-
Χαμηλης αποδοσης σαν ατμοσφαιρικός δεν είναι, είναι απλά ενα καλο 1800αρης ατμοσφαιρικός. Τα σημερινά τουρμπατα εχουν πολλά πλεονέκτηματα, δεν δουλεύουν όπως δουλευαν πριν 30-40 χρόνια για αλογα μονο αλλά και για οικονομία. Ο ψεκασμος σήμερα δεν έχει επαφή με το injection που έχει ο κινητήρας μου. Σε σημερινο κινητηρα τα λαδια επιβαρυνονται σημαντικά λιγότερο από το καυσιμο, εξου και τα longlife διάστηματα. Προσωπικά εχω υγραεριο και κινουμαι σε τέτοια διάστηματα αλλαγής.
Οι κινητήρες που λες οτι καινε λαδια (οχι 1 λίτρο στα 15000-30000κμ) αλλά λίτρα είναι προβληματικοι και δεν φταίνε τα διαστηματα αλλαγής λαδιων. Φουλ συνθετικο λαδι που να σπάει με νορμαλ χρηση πριν τις 15000 δν υπάρχει σε συγχρονο κινητηρα. -
Μάλλον είναι από παλαιά μοτέρ που βάζουν παλαιας τεχνολογίας λάδι η από μοτέρ που βάζουν λάθος λάδι.
Ένα εύκολο κριτήριο για μοντέρνο μοτέρ είναι το ηλεκτρογκαζο.Έχεις υπόψιν σου πολλά μοτέρ με ηλεκτρογκαζο που να καίνε λάδι;
Ας είναι και 15ετιας+ -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Χαμηλης αποδοσης σαν ατμοσφαιρικός δεν είναι, είναι απλά ενα καλο 1800αρης ατμοσφαιρικός. Τα σημερινά τουρμπατα εχουν πολλά πλεονέκτηματα, δεν δουλεύουν όπως δουλευαν πριν 30-40 χρόνια για αλογα μονο αλλά και για οικονομία. Ο ψεκασμος σήμερα δεν έχει επαφή με το injection που έχει ο κινητήρας μου. Σε σημερινο κινητηρα τα λαδια επιβαρυνονται σημαντικά λιγότερο από το καυσιμο, εξου και τα longlife διάστηματα. Προσωπικά εχω υγραεριο και κινουμαι σε τέτοια διάστηματα αλλαγής.
Οι κινητήρες που λες οτι καινε λαδια (οχι 1 λίτρο στα 15000-30000κμ) αλλά λίτρα είναι προβληματικοι και δεν φταίνε τα διαστηματα αλλαγής λαδιων. Φουλ συνθετικο λαδι που να σπάει με νορμαλ χρηση πριν τις 15000 δν υπάρχει σε συγχρονο κινητηρα.Βασικα δεν υπαρχει 100% συνθετικο πλεον (εκτος λιγων εξαιρέσεων)
Οπως και βεβαιως επιβαρυνονται τα λαδια απο το καυσιμο . Ξεχνας τις αναγεννησεις που κανουν τα ντιζελ και γεμιζουν το λαδι με πετρελαιοΜάλλον είναι από παλαιά μοτέρ που βάζουν παλαιας τεχνολογίας λάδι η από μοτέρ που βάζουν λάθος λάδι.
Ένα εύκολο κριτήριο για μοντέρνο μοτέρ είναι το ηλεκτρογκαζο.Έχεις υπόψιν σου πολλά μοτέρ με ηλεκτρογκαζο που να καίνε λάδι;
Ας είναι και 15ετιας+Αuris 1.6 125hp του 2009 που καιει λαδι απο τα 100,000χλμ με αλλαγες στιν αντιπροσωπεια
308 1,4 με αλλαγες στην αντιπροσωπεια με 1λιτρο/5,000χλμ
Αμετρητα 207 thp που καινε πανω απο 2 λιτρα στα 10,000 και το δικο μου δεν περναει το 1 λιτρο στα ιδια χλμ
κτλ
Να μη πω για ολα τα tsi του vag -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Οι κινητήρες που λες οτι καινε λαδια (οχι 1 λίτρο στα 15000-30000κμ) αλλά λίτρα είναι προβληματικοι και δεν φταίνε τα διαστηματα αλλαγής λαδιων. Φουλ συνθετικο λαδι που να σπάει με νορμαλ χρηση πριν τις 15000 δν υπάρχει σε συγχρονο κινητηρα.Βασικα δεν υπαρχει 100% συνθετικο πλεον (εκτος λιγων εξαιρέσεων)
Οπως και βεβαιως επιβαρυνονται τα λαδια απο το καυσιμο . Ξεχνας τις αναγεννησεις που κανουν τα ντιζελ και γεμιζουν το λαδι με πετρελαιοΜάλλον είναι από παλαιά μοτέρ που βάζουν παλαιας τεχνολογίας λάδι η από μοτέρ που βάζουν λάθος λάδι.
Ας είναι και 15ετιας+Αuris 1.6 125hp του 2009 που καιει λαδι απο τα 100,000χλμ με αλλαγες στιν αντιπροσωπεια
308 1,4 με αλλαγες στην αντιπροσωπεια με 1λιτρο/5,000χλμ
Αμετρητα 207 thp που καινε πανω απο 2 λιτρα στα 10,000 και το δικο μου δεν περναει το 1 λιτρο στα ιδια χλμ
κτλ
Να μη πω για ολα τα tsi του vagΑν ειχα ντιζελ , θα βαζα ενα της mobil (δν ξερω τι παίζει με το dpf) που το δίνει για τρελο διάστημα αλλαγής (50.000κμ νομίζω) και θα το κρατουσα 30000+.Αν ομως πηρα ντιζελ για 5-10 χιλιόμετρα μεσα στην πόλη, είμαι άξιος της μοίρας μου.
Όλα τα μοτερ που λες καινε λαδια για δικους τους λόγους, άσχετους με τα διάστηματα αλλαγής. -
Αφου αντεχει 50 γιατι να το αλλαξεις στα 30 ?
Ο κατασκευαστης σε αυτα τα ντιζελ λεει μην κανετε 5-10 χλμ μεσα στην πολη δλδ?
Τα μοτερ που ανέφερα γιατι καινε λαδι? αφου ξερεις -
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Οι κατασκευαστές έχουν μπει σε ένα τρυπάκι marketing και έχουν παρατείνει κατά πολύ τα διαστήματα service των αυτοκινήτων. Πρέπει όλοι να παίζουν κάπου κοντά για να είναι ανταγωνιστικοί. Εντάξει οι τεχνολογίες έχουν αλλάξει, όπως και οι προδιαγραφές αλλά τα διαστήματα είναι στα πάνω όρια. Επίσης, οι συνθήκες οδήγησης στην Ελλάδα είναι συνήθως πόλη και πολλά σταμάτα ξεκίνα (το 80% του πληθυσμού είναι σε μεγαλουπόλεις). Το ν αλλάζεις τα λάδια ή γενικά τα αναλώσιμα πιο νωρίς από τις ενδείξεις του κατασκευαστή μόνο κακό δεν κάνεις.
Χωρίς βέβαια υπερβολές. Θα κάνεις αυτό που ορίζει η τσέπη σου και η συνείδησή σου.Για αυτό υπάρχει και χρονικό όριο, εκτός από το όριο των χλμ.
-
Αφου αντεχει 50 γιατι να το αλλαξεις στα 30 ?
Ο κατασκευαστης σε αυτα τα ντιζελ λεει μην κανετε 5-10 χλμ μεσα στην πολη δλδ?
Τα μοτερ που ανέφερα γιατι καινε λαδι? αφου ξερειςΓιατι οι κατασκευαστες των ντιζελ συνήθως εχουν το longlife στις 30000.Η mobil ισχυρίζεται για 50.000(είναι και για πιο μεγαλους ντιζελ νομίζω)
Τα ντιζελ εχουν κάποιες αρχες λειτουργιας λογω dpf, αν δεν μπορεί να τις αντιληφθει ο αγοραστής πρόβλημα του.
Toyota Auris κ το Peugeot πρέπει να καινε λογω ελατηριων.
Τα vag εκτός απο μια παρτιδα ελατήρια , καινε λαδια λογω στροβιλισμου του μειγματος, εξαιτίας του άμεσου ψεκασμου.
Τελικά ναι φταίνε τα διάστηματα αλλαγής, μιας και οι κινητηρες τοσων αλλων κατασκευαστων δεν καίνε λαδια. -
Το auris δεν ξερω , αλλά στα Πεζω δεν ειναι τα ελατηρια μονο
Αυτο με τον στροβιλισμο του μειγματος πως επηρεάζει την καταναλωση λαδιου δεν το καταλαβα
Ολοι οι κινητηρες καινε λαδι αναλογα πως τους συμπεριφερεσαι
Αλλοι ειναι πιο ευαισθητοι και αλλοι οχι -
Το auris δεν ξερω , αλλά στα Πεζω δεν ειναι τα ελατηρια μονο
Αυτο με τον στροβιλισμο του μειγματος πως επηρεάζει την καταναλωση λαδιου δεν το καταλαβα
Ολοι οι κινητηρες καινε λαδι αναλογα πως τους συμπεριφερεσαι
Αλλοι ειναι πιο ευαισθητοι και αλλοι οχιΛαϊκά : όπως το μπεκ ψεκαζει μεσα στο χώρο καυσης υπο γωνία, το μειγμα στροβιλιζεται και ανασηκωνει λαδι γύρω από το εμβολο.
-
Μηπως εννοεις οτι ξεπλενει τα τοιχωματα του κυλινδρου ?
-
Όχι, θα προσπαθήσω αύριο να βρω και εικόνες που δείχνουν τι συμβαίνει.
-
Οκ
-
Λαϊκά : όπως το μπεκ ψεκάζει μέσα στο χώρο καύσης υπό γωνία, το μείγμα στροβιλίζεται και ανασηκώνει λάδι γύρω από το έμβολο.
Παραδόξως όλοι οι άμεσου ψεκασμού το κάνουν αυτό.
-
@alexandros.K
Δεν το βρήκα ακόμα, συνεχιζω το ψάξιμο.
Βρήκα ψάχνοντας αυτό :
https://www.audizine.com/forum/showthre ... -separator
Οποίος μπορεί ας μας διαφωτίσει γιατί τοσο περιπλοκο σύστημα πανω στο καπακι. -
Κάτι τέτοιο ψάχνεις;
Το άλλο link δείχνει κομμάτι του oil separation. Προσπαθεί να υγροποιήσει όσο περισσότερο γίνεται το λάδι από τις αναθυμιάσεις και να το στείλει πίσω στον κινητήρα πριν στείλει τα υπόλοιπα στην εισαγωγή.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Κάτι τέτοιο ψάχνεις;
Το άλλο link δείχνει κομμάτι του oil separation. Προσπαθεί να υγροποιήσει όσο περισσότερο γίνεται το λάδι από τις αναθυμιάσεις και να το στείλει πίσω στον κινητήρα πριν στείλει τα υπόλοιπα στην εισαγωγή.
Περίπου ναι. Η εικόνα που ειχα δει έδειχνε το μείγμα να εισέρχεται σαν την δεξιά (κοκκινο) εικόνα, να 'χτυπα' πανω στον κυλινδρο κ μετά στο πιστονι αν θυμάμαι καλά. Σ αυτο το σημείο πριν ξαναφυγει απο το πιστονι ελεγαν οτι τραβουσε λάδι μεσα στο χώρο καυσης.
-
Fiat doblo 1.6 120 άλογα του 2018.
230.000 χλμ σε 1 έτος και 9 μήνες. Λάδι 0w-30 selenia και αλλαγες κάθε 35.000 ότι λέει το βιβλίο. Μετά τα 200.000 καίμε 1 λίτρο κάθε 3000 χλμ. Στα 35.000 πλεον του έχουμε ρίξει 11 λίτρα λάδι μεσα(λίτρο λίτρο), είναι πάντα καινούριο δηλαδή!! Συνεχίζουμε ακάθεκτοι , όταν το πάρουμε στα χέρια το μοτέρ θα γράψω. Πάντως αποδίδει καλύτερα από καινούριο.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Περίπου ναι. Η εικόνα που ειχα δει έδειχνε το μείγμα να εισέρχεται σαν την δεξιά (κοκκινο) εικόνα, να 'χτυπα' πανω στον κυλινδρο κ μετά στο πιστονι αν θυμάμαι καλά. Σ αυτο το σημείο πριν ξαναφυγει απο το πιστονι ελεγαν οτι τραβουσε λάδι μεσα στο χώρο καυσης.
?
Από Toyota. Η δεξιά εικόνα.
.
.
Οι περισσότεροι κατασκευαστές προσπαθούν τα το κάνουν. Βελτιώνει την ανάμιξη αέρα-καυσίμου. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
230.000 χλμ σε 1 έτος και 9 μήνες. Λάδι 0w-30 selenia και αλλαγες κάθε 35.000 ότι λέει το βιβλίο. Μετά τα 200.000 καίμε 1 λίτρο κάθε 3000 χλμ. Στα 35.000 πλεον του έχουμε ρίξει 11 λίτρα λάδι μεσα(λίτρο λίτρο), είναι πάντα καινούριο δηλαδή!! Συνεχίζουμε ακάθεκτοι , όταν το πάρουμε στα χέρια το μοτέρ θα γράψω. Πάντως αποδίδει καλύτερα από καινούριο.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν είστε μέσα στη διετή εγγύηση? Προσωπικά δε θα συμπλήρωνα λάδι ή τέλος πάντων θα ζητούσα να μου βρουν γιατί το κάνει αυτό (που δεν το έκανε) και να το φτιάξουν. Αλλά καλό είναι να το ποστάρεις αυτό με όλες τις πληροφορίες στο 'πόσο άντεξε ο κινητήρας σας'
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δεν είστε μέσα στη διετή εγγύηση? Προσωπικά δε θα συμπλήρωνα λάδι ή τέλος πάντων θα ζητούσα να μου βρουν γιατί το κάνει αυτό (που δεν το έκανε) και να το φτιάξουν. Αλλά καλό είναι να το ποστάρεις αυτό με όλες τις πληροφορίες στο 'πόσο άντεξε ο κινητήρας σας'
Δεν θα ασχοληθεί κανείς μέχρι το αυτοκίνητο να καπνίζει από την εξάτμιση και να τρέχει λάδι. Το συνεργείο λέει ότι είναι εντός εργοστασιακών πλαισίων η κατανάλωση λαδιού. Αν το είχα εγώ θα ασχολιομουν. Η εταιρία όμως δεν της καίγεται καρφί όσο είναι λειτουργικο.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]