-
Ψαχνω για λαδι 5w30 με ACEA A3/B3. Το manual ρητα απαγορευει ACEA A1/B1 και A5/B5.
Το μονο που βρισκω ειναι της Castrol. Απο amsoil-mobil1-red line ειναι A5/B5.Υπαρχει κατι αλλο;
-
Ο χρήστης vagman77 έγραψε:
Ψαχνω για λαδι 5w30 με ACEA A3/B3. Το manual ρητα απαγορευει ACEA A1/B1 και A5/B5.
Το μονο που βρισκω ειναι της Castrol. Απο amsoil-mobil1-red line ειναι A5/B5.
Υπαρχει κατι αλλο;Ψάξε καλύτερα. Γενικά σαν ιξώδες είναι πολύ συνηθισμένο σε πολλά αυτοκίνητα και για αυτό ανάλογα με το αυτοκίνητο υπάρχουν και Α1-Α5 αλλά και Α3. Όλοι έχουν και Α3. (επειδή κι εγώ τέτοιο βάζω δεν έχω αισθανθεί έλλειψη μοντέλων... μάλλον το αντίθετο, δυσκολία επιλογής ανάμεσα στα πολλά.)
-
Ο χρήστης vagman77 έγραψε:
Το μονο που βρισκω ειναι της Castrol. Απο amsoil-mobil1-red line ειναι A5/B5.Υπαρχει κατι αλλο;
Δες και την λίστα του Μίλτου http://www.prcclub.gr/Topics/Lubricants/Lubricants.htm αν και έχει να την ανανεώσει από τον Μάιο (υπάρχουν πολλά Fuchs, Mobil 1 ESP, Motul X-Max, 300V, Valvoline, κλπ).
Το redline http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=2&pcid=21 είναι Α3. -
Θα κάνω αλλαγή στο Panda 100 και μου πρότειναν τα Selenia Gold ενώ η Fiat προτείνει τα Selenia 20K.
Οι προδιαγραφές τους είναι οι εξής:
Selenia 20K
SAE 10W-40, ACEA A3, API SL/CF, FIAT 9.55535-G2 CONTRACTUAL TECHNICAL REFERENCE N.F405.N04, VW 500.00 - 505.00, MB 229.1Selenia Gold
SAE 10W-40, ACEA A3/B3/B4, API SM/CF, MB 229.1, VW 502.00-505.00_
-
Ας αναφέρω τι βρήκα μετά από λίγο ψάξιμο (και εντός του 4TF)...
Τα Gold έχουν μόνο συνθετική βάση & προτείνονται για 10k χλμ από τη Fiat κυρίως σε 8v μοτέρ ενώ τα 16v τα καταναλώνουν/καίνε σχετικά εύκολα.
Τα 20K είναι πλήρως συνθετικά και προτείνονται από τη Fiat για 20k χλμ ενώ θεωρούνται ένα σκαλί πιο πάνω από τα Gold.
Θα βάλω τα 20Κ.
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ας αναφέρω τι βρήκα μετά από λίγο ψάξιμο (και εντός του 4TF)...Τα Gold έχουν μόνο συνθετική βάση & προτείνονται για 10k χλμ από τη Fiat κυρίως σε 8v μοτέρ ενώ τα 16v τα καταναλώνουν/καίνε σχετικά εύκολα.
Τα 20K είναι πλήρως συνθετικά και προτείνονται από τη Fiat για 20k χλμ ενώ θεωρούνται ένα σκαλί πιο πάνω από τα Gold.
Θα βάλω τα 20Κ.
_
Στα 10000χλμ ομως να τα αλλαζεις.Και στην αρχη να ελενχεις συχνα την σταθμη τους.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στα 10000χλμ ομως να τα αλλαζεις.Και στην αρχη να ελενχεις συχνα την σταθμη τους.Στα 10k άλλαξα τα πρώτα, τώρα θα πάω για τα 20k...
Όπως είπες, αλλαγές θα γίνονται κάθε 10k..._
-
παιδιά πήρα προχθές για το αυτοκινητό μου βαλβολίνες Motul Gear300 100%synthetic.Ο αντιπρόσωπος μου είπε πως η βαλβολίνες αυτές θέλουν άλλαγμα κάθε 80000χλμ.Αληθεύει;Υπόψιν ότι το αμάξι κάνει πολλά χλμ σε γρήγορους ρυθμούς
-
Ο χρήστης kostastyper έγραψε:
παιδιά πήρα προχθές για το αυτοκινητό μου βαλβολίνες Motul Gear300 100%synthetic.Ο αντιπρόσωπος μου είπε πως η βαλβολίνες αυτές θέλουν άλλαγμα κάθε 80000χλμ.Αληθεύει;Υπόψιν ότι το αμάξι κάνει πολλά χλμ σε γρήγορους ρυθμούς8.000 ήθελες να γράψεις ή όντως είναι 80.000 το νούμερο?
Γιατί το 2ο έχεις γράψει το οποίο με την καμία δεν αληθεύει.Επίσης τα πλήρως συνθετικά από όσο ξέρω αντέχουν για ως και 30.000km (πχ εθνική και χαλαρή οδήγηση) ή για 15.000km σε συνθήκες δύσκολες (κίνηση σε πόλη κτλ).
τα 'απλά' (ημισυνθετικά) αντέχουν περίπου 7.500km.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
παιδιά πήρα προχθές για το αυτοκινητό μου βαλβολίνες Motul Gear300 100%synthetic.Ο αντιπρόσωπος μου είπε πως η βαλβολίνες αυτές θέλουν άλλαγμα κάθε 80000χλμ.Αληθεύει;Υπόψιν ότι το αμάξι κάνει πολλά χλμ σε γρήγορους ρυθμούς
8.000 ήθελες να γράψεις ή όντως είναι 80.000 το νούμερο?
Γιατί το 2ο έχεις γράψει το οποίο με την καμία δεν αληθεύει.Επίσης τα πλήρως συνθετικά από όσο ξέρω αντέχουν για ως και 30.000km (πχ εθνική και χαλαρή οδήγηση) ή για 15.000km σε συνθήκες δύσκολες (κίνηση σε πόλη κτλ).
τα 'απλά' (ημισυνθετικά) αντέχουν περίπου 7.500km.
Bαλβολινες
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Bαλβολινες
Ουπς...
Ντάξει μωρέ...κόλλησες κι εσύ σε μία λεξούλα τόση δα...
-
Ο χρήστης kostastyper έγραψε:
παιδιά πήρα προχθές για το αυτοκινητό μου βαλβολίνες Motul Gear300 100%synthetic.Ο αντιπρόσωπος μου είπε πως η βαλβολίνες αυτές θέλουν άλλαγμα κάθε 80000χλμ.Αληθεύει;Υπόψιν ότι το αμάξι κάνει πολλά χλμ σε γρήγορους ρυθμούςΤις φορουσα για 20.000χλμ στο αμαξι μου και ειχε κανει 2 σκληρα trackday.
Το σασμαν δεν εκανε κιχ.
Η καλυτερη βαλβολινη για μενα μαζι με τις redline.
Θα μεινεις κατευχαριστημενος.
Το αμαξι μου ηταν μια 156 1.6 -
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Τις φορουσα για 20.000χλμ στο αμαξι μου και ειχε κανει 2 σκληρα trackday.
Το σασμαν δεν εκανε κιχ.
Η καλυτερη βαλβολινη για μενα μαζι με τις redline.
Θα μεινεις κατευχαριστημενος.
Το αμαξι μου ηταν μια 156 1.6Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
-
η καλυτερη βαλβολινη ειναι η LS 90 SHELL η οποια μπαινει στα RX-7.
και επισης χρησιμοποιηται σε μειωτηρες διαφορικα σαζμαν πολλων χωματουργικων μηχανηματων
και ταμπερ. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
η καλυτερη βαλβολινη ειναι η LS 90 SHELL η οποια μπαινει στα RX-7.
και επισης χρησιμοποιηται σε μειωτηρες διαφορικα σαζμαν πολλων χωματουργικων μηχανηματων
και ταμπερ.Ναι για τρακτέρ καλά είναι τα Hell.Και μόνο.
-
Καλησπέρα,
Επίσκεψη σήμερα στην τοπική αντιπροσωπεία BMW για να κλείσω ραντεβού για την αλλαγή των λαδιών στα 29000 ΚΜ (χρήση λαδιού 27000ΚΜ) και η απάντηση του τεχνικού προϊστάμενου ήταν:
'Σύμφωνα με το BC έχετε άλλα 1400ΚΜ κύριε, δεν υπάρχει λόγος και δεν χρειάζεται ακόμα να τα αλλάξετε, τηλεφωνήστε για ραντεβού μόλις πλησιάζει στο 0'.
Συμπεριφορά από επαγγελματίες τεχνίτες & αντιπροσωπείες και όχι από τους ανά την Ελλάδα Μαστρο-Μήτσους.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
...σήμερα στην τοπική αντιπροσωπεία BMW για να κλείσω ραντεβού για την αλλαγή των λαδιών στα 29000 ΚΜ (χρήση λαδιού 27000ΚΜ) ...Σε πόσους μήνες έχεις κάνει αυτά τα 27,000 χλμ; Υποψιάζομαι ότι είναι σε ανοιχτούς δρόμους, σωστά; Πόσα χρόνια εγγύηση δίνει η BMW στον κινητήρα;
-
'Σύμφωνα με το BC έχετε άλλα 1400ΚΜ κύριε, δεν υπάρχει λόγος και δεν χρειάζεται ακόμα να τα αλλάξετε
Επειδή και το δικό μου αυτοκίνητο έχει την υπενθύμιση αλλαγής λαδιών της BMW, και μάλιστα ρυθμισμένο στα 25.000 χλμ., εγώ τα αλλάζω στα μισά γιατί θεωρώ το παραπάνω όριο ως υπερβολικό, άσε που θέλω 2 χρόνια να το πιάσω.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
...σήμερα στην τοπική αντιπροσωπεία BMW για να κλείσω ραντεβού για την αλλαγή των λαδιών στα 29000 ΚΜ (χρήση λαδιού 27000ΚΜ) ...
Σε πόσους μήνες έχεις κάνει αυτά τα 27,000 χλμ; Υποψιάζομαι ότι είναι σε ανοιχτούς δρόμους, σωστά; Πόσα χρόνια εγγύηση δίνει η BMW στον κινητήρα;
Από τον Ιουν 2008, ήτοι 15 μήνες.....το 80% έγινε σε Autobahn με υψηλές ταχύτητες.....
'Σύμφωνα με το BC έχετε άλλα 1400ΚΜ κύριε, δεν υπάρχει λόγος και δεν χρειάζεται ακόμα να τα αλλάξετε
Επειδή και το δικό μου αυτοκίνητο έχει την υπενθύμιση αλλαγής λαδιών της BMW, και μάλιστα ρυθμισμένο στα 25.000 χλμ., εγώ τα αλλάζω στα μισά γιατί θεωρώ το παραπάνω όριο ως υπερβολικό, άσε που θέλω 2 χρόνια να το πιάσω.
Μα το BC βγάζει ένδειξη και για ΚΜ και για χρόνο, όσον αφορά το πότε πρέπει να κάνεις την αλλαγή λαδιών, οπότε τα 2 έτη (ανεξαρτήτως ΚΜ) είναι εντός προδιαγραφών του κατασκευαστή.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
...σήμερα στην τοπική αντιπροσωπεία BMW για να κλείσω ραντεβού για την αλλαγή των λαδιών στα 29000 ΚΜ (χρήση λαδιού 27000ΚΜ) ...
Σε πόσους μήνες έχεις κάνει αυτά τα 27,000 χλμ; Υποψιάζομαι ότι είναι σε ανοιχτούς δρόμους, σωστά; Πόσα χρόνια εγγύηση δίνει η BMW στον κινητήρα;
Από τον Ιουν 2008, ήτοι 15 μήνες.....το 80% έγινε σε Autobahn με υψηλές ταχύτητες.....
Σε πόσες στροφές γυρίζει συνήθως ο κινητήρας σου;
Έχεις πολλές επιβραδύνσεις - επιταχύνσεις και αν ναι με πόσο γκάζι τις κάνεις αυτές;
Φαντάζομαι ότι θα έχει γραφτεί και αλλού αλλά τι λαμβάνει υπόψη του το BC; Τι λάδια έχεις μέσα;
Μια ανάλυση τύπου black stone θα είχε ενδιαφέρον αν και υποψιάζομαι πως δεν σε ενδιαφέρει αφού θα πουλήσεις το αυτοκίνητο όχι πολύ μετά το πέρας της εγγύησης. Θεωρητικά οι diesel έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια. Με αυτή την λογική καλά κάνεις
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]