-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Πολύ λόγος γίνεται τελευταία για την κυκλοφορία στην αγορά μαϊμού λιπαντικών.
Πως ξεχωρίζουμε το μαϊμού από το γνήσιο;
Οι τιμές έχουν πέσει πολύ χαμηλά.
Για παράδειγμα castrol 5w30 βρίσκεις 4λιτρο με 27€, είναι δείγμα μαϊμού λιπαντικών αυτό; το ίδιο και τα mobil 5w30 5λιτρο με 40€ motul 5λιτρο 5w30 με 42€.Παίζει κάτι ή ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος ;
Περίεργο...εσύ,με 10000000000000χλμ 'στο κοντέρ' να ρωτάς τέτοια πράγματα;!;!
Αντωνηηηηη!!!!!
-
Μαθετε πρώτα να χωρίζετε σε δυο γαϊδάρους σανό και μετά σχολιάζετε...
...και να μην ξαχάσετε να βάλετε γνήσια λιπαντικά ΟΕΜ όπως τα λέτε divinol στο mazda έτσι για να την έχετε μια σιγουριά.... μην βάλετε τίποτα σαχλαμάρες αφτερ μαρκετ mobil motul... divinol και τα μυαλά στα κάγκελα.
Επίσης ΟΕΜ αμορτισέρ ΚΥΒ με 500€ , μην βάλετε κατά λάθος τίποτα παλιο-KAYABA με 150€....
Είστε η χαρά της αντιπροσωπείας....
-
Εσύ ρε GGAB γνωστός ξερόλας... Αλήθεια εσύ πως ξεχωρίζεις τα γνήσια από τα ΟΕΜ; για πες μας...
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Εσύ ρε GGAB δεν είσαι που έλεγες ότι εάν βάλεις υγραέριο στο αυτοκίνητο γίνεται μπουρδέλο;Για να μην ξεχνιόμαστε...
To γνωστό 'σετ' ... ξανακτύπησε
-
Υπάρχει πρόταση για ιδανικό λάδι για Peugeot 106 1.1;
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Εσύ ρε GGAB δεν είσαι που έλεγες ότι εάν βάλεις υγραέριο στο αυτοκίνητο γίνεται μπουρδέλο;
Για να μην ξεχνιόμαστε...
To γνωστό 'σετ' ... ξανακτύπησε
Ετσι.. αλλα εγω τρωω τα μπαν ,όταν τα χωνω....
Υπάρχει πρόταση για ιδανικό λάδι για Peugeot 106 1.1;
Total 7000 10-40 ανα 1 ετος ή 7500km.
-
Θενξ νονε
-
Αν εισαι Αθηνα, κανεις μια καλη και πας με το μετρο μεχρι Κατεχακη και περπατάς μεχρι την Κουσιανοφσκυ. Τα εχει στις χαμηλότερες τιμες της αγορας. Αν πας με το αμαξι και παρεις και το φιλτρο λαδιου κανει και δωρεαν την αλλαγη ο ιδιος γιατι εχει και αναβατοριο! Τελευταια φορα τα χα παρει 18e το 4λιτρο!
-
Ωραίος, σε μια βδομάδα που θα ξαναέρθω θα περάσω να αγοράσω. Προς το παρόν ψάχνω να βρω αριστερό καθρέφτη γιατί ένας αμπαλος χθες μου τον έσπασε.
-
Σε διαλυτήρια παρε σβαρνα.. Θα τον βρεις και ιδιο χρωμα, είναι κοινο αμαξακι και αποσύρονται και αρκετα πλεον. Κανα 30αρι.
-
Εν τω μεταξύ ο Θεός κατάφερε να μου σπάσει τον καθρέφτη στο πάρκινγκ του σταθμού στο Κιάτο. Πρέπει να είχε 20 στρέμματα χώρο. Καθυστερημένα βόδια
-
Αυτο το λάδι στην χαρτοπετσέτα,ειναι οκ μετα απο 4,500χλμ;
http://imgur.com/a/A5rfX -
Πάντα έτσι είναι στο Punto του αδερφού μου και στο sx4 του πατέρα μου, αν λέει κάτι αυτό.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Αυτο το λάδι στην χαρτοπετσέτα,ειναι οκ μετα απο 4,500χλμ;
http://imgur.com/a/A5rfXΠλακα μας κανεις;;;;
-
Χαχαχα είπα να ανεβασω μια φωτο και εγώ!
Απο το χρώμα και μόνο, καλά τα βλέπω χεχεχε -
Θα ήθελα τις συμβουλές σας για την επιλογή λιπαντικού στο Opel Astra H GTC 1.6 Turbo 180ps μου, του 2008 μοντέλο με κωδικό κινητήρα Z16LET, καθώς πλησιάζει το service.
Απο μεγάλη έρευνα έχω καταλήξει σε συγκεκριμένα λάδια, χωρίς να μπορώ ωστόσο να αποφασίσω καθώς έχω κάποιους προβληματισμούς...
Τα λάδια στα οποία είμαι ανάμεσα είναι τα εξής:-Valvoline Synpower MST C3 5w30
-Mobil1 ESP Formula 5w30
-Mitasu Platinum PAO synthetic 5w30
-Redline Euro Series 5w30
-Amsoil European Formula 5w30Τα παραπάνω έπειτα απο τεράστια έρευνα που κάνω εδώ και ένα μήνα (πρωί-βράδυ) είναι απο τα καλύτερα dexos 2 λάδια. Εαν μου διαφεύγει κάποιο ΕΚΤΟΣ liqui moly toptec 4600 (είναι εκτός ανταγωνισμού κατ'έμέ καθώς δεν είναι καν 100% συνθετικά) μπορείτε να μου το προτείνεται.
-Σχετικά με το Valvoline τώρα. Είναι εξαιρετικό λάδι αλλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά υπάρχει ένα κενό...δεν μπορώ να βρω το HTHS τους.Επίσης το TBN είναι μόλις 7,0.Τέλος είναι πολύ χοντρό (12,3) κάτι το οποίο με προβληματίζει ωστε να μη ζορίζεται ο κινητήρας και να μη καίει παραπάνω καθώς και να μην ' ξεχειλώσει ' και αν αύριο βάλω κάτι πιο λεπτο αρχίσει και το καίει.Απο την άλλη επειδή είμαι λίγο γκαζοφωνιάς και επειδή το καλοκαίρι έφτασε, ίσως είναι η καλύτερη λύση για τις υψηλές θερμοκρασίες ωστε να προστατεύεται καλά και η τουρμπίνα.
-Σχετικά με το Mobil1,όλοι το αποθεώνουν αλλα προσωπικά δεν ξέρω γιατί, δεν μου γεμίζει το μάτι.Τίποτα σπουδαίο απο τα χαρακτηριστικά του.Επίσης δεν βρίσκω HTHS και TBN εδώ.
-Σχετικά με το Mitasu το κακό είναι οτι δεν μπορώ να το βρω στην Ελλάδα, αλλά αυτό λύνεται αν αξίζει. Εξαιρετικά χαρακτηριστικά και PAO synthetic αλλά σε σχέση με τα άλλα λάδια έχει 'χειρότερο' flash point (218) κάτι το οποίο δεν ξέρω αν για τόσο ζεστούς μήνες που έρχονται και για turbo αμάξι το οποίο σκίζεται είναι καλό.
-Σχετικά με τα redline, είναι πολύ λεπτά οπότε λογικά θα έχω καλύτερο στροφάρισμα,κατανάλωση κτλ.Απο την άλλη για καλοκαίρι σε συνδιασμό με το turbo και το γεγονός οτι το πιέζω δεν ξέρω αν είναι καλύτερη επιλογή απο ένα πιο χοντρό λάδι.Επίσης δεν βρίσκω HTHS και TBN
-Σχετικά με τα Amsoil τέλος, εκτός απο τον προβληματισμό μου για το viscosity index στους 100 βαθμούς (ακριβώς ίδια με τα redline), το πρώτο που με προβληματίζει είναι οτι δεν αναφέρει πουθενά 100% synthetic ή full synthetic κάτι το οποίο με προβληματίζει.Στην ουσία μόνο το οτι είναι πολύ λεπτό στους 100 (με τα θετικά και τα αρνητικά του) και το γεγονός οτι δεν ειμαι σίγουρος οτι ειναι 100% συνεθτικά με φρενάρει.
Θα ήθελα και τις δικές σας απόψεις για τον Z16LET μου ο οποίος πλέον έχει 150,000χλμ σχεδόν, χωρίς (ευτυχώς)κατανάλωση λαδιού.
Μια μου σκέψη είναι να βρω ένα χοντρό σχετικά λαδάκι για το καλοκαίρι, πχ valvoline και τον χειμώνα που δεν έχει τόσο πολύ ανάγκη να βάζω redline ή amsoil που τα έχω και άχτι.Σε 5w30 ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ. -
Ο χρήστης ethnikofron471 έγραψε:
Θα ήθελα τις συμβουλές σας για την επιλογή λιπαντικού στο Opel Astra H GTC 1.6 Turbo 180ps μου, του 2008 μοντέλο με κωδικό κινητήρα Z16LET, καθώς πλησιάζει το service.
Απο μεγάλη έρευνα έχω καταλήξει σε συγκεκριμένα λάδια, χωρίς να μπορώ ωστόσο να αποφασίσω καθώς έχω κάποιους προβληματισμούς...
Τα λάδια στα οποία είμαι ανάμεσα είναι τα εξής:-Valvoline Synpower MST C3 5w30
-Mobil1 ESP Formula 5w30
-Mitasu Platinum PAO synthetic 5w30
-Redline Euro Series 5w30
-Amsoil European Formula 5w30Τα παραπάνω έπειτα απο τεράστια έρευνα που κάνω εδώ και ένα μήνα (πρωί-βράδυ) είναι απο τα καλύτερα dexos 2 λάδια. Εαν μου διαφεύγει κάποιο ΕΚΤΟΣ liqui moly toptec 4600 (είναι εκτός ανταγωνισμού κατ'έμέ καθώς δεν είναι καν 100% συνθετικά) μπορείτε να μου το προτείνεται.
-Σχετικά με το Valvoline τώρα. Είναι εξαιρετικό λάδι αλλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά υπάρχει ένα κενό...δεν μπορώ να βρω το HTHS τους.Επίσης το TBN είναι μόλις 7,0.Τέλος είναι πολύ χοντρό (12,3) κάτι το οποίο με προβληματίζει ωστε να μη ζορίζεται ο κινητήρας και να μη καίει παραπάνω καθώς και να μην ' ξεχειλώσει ' και αν αύριο βάλω κάτι πιο λεπτο αρχίσει και το καίει.Απο την άλλη επειδή είμαι λίγο γκαζοφωνιάς και επειδή το καλοκαίρι έφτασε, ίσως είναι η καλύτερη λύση για τις υψηλές θερμοκρασίες ωστε να προστατεύεται καλά και η τουρμπίνα.
-Σχετικά με το Mobil1,όλοι το αποθεώνουν αλλα προσωπικά δεν ξέρω γιατί, δεν μου γεμίζει το μάτι.Τίποτα σπουδαίο απο τα χαρακτηριστικά του.Επίσης δεν βρίσκω HTHS και TBN εδώ.
-Σχετικά με το Mitasu το κακό είναι οτι δεν μπορώ να το βρω στην Ελλάδα, αλλά αυτό λύνεται αν αξίζει. Εξαιρετικά χαρακτηριστικά και PAO synthetic αλλά σε σχέση με τα άλλα λάδια έχει 'χειρότερο' flash point (218) κάτι το οποίο δεν ξέρω αν για τόσο ζεστούς μήνες που έρχονται και για turbo αμάξι το οποίο σκίζεται είναι καλό.
-Σχετικά με τα redline, είναι πολύ λεπτά οπότε λογικά θα έχω καλύτερο στροφάρισμα,κατανάλωση κτλ.Απο την άλλη για καλοκαίρι σε συνδιασμό με το turbo και το γεγονός οτι το πιέζω δεν ξέρω αν είναι καλύτερη επιλογή απο ένα πιο χοντρό λάδι.Επίσης δεν βρίσκω HTHS και TBN
-Σχετικά με τα Amsoil τέλος, εκτός απο τον προβληματισμό μου για το viscosity index στους 100 βαθμούς (ακριβώς ίδια με τα redline), το πρώτο που με προβληματίζει είναι οτι δεν αναφέρει πουθενά 100% synthetic ή full synthetic κάτι το οποίο με προβληματίζει.Στην ουσία μόνο το οτι είναι πολύ λεπτό στους 100 (με τα θετικά και τα αρνητικά του) και το γεγονός οτι δεν ειμαι σίγουρος οτι ειναι 100% συνεθτικά με φρενάρει.
Θα ήθελα και τις δικές σας απόψεις για τον Z16LET μου ο οποίος πλέον έχει 150,000χλμ σχεδόν, χωρίς (ευτυχώς)κατανάλωση λαδιού.
Μια μου σκέψη είναι να βρω ένα χοντρό σχετικά λαδάκι για το καλοκαίρι, πχ valvoline και τον χειμώνα που δεν έχει τόσο πολύ ανάγκη να βάζω redline ή amsoil που τα έχω και άχτι.Σε 5w30 ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ.Μήπως το ψάχνεις παραπάνω από όσο πρέπει;; Δεν αντιλέγω το μοτέρ σου σαν δυνατό τούρμπο θέλει μια προσοχή στο λάδι αλλά θεωρώ ότι και να βάλεις από αυτά που ανέφερες σε καλύπτει..
-
Ευχαριστώ για την απάντηση.Απλά ψάχνω να βρω την χρυσή τομή και να την υιοθετήσω σε μόνιμη βάση, γι'αυτό και ρωτάω τις απόψεις των μελών
-
Πιστευω οτι οποιο και να βαλεις θα σε καλυψει. Απο εκει και περα ειναι καθαρα θεμα προσωπικης αποψης. Εγω στη θεση σου θα επελεγα τα Mobil 1 Esp formula τα οποια χρησιμοποιησα πρωτη φορα τωρα σε δικο μου αυτοκινητο χωρις ομως να παρατηρησω καποια διαφορα απο τα castrol edge που χρησιμοποιουσα πριν. Επισης θεωρω τα amsoil κορυφη ωστοσο δεν εχω προσωπικη εμπειρια με αυτα γιατι δεν μπορω να τα βρω ευκολα. Εγω θα εμενα αναμεσα σε αυτα τα δυο. Καθε ποσο αλλαζεις τα λαδια; Αν αλλαζεις πολυ συχνα προτιμισε οτι ειναι καλυτερο για την τσεπη σου.
-
Ουτε αγωνιάρικο Supra με 1000 άλογα και τουρμπίνα 2 φορες το κεφάλι μου να είχες
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]