-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Περίπου ναι. Η εικόνα που ειχα δει έδειχνε το μείγμα να εισέρχεται σαν την δεξιά (κοκκινο) εικόνα, να 'χτυπα' πανω στον κυλινδρο κ μετά στο πιστονι αν θυμάμαι καλά. Σ αυτο το σημείο πριν ξαναφυγει απο το πιστονι ελεγαν οτι τραβουσε λάδι μεσα στο χώρο καυσης.
?
Από Toyota. Η δεξιά εικόνα.
.
.
Οι περισσότεροι κατασκευαστές προσπαθούν τα το κάνουν. Βελτιώνει την ανάμιξη αέρα-καυσίμου.Ακριβώς, την κατανάλωση λαδιου στους fsi την απεδιδαν στον στροβιλισμο αυτό.
-
Καλημερα . Ευχαριστω για την ενημερωση
Ποσο λαδι ομως να μπορεσει να 'ρουφηξει' αυτος ο στροβιλισμος, αν τα ελατηρια του πιστονιου δουλευουν σωστα ?
Οπως δεν ξερω σε πιο σημειο της διαδρομης του πιστονιου γινεται ο στροβιλισμος . Γιατι αν ειναι στην ανοδο ειναι πιο light τα πραγματα. Επισης στα τουρμπο που μπαινει με πιο μεγαλη πιεση ο αερας, αν εξισορροπεί την υποπιεση που κανει ο στροβιλισμοςΓια το fiat doblo του cson , τι πιστευετε?
Μαλλον οι αλλαγες ανα 35,000χλμ δεν εκαναν και πολυ καλο στο μοτερ -
Ακριβώς ίδια περίπτωση με ίδια μάρκα και αν δε κάνω λάθος ήταν το βανάκι Scudo. Γνωστός μου είχε συνεργείο το οποίο έκανε αλλαγές λαδιών. Όταν του ήρθε το αυτοκίνητο μόνο τη πρώτη φορά στις 30.000 (τότε τόσο έλεγε το μάνιουαλ) κατάφερε να βγάλει λίγο λιπαντικό. Όταν τους είπε να το αλλάζουν νωρίτερα λόγου του ότι άνηκε σε ίδρυμα δεν ασχολήθηκε κανείς. Μετά αναγκαστικά το πήγαιναν όταν άναβε η λυχνία της πίεσης και απλά συμπλήρωναν.
-
Σαφέστατα οι αλλαγές ανά 35Κ χλμ συνέβαλαν στην κατανάλωση λαδιού. Οι περισσότεροι αυτά τα χλμ τα κάνουμε σε 15-20 χρόνια, οπότε ούτε εγγύηση παίζει, ούτε γάτα, ούτε ζημιά!!! Βάζουν και ότι 3λ λάδι ανά 10Κ χλμ είναι φυσιολογικό και έτοιμη η λαδιερα.......
Κανονικά η εταιρεία θα πρέπει να πιέσει για επισκευή. Με αυτό το ρυθμό δεν βγάζει 3ετια.ι -
Τωρα θυμήθηκα και το εταιρικο Seat Leon 1.6 ντιζελ , φιλου που καιει κανα 2λτ/10,000 χλμ
Αλλαγες όποτε λεει η SeatΟπως θα εχετε παρατηρησει σε οσους καιει λαδι το μοτερ τους, συνηθως στα πρωτα χλμ μετα την αλλαγη λαδιων δεν καιει
Οταν παλιωσει το λαδι,τοτε αρχιζει και το καιει
Δλδ αλλαζεις λαδι τωρα και στα πρωτα 5,000χλμ δεν καιει τιποτα . Μετα αρχιζει και καιει λιγο λιγο . Και οταν περασει τα 10,000χλμ το πινει σαν νερο -
Οτι το μάνουαλ λέει αλλαγή κάθε 30000 35000 χλμ δεν σημαίνει ότι δεν ανοίγουμε το καπο για έλεγχο ......... ποτέ!!!
Του cson βγαίνει να κάνει πόσα χλμ τον μήνα;Πάνω απο 10000χλμ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.Πόσα απο αυτά λέτε να είναι στον κόφτη;
Σίγουρα έχει φάει πολύ ξύλο ο κινητήρας. -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Τωρα θυμήθηκα και το εταιρικο Seat Leon 1.6 ντιζελ , φιλου που καιει κανα 2λτ/10,000 χλμ
Αλλαγες όποτε λεει η SeatΟπως θα εχετε παρατηρησει σε οσους καιει λαδι το μοτερ τους, συνηθως στα πρωτα χλμ μετα την αλλαγη λαδιων δεν καιει
Δλδ αλλαζεις λαδι τωρα και στα πρωτα 5,000χλμ δεν καιει τιποτα . Μετα αρχιζει και καιει λιγο λιγο . Και οταν περασει τα 10,000χλμ το πινει σαν νεροEγώ ποτέ δεν το έχω δει αυτό. Από την άλλη έχω δει μόνο ένα αμάξι να καίει και ήρθε έτσι στα χέρια μου και ο ρυθμός που καίει μου φαίνεται σταθερός.
Πάντα υπάρχει και το θέμα του μούφα λάδι έτσι? Για αυτό προτιμώ αντιπροσωπεία, αν και εκεί έχουν υπάρξει κρούσματα σε κάποια θέματα, κυρίως μη αναγκαίων επισκευών.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Οτι το μάνουαλ λέει αλλαγή κάθε 30000 35000 χλμ δεν σημαίνει ότι δεν ανοίγουμε το καπο για έλεγχο ......... ποτέ!!!
Του cson βγαίνει να κάνει πόσα χλμ τον μήνα;Πάνω απο 10000χλμ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.Πόσα απο αυτά λέτε να είναι στον κόφτη;
Σίγουρα έχει φάει πολύ ξύλο ο κινητήρας.Το σιγουρα απο που προκύπτει ? Εγω παλι φανταζομαι οτι οταν εισαι ολη μερα μεσα στο αμαξι, δεν εχεις ορεξη να το πας κοφτες
Eγώ ποτέ δεν το έχω δει αυτό. Από την άλλη έχω δει μόνο ένα αμάξι να καίει και ήρθε έτσι στα χέρια μου και ο ρυθμός που καίει μου φαίνεται σταθερός.
Πάντα υπάρχει και το θέμα του μούφα λάδι έτσι? Για αυτό προτιμώ αντιπροσωπεία, αν και εκεί έχουν υπάρξει κρούσματα σε κάποια θέματα, κυρίως μη αναγκαίων επισκευών.
Εσυ μπορει να μην το εχεις δει , εγω το εχω δει πολλες φορες . Και αυτο γινεται κυριως οταν ο κινητηρας εχει blow by
Στοιχιματιζω οτι και στο doblo του cson κατι τετοιο συμβαινει -
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Σίγουρα έχει φάει πολύ ξύλο ο κινητήρας.Ο κινητηρας τρώει ζόρι , αλλά όχι σε κόφτες. Εχει gps με όριο τα 110. Καταρχάς το όχημα είναι μόνιμα φορτωμένο. Κάνει συχνά μέγιστες επιταχύνσεις για να μπει γρήγορα στη ταχεια κυκλοφορία ,και εκτός των πολλών χιλιομέτρων τρώει και άπειρες ώρες ρελαντί για στατική σήμανση.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημερα . Ευχαριστω για την ενημερωση
Ποσο λαδι ομως να μπορεσει να 'ρουφηξει' αυτος ο στροβιλισμος, αν τα ελατηρια του πιστονιου δουλευουν σωστα ?
Οπως δεν ξερω σε πιο σημειο της διαδρομης του πιστονιου γινεται ο στροβιλισμος . Γιατι αν ειναι στην ανοδο ειναι πιο light τα πραγματα. Επισης στα τουρμπο που μπαινει με πιο μεγαλη πιεση ο αερας, αν εξισορροπεί την υποπιεση που κανει ο στροβιλισμοςΓια το fiat doblo του cson , τι πιστευετε?
Μαλλον οι αλλαγες ανα 35,000χλμ δεν εκαναν και πολυ καλο στο μοτερΣτα τουρμπατα η λογική λέει πως αν υφίσταται σαν φαινόμενο είναι στον ελαχιστο βαθμό σε σχέση με ατμοσφαιρικό. Από εκεί και περα παίζει ρολο και σε ποια φάση της καθοδου του εμβολου ψεκαζεις κτλ.
Βέβαια ο Super@T δείχνει οτι ολες οι εταιρίες το επιδιωκουν αυτό. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σίγουρα έχει φάει πολύ ξύλο ο κινητήρας.Ο κινητηρας τρώει ζόρι , αλλά όχι σε κόφτες. Εχει gps με όριο τα 110. Καταρχάς το όχημα είναι μόνιμα φορτωμένο. Κάνει συχνά μέγιστες επιταχύνσεις για να μπει γρήγορα στη ταχεια κυκλοφορία ,και εκτός των πολλών χιλιομέτρων τρώει και άπειρες ώρες ρελαντί για στατική σήμανση.
Η δευτέρα του στον κόφτη για να μπει φορτωμένο στην ταχεία κυκλοφορία πόσα χλμ να δίνει;Πάνω απο τα 110 του gps;
Απο άλλα αναλώσιμα πως πάει;Πχ φρένα;Συμπλέκτη;Αμορτισέρ;Άλλες βλάβες έχει βγάλει;
Σε ανάδοχο ΕΟ δουλέυει το αμάξι όπως αυτά που βλέπουμε με την σήμανση -βελάκια κλπ;Κουβαλάνε εργαλεία ,εξοπλισμο κλπ. -
Σίγουρα έχει φάει πολύ ξύλο ο κινητήρας.Το σιγουρα απο που προκύπτει ? Εγω παλι φανταζομαι οτι οταν εισαι ολη μερα μεσα στο αμαξι, δεν εχεις ορεξη να το πας κοφτες
Οταν θες 10 λεπτά για να τελειώσει η βάρδια σου και είσαι πχ 40 χλμ μακρυά απο την βάση δεν θα το λυπηθείς.
Δεν εχεις δει πως πάνε οι ντελιβεράδες,τα κούριερ ,τα εργολαβικά της ΔΕΔΗΕ όταν τελειώνει η βάρδια τους;Μαλλιά κουβάρια. -
Δλδ αλλαζεις λαδι τωρα και στα πρωτα 5,000χλμ δεν καιει τιποτα . Μετα αρχιζει και καιει λιγο λιγο . Και οταν περασει τα 10,000χλμ το πινει σαν νεροΣε πιο πίσω σελιδες το εχω αναφέρει αυτό για mobil 1 5w50, 10w60. Είναι λαδια με πολλά προσθετα για να κρατησουν τετοιο ανοιγμα ιξωδους, ωστόσο το καψιμο δεν ερχόταν πριν τις 15000κμ, όπως και η αξιοσημειωτη αλλαγη στον ήχο του κινητηρα.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Η δευτέρα του στον κόφτη για να μπει φορτωμένο στην ταχεία κυκλοφορία πόσα χλμ να δίνει;Πάνω απο τα 110 του gps;
Απο άλλα αναλώσιμα πως πάει;Πχ φρένα;Συμπλέκτη;Αμορτισέρ;Άλλες βλάβες έχει βγάλει;
Σε ανάδοχο ΕΟ δουλέυει το αμάξι όπως αυτά που βλέπουμε με την σήμανση -βελάκια κλπ;Κουβαλάνε εργαλεία ,εξοπλισμο κλπ.Το αμάξι λειτουργεί με φουλ φορτίο για πλήρη επιτάχυνση 1800 με 3200 κάπου εκει. Παραπάνω δεν πάει όχι γιατί το λυπομαστε, αλλά γιατί δεν τραβάει, αδειάζει εντελώς. Ναι βανακι αυτοκινητόδρομου ειναι . Έχει βγάλει wastegate(αντικατάσταση όλου του τούρμπο σετ), intercooler με ρωγμή, δίσκο πλατό πρόσφατα, πίσω αμορτισέρ. Αυτά τα ολίγα.
-
To τουρμπο σας το αλλαξανε στην εγγυηση?
@W202 AMG Στα τελευταια ποστ, τα ιδια λεμε
-
To τουρμπο σας το αλλαξανε στην εγγυηση?@W202 AMG Στα τελευταια ποστ, τα ιδια λεμε
Ναι διότι έμεινε εντελώς το αμάξι. Και μάλιστα εντελώς ξαφνικά. Και δεν πιάνεται στην φυσιολογική φθορά όπως οι δίσκοι και ο συμπλέκτης.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σε ανάδοχο ΕΟ δουλέυει το αμάξι όπως αυτά που βλέπουμε με την σήμανση -βελάκια κλπ;Κουβαλάνε εργαλεία ,εξοπλισμο κλπ.Το αμάξι λειτουργεί με φουλ φορτίο για πλήρη επιτάχυνση 1800 με 3200 κάπου εκει. Παραπάνω δεν πάει όχι γιατί το λυπομαστε, αλλά γιατί δεν τραβάει, αδειάζει εντελώς. Ναι βανακι αυτοκινητόδρομου ειναι . Έχει βγάλει wastegate(αντικατάσταση όλου του τούρμπο σετ), intercooler με ρωγμή, δίσκο πλατό πρόσφατα, πίσω αμορτισέρ. Αυτά τα ολίγα.
Αν ο κατασκευαστής εκτός από την αλλαγή λέει και να συμπληρώνουμε τότε ο.κ.
Όλοι οι κινητήρες είναι κατασκευασμένοι να δουλεύουν μέχρι τον κόφτη, για αυτό υπάρχει αλώστε και αυτός. Καταλήγουμε στις παπαρολογίες που λέει το μάνιουαλ να αλλάζουμε το λιπαντικό λίγο-αρκετά μετά που γίνει νερό. Μη ξεχνάμε ότι εκτός του κατασκευαστή (ομάδα) του κινητήρα, μετά από αυτόν είναι και ο marketing-ατζής που ράβει και ξηλώνει ότι του πούν τα αφεντικά για το τι θα γραφτεί στο βιβλίο. -
ό,τι γράφει το manual σε θέμα συντήρησης είναι τεσταρισμένο (αναφέρομαι πάντα σε μοντέλα μαζικής παραγωγής).
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
ό,τι γράφει το manual σε θέμα συντήρησης είναι τεσταρισμένο (αναφέρομαι πάντα σε μοντέλα μαζικής παραγωγής).Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από εσένα
Πάντως φιλτραρε και τίποτα από αυτά που λένε οι κατασκευαστές, όχι όλα αμασητα!!!!! -
Το έφαγες το μοτέρ cson!
Jtdm2 μοτέρ και να καίει λάδι, πάρα πολύ σπάνιο.
Αν έκανες τις αλλαγές στις 20,000 από τις 35,000, πιστεύω, στις 230,000 που έχει τώρα, θα έκαιγε αμελητέα ποσότητα.Και η suzuki ftp-jtdm2 φοράει και στο δικό μου στα 150,000 δε καίει σταγόνα αλλά οι αλλαγές γίνονται στις 8-9-10,000 χλμ ανάλογα τα κέφια. Αυστηρά, κόφτης στις 10,000χλμ για αλλαγή λαδιού.
Αυτό το 0w30 είναι φοβερό, αλλά αδερφέ μετά τις 10,000 αν το δεις πως είναι θα πεις, καλύτερα να ρίξω μέσα ΕΛΑΪΣ παρά να αφήσω με αυτά τα λάδια.
Είναι κρίμα cson, γιατί αυτά τα μοτεράκια είναι πάρα πολύ δυνατά.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]