-
-
Στην μεγάλη οικογένεια της V.W., χωριζόμαστε στους πολλούς, τους...(υγρόψυκτους)...νερουλάδες, και στους λίγους, ρομαντικούς...(αερόψυκτους)...αιθεροβάμονες!
Αφιερωμένο στους τελευταίους:
Εύκολο να πεις πως είναι ψέμα...
Πάντως μία διαφορά πέντε, (τουλάχιστον), βαθμών στην θερμοκρασία λαδιού, είδα πηγαίνοντας από το SHELL HELIX SUPER ULTRA 5W30, (GROUP III, ημισυνθετικό), στο REDLINE 5W30, (GROUP V, συνθετικό).
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αριστερά ο άξονας έχει τιμές 0 μέχρι 0.3. Αυτές οι τιμές αναφέρονται σε τριβή (friction) ή wear (φθορά)? Αρκεί μια μονολεκτική απάντηση.Aπάντηση από RP USA όπου έθεσα το ερώτημα:
'I do not know exactly what this distributor website is showing, but it looks as though the diagram is showing how either wear or friction is dominant based on the viscosity of the lubricant. Typically the x-axis (bottom) represents speed of the lubricated parts. The left axis may be coefficient of friction. I’m not sure what the right axis is.
This is not a diagram that we have at RP USA
Chris Barker.
Manager, Tech Services Dept'.Τελικά δεν ήταν τόσο απλό....
-
Οπότε είναι κάτι που έφτιαξε ο τοπικός διανομέας, δηλαδή τρέχα γύρευε (παρά το ότι μιλάμε για Ιαπωνία).
Προφανώς είναι για καθαρά εμπορικούς σκοπούς, και δεν αποκλείεται να είναι και λάθος κάποια σημεία του!
Θέλουν προσοχή οι πηγές. -
Οπότε είναι κάτι που έφτιαξε ο τοπικός διανομέας, δηλαδή τρέχα γύρευε (παρά το ότι μιλάμε για Ιαπωνία).
Προφανώς είναι για καθαρά εμπορικούς σκοπούς, και δεν αποκλείεται να είναι και λάθος κάποια σημεία του!
Θέλουν προσοχή οι πηγές.1)Eάν υπήρχε σφάλμα θα το έλεγε ο 'Manager, technical services department'.
2)Πάντως, θα του θέσω το ερώτημα και ελπίζω να απαντήσει.
3)Όσο προσοχή θέλουν οι πηγές, άλλο τόσο θέλει ο χειρισμός τους, αλλά και η κρίση επί αυτών.
4)Mην βάλουμε τον Ιάπωνα να κάνει χαρακίρι...
-
Aφού ενημερώθηκε για την συζήτηση εδώ, τέθηκε το ερώτημα:
'Sir, do you think that there is any wrong with this diagram of your Japan dealer?
Do you accept it as a whole or there is any need for corrections?'.
Σε αναμονή...
-
Mόλις ήρθε η απάντηση και την παραθέτω αυτούσια:
'I cannot validate or refute the information on this independent distributor website because I do not know what, exactly, it is trying to show. If you have any questions about RP products or applications, I’d be happy to assist.
Regards,
Chris Barker
Manager, Tech Services Dept'.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εδώ, (θα το κάνω και με email), τον κ. Βarker για την ευαισθησία που επέδειξε και την διάθεση του για να βοηθήσει στην ενημέρωση, (πριν του πω περί site, έχοντας απέναντι του έναν απλό καταναλωτή, που, στην καλύτερη, θα αγοράσει 4 quart λάδι).
Δεδομένα:
1)To διάγραμμα, που μου έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσω αυτή την συζήτηση, δεν επικυρώνεται, (αλλά και δεν απορρίπτεται).
2)Η αφορμή, για αυτή την μικρή έρευνα, απέδωσε χρήσιμα στοιχεία που, φυσικά, ο καθένας τα αξιολογεί όπως θέλει.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
-
Καλησπέρα σε όλους, Σε Opel Corsa D (1.4 - 90PS) να βάλω Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 ή να μείνω με τα μαμά;
Έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο;Βρήκα τα παρακάτω που έχει δεκάδες λάδια σε δοκιμή και φωτογραφίες. Ξέρει κανείς να μας πει ποια είναι τα καλύτερα;
http://kixxengineoil.blogspot.gr/201...of-engine.html
Και εδώ και άλλο ένα τεστ που βρήκα με Dexos2 λάδια: http://melbu.livejournal.com/177016.htmlΕυχαριστώ!
PS: Το αυτοκίνητο γράφει ελάχιστα χιλιόμετρα το χρόνο (~5000χλμ), αξίζει να πάω σε κάτι καλύτερο και επομένως ακριβότερο εν κατακλείδι, και αν ναι, τι προτείνεται όπως προείπα;
-
Μεινε στα μαμα με ετησιες αλλαγες....
-
Πρέπει να έχει την προδιαγραφή Dexos 2 το λάδι σου, και η Liqui Moly έχει τέτοια λάδια. Δεν είμαι σίγουρος αν την έχουν τα 4600. Αλλαγές, όποτε σου βγάλει ένδειξη. Πολλοί στο Opel-club προτιμούν τα Liqui Moly, λένε ότι κάνει το μοτέρ να δουλεύει πιο ήσυχα. Δεν έχω προσωπική εμπειρία. Σίγουρα με τα στοκ και φτηνά GM 5W-30 Dexos 2 δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης feedoxx έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους, Σε Opel Corsa D (1.4 - 90PS) να βάλω Liqui Moly Top Tec 4600 5W-30 ή να μείνω με τα μαμά;
Έχετε να προτείνεται κάτι καλύτερο;Βρήκα τα παρακάτω που έχει δεκάδες λάδια σε δοκιμή και φωτογραφίες. Ξέρει κανείς να μας πει ποια είναι τα καλύτερα;
Και εδώ και άλλο ένα τεστ που βρήκα με Dexos2 λάδια: http://melbu.livejournal.com/177016.htmlΕυχαριστώ!
PS: Το αυτοκίνητο γράφει ελάχιστα χιλιόμετρα το χρόνο (~5000χλμ), αξίζει να πάω σε κάτι καλύτερο και επομένως ακριβότερο εν κατακλείδι, και αν ναι, τι προτείνεται όπως προείπα;
Καλε μου feedoxx οπως βλεπεις σου απαντανε και εδω αυτο που σου ειπα και στο opelclub. Μεινε στα μαμα λαδια. Δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Καλα κανεις και γραφεις και εδω και την ψαχνεις αλλα σου ειπα οτι αυτο που προτεινω ειναι αυτο που ακολουθω και εγω. Ο nickolas αλλαζει τα gm λαδια του καθε 20000~25000 χλμ χωρις να εχει προβλημα φαντασου εσυ που τα αλλαζεις καθε 5000 χλμ. Αυτοι που προτεινουν liqui moly δια πασα νοσον και μαλακιαν το κανουν για αλλους λογους. Μην σε τρωει η τσεπη σου βρε μπαγασα. Φιλικα.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Καλε μου feedoxx οπως βλεπεις σου απαντανε και εδω αυτο που σου ειπα και στο opelclub. Μεινε στα μαμα λαδια. Δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Καλα κανεις και γραφεις και εδω και την ψαχνεις αλλα σου ειπα οτι αυτο που προτεινω ειναι αυτο που ακολουθω και εγω. Ο nickolas αλλαζει τα gm λαδια του καθε 20000~25000 χλμ χωρις να εχει προβλημα φαντασου εσυ που τα αλλαζεις καθε 5000 χλμ. Αυτοι που προτεινουν liqui moly δια πασα νοσον και μαλακιαν το κανουν για αλλους λογους. Μην σε τρωει η τσεπη σου βρε μπαγασα. Φιλικα.
ΥΓ. Αν μπορεις να τα παρεις απο την οπελ μπουγας η καποια αλλο μαγαζι με ανταλλακτικα οπελ. Μην τα παρεις απο καμια αντιπροσωπεια η απο κανα μαστορα γιατι θα τα πληρωσεις σε διπλασια τιμη. Μαγαζια με ανταλλακτικα οπελ ειναι ο μπουγας, ο κακνος, ο κοντολαιμακης. Δες ποιο σε βολευει και αγοραζεις απο εκει. Τα παραπανω ειναι και φυσικα καταστηματα εκτος απο onlineshop. Αθηνα μενεις;
-
Ισχύει ότι αν βάλεις άλλης μάρκας λάδι στο καρτερ, τότε αναμειγνύνονται με τρόπο τέτοιο που 'καίγονται' πιο γρήγορα; Το άκουσα από μηχανικό...
-
Όχι. Αλλά ανάλογα το αυτοκίνητο ισχύει ότι μένει σημαντική ποσότητα λαδιού μέσα και μετά την αλλαγή έχεις μίξη παλαιού με νέο λάδι. Ασυμβατότητες με τη στενή έννοια δεν υπάρχουν μεταξύ των λιπαντικών, αν όμως σε κάθε αλλαγή βάζεις διαφορετικό λάδι... ίσως να βάζεις και ασύμβατα με τον κινητήρα λάδια. Αυτά υπό συνθήκες μπορεί να 'καούν'.
-
Όχι. Αλλά ανάλογα το αυτοκίνητο ισχύει ότι μένει σημαντική ποσότητα λαδιού μέσα και μετά την αλλαγή έχεις μίξη παλαιού με νέο λάδι. Ασυμβατότητες με τη στενή έννοια δεν υπάρχουν μεταξύ των λιπαντικών, αν όμως σε κάθε αλλαγή βάζεις διαφορετικό λάδι... ίσως να βάζεις και ασύμβατα με τον κινητήρα λάδια. Αυτά υπό συνθήκες μπορεί να 'καούν'.Κατάλαβα. Όπως και να χει φυσικά το αποφεύγω να βάλω συμπλήρωμα διαφορετική μάρκα λάδι, απλά μου έκανε εντύπωση αυτό που άκουσα, γι' αυτό ρώτησα. Thanks!
-
Εχει δοκιμασει κανεις λαδια bolk? Μεενδιαφερουν τα 5 / 40
-
Δεν έχω δοκιμάσει τα συγκεκριμμένα λάδια αλλά δεν νομίζω οτι θα τα έβαζα ποτέ στο αυτοκινητο μου. Η συγκεκριμμένη μάρκα δεν είναι και οτι καλύτερο σύμφωνα με εμπειρίες χρηστών σε ανταλλακτικά και αναλώσιμα αυτοκινήτου.
Καλύτερα δες κάποια άλλη εταιρεία να προμηθευτείς τα λάδια σου. -
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
Εχει δοκιμασει κανεις λαδια bolk? Μεενδιαφερουν τα 5 / 40Καλυτερα παρε τα febi bilstein ή ακομα καλυτερα παρε τα 5/40 του λιντλ και αλλαζε τα πιο νωρις
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Εχει δοκιμασει κανεις λαδια bolk? Μεενδιαφερουν τα 5 / 40
Καλυτερα παρε τα febi bilstein ή ακομα καλυτερα παρε τα 5/40 του λιντλ και αλλαζε τα πιο νωρις
Δες και τα παρακάτω 5/40 στα €4,90 (AVISTA OIL) αν σε καλύπτουν:
http://allaboutcar.gr/product/lipantika ... upertc-1l/ -
Ναξ...
Ρωταω αν τα δοκιμασε κανεις?πως λετε οτι παιζει να ειναι μαπα χωρις να τα δοκιμάσετε?
Δεν εχω προβλημα με τη μαρκα ας ειναι και ελφ μοτουλ αβιν σελ και οτι σκατα ..ομως μη τα πληρωσω και μεσα εχουν λαδι.... bolk.!αυτο λεω!οποτε τα δοκιμασε κανεις ή λεμε για να λεμε? Με 24 ευρω το 5λ μπορω να τα αλλαζω συχνα πυκνα ..πχ 7.000 αν ζησουν τοσο! Αλλιως θελω 55 ευρω για τα αλλα και αν βγαινουν 5λ γιατι παιρνω και 5λ και να τα αλλαζω παλι στα 7 λογο και αεριου...ε γαματα
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]