
-
MOBIL 1 ESP FORMULA 5W30
LIQUI MOLY HIGH TEC 5W40
σε βενζινοκινητηρα ετος κατασκευης 2005 1.4cc 75ps με 150000χλμ. πιο απο αυτα τα λαδια θα βαζατε?
σκεφτομαι και 10w40 βεβαια αλλα εχω μπερδευτει γιατι στο μανιουαλ προτεινει ολες τις προδιαγραφες vw50000, vw50101, vw50200 και longlife 50300 !
Κάθε πότε σκοπεύεις να κάνεις αλλαγές λαδιών; Προσωπικά θα ακολουθούσα την VW 502.00 που είναι αρκετά αυστηρή προδιαγραφή , ικανή για 15,000 χλμ. Την καλύπτουν πολλά 5W40 και αρκετά 10W40 .
Στην 502.00 έχεις κι όλα τα καλά πρόσθετα που έχουν μειωθεί στα πιο σύγχρονα λιπαντικά λόγω εναρμόνισης πράσινων ρύπων στα τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητα .
-
Chrisb. wrote:
MOBIL 1 ESP FORMULA 5W30
LIQUI MOLY HIGH TEC 5W40
Κάθε πότε σκοπεύεις να κάνεις αλλαγές λαδιών; Προσωπικά θα ακολουθούσα την VW 502.00 που είναι αρκετά αυστηρή προδιαγραφή , ικανή για 15,000 χλμ. Την καλύπτουν πολλά 5W40 και αρκετά 10W40 .
Στην 502.00 έχεις κι όλα τα καλά πρόσθετα που έχουν μειωθεί στα πιο σύγχρονα λιπαντικά λόγω εναρμόνισης πράσινων ρύπων στα τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητα .
τωρα βαζω 5w30 με την 504.00 καλυπτει και την 502.00 , αλλαγη κανω μια φορα τον χρονο ασχετα απο τα χλμ. μπορει να 8000χλμ. μπορει και 11000χλμ. αλλα τοσα χρονια ποτε δεν εχω φτασει πανω απο 12000χλμ...λεω να βαλω 5w40 με την 502.00 αλλα για να κατεβασω και το κοστος μηπως παω σε 10w40 με την παλια προδιαγραφη 501.01...τωρα αν εχεις βρει 10w40 με 502.00 πες μου σε παρακαλω...επισης απο αυτα στη λιστα ποια θεωρουνται καλυτερα LIQUI MOLY ή MOBIL?
-
Η 504 είναι περισσότερο χρήσιμη για τα fsi/tsi που απαιτούν low saps λάδια...κι εγώ σε 502 θα πήγαινα...με.τα 10/40 θα αναγκαστείς να.κανεις αλλαγές νωρίτερα οπότε ουσιαστικά μπορεί σε βάθος χρόνου να σου στοιχίσει περισσότερο
-
...τωρα αν εχεις βρει 10w40 με 502.00 πες μου σε παρακαλω...
Βαριέσαι να κάνεις μια αναζήτηση στο google ή στο skroutz ?
https://www.antallaktikaonline.gr/ladia-autokinhtou/vw-502-00?viscosity[]=sae-10w-40
αν μαζί με τη VW 502.00 καλύπτει και την MB 229.3 , ακόμα καλύτερα .
αυτα στη λιστα ποια θεωρουνται καλυτερα LIQUI MOLY ή MOBIL?
πρακτικά όποιο και να βάλεις ο κινητήρας δε θα δει ουσιαστική διαφορά. Γι'αυτό καλύτερο θα είναι το φτηνότερο.
-
MOBIL 1 ESP FORMULA 5W30
LIQUI MOLY HIGH TEC 5W40
Το LIQUI MOLY TOP TEC 4200 5W30 --acea C3 api SP--νομιζω ειναι προδιαγραφων καθαρα για πετρελαιοκινητηρα.
( C3 --> Mid SAPS με υψηλό HTHS Για χρήση σε υψηλής απόδοσης κινητήρες πετρελαίου ,
με υψηλής απόδοσης αντιρυπαντικά συστήματα , όπως τριοδικούς καταλύτες και φίλτρα σωματιδίων .
Χαμηλή περιεκτικότητα θειούχου τέφρας ( Για βενζινοκινητήρες υψηλής απόδοσης και πετρελαιοκινητήρες άμεσου ψεκασμού ,
κατάλληλο επίσης και για εφαρμογές που υπάγονται στην Α3/Β3 ).
SAE-30 = 9.3 έως
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]