-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σήμερα πήρα τηλ στο συνεργείο που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έκανε όλα τα service και μ' ενημέρωσαν πως για τον συγκεκριμένο κινητήρα ενδεικνυόμενα λάδια είναι τα 10W40 και πως οι ίδιοι χρησιμοποιούν το αντίστοιχο λάδι της ENEOS...
Το 10-40 της ενεος δεν βγαίνει σε πλήρως συνθετικό , δεν έχει αντοχή και ουτε τις προδιαγραφές ενος πλήρως συνθετικού 5-40 της eneos.
Βαζανε τέτοιο λάδι και το κράταγε ο άλλος 15.000 χλμ που λέει η Χιουντάι?
Αν τα θες για 7500 χλμ βαλτα.Αυτά έβαζαν, μου είπε πως 10W40 είναι το λάδι του συγκεκριμένου κινητήρα και μάλιστα το συνεργείο είναι εξειδικευμένο Hyundai, ο προηγούμενος έκανε και 20.000 χιλιόμετρα με αυτά... Μην πιάσουμε τώρα κουβέντα για συνεργεία γτ είναι άλλο θέμα αυτό... Στο δικό μου αυτοκίνητο (1.6 TDI) βάζω αποκλειστικά Liqui Moly Top Tec 4200 05W30. Τα λάδια τα αγοράζω εγώ πάντα, προχτές που πήγα για service ξέχασα να το πω στον πιτσιρικά και βλέπω ξαφνικά να να ανοίγει ένα Liqui Moly 05W30 και να ετοιμάζεται να το βάλει. Tον σταματάω και του λέω πως έχω φέρει το δικό μου. Ρίχνω μια ματιά σε αυτό που είχε φέρει κι ενώ το μοτέρ μου θέλει προδιαγραφή VW504/507, εκείνο ήταν VW 502/505. Του το λέω και παίρνω απάντηση '5-30 είναι κι αυτό κι ίδια μάρκα, εμείς αυτό βάζουμε σε όλα'... Για να ξαναγυρίσουμε στο Hyundai, το αυτοκίνητο θα παίζει αποκλειστικά ρόλο αχθοφόρου στην πόλη, μικρές αποστάσεις το πρωί max 3-4 χιλιόμετρα, και το service θα γίνεται κάθε χρόνο και όχι βάσει χιλιομέτρων, αφού θα κάνει κάτω από 12.000 χιλιόμετρα ετησίως. Τα ΕΝΕΟS αυτά δεν είναι πλήρως συνθετικά κι είναι acea A3/B3/B4. Να πάω σε Castrol Magnatec 5W-40 C3;
-
Τα ενεος 10w-40 είναι ημισυνθετικά. Δεν είναι για πολλά χλμ. Για τη χρηση σου είναι καπως καλά και οικονομικά να τα βάζεις.
Θα σου πρότεινα τα eneos hyper premium 5w-40 που είναι πλήρως συνθετικα το βρισκεις με 36 ευρώ το 4λιτρο, 10-12 ευρώ πανω απο το ημισυνθετικο 10w-40.
Τώρα αν ο προηγούμενος έβαζε τα ημισυνθετικα 10-40 και τα κράταγε και 20κ χλμ...εντάξει...δεν έχω να σχολιασω κάτι. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τα ενεος 10w-40 είναι ημισυνθετικά. Δεν είναι για πολλά χλμ. Για τη χρηση σου είναι καπως καλά και οικονομικά να τα βάζεις.
Θα σου πρότεινα τα eneos hyper premium 5w-40 που είναι πλήρως συνθετικα το βρισκεις με 36 ευρώ το 4λιτρο, 10-12 ευρώ πανω απο το ημισυνθετικο 10w-40.
Τώρα αν ο προηγούμενος έβαζε τα ημισυνθετικα 10-40 και τα κράταγε και 20κ χλμ...εντάξει...δεν έχω να σχολιασω κάτι.O προηγούμενος ήταν κάποιος που έκανε ό,τι του έλεγε το συνεργείο που εμπιστευόταν τυφλά. Να φανταστείς έφευγε από το Ξυλόκαστρο και πήγαινε Αθήνα για service εκεί λόγω του ότι ήταν εξειδικευμένο σε Hyundai και μάλιστα όταν το αγόρασα μου είπε να το πηγαίνω κι εγώ εκεί γτ δεν εμπιστευόταν άλλο συνεργείο...Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάποιος που αμελούσε το αμάξι του, για την ακρίβεια ο λόγος που κατέληξα σε αυτό ήταν ακριβώς γιατί το αμάξι εμφανησιακά είναι άψογο και νομίζεις πως έχει μόλις βγει από την έκθεση. Αλλά όπως προείπα, εμπιστευόταν το συνεργείο και ό,τι του έβαζε.
-
20.000 χλμ με ημισυνθετικά είναι φάουλ συντηρησης απο μονο του. Το εμφανισιακά τέλειο και το πεντακαθαρο αμαξωμα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
Και μένα η αντιπροσωπεία για το tucson ημισυνθετικά έβαζε και έλεγε είναι για 15.000. Μόλις το είδα αυτό εκοψα το σερβις απο εκεί και βάζω δικά μου λάδια τελευταίων προδιαγραφών long life api SM και πλεον SN, αντί SL που βαζαν αυτοι. Acea b3/b4 ή και c3 που προτείνει το βιβλιο. Αν δει κανεις με 230.000 χλμ πλεον πως γυαλιζει ο κινητήρας στους εκκεντροφόρους δεν θα πιστεύει. -
to manual του i10 του 2009, γράφει για 10-40 και αλλαγή το συγκεκριμένο λιπαντικό έως 20.000 km? (ερώτηση για το συνεργείο σου)
-
Αδερφέ στο αυτοκίνητο σου μόνο 5w40 η 5w30. Σε αυτοκίνητο το 2010 να βάλεις ημισυνθετικα λάδια 10w40 είναι τραγικό. Το να τα κρατήσεις και 20000 χλμ ειναι επικυνδυνο.
Με βάση αυτό το ιξωδες που σου λέω πιο πάνω αλλά σε συνθετικό 5w40 σου ξαναπροτεινω τα aral hughtronic 5w40. Κορυφαίες προδιαγραφές, κορυφαίο λαδι σε πολύ οικονομική τιμή. Εγώ το παίρνω 24 ευρώ τα 4 λίτρα από συγκεκριμένο μαγαζί. Στην πιάτσα έχει γύρω στο 30ευρω στην Αθήνα. Επειδή δεν σε βλέπω να το κατέχεις δεν θα σε μπλέξω με σημεία βρασμού, πήξεως, δείκτη ιξωδους, hths κτλ. Αν πάλι θέλεις άλλη μάρκα οκ, αλλά προς Θεού μην βάλεις 10w40 σε καινούριο αυτοκίνητο είναι κρίμα και θα γλυτώσεις 5, 10 ευρώ.Δες εδώ το aral που σου λέω
https://oil-stores.gr/Λιπαντικά/Λιπαντικά-Αυτοκινήτων/car5w-40/ARAL-5W-40-HIGHTRONIC-4LΚαι εδώ το castrol magnatec που λες
https://oil-stores.gr/Λιπαντικά/Λιπαντικά-Αυτοκινήτων/car5w-40/CASTROL-MAGNATEC-5W-40-C3-4L
Το aral που σου λέω είναι καλύτερο και έχει προδιαγραφες του ακριβοτερου και καλυτερου castrol edge σε σχέση με το castrol magnatec. -
Ο χρήστης dimau έγραψε:
to manual του i10 του 2009, γράφει για 10-40 και αλλαγή το συγκεκριμένο λιπαντικό έως 20.000 km? (ερώτηση για το συνεργείο σου)User manual δεν έχω, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης λέει ότι δεν του το είχαν δώσει, έψαξα στο internet και βρήκα user manual σε pdf για i10 του 2010. Εκεί αναφέρει ότι συνιστώμενα λάδια για Ευρώπη είναι 0W40, 5W30 και 5W40. Το βιβλίο συντήρησης που μου έδωσε με όλα τα service αναφέρει αλλαγή λαδιών κάθε έτος ή 20.000 χιλιόμετρα, όποιο έρθει πρώτο.
Τελικά για τα 10-40 είχε γίνει λάθος τελικά στο τηλέφωνο, σήμερα έγινε πάλι τηλ επικοινωνία και τελικά πάντα έβαζαν τα Eneos 10W-30 Premium Plus. Πήρα τηλ και στην επίσημη αντιπροσωπεία και μου είπαν και αυτοί το ίδιο, πως το συγκεκριμένο μοτέρ παίρνει 10W-30.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
20.000 χλμ με ημισυνθετικά είναι φάουλ συντηρησης απο μονο του. Το εμφανισιακά τέλειο και το πεντακαθαρο αμαξωμα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
Και μένα η αντιπροσωπεία για το tucson ημισυνθετικά έβαζε και έλεγε είναι για 15.000. Μόλις το είδα αυτό εκοψα το σερβις απο εκεί και βάζω δικά μου λάδια τελευταίων προδιαγραφών long life api SM και πλεον SN, αντί SL που βαζαν αυτοι. Acea b3/b4 ή και c3 που προτείνει το βιβλιο. Αν δει κανεις με 230.000 χλμ πλεον πως γυαλιζει ο κινητήρας στους εκκεντροφόρους δεν θα πιστεύει.Μια ερώτηση γτ όπως είπα δεν το πολυκατέχω, γιαυτό άλλωστε ρωτάω. Στο πετρελαιοκίνητο που έχω (κινητήρας 1.6TDI) βάζω τα Liqui Moly TopTec 4200 5W-30, τα οποία είναι συνθετικής τεχνολογίας (δηλ ημισυνθετικά, σωστά;) και τα αλλάζω κάθε 15.000 χιλιόμετρα. Το συγκεκριμένο λάδι είναι Longlife και βάσει των προδιαγραφών VW504/507, ΑCEA C3, API SM-SN. Φάουλ και αυτό λόγω ημισυνθετικού;
-
Αμα εχει προδιαγραφή long life είσαι καλλυμενος, και σίγουρα το ποσοστο συνθετικής βάσης είναι πολύ υψηλό ίσως και 100% άσχετα αν δεν το αναγράφουν γιατί έχουν κάποια θέματα οι εταιρίες με τον ορο full synthetic.. Δεν συγκρίνεται με το SL 10-40 της ενεος που σε καμια περίπτωση δεν είναι long life ,και παρόλα αυτά το συνεργειο πρότεινε άφοβα 15.000++ χλμ ....και εαν φαει μοτέρ στα μονο 250.000 χλμ ξέρω και την απάντηση...εντάξει ρε φιλε ενα φθηνό Χιουντάι είναι τι περιμένεις....
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν συγκρίνεται με το SL 10-40 της ενεος που σε καμια περίπτωση δεν είναι long life ,και παρόλα αυτά το συνεργειο πρότεινε άφοβα 15.000++ χλμ ....Λάθος πληροφόρηση το 10W-40, το έγραψα και παραπάνω, 10W-30 της Eneos έβαζαν τελικά.
-
Φίλε για να συνοψίσουμε. Βρίσκει ένα λάδι 5w30 η 5w40 (για μένα καλύτερα το δευτέρο) ανάλογα με την προτίμηση σου, που να έχει οπωσδήποτε προδιαγραφή ACEA C3 και τελείωσε το θέμα. Άσε τα 10w30 10w40 5w20 και τα λοιπά. Μάρκα σου πρότεινα αλλά βάζεις οποία γουστάρεις και τέλος.
Μπορείς να βάλεις και στο Hyundai το liqui moly που βάζεις στο άλλο. Μια χαρα θα είσαι.
-
Καλησπέρα.
Ανάμεσα σε Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30 και Mobil 1 ESP Formula 5W-30 ποιό θα προτιμούσατε;
Golf 6 Gti -
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Καλησπέρα.
Ανάμεσα σε Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30 και Mobil 1 ESP Formula 5W-30 ποιό θα προτιμούσατε;
Golf 6 GtiΑν και τα δύο συνάδουν με τις προδιαγραφές του κινητήρα σου, τότε αυτό που βρίσκεις πιο φτηνά!!! Αμφότερα πολύ καλά λιπαντικά.
-
Σωστο
-
Ίσως θα έκλεινα προς το castrol.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Καλησπέρα.
Golf 6 GtiΕγώ χρησιμοποιώ τα mobil (ακριβώς ίδιος τύπος) αλλά και τα Castrol είναι εξίσου καλά. Ο λόγος που τα επέλεξα είναι γιατί στο δικό μου μοτέρ σε πολλά ξένα φόρουμ οι περισσότεροι ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι με τα mobil (πιο αθόρυβη λειτουργία κλπ) κάτι το οποίο βέβαια δεν το πολυπιστεύω αλλά αναγκαστικά κάπου έπρεπε να καταλήξω.
-
Κυκλοφορούν φήμες πως τα castrol τελευταία έχουν 'χαλάσει' (οι παρτίδες απο το '17 και μετά) σε φάση που αυτοκίνητα τα οποία δεν έκαιγαν σταγόνα να καίνε, κάποια μάλιστα και πολύ. Οσοι αλλάξανε σε άλλη μάρκα δεν παρατήρησαν ξανά τίποτα. Δεν ξέρω, ίσως ειναι ράδιο αρβύλα απλά επειδή πήρα τώρα το αμάξι και μέχρι τώρα ο προηγούμενος έβαζε castrol είμαι λίγο προβληματισμένος. Απο την μια τα mobil θεωρούνται τοπ απο την άλλη δεν θα ήθελα να αλλάξω μάρκα.
-
Κυκλοφορούν φήμες πως τα castrol τελευταία έχουν 'χαλάσει' (οι παρτίδες απο το '17 και μετά) σε φάση που αυτοκίνητα τα οποία δεν έκαιγαν σταγόνα να καίνε, κάποια μάλιστα και πολύ. Οσοι αλλάξανε σε άλλη μάρκα δεν παρατήρησαν ξανά τίποτα. Δεν ξέρω, ίσως ειναι ράδιο αρβύλα απλά επειδή πήρα τώρα το αμάξι και μέχρι τώρα ο προηγούμενος έβαζε castrol είμαι λίγο προβληματισμένος. Απο την μια τα mobil θεωρούνται τοπ απο την άλλη δεν θα ήθελα να αλλάξω μάρκα.Μονο με δοκιμές θα βγαλεις τα συμπεράσματα σου.
Εγώ προσωπικά σαν ποιότητα δεν αλλαζω την eneos με τιποτα. Εκ του αποτελέσματος αυτή η άποψη, όχι οτι είμαι οπαδός brandnames. Αυτό το λέω γιατί πολλοί είναι κολλημενοι σε μάρκες. -
Κυκλοφορούν φήμες πως τα castrol τελευταία έχουν 'χαλάσει' (οι παρτίδες απο το '17 και μετά) σε φάση που αυτοκίνητα τα οποία δεν έκαιγαν σταγόνα να καίνε, κάποια μάλιστα και πολύ. Οσοι αλλάξανε σε άλλη μάρκα δεν παρατήρησαν ξανά τίποτα. Δεν ξέρω, ίσως ειναι ράδιο αρβύλα απλά επειδή πήρα τώρα το αμάξι και μέχρι τώρα ο προηγούμενος έβαζε castrol είμαι λίγο προβληματισμένος. Απο την μια τα mobil θεωρούνται τοπ απο την άλλη δεν θα ήθελα να αλλάξω μάρκα.Είχε βγει μια μεγάλη παρτίδα μαϊμού, μήπως από εκεί βγήκε αυτό το συμπέρασμα;
Τα ΕNEOS σκέφτομαι κι εγώ να τα δοκιμάσω στην επόμενη αλλαγή. -
Κυκλοφορούν φήμες πως τα castrol τελευταία έχουν 'χαλάσει' (οι παρτίδες απο το '17 και μετά) σε φάση που αυτοκίνητα τα οποία δεν έκαιγαν σταγόνα να καίνε, κάποια μάλιστα και πολύ.Αυτό συνέβη με το mazda demio.
Έβαλα μια φορά castrol και τα έκαψε, δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό αλλά μου έκανε εντύπωση γιατί το αυτοκίνητο έκαιγε ελάχιστο λάδι μέχρι να έρθει η αλλαγή.
Βέβαια γύρισα πάλι σε αυτό που έβαζα παλιά (elf)
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]