-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
....Σε πόσες στροφές γυρίζει συνήθως ο κινητήρας σου;
Έχεις πολλές επιβραδύνσεις - επιταχύνσεις και αν ναι με πόσο γκάζι τις κάνεις αυτές;
Φαντάζομαι ότι θα έχει γραφτεί και αλλού αλλά τι λαμβάνει υπόψη του το BC; Τι λάδια έχεις μέσα;
Μια ανάλυση τύπου black stone θα είχε ενδιαφέρον αν και υποψιάζομαι πως δεν σε ενδιαφέρει αφού θα πουλήσεις το αυτοκίνητο όχι πολύ μετά το πέρας της εγγύησης. Θεωρητικά οι diesel έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια. Με αυτή την λογική καλά κάνειςΣτροφές κινητήρα?? Ξέρω εγώ, από τις 1750σαλ έχω 350ΝΜ.....όχι πάνω από 3000σαλ συνήθως....
Το αυτ/το μου το αγόρασα με σκοπό να το κρατήσω τουλάχιστον 10 χρόνια, και θα το κρατήσω αγαπητέ. Εδώ κράτησα Fiat Punto GT επί 8 έτη (160.000ΚΜ) και δε θα κρατήσω αυτό???
Τα λάδια που έχω είναι Castrol Edge Turbo Diesel 0W30 (LL04) και στην επόμενη αλλαγή (σε 15-30 μέρες) θα δοκιμάσω τα Castrol Edge Formula RS 0W40 (LL04), έτσι για αλλαγή....
Τέλος, στην προσεχή αλλαγή λαδιών θα συγκεντρώσω λάδι και θα το στείλω στην Blackstone για ανάλυση, έτσι από περιέργεια βέβαια....την δε ανάλυση την περιμένουν με αγωνία πολλοί εδώ μέσα (τάδε έφη rx8 drifter )
Αυτά...
-
Αγωνία δεν έχω για σοβαρότερα πράγματα, ενδιαφέρον ναι
-
Παρήγγειλα 4 μπουκάλια των 946ml Amsoil HDD 5W30 από Αγγελόπουλο, καθώς ο Λαμπριανίδης θα έχει full stock σε Amsoil από μέσα Οκτωβρη και μετά.
12,5€ το ένα ,έναντι 11€ που τα διέθετε ο Λαμπριανίδης, όσο τα είχε σε stock.
Η έλλειψη ανταγωνισμού, αλλά ok δε χαθήκαμε για 4€ παραπάνω.
-
Έμεινες ικανοποιημένος από τα hdd?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έμεινες ικανοποιημένος από τα hdd?Απολύτως Κωνσταντίνε!
Μηδενική κατανάλωση, έπειτα και από 9000χλμ ,ωραίο στροφάρισμα στις ψηλές και γενικότερα αψεγάδιαστη λειτουργία ,είτε με ζεστό είτε με κρύο κινητήρα.Ο κινητήρας μου δείχνει να το συμπαθεί, περισσότερο κι από το AMO.
Πρέπει μόνο να αγγαρέψω κάποιο κοπέλι από εδώ μέσα να στείλει στο BlackStone Labs, τα HDD της προηγούμενης αλλαγής λαδιών μου, γιατί ακόοοομα περιμένω το σχετικό κιτ...
-
εμένα ήρθε δεματάκι προχθές στο γραφείο με 4 κουτάκια
τα βγάζω στον καφέ και ρωτάω τους άλλους, μήπως θέλετε να κάνετε ανάλυση λαδιών -
Μια ερωτηση που ισως εχει απαντηθει ...
Με αφορμη μια συζητηση που ειχα με εναν γειτονα θα ηθελα να μαθω .
π.χ αν ενα αυτοκινητο αλλαξε λαδια πριν απο 14μηνες , ημισυνθετικα ή συνθετικα και απο τοτε εκανε μονον 4000-5000χλμ το πολυ κ αυτα στην εθνικη , διατρεχει κινδυνο τα λαδια να μην παρεχουν πλεον την προστασια που οφειλαν και πρεπει να τα αλλαξει αμεσως γιατι κινδυνευει ή μπορει να τα κρατησει μεχρι να φθασει τα 15000χλμ που λεει ο κατασκευαστης οτι πρεπει να αλλαχθουν ..?
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Μια ερωτηση που ισως εχει απαντηθει ...Με αφορμη μια συζητηση που ειχα με εναν γειτονα θα ηθελα να μαθω .
π.χ αν ενα αυτοκινητο αλλαξε λαδια πριν απο 14μηνες , ημισυνθετικα ή συνθετικα και απο τοτε εκανε μονον 4000-5000χλμ το πολυ κ αυτα στην εθνικη , διατρεχει κινδυνο τα λαδια να μην παρεχουν πλεον την προστασια που οφειλαν και πρεπει να τα αλλαξει αμεσως γιατι κινδυνευει ή μπορει να τα κρατησει μεχρι να φθασει τα 15000χλμ που λεει ο κατασκευαστης οτι πρεπει να αλλαχθουν ..?
Εάν δεν κάνω λάθος, η διάρκεια χρήσης εντός κινητήρα είναι σε ΚΜ και χρόνο, όποιο έρθει πρώτα, οπότε μάλλον ναι θα έλεγα για την αλλαγή....
-
Σαφώς και δεν παίζει ρόλο μόνο τα χλμ. χρήσης αλλά και ο χρόνος. 14 μήνες στο κάρτερ είναι πολλά.
-
Δηλαδη τα 'λαδια' δηλαδη εχουν καποιον ωφελιμο χρονο που διατηρουν τις ιδιοτητες τους (ημερομηνια ληξης);
Αυτες οι ιδιοτητες μειωνονται μονον απο τα χιλιομετρα ή και απο το χρονο ? , ασχετα αν αυτα βρισκονται μεσα στο δοχειο της συκευασιας απο την στιγμη φυσικα που εχει αυτο ανοιχθει ή στο καρτερ του αυτοκινητου.
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Δηλαδη τα 'λαδια' δηλαδη εχουν καποιον ωφελιμο χρονο που διατηρουν τις ιδιοτητες τους (ημερομηνια ληξης);Αυτες οι ιδιοτητες μειωνονται μονον απο τα χιλιομετρα ή και απο το χρονο ? , ασχετα αν αυτα βρισκονται μεσα στο δοχειο της συκευασιας απο την στιγμη φυσικα που εχει αυτο ανοιχθει ή στο καρτερ του αυτοκινητου.
Οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα οξειδώνεται (το οξυγόνο ειναι ο κύριος παράγοντας). Ακόμα περισσότερο όταν το λάδι βρίσκεται στο κάρτερ όπου εκεί υπάρχει και η υγρασία (δηλ. νερό). Στην περίπτωσή σου, έχεις κάνει και πολύ λίγα χλμ. που σημαίνει ότι το λιπαντικό δεν έχει αποβάλλει την υγρασία με αποτέλεσμα την περαιτέρω αλλοίωσή του.
-
Τα λάδια περιέχουν πρόσθετα που ξοδεύονται ανάλογα με την χρήση που κάνεις στο αυτοκίνητο.
Η υγρασία/καύσιμο/κατάλοιπα καύσης μαζεύονται στο λάδι όταν κάνεις μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη και το σβήνεις χωρίς να έχει περάσει αρκετή ώρα με το λάδι ζεστό (ώστε να εξατμιστεί η υγρασία).Τα περισσότερα χιλιόμετρα τα έκανες στον αυτοκινητόδρομο οπότε τα λάδια σου πρέπει να είναι εντάξει, εγώ θα τα κρατούσα.
Για να είσαι σίγουρος ότι τα λάδια είναι εντάξει πρέπει να κάνεις ανάλυση λαδιών αλλά αυτή στοιχίζει σχεδόν όσο τα λάδια.Σε μεγάλα φορτηγά η ανάλυση συμφέρει (ΠΟΛΥ λάδι) ενώ στα αυτοκίνητα συμφέρει να αλλάξεις λάδια όταν περάσει αρκετός καιρός/χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...
Τα περισσότερα χιλιόμετρα τα έκανες στον αυτοκινητόδρομο οπότε τα λάδια σου πρέπει να είναι εντάξει, εγώ θα τα κρατούσα.+1. Με χρήση αυτοκινητόδρομου και πάνω από 20 λεπτά τα λάδια αποβάλλουν όποια υγρασία έχουν. Επίσης είναι αρκετά ήπια χρήση (εκτός αν μιλάμε για τελικιάσματα φυσικά)
Για να είσαι σίγουρος ότι τα λάδια είναι εντάξει πρέπει να κάνεις ανάλυση λαδιών αλλά αυτή στοιχίζει σχεδόν όσο τα λάδια.
εκτός αν η χρήση τέτοιου τύπου πρόκειται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια οπότε ίσως τότε έχει νόημα να γίνει ανάλυση **μία φορά ** και έτσι να δείτε πόσο περίπου αντέχουν τα λάδια υπό τις συνθήκες αυτές και να το έχετε για 'μπούσουλα' στο μέλλον.
-
ακριβώς όπως τα λέει ο μεσαστου.
έκανα την ανάλυση πριν λίγο καιρό και αποδείχτηκε ότι τα 10.000 χλμ με ανηλεή χρήση αυτοκινητόδρομου είναι μιά χαρά αποδεκτό νούμερο για τα συγκεκριμένα λάδια, οπότε θα συνεχίσω έτσι -
-
στη σελίδα τους λέει πόσο είναι το ελάχιστο δείγμα, αλλά αυτό δεν κάνει ούτε για σφηνάκια
-
How much oil do you need?
Our bottle holds 3.5 oz, or a little less than half a cup. You can get away with less, though we need at least 2.5 oz to do all of our tests. την επόμενη φορά ......
2.5oz = 74ml
-
καλά, πόσο κλάμπανος μπορεί να είναι
ρε λες να μη στα άλλαξεεεπ, λέει ότι καλό είνα ιτο δείγμα να παίρνεται απ το φίλτρο
-
αντιπροσωπία ..... μην μου θυμίζεις άλλο την ασχετοσύνη τους .......
-
drifter πως θα γίνει να μας φέρεις κάνα φτηνό λαδάκι από τα highlands; Πότε με το καλό θα ξαναπάς;
Καλά μιλάμε οι άνθρωποι εκεί έχουν αναγάγει την οικονομία σε επιστήμη. Βρήκα ένα Σκωτσέζικο μαγαζάκι με --> τιμές απίστευτες
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]