-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πολλά aftermarket φίλτρα δεν έχουν μεγάλη χωρητικότητα και δεν μπορούν να βγάλουν τα 30.000 ή 50.000 χλμ που μπορεί να βγάλει το λάδι, γεμίζουν και παύουν να φιλτράρουν καλά*. Οπότε για να είσαι σίγουρος, στοκ φίλτρο ή μια ενδιάμεση αλλαγή φίλτρου αν δεν είσαι βέβαιος ότι είναι ισοδύναμο με το στοκ (που βγάζει τουλάχιστον 50.000χλμ ανάλογα και τις συνθήκες)*edit ή το υλικό τους δεν έχει την ανάλογη αντοχή και αποσυντίθεται ή ακόμη και καταρρέει βουλώνοντας το φίλτρο και βρωμίζοντας το μοτέρ.
Ωραιος!
-
Εχω αφησει τα Shell ultra 5W40 η 2η στυλη απο αριστερά 20.178χλμ ο κατασκευαστής θέτει όριο τα 25.000χλμ.
Δεν χρησιμοποιώ low saps λιπαντικά λόγω οτι δεν διαθέτω DPF (εργοστασιακά ) .
Οι υπόλοιπες στυλες μετα απο 2η και δεξια ειναι με low saps λιπαντικά.
Αυτό με το φίλτρο μου το έχεις ξαναπεί.
Παρατηρώ οχι και μεγάλη απόκλιση του Assyst plus υπολογιστή συντήρησης με τον μετρητή χλμ .. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πολλά aftermarket φίλτρα δεν έχουν μεγάλη χωρητικότητα και δεν μπορούν να βγάλουν τα 30.000 ή 50.000 χλμ που μπορεί να βγάλει το λάδι, γεμίζουν και παύουν να φιλτράρουν καλά*. Οπότε για να είσαι σίγουρος, στοκ φίλτρο ή μια ενδιάμεση αλλαγή φίλτρου αν δεν είσαι βέβαιος ότι είναι ισοδύναμο με το στοκ (που βγάζει τουλάχιστον 50.000χλμ ανάλογα και τις συνθήκες)*edit ή το υλικό τους δεν έχει την ανάλογη αντοχή και αποσυντίθεται ή ακόμη και καταρρέει βουλώνοντας το φίλτρο και βρωμίζοντας το μοτέρ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης Nikos204 έγραψε:
Εχω αφησει τα Shell ultra 5W40 η 2η στυλη απο αριστερά 20.178χλμ ο κατασκευαστής θέτει όριο τα 25.000χλμ. ...
Παρατηρώ οχι και μεγάλη απόκλιση του Assyst plus υπολογιστή συντήρησης με τον μετρητή χλμ ..Υποθέτω το 25.000 είναι το σταθερό όριο που βάζει για 'σκληρή χρήση'.
Αν το Assyst plus ξεκινάει με 25.000 τσέκαρε ότι δεν το έχουν ρυθμίσει να είναι απλός χιλιομετρητής (έχω ισχυρά υποψία ότι αυτό σου έχουν κάνει)Αν το βάλεις στο 'αυτόματο' σου καταγράφει εκκινήσεις, θερμοκρασίες, στροφές ...τα πάντα και έχει αλγόριθμο για το πότε πρέπει να αλλαχτεί το λάδι. Είναι πολύ έξυπνο σύστημα και είναι κρίμα κανείς να μην το χρησιμοποιεί.
-
To Assyst Plus η χιλιομετρική ένδειξη του είναι τα 25.000χλμ το επαναφέρω μέσα από το 'κρυφο μενου' και γενικώς την συντήρηση την κάνω μόνος μου.
Δεν έχω διαβάσει κάπου για την επαναφορά του Assyst μέσω 'κρυφού μενού' να αλλάζει ή να επηρεάζει την λειτουργιά του σε αυτά που αναφέρεις,ωστόσο αυτό θα το εξακριβώσω με το διαγνωστικό της MB. -
Και μετά,πάει ο έρμος ο αδαής ή η γκομενίτσα η(φυσιολογικώς) άσχετη στον 'μαντρά' να πάρει ένα αμαξάκι,μετά από κάνα μήνα του-της βγάζει τρελή ζημιά γιατί ο προηγούμενος άλλαζε λάδια(στη κωλοκίνηση της Αθήνας και όχι μόνο) κάθε 30000χλμ(επειδή'έτσι έλεγε η εταιρεία')...και στο τέλος,ψάχνει να βρεί το κουτί με τα σπίρτα!!!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Και μετά,πάει ο έρμος ο αδαής ή η γκομενίτσα η(φυσιολογικώς) άσχετη στον 'μαντρά' να πάρει ένα αμαξάκι,μετά από κάνα μήνα του-της βγάζει τρελή ζημιά γιατί ο προηγούμενος άλλαζε λάδια(στη κωλοκίνηση της Αθήνας και όχι μόνο) κάθε 30000χλμ(επειδή'έτσι έλεγε η εταιρεία')...και στο τέλος,ψάχνει να βρεί το κουτί με τα σπίρτα!!!!Aυτό το παθαίνει γιατί, όπως πολύ σωστά λες, '..η ημιμάθεια,αφήνει τη βλακεία πολύ πίσω.....'.
Μόλις όμως θελήσει να μάθει πέντε πράγματα για τα συνθετικά λάδια, που καμία σχέση δεν έχουν στην συμπεριφορά τους με αυτά του προηγούμενου αιώνα, τότε καταλαβαίνει πως αν δεν είχε πάρει αμαξάκι της πλάκας που ο προηγούμενος του έριχνε μέσα ότι περίσσευε από την...ντοματοσαλάτα του, αλλά κάποιο άλλο που τύγχανε σεβασμού και αγάπης και λίπανσης με συνθετικό λάδι, τότε δεν θα είχε κανένα πρόβλημα.
Και μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, θα ήταν και καλύτερα...
-
Τωρα παιδια μην αυταπαταστε μερικοι. Ναι στο συνθετικο λαδι ναι στα μακρια σερβις αλλα οχι στις υπερβολες. Οταν πηρα το κορσα η αντιπροσωπεια ελεγε κατηγορηματικα αλλαγη λαδιου αν διετια η 30000 χλμ. Ποτε δεν το ακολουθησα αλλα αλλαζα αν ετος η 15000 χλμ. Βεβαια ποτε δεν καταφερα να κανω πανω απο 11000 χλμ στο ετος οποτε αλλαζα σε αυτα τα χιλιομετρα. Αργοτερα μαντεψτε οι οδηγιες τις αντιπροσωπειας αλλαξαν και εγιναν αλλαγη λαδιων ανα ετος η 15000χλμ και μεγαλο σερβις ανα διετια. Γιατι αραγε η ιδια η εταιρεια αλλαξε τις οδηγιες τις; Κανενα λαδι οσο καλο και αν ειναι δεν ειναι για πανω απο ετος η 15000χλμ. Εμενα παντως απο τις 10000 χιλιομετρα και μετα σιγα σιγα το πρωι αρχιζουν και ακουγονται τα ωστηρια και η λειτουργεια γινεται πιο τρσχια εμφανεστατα. Φυσικα απο την αλλη θεωρω απιστευτη σπαταλη την αλλαγη συνθετικων λαδιων αν 5000 η 7000 χλμ. Παν μετρον αριστον. Αλλα αμα ακολουθουσα τον υπολογιστη του αμαξιου δεν ξερω αν ειχα ακομα αυτοκινητο.
-
Εγώ βέβαια προέρχομαι από το αντίστροφο παράδειγμα,
η αντιπροσωπεία είχε τυπώσει manual με τα μισά χιλιόμετρα service από τις τεχνικές οδηγίες του κατασκευαστή.
Τα διόρθωσε στην πορεία σε βάθος ...χρόνων.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Εμενα παντως απο τις 10000 χιλιομετρα και μετα σιγα σιγα το πρωι αρχιζουν και ακουγονται τα ωστηρια και η λειτουργεια γινεται πιο τρσχια εμφανεστατα.Mόνο από αυτό, ρισκάρω ένα συμπέρασμα: δεν χρησιμοποιείς συνθετικό λάδι!
(Βλέπεις, με τα συμφέροντα των εταιρειών σε μετωπική σύγκρουση, έχει καλλιεργηθεί και μία τρομερή σύγχυση περί του τι είναι πραγματικά συνθετικό και τι...εξευγενισμένο ορυκτέλαιο).
-
Τωρα παιδια μην αυταπαταστε μερικοι. Ναι στο συνθετικο λαδι ναι στα μακρια σερβις αλλα οχι στις υπερβολες. Οταν πηρα το κορσα η αντιπροσωπεια ελεγε κατηγορηματικα αλλαγη λαδιου αν διετια η 30000 χλμ. Ποτε δεν το ακολουθησα αλλα αλλαζα αν ετος η 15000 χλμ. Βεβαια ποτε δεν καταφερα να κανω πανω απο 11000 χλμ στο ετος οποτε αλλαζα σε αυτα τα χιλιομετρα. Αργοτερα μαντεψτε οι οδηγιες τις αντιπροσωπειας αλλαξαν και εγιναν αλλαγη λαδιων ανα ετος η 15000χλμ και μεγαλο σερβις ανα διετια. Γιατι αραγε η ιδια η εταιρεια αλλαξε τις οδηγιες τις; Κανενα λαδι οσο καλο και αν ειναι δεν ειναι για πανω απο ετος η 15000χλμ. Εμενα παντως απο τις 10000 χιλιομετρα και μετα σιγα σιγα το πρωι αρχιζουν και ακουγονται τα ωστηρια και η λειτουργεια γινεται πιο τρσχια εμφανεστατα. Φυσικα απο την αλλη θεωρω απιστευτη σπαταλη την αλλαγη συνθετικων λαδιων αν 5000 η 7000 χλμ. Παν μετρον αριστον. Αλλα αμα ακολουθουσα τον υπολογιστη του αμαξιου δεν ξερω αν ειχα ακομα αυτοκινητο.+1
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
Εμενα παντως απο τις 10000 χιλιομετρα και μετα σιγα σιγα το πρωι αρχιζουν και ακουγονται τα ωστηρια και η λειτουργεια γινεται πιο τρσχια εμφανεστατα.
Mόνο από αυτό, ρισκάρω ένα συμπέρασμα: δεν χρησιμοποιείς συνθετικό λάδι!
(Βλέπεις, με τα συμφέροντα των εταιρειών σε μετωπική σύγκρουση, έχει καλλιεργηθεί και μία τρομερή σύγχυση περί του τι είναι πραγματικά συνθετικό και τι...εξευγενισμένο ορυκτέλαιο).
Χρησιμοποιω gm dexos 2. Ας πουμε οτι λογω της χαμηλης του τιμης δεν ειναι πληρως συνθετικο, που κατι τετοιο δεν ισχυει, αλλα ας μιλησουμε υποθετικα για να προχωρησει η κουβεντα. Το ιδιο μου εχει συμβει και με aral αλλα και με castrol edge. Mετα τις 9-10000 χλμ ολα τα λαδια δειχνανε εμφανεστατα σημαδια γηρανσης. Τωρα αμα εννοεις οτι πρεπει να βαζω σε ενα ατμοσφαιρικο κινητηρα 1400cc ποι κινει ενα μικρο αμαξι, λαδια amsoil, redline και να μιυ κοστιζει ο κουκος αηδονι για να εχω την ψευδαισθηση οτι θα κανω 30000χλμ πιυ μου λεει η μαμα εταιρεια, ευχαριστω αλλα δεν θα παρω. Και η οπελ οπως και καθε αλλη εταιρεια λεει αλλαγη longtime με τα δικα της λαδια, μην το ξεχναμε αυτο.
-
Εμενα παντως απο τις 10000 χιλιομετρα και μετα σιγα σιγα το πρωι αρχιζουν και ακουγονται τα ωστηρια και η λειτουργεια γινεται πιο τρσχια εμφανεστατα.
Χρησιμοποιω gm dexos 2. Ας πουμε οτι λογω της χαμηλης του τιμης δεν ειναι πληρως συνθετικο, που κατι τετοιο δεν ισχυει, αλλα ας μιλησουμε υποθετικα για να προχωρησει η κουβεντα. Το ιδιο μου εχει συμβει και με aral αλλα και με castrol edge. Mετα τις 9-10000 χλμ ολα τα λαδια δειχνανε εμφανεστατα σημαδια γηρανσης. Τωρα αμα εννοεις οτι πρεπει να βαζω σε ενα ατμοσφαιρικο κινητηρα 1400cc ποι κινει ενα μικρο αμαξι, λαδια amsoil, redline και να μιυ κοστιζει ο κουκος αηδονι για να εχω την ψευδαισθηση οτι θα κανω 30000χλμ πιυ μου λεει η μαμα εταιρεια, ευχαριστω αλλα δεν θα παρω. Και η οπελ οπως και καθε αλλη εταιρεια λεει αλλαγη longtime με τα δικα της λαδια, μην το ξεχναμε αυτο.
1)Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
2)Απίστευτο αλλά αληθινό: 'dexos' δεν είναι φίρμα λαδιού αλλά...'έγκριση τύπου':
'Loosely interpreted federal law says, if we require a product for a warranty, the manufacturer must supply it free of charge. GM seems to skirt this requirement as dexos is not a product, but a licence. Any brand of oil that displays the dexos logo is adequate to meet GM warranty requirements.
At the time of this writing, oil producers that wish to display the dexos logo, get to pay GM a fee of $1000.00 per product licence. An additional charge of $0.36 per gallon also applies. This is not a bad pay-day for the automaker. I wonder how long it will take for other manufacturers to catch on and issue their own license? Customers will inevitably pay the extra cost.'
3)Στην καλύτερη, μιλάμε για λάδια g III, δηλαδή καμμία σχέση...
4)Η Castrol είχε μία τεράστια διαμάχη με την Mobil, (δεκαετία 2000), και την κέρδισε, για να μπορεί να αποκαλεί τα g III λάδια της 'συνθετικά'.
5)Σήμερα τα συνθετικά είναι ακριβά, αύριο μπορεί να είναι φθηνά.
6)Οι κατασκευαστές συνθετικών είναι αρκετά περισσότεροι από τους δύο που αναφέρεις.
6)Ένα αυτοκίνητο μπορεί να έχει τελική 200 χλμ/ω η όχι. Το αν εμείς θεωρούμε πως αξίζει τον κόπο η απόκτησή του, η όχι, καθόλου δεν επηρρεάζει την τελική του...
-
Δέχομαι να μου πληρώσει κάποιος super duper λάδι και να τα στείλω μετα απο 20.000χλμ ή στα 17.000χλμ να δούμε την διαφορά στην φθορά του κινητήρα μου.
-
Εχω μια απορια, τι διαφορα εχει το GM 10-40semi με κοστος 18 ευρω τα 5 λιτρα σε σχεση με το Castrol Magnatec 10-40semi με κοστος 32 ευρω τα 4 λιτρα? Οι προδιαγραφες τους βλεπω ειναι ιδιες!
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
1)Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
2)Απίστευτο αλλά αληθινό: 'dexos' δεν είναι φίρμα λαδιού αλλά...'έγκριση τύπου':
'Loosely interpreted federal law says, if we require a product for a warranty, the manufacturer must supply it free of charge. GM seems to skirt this requirement as dexos is not a product, but a licence. Any brand of oil that displays the dexos logo is adequate to meet GM warranty requirements.
At the time of this writing, oil producers that wish to display the dexos logo, get to pay GM a fee of $1000.00 per product licence. An additional charge of $0.36 per gallon also applies. This is not a bad pay-day for the automaker. I wonder how long it will take for other manufacturers to catch on and issue their own license? Customers will inevitably pay the extra cost.'
3)Στην καλύτερη, μιλάμε για λάδια g III, δηλαδή καμμία σχέση...
4)Η Castrol είχε μία τεράστια διαμάχη με την Mobil, (δεκαετία 2000), και την κέρδισε, για να μπορεί να αποκαλεί τα g III λάδια της 'συνθετικά'.
5)Σήμερα τα συνθετικά είναι ακριβά, αύριο μπορεί να είναι φθηνά.
6)Οι κατασκευαστές συνθετικών είναι αρκετά περισσότεροι από τους δύο που αναφέρεις.
6)Ένα αυτοκίνητο μπορεί να έχει τελική 200 χλμ/ω η όχι. Το αν εμείς θεωρούμε πως αξίζει τον κόπο η απόκτησή του, η όχι, καθόλου δεν επηρρεάζει την τελική του...
Μπορεις να μου πεις τι λαδι βαζεις εσυ και σε ποσα χιλ η χρονικο διαστημα κανεις αλλαγη; Το ξερω οτι το dexos 2 ειναι προδιαγραφη και οχι μαρκα και για αυτο και γραφω gm dexos 2 στο μηνυμα που παρεθεσες (gm ειναι η μαρκα). Ελπιζω να μην ηθελες να μου την πεις γιατι σε διαφορετικη περιπτωση πηγες για μαλλι και βγηκες κουρεμενος . Την δε διαμαχη της mobil με την καστρολ την ξερω. Θα πρεπει ομως να ξερεις και εσυ οτι οι νεες φουρνιες της mobil ειναι group III. Και τελος φυσικα και γνωριζω και αλλες εταιρειες συνθετικων λιπαντικων mobil(καποτε τουλαχιστον), motul, liqui moly, torco κτλ. Αλλα και τα group 4 η 5 την ιδια γηρανση τραβανε αντε να τραβανε 3000-4000 χλμ (και πολλα λεω) παραπανω πριν παραδωσουν πνευμα. Παντως για 30000 χλμ η για διετια δεν ειναι. Δηλαδη διαφωνεις οτι τα συνθετικα ειναι για μεχρι 15000 χλμ. Η ενα χρονο;
-
@ 'ohristou'
1)Δες, σε προηγούμενες σελίδες, όπου έχω ποστάρει τι λέει η AMSOIL και η REDLINE. Στην δική τους την γνώση δεν επιτρέπεται να προσθέσω 'άποψη' ούτε σε εμβαδόν τελείας.
2)Πράγματι δεν ήξερα την μάρκα 'gm'. Μήπως όμως σημαίνει, απλά, 'General Motors';
3)Aπό διάφορες πηγές, εμφανίζεται η θέση πως η Mobil γύρισε στα g III λάδια και μάλιστα τα λέει 'συνθετικά', αφού η νομοθεσία, ελαστικότερη στις Η.Π.Α. απ΄ότι στην Ευρώπη, το επιτρέπει. Μα γι αυτό δεν κατέκρινε, (και συγκρούστηκε με σφοδρότητα), την Castrol?
4)Red line 5w 30 χρησιμοποιώ. *
(Eπειδή έχει δύο εκδόσεις, μία για Η.Π.Α. και μία για Ευρώπη, αυτό που είναι για Η.Π.Α.).* -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εχω μια απορια, τι διαφορα εχει το GM 10-40semi με κοστος 18 ευρω τα 5 λιτρα σε σχεση με το Castrol Magnatec 10-40semi με κοστος 32 ευρω τα 4 λιτρα? Οι προδιαγραφες τους βλεπω ειναι ιδιες!προφανες......14ευρώ+1λίτρο!!!
σε πόσα πράγματα πληρώνουμε brandname και δεν το ξερουμε;;; -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εχω μια απορια, τι διαφορα εχει το GM 10-40semi με κοστος 18 ευρω τα 5 λιτρα σε σχεση με το Castrol Magnatec 10-40semi με κοστος 32 ευρω τα 4 λιτρα? Οι προδιαγραφες τους βλεπω ειναι ιδιες!
προφανες......14ευρώ+1λίτρο!!!
σε πόσα πράγματα πληρώνουμε brandname και δεν το ξερουμε;;;απο που τα πηρατε τα castrol 32€ το 4λιτρο;
απο αντιπροσωπια;πριν μερικους μηνες που αλλαξα στο μικρο, μου τα χρεωσαν 5€ το λιτρο και τωρα με μια προχειρη ματια τα βρισκω στα 22€ το 4λιτρο
-
Φθηνηναν τελικα, 25 ευρω τα βλεπω τωρα στο λαμπρινιαδη. Αλλα και παλι ακριβα ειναι.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]