-
ΤΟ λάδι καταρχήν φαίνεται μια χαρά καθώς το βάζουν πολλές αντιπροσωπιεες VW (αν και η σφραγίδα της αντιπροσωπειασ στο λάδι είναι κάπως )
Το 5 40 έχει ενισχυθεί σε σχεση με το 5 30 για να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες
Αν έχεις κρατήσει μπουκάλι δωσε τις πιστοποιησεις που γράφονται για να δούμε πόσο καλό είναιΠοτέ δεν κρίνεις ένα λάδι από το όνομα ή την τμή αλλά από τις πιστοποιήσεις
Έχω γράψει πολλές φορές πόσο καλό λάδι ( και το λέω με μεγάλο στατιστικό δείγμα ...) ειναι το GM και σε 5 30 και σε 10 40 που κάνει 5 € το λίτροΤιμή δεν μας είπες και ανησυχώ ... (περιμένω σχεδόν στα 15 € + )
-
Ο χρήστης gm_gm έγραψε:
Λοιπόν,
πήγα το αυτοκίνητο στην Καρέντα για αλλαγή λαδιών και από Castrol 5w 30 μου βάλανε χωρίς να με ενημερώσουν Kolben 5w 40. Όταν ρώτησα τον υπεύθυνο τον λόγο της αλλαγής μου είπε ότι τα λάδια αυτά πληρούν την προδιαγραφή του κατασκευαστή και μου έδειξε και την σφραγίδα της Cosmocar πάνω στο μπουκάλι.Το μπουκάλι γράφει ημερομηνία παραγωγής, τέλος Μαρτίου 2017 και ότι είναι made in Germany.
Επειδή έπρεπε να πάω στην δουλειά μου δεν επέμεινα, αλλά όταν βρήκα λίγη ώρα και προσπάθησα να Googlarο τα Kolben δεν βρήκα κανένα στοιχείο πέρα από κάποια αναφορά σε forum. Δεν υπάρχει ούτε σαν τύπος λαδιού, ούτε κατασκευάστρια εταιρεία, τπτ.
Επιπλέον δεν τολμώ να κινήσω το αυτοκίνητο πέραν των αρχικών 20 Km που έκανα μέχρι να γυρίσω στο σπίτι, προκειμένου να δω τι θα κάνω.
Γνωρίζει κάποιος κάτι για τον συγκεκριμένο τύπο και μάρκα λαδιού? Ίσως από το επιτελείο των 4Τ?
Ευχαριστώ....
Είσαι υπερβολικός... Τίποτα δεν θα πάθει ο κινητήρας.. Απλά έχε τον νού σου για την επόμενη φορά..
-
Βασικά βάλε τί προδιαγραφές έχει το λάδι.
Υποψιάζομαι ότι μπορεί να καλύπτει το μοτέρ σου αλλά με αστερίσκους, συγκεκριμένα την πιο συχνή αλλαγή των λαδιών (αν δεν είναι long life). Οπότε η αντιπροσωπεία βάζει φτηνότερο λάδι και αυτόματα γίνεται και συνεπής με τη σύσταση αλλαγής λαδιών 2 ή 3 φορές πιο συχνά από αυτό που λέει ο κατασκευαστής με τα long life.
Τα μοτέρ τα τελευταία χρόνια (τουλάχιστον τα Ευρωπαικά και Ford-GM) φτιάχνονται με προδιαγραφές για long life λάδι. Με παλαιότερα συμβατά λάδια, δεν έχουν την ίδια προστασία και βέβαια χρειάζονται συχνότερα αλλαγή που είναι $$ και κέρδος για το συνεργείο.
Πραγματικά αν είναι αυτή η περίπτωση, οι αντιπροσωπείες τραβάνε τους κανονισμούς από τα μαλλιά για να εκμεταλλευτούν τον πελάτη.
-
Η εταιριαα που φτιαχνει τα kolben ειναι η divinol. Καλα λαδακια ειναι! Σιγουρα δεν ειναι τηηανολαδα σε κουτι castrol edge που εχει βρωμισει η αγορα. Εγω εβαζα για 120000χλμ τα λαδακια αυυτα σε 5-30 σε πασσατ τουρμπο.ακομα δινει πονο μετα απο 175χ χλμ. Να σκεφτεις οτι το ειχα γυρισει σε aral supertronic ιδια με τα καστρολ λαδια αλλαα πιο φτηνα και τωρα επιδη χανει λαδι απ την τουρμπινα το γυρισα στου lidl τα 5-40 τα οποιο θα κανω πιο συχνα αν προλαβενω αλλαγη :ανα χρωνο η 15000χλμ αφου ειναι προδιαγραφων 502,505 λαδι δλδ για μη longlife. Τα οποιαα πληρουν επισημα και την mb229.3..προδιαγραφη της μερσεντες που ως γνωστων ειναι περιεργη στο θεμα λαδια...
-
Προφανώς τα κόλμπεν κοστίζουν λιγότερο στην κοσμοκάρ, αλλά φαντάζομαι τα χρεώνουν όσο τα castrol
-
Aπλα σας 'πουλαμε' αυτα που βγαζουμε περισσοτερα
-
Tedd, kospapad, nascar1, nickolas, iROC, Γιώργος i20 και Nikos 204, sας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας.
Το λάδι καλύπτει την προδιαγραφή 502.00 για service επιθεώρησης, αλλά όχι την 504.00 που είναι για longlife service. Στο manual η 502.00 είναι αποδεκτή και αποκλειστικά δεκτή στην Κίνα! Επίσης καλύπτει την API SN/CF, ACEA C3, BMW LONGLIFE-04, GM DEXOS 2, MB 229.31/229.51/226.50, PORSCHE A40 KAI VW 505.01/502.00/505.00.
Στο προηγούμενο service είχαν βάλει Castrol Edge LL III 5w 30 (Ti), με τιμή αγοράς 17.80 ανά λίτρο. Ο υπεύθυνος service ήταν άλλος, μου έκανε δώρο την λίπανση της ηλιοροφής καθώς και διάφορες άλλες ψιλοεργασίες.
Τώρα ο υπεύθυνος αυτός είχε μετακινηθεί σε γραφείο και έχει μπει νέος υπεύθυνος (μάλλον ο προηγούμενος κρίθηκε αντι - οικονομικός...).
Το αυτοκίνητο το αγόρασα από ιδιώτη ο οποίος είχε κρατήσει όλα τα παραστατικά των service, όπου και φαίνεται ότι έβαζε πάντα τα συγκεκριμένα Castrol. Είναι μοντέλο του 2009 αλλά έχει τώρα μόλις 45.000 km. Ακόμα και η τάπα του λαδιού έχει προτεινόμενα τα Castrol.
Με έχει δυσαρεστήσει το γεγονός ότι:
- Δεν με ρώτησαν καν για την αλλαγή
- Δεν μου εξήγησαν τον λόγο της αλλαγής
- Έχω την εντύπωση ότι άπαξ και βάλεις 5w 40 δεν μπορείς να γυρίσεις σε 5w 30
Έχω κάνει ήδη ερώτημα στην Cosmocar από την Πέμπτη το βράδυ αλλά θα μου απαντήσουν από εβδομάδα. Μάλλον θα πρέπει να στείλω κάποιο ερώτημα στην Γερμανία.
Τα Kolben τα χρεώσανε 11.60 ανά λίτρο. Αυτό που με παραξένεψε πολύ είναι ότι όσο και να έψαξα στο Internet δεν υπάρχει κανένα site που να τα πουλάει, να τα προτείνει ή να έχει τις προδιαγραφές τους. Ούτε καν η Cosmocar, όπου το λογότυπό της είναι αποτυπωμένο στο μπουκάλι.
-
Δεν υπάρχει πρόβλημα να ξαναγυρισεις στα 5w30 στην επόμενη αλλαγή λαδιών, μην σε αποσχολει καθόλου αυτό.
Η τιμή που χρέωσαν είναι παρα πολύ υψηλη με 9€/λ βάζεις liquid moly που είναι μέρα με τη νύχτα ως εταιρίες. Για το επόμενο σερβίς αγόρασε μόνος σου λάδια απο το ίντερνετ μην σε κ@λοπιανουν άδικα. Όπως ειπέ και ο συμφορουμιτης παραπανω επιλαξανε αυτή τη μάρκα γιατί βγάζουν καλύτερο κέρδος. Βρήκαν την πιο φτηνη τιμή και το πουλάνε όσο πουλούσαν τα προηγούμενα. Οι παπαριες που λένε οτι το βάζουν γιατί είναι πολύ καλο λάδι τις ακουω βερεσε. Με την ευκολία που αλλάξανε μάρκα τώρα θα την αλλάξουν και στο μέλλον μόλις βρουν πιο χαμηλή τιμή. Το 'καλο' είναι οτι βάζουν φτηνότερο λάδι αλλά την τιμή που χρεώνουν είναι ίδια με πριν.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μην τρελενεσαι, τα kolben τα βαζει χρονια η cosmocar
Δεν θα παθει τιποτα το μοτερ σου
Απλα αν θες, αλλαξε τα νωριτερα και βαλε παλι 5-30
Για ποιο αμαξι/μοτερ μιλαμε? -
Με 11.80€/λίτρο βάζεις Yacco ή motul που είναι τα κορυφαία.. Ποια castrol ρε 18€/λίτρο ???? Πάτε καλά; σιγά τα λάδια...
-
Ο χρήστης gm_gm έγραψε:
Το λάδι καλύπτει την προδιαγραφή 502.00 για service επιθεώρησης, αλλά όχι την 504.00 που είναι για longlife service. Στο manual η 502.00 είναι αποδεκτή και αποκλειστικά δεκτή στην Κίνα! Επίσης καλύπτει την API SN/CF, ACEA C3, BMW LONGLIFE-04, GM DEXOS 2, MB 229.31/229.51/226.50, PORSCHE A40 KAI VW 505.01/502.00/505.00.Λίγο περίεργα τα πράγματα γιατί οι προδιαγραφές που βάζεις είναι long life.
Επίσης το λάδι δεν είναι στην λίστα της GM με τα Dexos 2 λάδια, άρα σίγουρα ΔΕΝ έχει πιστοποίηση Dexos 2.Αν έχεις το κουτί τράβα το μια φώτο!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το λάδι καλύπτει την προδιαγραφή 502.00 για service επιθεώρησης, αλλά όχι την 504.00 που είναι για longlife service. Στο manual η 502.00 είναι αποδεκτή και αποκλειστικά δεκτή στην Κίνα! Επίσης καλύπτει την API SN/CF, ACEA C3, BMW LONGLIFE-04, GM DEXOS 2, MB 229.31/229.51/226.50, PORSCHE A40 KAI VW 505.01/502.00/505.00.
Λίγο περίεργα τα πράγματα γιατί οι προδιαγραφές που βάζεις είναι long life.
Επίσης το λάδι δεν είναι στην λίστα της GM με τα Dexos 2 λάδια, άρα σίγουρα ΔΕΝ έχει πιστοποίηση Dexos 2.Αν έχεις το κουτί τράβα το μια φώτο!
Long life όμως δεν είναι για την VW η 502.00 έχει αντικατασταθεί το 2004 από την 504.00.Στην Κίνα ή σε κάποιες άλλες χώρες διαφέρουν τα καύσιμα ως αποτέλεσμα την συντομότερη αλλαγή λαδιών.
Το ότι γράφει κάποιες προδιαγραφές κατασκευαστών δεν σημαίνει ότι έχει εγκριθεί επίσημα Π.χ MB 229.51 δεν είναι επίσημα εγκεκριμένο όπως και για την Dexos2 . -
Το αυτοκίνητο είναι q5 tfsi 2T. Φωτό πως κάνω upload?
-
σέ φίλο μέ fiat punto παλιό πού αλλαξε λάδια τό πάσχα στην επαρχία τού εβαλαν τά eltrak 10w40 ξέρουμε τίποτα γιά αυτά ? πέραν οτι ειναι τής eltrekka ...
-
Ο χρήστης gm_gm έγραψε:
Το αυτοκίνητο είναι q5 tfsi 2T. Φωτό πως κάνω upload?Δες που μπορείς να τη βάλεις στο internet και να δώσεις link. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες σημειώσεων που το κάνουν αυτό πχ evernote.
Οι 505 και 505.1 δεν είναι long life? Μου φαίνεται λίγο περίεργη όλη η φάση...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το αυτοκίνητο είναι q5 tfsi 2T. Φωτό πως κάνω upload?
Δες που μπορείς να τη βάλεις στο internet και να δώσεις link. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες σημειώσεων που το κάνουν αυτό πχ evernote.
Οι 505 και 505.1 δεν είναι long life? Μου φαίνεται λίγο περίεργη όλη η φάση...
Οι 505 & 505.1 είναι για ντίζελ κινητήρες..Ο συγκεκριμένος κινητήρας μονόδρομος η 504.00
-
Τελικά αφού έστειλα mail στην Cosmocar, με καλέσανε από την Carenta για να μου βάλουν τα Castrol 5w30 δωρεάν.
Η εξήγηση που μου έδωσαν ήταν ότι βάλανε τα KOLBEN 5w40 γιατί, πολύ απλά, αυτά ήταν σε προσφορά!
Τι να σχολιάσω? Απλά έχω την απορία τι θα πρέπει να κάνω για να καθαρίσει ο κινητήρας από το 'ζουμί'....
-
Τίποτα, η ποσότητα που έχει μείνει είναι πολύ μικρή. Ίσα ίσα έτσι που έγινε ξεπλινες και τη μηχανή με τα δουλεμενα λάδια με φρέσκα οποτε τώρα όλο το λαδι είναι φρεσκο.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πολύ λόγος γίνεται τελευταία για την κυκλοφορία στην αγορά μαϊμού λιπαντικών.
Πως ξεχωρίζουμε το μαϊμού από το γνήσιο;
Οι τιμές έχουν πέσει πολύ χαμηλά.
Για παράδειγμα castrol 5w30 βρίσκεις 4λιτρο με 27€, είναι δείγμα μαϊμού λιπαντικών αυτό; το ίδιο και τα mobil 5w30 5λιτρο με 40€ motul 5λιτρο 5w30 με 42€.Παίζει κάτι ή ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος ;
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Πολύ λόγος γίνεται τελευταία για την κυκλοφορία στην αγορά μαϊμού λιπαντικών.Πως ξεχωρίζουμε το μαϊμού από το γνήσιο;
Οι τιμές έχουν πέσει πολύ χαμηλά.
Για παράδειγμα castrol 5w30 βρίσκεις 4λιτρο με 27€, είναι δείγμα μαϊμού λιπαντικών αυτό; το ίδιο και τα mobil 5w30 5λιτρο με 40€ motul 5λιτρο 5w30 με 42€.Παίζει κάτι ή ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος ;
Περίεργο...εσύ,με 10000000000000χλμ 'στο κοντέρ' να ρωτάς τέτοια πράγματα;!;!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]