-
αυτό που έγραψα δεν σημαίνει δώστα στον Εγγλέζο/Αμερικάνο/Ιάπωνα κτλ αλλά ας τα δώσουμε στον ''δικό μας''......δεν μπορεί θα υπάρχουν ελληνικά οικονομικά λιπαντικά,προσωπικά τέτοια βάζω!
-
Όπως το είπε τώρα ο ggab θα συμφωνήσω και εγώ.
Πάρε ένα ΕΚΟ πχ εφόσον ταιριάζει με τυχόν προδιαγραφές του κατασκευαστή σου. -
Γιατι τι θα γινει αν τα δωσουμε στον 'δικο μας'? Το κρατος τον φπα θα παρει μονο ειτε απο Γερμανο παρω ειτε απο Ελληνα. Τωρα ποια εταιρεια θα τα τσεπωσει ουτε που με νοιαζει.
-
Ο χρήστης mattypocket έγραψε:
Γιατι τι θα γινει αν τα δωσουμε στον 'δικο μας'? Το κρατος τον φπα θα παρει μονο ειτε απο Γερμανο παρω ειτε απο Ελληνα. Τωρα ποια εταιρεια θα τα τσεπωσει ουτε που με νοιαζει.δεν σε νοιάζει που θα δώσεις δουλειά στο παιδί/αδελφό σου;;;;;
μη σκέφτεστε τόσο κοντόφθαλμα,δεν έχουν να κάνουν όλα μόνο με το φπα και τις εισφορές του κράτους.......
σε όλες μου τις αγορές εξαντλώ πλέον όλες τις επιλογές που εχω απο ελληνικά χέρια/εταιρία και αν είναι κατά πολύ ακριβώτερες κοιτάζω παραπέρα.
Υ.Γ για γερμανικό προιόν ......ούτε κουβέντα!
το ξεχείλωσα το -
Να κανετε καμια ερευνα αγορας πριν αγορασετε κατι. Τα ενεος που δυσφημουνται για την πανακριβη τιμη τους ειναι αποτελεσμα μερικων εμπορων. Κατι αντιστοιχο σιγουρα θα συμβαινει και με αλλες μαρκες. Ενδεικτικα λαδι 5-40 4λιτρα ενεος το ενα μαγαζι το δινει 50 ευρω και το αλλο 33.
Βγαλτε απο το μυαλο σας το κολλημα με τους γερμανους. Παραγουν τα παντα και δεν παραγουμε τιποτα. Οτι και να αγορασετε το χρημα δεν μενει στην ελλαδα. Η χωρα ειναι τελειωμενη υποθεση καιρο τωρα, πλεον αρχιζει να γινεται αντιληπτο και απο τον κοσμο.
-
Ο χρήστης mattypocket έγραψε:
Παιδια αυτα τα λαδια ειναι καλα? Αν οχι ποια 10-40 προτεινετε?τα βάζω στο sprinter που οδηγώ εδώ και 10 χρόνια και έχω να πω τα καλύτερα.
αλλαγή κάθε 10.000 και όλα καλά. μέχρι στιγμής λίγο πρίν τα 400.000. πετρέλαιο έτσι?btw ήθελα να ρωτήσω. μέχρι τα 10.000Km δεν καίει σταγόνα. από εκεί και μετά αρχίζει και καίει γύρω στο λίτρο/1.000km (καναδυό φορές το έχω καθυστερήσει μέχρι τα 15.000) με απίστευτη επαναληψιμότητα.
αυτή η...ιδιαιτερότητα είναι θέμα του λιπαντικού ή του μοτέρ? -
Εγω πιστευω ότι αρχιζει να σπαει το λιπαντικο μετα από ένα σημειο....αλλαζε στις 10κ όπως αλλαζεις.
-
Τι μοντέλο ;ο κινητήρας CDI είναι ;H aral εχει αρχαιες προδιαγραφες MB στο 10w40.
-
413cdi μοντέλο 2001. ο γνωστός κινητήρας των 2143cc.
-
Η πρώτης γενιάς είναι,Η aral δίνει και το 10w40 ως τελευταία επιλογή,Αλλά πόσο να πάει ενα 10w40 ;
Ειναι και αυτό που λέει ο w202 το όριο των 10.000χλμ. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Παιδια αυτα τα λαδια ειναι καλα? Αν οχι ποια 10-40 προτεινετε?
τα βάζω στο sprinter που οδηγώ εδώ και 10 χρόνια και έχω να πω τα καλύτερα.
αλλαγή κάθε 10.000 και όλα καλά. μέχρι στιγμής λίγο πρίν τα 400.000. πετρέλαιο έτσι?btw ήθελα να ρωτήσω. μέχρι τα 10.000Km δεν καίει σταγόνα. από εκεί και μετά αρχίζει και καίει γύρω στο λίτρο/1.000km (καναδυό φορές το έχω καθυστερήσει μέχρι τα 15.000) με απίστευτη επαναληψιμότητα.
αυτή η...ιδιαιτερότητα είναι θέμα του λιπαντικού ή του μοτέρ?Βαζε τα οπελολαδα GM 10w-40 να μην πληρωνεις εξτρα αυτο το ονοματακι το aral. 17 ευρω το 5λιτρο εχει. Και μην ξεπερνας τα 10.000 το πολυ με ημισυνθετικο λαδι.
-
το πηγαίνω σε εξειδικευμένο συνεργείο κατ' εντολή της εταιρίας μου.
το λάδι το χρεώνουν 7 ευρώ το λίτρο (από βαρέλι έτσι?) και παίρνει 10 λίτρα.
εάν χρειαστώ για συμπλήρωμα, το παίρνω 10 ευρώ το μονόκιλο από βενζινάδικο. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
το πηγαίνω σε εξειδικευμένο συνεργείο κατ' εντολή της εταιρίας μου.
το λάδι το χρεώνουν 7 ευρώ το λίτρο (από βαρέλι έτσι?) και παίρνει 10 λίτρα.
εάν χρειαστώ για συμπλήρωμα, το παίρνω 10 ευρώ το μονόκιλο από βενζινάδικο.10 λιτρα? Ωρες ωρες απορω ,γιατι οι κινητήρες των μερκ παιρνουν σχεδόν 40-50% παραπανω λαδι από τον ανταγωνισμο.....η μονη λογικη εξηγηση ότι το λαδι κρατα καλυτερη ποιοτητα....κατά τα αλλα πληρωνε ιδιοκτητη....
-
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους ειδικούς του φόρουμ.
Ποια είναι η άποψή σας για liqui moly σε σύγκριση με castroll . Μιλάω για 5w30 API SN C3. Αυτά βρίσκω φτηνα στην πόλη μου και λέω να τα δοκιμάσω στο mazda 6 2004 kai colt cz3 2007.
Άλλες επιλογές που σκέφτομαι είναι αγορά από διαδίκτυο AMSOIL 0w20 για μέγιστη οικονομία, ή 5w30 signature series ή motul 5w30 X clean Fuel economy σε μεγαλύτερες τιμές αλλά σκέφτομαι εάν αξίζει τον κόπο... και το χρήμα....
Από τα παραπάνω είναι κανένα ester - ικής βάσεως;
Η βαθύτερη επιδίωξή μου είναι να έχω άριστα συντηρημένα τα αυτοκίνητά μου μέχρι τα βαθιά γεράματα χαχαχα. Σημειωτέον ότι το προηγούμενο αυτοκίνητο mitsubishi carisma το έχω 20 χρόνια με 400.000 χλμ και ακόμα δεν καίει λάδια...
Με δυο παιδιά σε ηλικίες φροντιστηρίων δεν βλέπω να αλλάζω αυτοκίνητο ούτε σε 20 χρόνια....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Αν θελεις το αυτοκινητο να το εχεις μεχρι τα γεραματα το 0w20 ξεχασε το καλυτερα.
-
Ειδικά τα AMSOIL ειναι μια ειδική περίπτωση ίσως λοιπον να μην ισχύει αυτο που γράφεις για τα γεράματα , βέβαια ειδικός δεν είμαι...
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Ειδικά τα AMSOIL ειναι μια ειδική περίπτωση ίσως λοιπον να μην ισχύει αυτο που γράφεις για τα γεράματα , βέβαια ειδικός δεν είμαι...Sent from my iPad using Tapatalk
Το 5w30 μια χαρα είναι...στο 0w20 παμε σε άλλη περιπτωση....παραειναι λεπτορευστο και από την στιγμη που ο κατασκευαστης λεει 5w30 είναι το ιδανικοτερο.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Ειδικά τα AMSOIL ειναι μια ειδική περίπτωση ίσως λοιπον να μην ισχύει αυτο που γράφεις για τα γεράματα , βέβαια ειδικός δεν είμαι...Sent from my iPad using Tapatalk
Αν θελεις το αυτοκινητο να το εχεις μεχρι τα γεραματα το 0w20 ξεχασε το καλυτερα.
Δηλαδή το λεπτόρευστο 0W20 δεν συνίσταται για μακροζωια του κινητήρα;
Περίεργο μου φαίνεται αυτό... Στον δικό μου λογισμό ότι είναι πιο λεπτόρευστο (αρκεί βέβαια να μην καίγεται) περιορίζει τις φθορές στην εκκίνηση που είναι και ο κυριότερος παράγοντας φθορών ενός κινητήρα...
Τα manual του αυτοκινήτου προτείνει 5w20 kai 5w30. Οπότε γιατί να μην είναι συμβατό με τις προδιαγραφές το 0w20?
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Ειδικά τα AMSOIL ειναι μια ειδική περίπτωση ίσως λοιπον να μην ισχύει αυτο που γράφεις για τα γεράματα , βέβαια ειδικός δεν είμαι...
Sent from my iPad using Tapatalk
Δηλαδή το λεπτόρευστο 0W20 δεν συνίσταται για μακροζωια του κινητήρα;
Περίεργο μου φαίνεται αυτό... Στον δικό μου λογισμό ότι είναι πιο λεπτόρευστο (αρκεί βέβαια να μην καίγεται) περιορίζει τις φθορές στην εκκίνηση που είναι και ο κυριότερος παράγοντας φθορών ενός κινητήρα...
Τα manual του αυτοκινήτου προτείνει 5w20 kai 5w30. Οπότε γιατί να μην είναι συμβατό με τις προδιαγραφές το 0w20?
Aφού μιλάς για AMSOIL, (που είναι ο ίδιος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα), μπορώ να το πω χωρίς παρεξήγηση:
βάζεις Redline 5w30, (το Αμερικανικών και όχι Ευρωπαϊκών προδιαγραφών), για χιλιάδες λόγους, και ξεχνάς για πάντα οποιαδήποτε ανησυχία-προβληματισμό για λάδι για τα επόμενα 20 χρόνια, (για περισσότερο δεν μπορώ να...προβλέψω ).Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για καθημερινή χρήση._ ( Τελεία και παύλα).
Φυσικά είναι POLYOLESTERS GROUP V, (τέλειο από την φύση του, με τα ελάχιστα, κατά το δυνατόν, πρόσθετα που προκαλούν σύντομη αλλοίωση των αρχικών ιδιοτήτων του).
-
εφόσον σου βάζει το 5W-20 το να πάθει κάτι με το 0W-20 είναι απίθανο, και όπως λες έχεις σαφή πλεονεκτήματα φθορών σε εκκίνηση αλλά και οικονομίας καυσίμου/ιπποδύναμης (οι διαφορές είναι τύπου 1%-3% αλλά τελείως 'δωρεάν' και χωρίς μειονεκτήματα).
Απλά πρόσεξε τις προδιαγραφές. Θες να δεις τί αντιστοιχία υπάρχει ανάμεσα σε ACEA A1/Α3 κλπ. και C1/C2 κλπ. εφόσον δεν έχει ακριβώς τις ACEA που θέλεις.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]