-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Καλησπερα παιδια....ψαχνω λαδια castrol magnatec 5w30 για ford kuga 2.5T που να ικανοποιουν την προδιαγραφη WSS-M2C913-C ή WSS-M2C913-D και τα βρηκα στο ιντερνετ αλλα απ οτι μου ειπαν αυτα που πουλανε ειναι ιταλικα και ειναι καλυτερα γιατι ειναι ΦΟΥΛ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ...Μηπως δεν ειναι αυθεντικα?Εχετε καποιο ΕΜΠΙΣΤΟ site να προτεινετε για αγορα λιπαντικων castrol??
Ευχαριστώ πολύ!Ξάνοιξε επά* http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... ?limit=all
*κοίτα εδώ
-
Δες και εδω τα Ford magnatec http://www.autolube.gr/70-castrol-ford-professional-5w30-a5.html
-
ΕΡΩΤΗΣΗ.
Ποσο ιδια ειναι 'η δεν ειναι αυτα τα δυο λιπαντικα?
και τα δυο ειναι 5\30 Α5\Β5 και οι κατασκευαστες τους δηλωνουν o ενας FULLY SYNTHETIC και ο αλλος SYNTHETIC TYXAIA SEIRA
Typical Inspection Data:
Density @ 20⁰C 0.848
Viscosity @ 100⁰C 9.9 cSt
Viscosity @ 40⁰C 55 cSt
Viscosity Index 166
Viscosity CCS @ -30⁰C 4000 cP
T.B.N. 10.0 mg KOH/g
Sulphated Ash Mass 1.1%
Zinc 0.12%
Calcium 0.26%
Phosphorus 0.10%
Colour Brown
Flash Point 230⁰C
Pour Point -42⁰CKAI
TYPICAL TECHNICAL PROPERTIES 5W-30 (ATM) (AZF) (AMR)
Kinematic Viscosity @ 100ºC, cSt (ASTM D445) 10.4
Kinematic Viscosity @ 40ºC, cSt (ASTM D445) 59.9
Viscosity Index (ASTM D2270) 163
CCS Viscosity, cP @ (ºC) (ASTM D5293)) 3954 (-30)
Flash Point ºC (ºF) (ASTM D92) 228 (442)
Fire Point ºC (ºF) (ASTM D92) 248 (478)
Pour Point ºC (ºF) (ASTM D97) -51 (-60) –
NOACK Volatility, % weight loss (g/100g) (ASTM D5800) 7.5
High-Temperature/High-Shear Viscosity @ 150ºC, 1.0 X 106 s.-1, cP (ASTM D5481) 3.1 -
Ο χρήστης dim63 έγραψε:
ΕΡΩΤΗΣΗ.Ποσο ιδια ειναι 'η δεν ειναι αυτα τα δυο λιπαντικα?
και τα δυο ειναι 5\30 Α5\Β5 και οι κατασκευαστες τους δηλωνουν o ενας FULLY SYNTHETIC και ο αλλος SYNTHETIC TYXAIA SEIRA
Typical Inspection Data:
Density @ 20⁰C 0.848
Viscosity @ 40⁰C 55 cSt
Viscosity Index 166
T.B.N. 10.0 mg KOH/g
Sulphated Ash Mass 1.1%
Zinc 0.12%
Calcium 0.26%
Phosphorus 0.10%
Colour Brown
Flash Point 230⁰C
Pour Point -42⁰CKAI
High-Temperature/High-Shear Viscosity @ 150ºC, 1.0 X 106 s.-1, cP (ASTM D5481) 3.1To πρώτο είναι το 'x tech comma', και το δεύτερο το 'Amsoil Signature Series';
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
ΕΡΩΤΗΣΗ.
Ποσο ιδια ειναι 'η δεν ειναι αυτα τα δυο λιπαντικα?
Typical Inspection Data:
Density @ 20⁰C 0.848
Viscosity @ 40⁰C 55 cSt
Viscosity Index 166
T.B.N. 10.0 mg KOH/g
Sulphated Ash Mass 1.1%
Zinc 0.12%
Calcium 0.26%
Phosphorus 0.10%
Colour Brown
Flash Point 230⁰C
Pour Point -42⁰CKAI
High-Temperature/High-Shear Viscosity @ 150ºC, 1.0 X 106 s.-1, cP (ASTM D5481) 3.1To πρώτο είναι το 'x tech comma', και το δεύτερο το 'Amsoil Signature Series';
καλη η μαντεψια αλλα εγω ηθελα να συγκριθουν οι αναγραφομενες προδιαγραφες μιας και εχουν πολλα κοντινα ΑΛΛΑ τεραστια διαφορα στην τιμη.
-
Eφόσον και τα δύο λιπαντικά είναι 5W-30 A5/B5, κανένα από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που παραθέτεις δεν πρόκειται να είναι άξιο λόγου. Αν όμως κάποιο από αυτά καλύπτει επιπλέον και κάποια εργοστασιακή προδιαγραφή, αυτό λέει κάτι που επίσης δε θα φαίνεται από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που παραθέτεις (σημεία ανάφλεξης κλπ.)
Γενικά το μόνο που πρέπει να βλέπει κανείς στο λιπαντικό είναι τις προδιαγραφές του. μετά διαλέγει το πιο φτηνό εκτός και αν έχει προτίμηση σε κάποια μάρκα.
-
δεν εχω κανει επιλογη στα χαρακτηριστικα , ειναι απο τις σελιδες τους.
η ερωτηση ειναι 'τεχνικα δειχνουν αρτια ' και τα δυο ,αλλα ολες αυτες οι σελιδες που εχουν γραφτει εδω και εχει γινει πολυς λογος για τα viscositys και τα kai αρνηνιτκα w (σε λιγο θα τα ζηταν -5 \ 30) ολη η κουβεντα αν δεν κανω λαθος στηριζεται στις ανακοινωσιμες προδιαγραφες των λαδαδων, και αυτες εγω ζητησα να 'συγκριθουν' λογο της μεγαλης διαφορας λιανικης τιμης.
-
Τα Mobil 1 μπορεί στην Αμερική να τα αγοράζεις 4 ευρώ το λίτρο και εδώ 16... Η τιμή είναι πολύ σχετικό πράγμα, όσο και το κέρδος της εταιρείας και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Σήμερα πάντως λόγω χαμηλής τιμής πετρελαίου αλλά και προόδου της έρευνας, ένα λάδι μπορεί να είναι άριστο χωρίς να κοστίζει πάρα πολύ η σύνθεσή του.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
... Η τιμή είναι πολύ σχετικό πράγμα, όσο και το κέρδος της εταιρείας ...Νικόλα, δεν έχεις καθόλου άδικο.
Για πρώτη φορά αποφάσισα να πάρω Ελληνικό λάδι από γνωστό διυλιστήριο το οποίο με παρέπεμψε σε αντιπρόσωπο στο νομό που μένω. Τους ζήτησα βαρελάκι των 60 λίτρων λόγου του ότι η τιμή είναι καλύτερη από ότι σε 4τράκιλα. Μου είπαν λοιπόν ότι δεν διαθέτουν των 60 αλλά των 200ων λίτρων κάτι απαγορευτικό για μένα λόγου του ότι χρόνια τώρα διάλεξα άλλο άθλημα από την άρση βαρών. Έτσι λοιπόν μου πρότειναν 4τράλιτρα και …
Τελικά με συμφέρει να πάρω το 60λιτρο που έλεγα από γνωστή δυστυχώς γερμανική εταιρεία του οποίου η τιμή έρχεται σχεδόν η μισή από ότι το Ελληνικό λάδι.
Απίστευτο και όμως Ελληνικό. Ελλάς το μεγαλείο σου.
Ότι γράφω εδώ το έγραψα ΣΗΜΕΡΑ 21/04/2016 και στην υπεύθυνη τμηματάρχη του διυλιστηρίου η οποία προς έκπληξή μου με ρώτησε λεπτομέρειες και προδιαγραφές. Αναμένω απάντηση, είδωμεν. -
Δεν ξερω για ποια εταιρια αναφερεσαι και τι τιμη σου ειπαν,αλλα εγω εδω και χρονια βαζω τα Ελιν 5/40 full synth προς 30€ το 4λιτρο. Νομιζω οτι ειναι ανταγωνιστικη η τιμη τους και φυσικα και το προιον τους!
-
Η Cyclon και η Eko εχουν παρει επισημα Approval απο Mercedes σε καποιους τυπους, οπως F1 Racing και Megatron αντιστοιχα
-
Έχω το duster (προ facelift) με τον γνωστό κινητήρα diesel της renault. Σήμερα πήγα αντιπροσωπεια για αλλαγή λαδιών και μου εβαλαν τα elf evolution rn tech fe 5w30 και όχι τα elf evolution full tech fe 5w30 που μου εβαλαν περυσι. Τα rn tech 20€ φθηνότερα απο τα full tech, και τα δυο κανουν για τη νόρμα rn0720. Γνωρίζει κάποιος τη διάφορα;
-
http://www.caroto.gr/2015/06/24/renault ... %BA%CE%AD/ τα καινούρια τελικά είναι
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
...τα καινούρια τελικά είναιΊδιο κινητήρα έχουμε αλλά εγώ στο kanggo και έχω 1 λίτρο χαμηλότερη κατανάλωση φορτωμένο από αυτή που αναφέρεις στην υπογραφή σου. Μήπως το πάς μαμιόντας;
-
το duster, είναι πιο βαρύ ... είναι 4χ4 , έχει μεγαλύτερες αεροδ. αντιστάσεις, άλλα λάστιχα, και έχει 110Ηp.
λογικό είναι, να καίει παραπάνω +1λτ ....
-
6.5 λίτρα έχω μέση κατανάλωση απο την αρχή όλα τα χιλιομετρα όχι μεμονωμένες διαδρομές. Μικτή χρηση πόλη, εθνική, λιγο εκτός δρόμου. Η εργοστασιακή είναι 5.3. Με 80 σταθερά καίει 5 λίτρα τα 100 το χαμηλότερο. Ελάχιστα 4x4 suv καίνε κάτω απο 6 λίτρα. Μόνο κάποια καινούρια πχ vitara. Οσον αφορα το renault kangoo σύμφωνα με το spritmonitor απο το 2009 και μετα έχει μ.ο 6.41λ/100χμ με μονο 5 αυτοκίνητα απο τα 49 με κατανάλωση κάτω απο 5.5λιτρα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν ξερω για ποια εταιρια αναφερεσαι και τι τιμη σου ειπαν,αλλα εγω εδω και χρονια βαζω τα Ελιν 5/40 full synth προς 30€ το 4λιτρο. Νομιζω οτι ειναι ανταγωνιστικη η τιμη τους και φυσικα και το προιον τους!Η Cyclon και η Eko εχουν παρει επισημα Approval απο Mercedes σε καποιους τυπους, οπως F1 Racing και Megatron αντιστοιχα
Για τα Avin μιλήσαμε παίδες. Είναι ξεφτίλισμα να έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή από αντίστοιχα γερμανικά, μιλάω για 60 λίτρα 10W-40. Το καλό είναι ότι δε βιάζομαι να τα αγοράσω μια που θα τα αλλάξω μετά το καλοκαίρι. Περιμένω απλά να με πάρει η κυρία υπεύθυνη με την οποία είχαμε μιλείσει απο πριν, στην οποία έδωσα τα στοιχεία μου και το τηλέφωνο μήπως και κάνουν-κάνω κάπου λάθος.
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
6.5 λίτρα έχω μέση κατανάλωση απο την αρχή όλα τα χιλιομετρα όχι μεμονωμένες διαδρομές. Μικτή χρηση πόλη, εθνική, λιγο εκτός δρόμου. Η εργοστασιακή είναι 5.3. Με 80 σταθερά καίει 5 λίτρα τα 100 το χαμηλότερο. Ελάχιστα 4x4 suv καίνε κάτω απο 6 λίτρα. Μόνο κάποια καινούρια πχ vitara. Οσον αφορα το renault kangoo σύμφωνα με το spritmonitor απο το 2009 και μετα έχει μ.ο 6.41λ/100χμ με μονο 5 αυτοκίνητα απο τα 49 με κατανάλωση κάτω απο 5.5λιτρα.Πάμε να τα πούμε εδώ viewtopic.php?f=6&t=57745&start=30
-
Ήθελα να προσθέσω ένα σχόλιο, ακόμα, στο 'αφελής οδηγός', αλλά κλειδώθηκε και το προσθέτω εδώ:
O dr. Haas, στο 'Bob is the oil guy', δεν έχει προβάλει αρκετά διεξοδικά τις έννοιες, PVC(=pressure viscocity coefficient), και ΕΗD(=ElastoHydroDynamic).
Προτείνω, στον ενδιαφερόμενο αναγνώστη, να ελέγξει τι σημαίνουν και πως αυτές οι έννοιες, (θα πρέπει να), επηρεάζουν την επιλογή μας.
Υπό συνθήκες, οι παράγοντες αυτοί, θα μπορούσε και να διαφοροποιήσουν η να συμπληρώσουν ακριβέστερα τον τρόπο εξαγωγής συμπερασμάτων, σε σχέση με όσα λέγονται εκεί.
(Βέβαια ο γιατρός δίνει έναν 'τυφλοσούρτη' που περιλαμβάνει τα πάντα, (10psi/1000 στροφές), αλλά...).
(Εδώ τα λέει όπως, περίπου, και ο γιατρός...).Σας ευχαριστώ.
-
Ρε σεις παίδες, έχει κανείς δοκιμάσει τα λιπαντικά Eldon’s;
Κάτι καλό ή κακό να πει!!!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]